Manos58
εγχειρισμένη
- Reaction score
- 12.842
Απάντηση: Aς ακούσουμε κλασική μουσική!
:404: Πάλι με έστειλες..........
:404: Πάλι με έστειλες..........
Frederic Chopin - Ballade no1, op.23
Vladimir Horowitz
[YOUTUBE]eG1Olvh7vCU[/YOUTUBE]
Πέρα από τα αστεία, αν και η εκτέλεση του Gyorgy έχει άποψη (π.χ.,παιχνιδιάρικη διάθεση, καθαρή άρθρωση, διακριτά και αρκούντως τονισμένα tempi), προσωπικά προτιμώ την εκτέλεση του Marc-Andre Hamelin, για την "ομοιογενή" διαδοχή των αργών-γρήγορων μερών του έργου, το σεβασμό στις παύσεις, την ακρίβεια και το εύρος των δυναμικών (pianissimo-fortissimo) και την εν γένει ατμόσφαιρα και διάθεση που αποπνεύει, μηδέ εξαιρουμένης της εξαιρετικής "jazz" καντέντσας του, στο τέλος του έργου! Εν κατακλείδι, η εκτέλεση του Gyorgy είναι υψηλών απαιτήσεων μεν, αλλά μου αφήνει την αίσθηση ότι την αντιμετωπίζει περισσότερο "τεχνικά"...
Αυτό εννοούσα λέγοντας για "ομοιογενή διαδοχή" αργών-γρήγορων μερών...Δε ξέρω αν θα ΕΠΡΕΠΕ να εκτελεστούν διαφορετικά, πάντως εμένα που άρεσε αυτή η "συμμετρία", ιδιαιτέρως στο ηχόχρωμα, που βρίσκω μια κάποια συνέχεια και συνέπεια μεταξύ των διαφορετικών μερών......
Η εκτέλεση του Hamelin μου αφήνει την αίσθηση ότι παίζει πολύ γρήγορα και το lassan, που υποτίθεται πως είναι βαρύ και μελοδραματικό, καθώς και το friska, που επίσης το παίζει τόσο γρήγορα που χάνει αυτό το χρωματικό "παιχνίδισμα" που πρέπει να αποδοθεί.
...
Σίγουρα. Και θα πρέπει να χαιρόμαστε για αυτό...:123:...
Απ' τη άλλη ο κάθε καλλιτέχνης αντιλαμβάνεται διαφορετικά το κάθε κομμάτι και το παίζει με τον τρόπο που το αισθάνεται.
...
Ίσως κάπως έτσι......
Ο Λίστ πώς να το έπαιζε άραγε?
:624::624::624:[YOUTUBE]1H-O1WxDf40[/YOUTUBE]
εξαιρετική ερμηνεία...
μαγεία...πολλες εικονες απο ιταλικο νεο-ρεαλισμό, Φελίνι...[YOUTUBE]KuEUXqbJD_s[/YOUTUBE]
Σπαρακτικό άσμα...[YOUTUBE]KuEUXqbJD_s[/YOUTUBE]