ενα διαφορετικο topic με ιδιο αποτελεσμα (ποια tv)

Reaction score
8
χαιρετω την κοινοτητα του avsite
κατ'αρχην θα ηθελα να πω πως και αυτο το topic ειναι με θεμα την αγορα νεας τηλεορασης αλλα εχει κατι το διαφορετικο. αυτο ειναι το γεγονος οτι ψαχνοντας την αγορα , κοιτωντας χαρακτηριστικα, διαβαζοντας reviews και βλεποντας video στο youtube, καταλαβα πως δεν βγαζουμε ακρη !
συγκεκριμενα εχω μαλλον περιορισει τις επιλογες μου σε 3 το πολυ αλλα δεν μπορω να αποφασισω.
πριν 4 χρονια περιπου ημουν ευτυχης που καταφερα να βρω την καλυτερη (για μενα αλλα και αντικειμενικα) προταση της αγορας την samsung F88 με το καλυτερο και βαθυτερο μαυρο, τον εκπληκτικο (για τοτε) σχεδιασμο, τα χρωματα , την αριστη απεικονηση σε τηλεοπτικο σημα (που με ενδιεφερε) και πολλα αλλα

σημερα ομως με ολα τα νεα χαρακτηριστικα που εχουν υπαρξει , κανεις δυσκολευεται ιδιαιτερα να βρει κατι το οποιο θα ειναι απλα το καλυτερο προιον σε ολα !
ακομα κιαν εχει να διαθεσει πολλα λεφτα (οχι απειρα αλλα πολλα)

ετσι λοιπον ψαχνω μια 3D LED τηλεοραση , χωρις πλαισιο η με πολυ πολυ λεπτο πλαισιο, αρκετα λεπτη αλλα οχι "φλουδα" με διαγωνιο 47 ή 55 ιντσες με την καλυτερη ευκρινεια, χρωματικη απεικονηση, βαθυ μαυρο, οχι υπερκορεσμενα χρωματα, πολυ καλο 3D, ξεκουραστο 3D (μαλλον passive), ευκρινες 3D, τελεια απεικονηση σε τηλεοπτικο σημα .... με λιγα λογια να ειναι καλη και σε 2D και σε 3D και σε τηλεοπτικο σημα και οχι μονο ταινιες :116::116:

καταλαβαινω οτι ζηταω μαλλον πολλα.
για π.χ ελεγα με IPS panel οτι θα ελυνα τα προβληματα των χρωματων και της απεικονησης αλλα διαβαζοντας και βλεποντας review εμαθα πως τα IPS panels πασχουν στο θεμα των μη καλα φωτισμενων σκηνων και του μαυρου !
απο την αλλη το passive 3D ναι μεν ειναι ξεκουραστο αλλα α) το 2D ->3D δεν ειναι πολυ καλο και β) το ιδιο το 3D πασχει απο ποιοτητα σε σχεση με ενα active (!!)

παρ'ολ'αυτα καταφερα να ξεχωρισω τις
Samsung UE55ES8000
LG 55LM860V ή 47LM660S (πιο φθηνη)
και Panasonic TX-L47ET50

η Panasonic μαλλον (συμφωνα με τα reviews) ειναι η "χειροτερη"

και επειδη σας κουρασα, εχει νοημα να ψαχνω το ...απολυτο ή τελικα πρεπει να διαλεξω μια και ουτως η αλλως μολις περασει 1 εβδομαδα και τη συνηθησω ολα θα εχουν τελειωσει ;
(μη βιαστειτε να απαντησετε το τελευταιο :116: )

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: ενα διαφορετικο topic με ιδιο αποτελεσμα (ποια tv)

με την καλυτερη ευκρινεια, χρωματικη απεικονηση, βαθυ μαυρο, οχι υπερκορεσμενα χρωματα, πολυ καλο 3D, ξεκουραστο 3D (μαλλον passive), ευκρινες 3D, τελεια απεικονηση σε τηλεοπτικο σημα .... με λιγα λογια να ειναι καλη και σε 2D και σε 3D και σε τηλεοπτικο σημα και οχι μονο ταινιες :116::116:
αυτά δεν θα τα βρεις σε καμία LED-LCD, τουλάχιστον έτσι όπως θέτεις το θέμα.
Το ξεκούραστο 3D είναι θέμα οργανισμού πολλοί δεν αντέχουν ούτε 5 λεπτά, δυστυχώς μόνο μετά από πολύωρη χρήση θα βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.

Αν μπορείς δες καμία plasma της Panasonic GT50 ή VT50

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

και επειδη σας κουρασα, εχει νοημα να ψαχνω το ...απολυτο ή τελικα πρεπει να διαλεξω μια και ουτως η αλλως μολις περασει 1 εβδομαδα και τη συνηθησω ολα θα εχουν τελειωσει ;
To πιθανότερο.
...

Τηλεόραση είναι μωρέ.
Αν θα βλέπεις πολύ τηλεοπτικό σήμα κοίτα ενδελεχώς την Panasonic που ανέφερες(ή κάποια από τις φθηνότερες της) ή κάποια Plamsa της Samsung.Και προς Θεού δεν είναι ανάγκη να πας σε κορυφαίο τη τάξη μοντέλο για να έχεις καλή εικόνα(τουλάχιστον με τα μέτρα των σύγχρονων τηλεοράσων που σε μερικούς τομείς είναι κάθε πέρσι και καλύτερα,γκουχ-γκουχ Samsung 8000).

Αν θες να ευχαριστιέσαι ταινίες πάρε πιο φθηνή tv και δώσε και κανά 1000άρικο για προβολέα(ή κανα 1500άρι αν θες με το ζόρι 3d) έστω και αν θα προβάλεις στον τοίχο.Γιατί .. το μέγεθος μετράει.

(Πω,πω που και να μην ήμουν και συντονιστής στις τηλεοράσεις:116:)

Reaction score
8
το θεμα ειναι παιδια πως αν ειναι να δωσει κανεις 1400-1900 ευρω κοιταει να παρει το καλυτερο που μπορει
θα μπορουσα να δωσω 850 ευρω και να παρω μια 46αρα της σειρας αλλα ξερω οτι δεν ειναι του χαρακτηρα μου
θα τα σκασω (1850 ειχα δωσει για την F88 40αρα !!) αλλα τουλαχ. να παρω κατι που θα το "καμαρωνω" εγω ο ιδιος πρωτα και θα με ευχαριστει καθε στιγμη

π.χ. ναι να παρω την panasonic αλλα θα βαζω ενα θριλερακι θεοσκοτεινο mkv να δω και δεν θα βλεπω...
θα μου πεις, αφου πιο πολυ βλεπεις τηλεοραση...
ναι αλλα... αυτη τη 1 φορα θα νιωθω οτι δεν εκανα καλη αγορα
ειναι και λιγο θεμα ψυχισμου ...

το βαρυναμε

παντως αν υπαρχει καμια καλη ιδεα για 46-47-55 ιντσες σε LED ειμαι ολος αυτια

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

Δεν υπάρχει.Όπου κερδίζει η μία χάνει η άλλη.
Πάρε plasma να θες ποιότητα εικόνας.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: ενα διαφορετικο topic με ιδιο αποτελεσμα (ποια tv)

να ρωτησω κατι ρε παιδια ;
γιατι οι plasma πχ η panasonic θεωρουνται καλυτερες στην εικονα απο μια lcd και μαλιστα μια led lcd ;
πριν καποια χρονια ηταν το εντελως αναποδο

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: ενα διαφορετικο topic με ιδιο αποτελεσμα (ποια tv)

το θεμα ειναι παιδια πως αν ειναι να δωσει κανεις 1400-1900 ευρω κοιταει να παρει το καλυτερο που μπορει
θα μπορουσα να δωσω 850 ευρω και να παρω μια 46αρα της σειρας αλλα ξερω οτι δεν ειναι του χαρακτηρα μου
θα τα σκασω (1850 ειχα δωσει για την F88 40αρα !!) αλλα τουλαχ. να παρω κατι που θα το "καμαρωνω" εγω ο ιδιος πρωτα και θα με ευχαριστει καθε στιγμη

π.χ. ναι να παρω την panasonic αλλα θα βαζω ενα θριλερακι θεοσκοτεινο mkv να δω και δεν θα βλεπω...
Ισα ισα, ΜΟΝΟΝ σε πλασμα θα βλεπεις το θεοσκοτεινο mkv μαυρο και οχι ξεπλυμενο γκρι
θα μου πεις, αφου πιο πολυ βλεπεις τηλεοραση...
ναι αλλα... αυτη τη 1 φορα θα νιωθω οτι δεν εκανα καλη αγορα
ειναι και λιγο θεμα ψυχισμου ...

το βαρυναμε

παντως αν υπαρχει καμια καλη ιδεα για 46-47-55 ιντσες σε LED ειμαι ολος αυτια
Αρα "εφυγες" απο πλασμα - και καλα κανεις αφου βλεπεις πιο πολυ τιβι (=τηλεοπτικα προγραμματα) και οχι σχεδον αποκλειστικα ταινιες ή ποδοσφαιρο (οπως ο υποφαινομενος). Χωρια που οι νεες Panasonic παρουσιασαν αρκετα προβληματα (η δικη μου οχι,μεχρι τωρα!)

Reaction score
8
Re: Απάντηση: ενα διαφορετικο topic με ιδιο αποτελεσμα (ποια tv)

ξαναμπερδευτηκα
εδω την 3d plasma της panasonic λενε οτι την ανεδειξαν την τηλεοραση με την καλυτερη εικονα για το 2012 !!;;;!!!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.147
πριν καποια χρονια ηταν το εντελως αναποδο
Ποτέ δεν ήταν καλύτερες σε ποιότητα εικόνας οι LCD-LED LCD.

Φωτεινότερες, με χαμηλότερη κατανάλωση, με ζωντανά (ψεύτικα) χρώματα ναι, πιστότερες όχι.

Δεν έχουν image retention όπως οι plasma οι LCD, αλλά έχουν clouding.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: ενα διαφορετικο topic με ιδιο αποτελεσμα (ποια tv)

ξαναμπερδευτηκα
εδω την 3d plasma της panasonic λενε οτι την ανεδειξαν την τηλεοραση με την καλυτερη εικονα για το 2012 !!;;;!!!
Και ειναι ετσι! Αλλο ομως η εικονα και αλλο τα προβληματα που αναφερουν αρκετοι. Αν πεσεις ομως σε "καλο" κομματι, θα απολαυσεις!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Και ειναι ετσι! Αλλο ομως η εικονα και αλλο τα προβληματα που αναφερουν αρκετοι. Αν πεσεις ομως σε "καλο" κομματι, θα απολαυσεις!

πόσο δύσκολο δηλαδή είναι να πέσεις σε "καλό" κομμάτι plasma;
Τα πάντα είναι γνωστά για όλα τα μοντέλα, αν όχι αμέσως σε 1-2 μήνες από τη στιγμή που κυκλοφορήσουν.
Εγώ το αντίθετο θα έλεγα, ξέρω αρκετούς και μάλιστα έχουν γραφτεί και εδώ μέσα που πήραν την super LED LCD και βλέπουν φωτοστέφανα και συννεφάκια :137:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

πόσο δύσκολο δηλαδή είναι να πέσεις σε "καλό" κομμάτι plasma;
Τα πάντα είναι γνωστά για όλα τα μοντέλα, αν όχι αμέσως σε 1-2 μήνες από τη στιγμή που κυκλοφορήσουν.
Εγώ το αντίθετο θα έλεγα, ξέρω αρκετούς και μάλιστα έχουν γραφτεί και εδώ μέσα που πήραν την super LED LCD και βλέπουν φωτοστέφανα και συννεφάκια :137:
To "δυσκολο" παει 50/50 - κοιτα σε "διπλανο site για τα προβληματα ΚΑΙ της νεας σειρας vt50 Panasonic.
Για lcd το μονο που ξερω απο τη δικη μου Φιλιπς 32"(+3ετιας) ειναι κατι λασπωμενοι λεκεδες που και που στο γκαζον του γηπεδου (σα να επεσε σταγονα νερου στην καμερα και θολωσε!), κατα τα λοιπα πολυ ωραια εικονα, αν και δεν μπορω να τη συγκρινω με την plasma 50VT30 λογω...διαστασεων! Ωστοσο απο ο,τι βλεπω οι plasma ειναι σε αλλον κοσμο, πιο...φυσιολογικο θα΄λεγα!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Ευχαριστώ lakiss51 δεν το είχα δει το θέμα, τώρα δεν μπορώ να πω τίποτα:121:
Περίεργο πρόβλημα πάντως....

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: ενα διαφορετικο topic με ιδιο αποτελεσμα (ποια tv)

μουμπλε...μουμπλε....

μπερδεμα
Καθολου!
Αφου βλεπεις ΠΟΛΥ τηλοπτικα προγραμματα (ξερεις: ξανθιες, μαγειρεματα, "τουρκικα" κλπ κλπ), μια led lcd (oσο φτανει η ανοχη της...τσεπης σου) ειναι η καλυτερη λυση

Reaction score
40

Εφοσον ειδα οτι στο θεμα διαπραγματεύεται η es8000 θα πω τις εντυπώσεις μου. Περαν απ τις λειτουργίες χειρισμου, smart και δικτύωση με αλλα μηχανήματα, θα αναφερθώ μονο στο κομματι εικόνα. Σε κίνηση ειναι απο τις καλυτερες LED LCD που εχω δει. Η τηλεόραση αυτη σε σχεση με το παρελθόν δινει εμφαση στο ρεαλισμό και οχι στον εντυπωσιασμό. Για αυτο και μειώθηκε εσκεμμένα το gamma οπου και φέτος για αυτο έχουμε μικρότερο ansi contrast.

Αυτο το επιβεβαιώνω καθώς ημουν καλεσμένος σε ενα πελάτη μου που την εγκατέστησα και ειδα ολοκληρη ταινια σε αυτη. (σαφως εχω κανει και τεστ απο πριν αλλα ειναι αλλιως στην πραγματική χρηση). Αυτο που συμπέρανα ειναι οτι μαλλον η 4280XD που εχω γέρασε. Μπορει το μαυρο της να ειναι ακομα αξεπέραστο αλλα στο συνολο της η es8000 με κέρδισε. Η αυξημένη της ευκρίνεια μου εδωσε φοβερο βαθος σε μια ταινια που δεν ηταν 3D. Το χρωμα δε υπερεβαλε καθολου, ενω η κινηση της ηταν γλυκια. Λιγο artifact ειδα, αλλα το προτιμω απο το blinking μιας πλασμα.

Για αυτο μερικες συμβουλες..Καλο ειναι να μην κραταμε στερεότυπα για μια ζωη. Οι τεχνολογίες εχουν σκαμπανεβάσματα. Τα reviews που διαβάζουμε στο δικτυο δεν αποτελούν ευαγγέλιο...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.762

Ποιά στερεότυπα εννοείς?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

και με το "οι τεχνολογίες έχουν σκαμπανεβάσματα" τι θέλεις να πεις;

Reaction score
40

Με τα στερεότυπα εννοώ ότι οι περισσότεροι θεωρούν μονόδρομο τις πλάσμα για ποιότητα εικόνας. Με τα σκαμπανεβάσματα εννοω οτι την μια μερα μια τεχνολογία εχει το προβάδισμα, την αλλη το χάνει. Δεν υπερ κάποιας τεχνολογίας. Πλασμα εχω και εγω. Αλλα θεωρω οτι οι led lcd εχουν φτασει σε επιπεδα που ειναι αμεσα συγκρίσιμες με πλασμα, ενω σε καποια σημεια τις ξεπερνουν.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Από την εποχή των Kuro δεν είδα κάποιο σκαμπανέβασμα στο ποια τεχνολογία δίνει την καλύτερη ποιότητα εικόνας.
Δεν είναι κακό να υπάρχουν στερεότυπα από τη στιγμή μάλιστα που επιβεβαιώνονται.
Εξάλλου δεν είναι κακό να γράψουμε π.χ. ότι η Samsung ES8000 δεν έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας από το περσινό μοντέλο και ο λόγος είναι μάλλον γνωστός, κάτι άλλο περιμένουμε από το φθινόπωρο και έχουν δώσει όλοι έμφαση στο "Smart TV" για να προσελκύσουν αγοραστές.

Του χρόνου θα έχουμε μεγάλες μάχες....:137:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.348
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent