Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Ακουγεται η Αυτού...Χαϊενδικότητα ενος καλωδιου?

O αείμνηστος Αλβέρτος δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ότι εκτός από ΄΄απεριόριστη΄΄ είναι και ανυπέρβλητη (η καταβολή αδρών χρηματικών ποσών βάσει εντυπώσεων,λέμε τώρα...:126:)
ανυπερβλητο ειναι να ψωνιζεις σε ποσα που οι αλλοι δεν μπορουν να φανταστουν.........(χαμηλα-απιστευτα χαμηλα)
(αυτο περι ποσου)
περι αποδοσης κολοκυθοπιτα.......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

οταν ψωνιζεις στο 1/5 απο το καταλογο ,και σε αποδοση ταβανι δεν λεγεσαι αλβερτος ,
stefano dolce- domenico gabbana των deals λεγεσαι.
Οταν σου χαριζουν οι κατασκευαστες που δεν σε εχουν δει στα ματια τους ..............call me argi

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Λοιπον γιατρε μου δεν ειναι ωραιο πραμα να αγοραζεις στο 1/3-1/4 της τιμης καταλογου ?
Οχι καλωδια , τα παντα ΟΛΑ.
Τη στιγμη που τα λιγουρια υπολοιπονται 19 λεπτα για να τα κανουν 20ρικακι ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Απάντηση: Ακούγονται τα...Argiανά κύματα;

ανυπερβλητο ειναι να ψωνιζεις σε ποσα που οι αλλοι δεν μπορουν να φανταστουν.........(χαμηλα-απιστευτα χαμηλα)
(αυτο περι ποσου)
περι αποδοσης κολοκυθοπιτα.......
οταν ψωνιζεις στο 1/5 απο το καταλογο ,και σε αποδοση ταβανι δεν λεγεσαι αλβερτος ,
stefano dolce- domenico gabbana των deals λεγεσαι.
Οταν σου χαριζουν οι κατασκευαστες που δεν σε εχουν δει στα ματια τους ..............call me argi Λοιπον γιατρε μου δεν ειναι ωραιο πραμα να αγοραζεις στο 1/3-1/4 της τιμης καταλογου ?
Τη στιγμη που τα λιγουρια υπολοιπονται 19 λεπτα για να τα κανουν 20ρικακι ?
Οι όποιες αιχμές δεν αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα,αλλά νοοτροπίες...

Το ωραιότερο είναι να μη σου γίνεται μανία ν' ΄΄αγοράζεις΄΄ διαρκώς...:126:

Argi said:
...Όχι καλώδια,τα πάντα ΟΛΑ...
Γιατί εκτός από τα πούρα Αβάνας,υπάρχουν και τα πούρα...Χαϊβάνας:612:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

προσωπικα ρευματικος ηχειων εκλεισα.....και ιντερκονεκτ (σχεδον )= εκλεισα, και ειμαι ευτυχης που το καταφερα μετα απο 10 χρονια ........
α δεν με λενε αλβερτο (πως ειπαμε οτι σε λενε ?)
βρασιδα με λενε......
Οσο αφορα την μανια καθεις με τις ανασφαλειες τα βιτσια του...γουστα του.
Το να προτεινεις με επιβολη κατι καταντας χειροτερος
Ας κανει ο καθενας οτι τον φωτισει Το Αγιον Πνευμα, και ο καθεις ας ασχοληθει με οτι αυτος θελει....
και οπως ειπε καποιος εδω γυρω,
αυτοι με λενε χαιεντα και γω τους λεω φτωχομ****δες........
Δυο πλευρες του νομισματος , και οι δυο μας κανουν το κερμα δεν κοιτω την καμπουρα μου για τους αλλους νοιαστηκα............

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836

α δεν με λενε αλβερτο (πως ειπαμε οτι σε λενε ?)
βρασιδα με λενε......

Το να προτεινεις με επιβολη κατι καταντας χειροτερος
Ας κανει ο καθενας οτι τον φωτισει Το Αγιον Πνευμα, και ο καθεις ας ασχοληθει με οτι αυτος θελει....
Δυο πλευρες του νομισματος , και οι δυο μας κανουν το κερμα δεν κοιτω την καμπουρα μου για τους αλλους νοιαστηκα............
Oι φίλοι με αποκαλούν ΄΄Μπάμπη Νιώτη΄΄ -καμία σχέση με το...Μπαμπινιώτη:612:

Το πέτυχες πάντως έστω και άθελά σου,η επιβολή με την...υποβολή αποτελούν τις δύο όψεις του χαϊενδικού νομίσματος.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ωραια μπαμπη ,προσωπικα η μονη επιβολη απο μερια μου (προτροπη θα την ελεγα)
ειναι δοκιμαστε .........
ΟΧΙ με προοπτικη αγορας , με προοπτικη απολαυσης του χομπι.....
Αν δεν θελετε να δοκιμαζετε (ακροασεις) μπορειτε να το ρειξετε στα σπληναντερα...ή σε οτι σας ευχαριστει...............

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

α και καθε νομισμα εχει αλλες πλευρες.....................

Y

Yiannis_B

Guest

Απτόητος!

20.672 μυνήματα, 6 χρόνια, και συνεχίζεις να βαράς κουπί....ανάποδα στον ποταμό.

Ο σκληρός πυρήνας του forum το 'χει ρίξει στα σκληρά, οι λίγο παραέξω παραμιλούν "όταν καπνίζει ο λουλάς εσύ δεν πρέπει να μιλάς..", και ο Βλάσης ...βρίσκει παρηγοριά στον ψυχοθεραπευτή του...ε στους φίλους του με τα βινύλια και τις αρχαιολογίες..-πάει και καμιά βόλτα στην παραλία να ξελαμπικάρει...
Καμιά φορά, μεταξύ εκμέκ και ...πάτων, τον πιάνει μια μελαγχολία, τότε που είχε λαμπάτο pro, και αγόραζε καλώδια με τα αυτάκια του..χωρίς τύψεις. Τώρα έχει αυτό το φωτορυθμικό...και δεν ταιριάζει γαμ@τι μου και με τον Krell!! Μόνο του Μιχάλη δεν του κόβεται η όρεξη...τι εκκαθαριστκά παίρνει, τι μηχανάκια μόνο με λαιμούς βρίσκει....:116:

Νομίζω ότι σου ταιριάζει γάντι η δική μου υπογραφή και στην παραχωρώ ως ελάχιστη ένδειξη τιμής.

Reaction score
8.905

προσωπικα... (με καλώδια) ηχείων έκλεισα..... και είμαι ευτυχής που το κατάφερα μετά από 10 χρόνια .....
και εάν σου έλεγε κάποιος ότι έχει κάτι καλύτερο και οικονομικότερο από το 1/4 που πλήρωνες.... θα σου ακύρωνε τα 10 χρόνια εξερεύνησης....?

και ο Βλάσης ...βρίσκει παρηγοριά στον ψυχοθεραπευτή του...ε στους φίλους του με τα βινύλια και τις αρχαιολογίες..
έχεις σκεφτεί ότι στραβά αρμενίζεται εσείς οι προοδευτικοί.... γιαυτό αφήστε τον Βλάση ήσυχο...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και εάν σου έλεγε κάποιος ότι έχει κάτι καλύτερο και οικονομικότερο από το 1/4 που πλήρωνες.... θα σου ακύρωνε τα 10 χρόνια εξερεύνησης....?

proove it που λενε οι αστραλοι.......μακαρι να υπηρχε κατι τετοιο.....εχω φαει χρονο και χρημα σε ενισχυτικα* αντικραδασμικα** μπλιμπλικια*** ηχεια**** και καθε τι που επεσε στην αντιληψη μου που να βελτιωνει τον ηχο στα γουστα μου.Μακαρι να μην αλλαξω κατι λιγα καλωδια που μου εμειναν 9οταν θα εχω λεφτα) .Αλλα για να λες κατι τετοιο ξερεις κατι..........

έχεις σκεφτεί ότι στραβά αρμενίζεται εσείς οι προοδευτικοί.... γιαυτό αφήστε τον Βλάση ήσυχο...
Περιμενω αυτο το κατι (που ελεγε η γαρμπη) να το ζησω ...να ακυρωσει τον κοπο μου (μελλοντικο) και το αναλογο χρημα......

* 6 διαφορετικους τελικους
** σχεδον τα παντα , απο daruma και yamamura μεχρι mit
*** rf emi vibration control, ασφαλειες, βυσματα, καλωδια, φιλτρα, reganarators ......
**** 11 διαφορετικα σετ ηχειων

προ 3 , πηγες 7 , μετρησεις χωρων ,

στα 10 στερνα χρονια

εδω που εφτασα δεν ξυπνησα μια μερα , και ειπα εδω τελος (για το επιπεδο κοστους ) αλλα το κυνηγησα ...με ηττες και νικες......
>Στο επιπεδο (κανονικου) κοστους ταβανωσα.Σαφως και σε σημεια σηκωνω βελτιωση , ....αλλα μειναμε απο cash

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836

...γιαυτό αφήστε τον Βλάση ήσυχο...
Στην περίπτωση του Βρασίδα,πιθανότερο είναι να του τα...δικαίωνε.:126:

Να τον αφήσουν ανήσυχο εννοείς προφανώς...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Τζάμπα cash: Ακουγεται η...Αποχωρητικότητα ενός χαϊενδοκαλωδιου?

Περιμενω αυτο το κατι (που ελεγε η γαρμπη) να το ζησω ...να ακυρωσει τον κοπο μου (μελλοντικο) και το αναλογο χρημα......
* 6 διαφορετικους τελικους
** σχεδον τα παντα , απο daruma και yamamura μεχρι mit
*** rf emi vibration control, ασφαλειες, βυσματα, καλωδια, φιλτρα, reganarators ......
**** 11 διαφορετικα σετ ηχειων

προ 3 , πηγες 7 , μετρησεις χωρων ,
στα 10 στερνα χρονια
εδω που εφτασα δεν ξυπνησα μια μερα , και ειπα εδω τελος (για το επιπεδο κοστους ) αλλα το κυνηγησα ...με ηττες και νικες......
>Στο επιπεδο (κανονικου) κοστους ταβανωσα.Σαφως και σε σημεια σηκωνω βελτιωση , ....αλλα μειναμε απο cash
Βρασίδα,you...fished us all!:137:
Τί κρίμα όμως που όταν μένουν οι σολωμοί από cash δεν τους πάει ο...τσαμπουκάς.:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.560

εχω φαει χρονο και χρημα σε ενισχυτικα* αντικραδασμικα** μπλιμπλικια*** ηχεια**** και καθε τι που επεσε στην αντιληψη μου που να βελτιωνει τον ηχο στα γουστα μου.
μόνο που τα "γούστα σου" είναι τόσο μοναδικά δικά σου, που στην πραγματικότητα δεν αφορούν (δε μπορούν να αφορούν) κανέναν!!!!!:144:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.560
Απάντηση: Re: Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

Βλάση έτσι ακριβώς είναι και η δική μου εμπειρία λέει το ίδιο.
Ένα καλώδιο μπορεί να ακουστεί διαφορετικά ανάμεσα σε 2 συστήματα.

Κι' όπως λες τι σημασία έχει αν αυτό οφείλεται στην εσωτερική αντίσταση, χωρητικότητα ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του καλωδίου.

Μέχρι κάποιος να μπορέσει να συνδέσει τα χαρακτηριστικά αυτά με την ηχητική ταυτότητα και να προβλέψει απόλυτα την ηχητική συμπεριφορά του συγκεκριμένου καλωδίου σε διάφορα συστήματα, μέχρι τότε δε μένει κάποιος άλλος τρόπος από τη δοκιμή και τα αυτιά μας.
Και ας υποστηρίζουν κάποιοι το αντίθετο.
:109:

Αυτό το "μέχρι" μας έχει φτάσει και μας έχει προσπεράσει εδώ και χρόνια!

Δεν είναι κάτι που δήθεν περιμένουμε να εμφανιστεί κάποτε στο (μακριά από μας) μέλλον.

Το αντικειμενικό πρόβλημα που συναντά όμως αυτό το "μέχρι", είναι ότι δε συμφωνεί με τα γούστα του καθενός!

Διότι (όπως προείπα) οι περισσότεροι μπερδεύουν το προσωπικό τους γούστο με το αντικειμενικά ορθό. Αυτό λοιπόν το πρόβλημα, έχει ως συνέπεια να θεωρούνται πολλά (π.χ. κατασκευαστικά) "λάθη" ως "ορθά". Αν τυχόν κάποτε αντιληφθεί ο καθένας ότι αυτό που του "αρέσει" είναι απλά "αυτό που του αρέσει" και όχι το αντικειμενικά ορθό, τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα. Ευτυχώς, αρκετοί ανάμεσά μας (όπως πχ ο φίλος μας ο Κοτσίδης που αναφέρθηκε πριν) έχουν ήδη συνειδητοποιήσει αυτή την απλή αλήθεια.:109:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.560

Η συνέχεια του παραπάνω δεδομένου, είναι πως το οποιοδήποτε καλώδιο ή μηχάνημα (πχ ενισχυτής ή dac ή ηχείο), για το οποίο όντως μπορεί κάποιος να "συνδέσει τα χαρακτηριστικά με την ηχητική ταυτότητα και να προβλέψει απόλυτα την ηχητική συμπεριφορά του", δε βρίσκει σύμφωνο τον τυπικό Hi-End-ά μας, διότι αυτός έχει "άποψη", έχει δηλαδή ένα "προσωπικό γούστο" το οποίο και θεωρεί ταυτόσημο με την υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, καθώς δε θέλει να παραδεχτεί πως αυτό που του "αρέσει" δεν είναι το σωστό.

Και πλέκει μυστήρια και μαύρες μαγείες και ιστορίες για αρκούδες για να υπο-στηρίξει το ..αστήρικτο!:116:

Εδώ έρχεται ο "συνειδητοποιημένος" της απλής παραπάνω αλήθειας που ανέφερα, να εκφράσει την απόλυτη αδιαφορία του για το οποιοδήποτε "ορθό" και να ξεκαθαρίσει πως δε τον ενδιαφέρει η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, αλλά απλά να "τη βρίσκει" με τα μηχανάκια του, δηλαδή απλά να του "αρέσει" αυτό που έρχεται στα αυτιά του. Να γουστάρει όταν πίνει ένα ποτήρι κρασί το βράδυ μετά την κουραστική του μέρα στη δουλειά, και άσε μας ρε μεγάλε που τα μπάσα έχουν ουρές και τα πρίμα τρελό ρολ-οφ... χεστήκαμε! Εμείς έτσι γουστάρουμε να ακούμε, και άντε πάνε για κούρεμα και συ και η υψηλή σου πιστότητα, παράτα μας και άδειασέ μας τη γωνιά!! Να χαρώ εγώ! Και γω μαζί του! 10000% !

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.560

Όταν όμως μιλάμε για το αντικειμενικά "ορθό", τα πράγματα είναι απλά, δεν είναι δα καμιά τρελά δυσνόητη υπόθεση.

Το καλύτερο καλώδιο ηχείων είναι εδώ και χρόνια το ανύπαρκτο καλώδιο ηχείων, κάτι που είναι βεβαίως εφικτό, υπάρχει. Είναι άπειρα τα διαθέσιμα στην αγορά πολυενισχυόμενα ενεργά ηχεία, τα οποία βεβαίως δεν έχουν "καλώδια ηχείων" κι ούτε θα βάλουν τον κάτοχό τους στη διαδικασία να ψάχνει και να "ακούει" (μη χε) καλώδια ηχείων. Και βεβαίως διαθέτουν κι ένα σωρό άλλα αντικειμενικά πλεονεκτήματα, για τα οποία έχω κάνει αναφορές τόσες πολλές φορές, που αναγνωρίζω πως έχω γίνει κουραστικός. Κι όμως, ο τυπικός Hi-End-άς ούτε να ακούσει δε θέλει για ενεργά πολυενισχυόμενα ηχεία, ιδίως αν έχουν και ενσωματωμένο DAC - που πας μωρέ ξεβράκωτος στο Hi-End? χαχαχαχαχα

Μα πως να δεχτεί ο Hi-End-άς το ενεργό ηχείο, όταν αυτή η επιλογή θα του αφαιρέσει το δικαίωμα να "ματσάρει" ενισχυτικό με το ηχείο του; Και όταν λέμε να "ματσάρει", δεν εννοούμε να το οδηγήσει σωστά, αλλά να βγάλει τέτοιο αποτέλεσμα που να του "αρέσει", να ματσάρει δηλαδή με τα γούστα του!

Αυτό λοιπόν είναι το "ματσάρισμα". Να, σας έλυσα την απορία. Είναι καθαρά θέμα επίτευξης του ...γούστου! :116: (κι ας υποστηρίζονται άλλα, συναφή με μαύρες μαγείες και παρθένες)

Reaction score
371
Απάντηση: Re: Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

:109:

Αυτό το "μέχρι" μας έχει φτάσει και μας έχει προσπεράσει εδώ και χρόνια!

Δεν είναι κάτι που δήθεν περιμένουμε να εμφανιστεί κάποτε στο (μακριά από μας) μέλλον.

Το αντικειμενικό πρόβλημα που συναντά όμως αυτό το "μέχρι", είναι ότι δε συμφωνεί με τα γούστα του καθενός!

Διότι (όπως προείπα) οι περισσότεροι μπερδεύουν το προσωπικό τους γούστο με το αντικειμενικά ορθό. Αυτό λοιπόν το πρόβλημα, έχει ως συνέπεια να θεωρούνται πολλά (π.χ. κατασκευαστικά) "λάθη" ως "ορθά". Αν τυχόν κάποτε αντιληφθεί ο καθένας ότι αυτό που του "αρέσει" είναι απλά "αυτό που του αρέσει" και όχι το αντικειμενικά ορθό, τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα. Ευτυχώς, αρκετοί ανάμεσά μας (όπως πχ ο φίλος μας ο Κοτσίδης που αναφέρθηκε πριν) έχουν ήδη συνειδητοποιήσει αυτή την απλή αλήθεια.:109:
Κατ' αρχάς ποτέ μου δεν ισχυρίστηκα ότι αυτό που λέω είναι και το αντικειμενικά ορθό.
Απλά καταθέτω τις (ακουστικές) εμπειρίες μου μετά από 38 χρόνια στο hobby αυτό και μετά από ακρόαση άπειρων μηχανημάτων και καλωδίων.

Και φυσικά οι απόψεις μου περιέχουν πάντα τη προσωπική μου γνώμη και γούστο και ποτέ δεν είπα ότι όποιος δεν συμφωνεί με αυτές δεν είναι σωστός.

Σε αντίθεση με εσένα που πιστεύεις ότι η άποψη σου είναι η αντικειμενικά ορθή και όλοι πρέπει να συμμορφωθούμε με αυτή. Που μπορεί και να είναι, δεν θα αντιπαρατεθώ σε αυτό και προσωπικά δε με ενδιαφέρει. Άλλωστε το θέμα δεν είναι αυτό.

Το θέμα μας είναι αν η χωρητικότητα ενός καλωδίου ακούγεται. Έχεις εμπειρία επ’ αυτού??
Και δεν εννοώ τεχνική άποψη αλλά ακουστική εμπειρία.

Αν ναι κατάθεσε την, αν όχι τότε βάλε στο σύστημα σου κάποια καλώδια με διαφορετική χωρητικότητα και πες μας τι άκουσες. Όχι τι λένε οι θεωρίες αλλά τι εσύ ακούς.
Αν δεν ακούς διαφορές, απόλυτα σεβαστό. Απλά βγες και πες το. Μη προσπαθείς να μας πείσεις με θεωρίες.

Βλέπεις υπάρχουν και κάποιοι που ακούνε με τα αυτιά τους (EAR) !!

Reaction score
371

μόνο που τα "γούστα σου" είναι τόσο μοναδικά δικά σου, που στην πραγματικότητα δεν αφορούν (δε μπορούν να αφορούν) κανέναν!!!!!:144:
Είδες που και εδώ κάνεις λάθος με το να είσαι τόσο απόλυτος??
Υπάρχουν και άλλοι σαν τον Αργύρη με παρόμοια γούστα, όπως εγώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.560

Όλες αυτές οι κουλές "θεωρίες" που βλέπω στο χώρο του Hi-End είναι απλά για γέλια. Η πραγματικότητα της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής είναι εντελώς αλλού, και τα φύκια θα παραμένουν φύκια, ασχέτως των προσπαθειών να περάσουν ως μεταξωτές κορδέλες.

Το αντικειμενικά ορθό στο σπορ του audio ξεκινάει από το χώρο, όπου οι 99 στους 100 έχουν "χεσμένη τη φωλιά τους", διότι το αρ-τι σίξτι είναι στο σιχτίρι. Και μιλάμε για καλώδια, ε; χαχαχαχα, μα είναι τόσο απλά τα πράγματα, 3 βήματα όλα κι όλα: ένα της προκοπής RT 60 σε όλο το φάσμα, ένα (ικανό για το χώρο) ενεργό πολυενισχυόμενο ηχείο με ενσωματωμένο DAC και καπάκι μια ισοστάθμιση χώρου (DSP). Η παραπάνω "τριπλέτα" θα παίξει ανμπιλίβαμπλ σωστά. Το προβλέπω, κι ας μην είμαι "μάντης" ή "μέντιουμ"...

Τώρα θες και μια "προσωπική πινελιά" για να ικανοποιήσεις λίγο και το προσωπικό σου γούστο, ή τις αδυναμίες των αυτιών σου (βλέπε κούρμπες στο ακουόγραμμα); Α, πολύ ωραία, δώσε λίγη ισοστάθμιση αναλόγως γούστου (άλλωστε τα διαθέσιμα DSP είναι άπειρα και μέχρι και λαμπάτα ακούσματα μιμούνται) και κάτσε και άκουσε.

Βέβαια, το παραπάνω "σενάριο" δεν εμπεριέχει πούρα και κάβες, δεν έχει "μυστήριο", δεν έχει "μαύρη μαγεία". Πως λοιπόν να "πουλήσει"; χαχαχαχαχα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.547
Members
38.340
Νεότερο μέλος
loukas21