Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.560
Απάντηση: Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

Λύσε μου λοιπόν μια χαζή απορία
Με δεδομένο ενισχυτή (καλό η κακό,αυτόν έχουμε) διάφορα καλώδια ακούγονται διαφορετικά.
Τι πρέπει να ελέγξω στα χαρακτηριστικά του ενισχυτή η του καλωδίου για να πάρω το "κάλλιστο" αποτέλεσμα ?
η ανάλυση που προσφέρει δωρεάν η goertz στο site τους, υπεραρκεί. με δυό λογια, ο συνδυασμός χαμηλότερης ωμικής και σύνθετης ωμικής αντίστασης, κερδίζει κατά κράτος παντού και πάντα, αδιαμφισβήτητα.

αν αυτό δεν "αρέσει" στα αυτιά σου, κάτι άλλο τρέχει και τέλος πάντων δεν είναι λόγος για να μη το αποδεχθείς ως ορθό.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Επέτρεψε μου μια αντίρρηση.....
Η μουσική είναι και συναίσθημα,ατμόσφαιρα .(Κοτσίδης)
Τι να την κάνω την ορθότητα άμα με χαλάει συναισθηματικά ?
Και τι με βεβαιώνει οτι το προϊόν(cd-lp-hd) που χρησιμοποιώ είναι ορθό ?
Αυτή την στιγμή που γράφω ακούω από 2 δωμάτια παραδίπλα μουσική.Charles Aznavour. Ακούγεται υπέροχα .
Η μόνιμη διαφωνία μου με τον αγαπημένο σου Βλασούκο είναι "μην προσπαθείς να ταυτίσεις το ευχάριστο για σένα με το σωστό"
Εγώ αυτά τα έχω λύσει μέσα μου.Ξέρω τους περιορισμούς του χώρου και της τσέπης μου και πορεύομαι ανάλογα.Τουλάχιστον προσπαθώ .Με όση φαιά μου έχει απομείνει χωρίς εμφανείς αλλοιώσεις :114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.560

πολύ όμορφη και ξεκάθαρη αυτή η προσέγγιση (όπως και του κοτσίδη του φιλαράκου μου), την οποία προσέγγιση και αποδέχομαι πλήρως, μόνο που αυτή δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής.

κάτι που λέω εδώ και χρόνιαααααααααα.....

εννοείται ότι χαίρομαι πολύ για το φίλο μου τον κοτσίδη που ακούει από τις λάμπες του και γουστάρει τρελά, και έχω δηλώσει κατ'επανάληψη πως πολύ τον γουστάρω γιατί ξέρει τι θέλει, αλλά από άποψη ορθού, το άκουσμα είναι λάθος και πολύ πχ βελτιώθηκε αντικειμενικά με τα διακοπτικά ενισχυτικά που του πήγα αποκεί, ασχέτως αν δε του "άρεσαν".

άλλο λοιπόν η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής και το "ορθό" της ιστορίας με τις θεωρίες και τις μετρήσεις, κι άλλο το "εγώ έτσι γουστάρω και άει κουρευτείτε εσείς!

Δυστυχώς, πολλοί προσπαθούν να ταυτίσουν το τι γουστάρουν με το τι είναι το σωστό και το πιστό. Και δω θα με βρουν ντουβάρι απέναντί τους, να τους θυμίζω πως το γούστο τους δεν είναι ούτε "κανόνας", ούτε "μετρήσιμο", ούτε σημαντικό για κανέναν, διότι όταν μιλάμε για "γούστα", άλλο το δικό μου κι άλλο το δικό σου και λογαριασμό δε δίνω σε κανένα...

ταυτόχρονα, καταντάει εκνευριστικό να προσπαθεί ο κάθε πικραμένος να με πείσει ότι αυτό που γουστάρει είναι το σωστό, διότι κάπου κάποτε είδε και μια καλή μέτρηση, άσε που οι μετρήσεις λένε τη μισή αλήθεια.... αυτό που το βάζεις; χαχαχαχαχα

ομοίως εκνευριστικό είναι και το γεγονός κάποιοι να έχουν πάρει αντικειμενικά ορθά μηχανήματα (πχ λέμε λιπίνσκι και μέτρικ) και να αναπτύσσουν θεωρίες περί προσωπικών γούστων και χροιών και μπλε μυστηρίου (χρώματος χάλι-εντ). αμ αυτό που το πας; χαχαχαχαχαχαχα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.177

Επέτρεψε μου μια αντίρρηση.....
Η μουσική είναι και συναίσθημα,ατμόσφαιρα .(Κοτσίδης)
Τι να την κάνω την ορθότητα άμα με χαλάει συναισθηματικά ?
Και τι με βεβαιώνει οτι το προϊόν(cd-lp-hd) που χρησιμοποιώ είναι ορθό ?
...
Κάτι μου λέει πως ήλθε η ώρα να αρχίσεις να ακούς από στρογγυλά λαδόχαρτα full range και λαμπάτα κρεμμύδια των 2.5 βατ... :105:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.560

Κάτι μου λέει πως ήλθε η ώρα να αρχίσεις να ακούς από στρογγυλά λαδόχαρτα full range και λαμπάτα κρεμμύδια των 2.5 βατ... :105:
όντως. αυτά "αρέσουν" σε πολλούς. Γιατί όχι και σε σένα; που κατούρησες συ δηλαδή; στο πηγάδι;:137::137::137:

Y

Yiannis_B

Guest

Η ζωή κύκλους κάνει. Όσο μεγαλώνουμε μπορεί να γινόμαστε περισσότερο παιδιά. :123:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

:407:
Και η εκφύλιση έχει τα όρια της

Y

Yiannis_B

Guest

Η ζωή κύκλους κάνει. Όσο μεγαλώνουμε μπορεί να γινόμαστε περισσότερο παιδιά. :123:
When the child was a child,
it didn’t know that it was a child,
everything was soulful,
and all souls were one.

When the child was a child,
It was the time for these questions:
Why am I me, and why not you?
Why am I here, and why not there?
When did time begin, and where does space end?
Is life under the sun not just a dream?

(Song of Childhood by Peter Handke)

http://nomoreheroesanymore.photium.com/news46920.html

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

Ρε σεις.....λιαζομαι στην Γιαλοβα Μεσσηνιας και δεν με αφήνεται να χαζεψω έναν τρελλο πάτο που παίζει ρακετα μπροστά μου και εχω τον νου μου σε σας......ice σιχτηρ λεω εγώ!!!!!!!!

Πάντως ρε σεις καποτε δεν έδινα βάση είτε σε αυτό που λέμε φροντίδα χωρου,είτε σε μετρήσεις μηχανών ,είτε σε χαρακτηριστικά αυτών ,ακούω όμως καλα κουφαλα ΕΑΡ και θέλω και τις audiophile εγγραφες και ας μην γνωρίζω απο χωρητικοτητες και συναρτησεις.....

Δυστυχώς είμαι τύπος που εμπιστεύομαι τα αυτακια μου και θα συνεχισω.......είπαμε δεν ξέρω τα αλλα.....

ΕΑρ οπως σου είπα ετοίμασε τους φακούς και Οκτωμβρη πάμε για να δούμε τα Flamengos και τους Ερωδιους........εδώ να δεις hi end συναισθήματα!

Ωπ......ήρθε το ραβανι με το καιμακι και έχει λιωσει επάνω του ......το σκιζω για πάρτη σας .....και είμαι και σε διαιτα!!!!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

....και είμαι και σε διαιτα!!!!!!! ....
Δίαιτα ανανά υποθέτω .
Τρως τα πάντα εκτός από ανανά.:405:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.560

Ωπ......ήρθε το ραβανι με το καιμακι και έχει λιωσει επάνω του ......το σκιζω για πάρτη σας .....και είμαι και σε διαιτα!!!!!!!
μετά πάνε και μια βόλτα με το αυτοκίνητο:

Last edited by a moderator:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Απάντηση: Ακουγεται το παγωτό...καμάκι;

Η ιδιότητα μιάς μουσικής δημιουργίας να διεγείρει οφείλει να είναι ανεξάρτητη από τα μέσα αναπαραγωγής της.Γιά οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής ή παρελκόμενο το οποίο προωθείται με τον ισχυρισμό ότι ανάγει την ακρόαση μουσικής σε αισθησιακή εμπειρία,εμείς οφείλουμε να κρατάμε ΄΄μικρό καλάθι΄΄.

Κάθε φορά που ανασύρουμε μιά συγκεκριμένη ακουστική εμπειρία,αυτή αναπλάθεται στο ασυνείδητο κατά τρόπον ώστε να κολακεύει τις ιδιαίτερες αντιλήψεις και προτιμήσεις που έχουμε διαμορφώσει.

Όσοι από την άλλη προωθούν ένθερμα τις ακουστικές εμπειρίες σε συνάρτηση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά καλωδίων,οδηγούν στη λογική εκτίμηση ότι συμβαίνουν δύο τινά:

-Είτε έχουν καταφέρει να επιλύσουν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα του βίου τους(μηδενός εξαιρουμένου), οπότε είναι ανόητο να θεωρούμε ότι απευθύνονται πραγματικά σ'εμάς τους κοινούς θνητούς.:612:

-Είτε δεν τα έχουν επιλύσει,αλλά ούτε και τους δίνουν τη δέουσα προσοχή,οπότε είναι...αδιανόητο να τους θεωρούμε παραδείγματα προς μίμηση...:126:
Ρε σεις.....λιαζομαι στην Γιαλοβα Μεσσηνιας και δεν με αφήνεται να χαζεψω έναν τρελλο πάτο...
Ωπ......ήρθε το ραβανι με το κα(ι)μακι και έχει λιωσει επάνω του ......το σκιζω για πάρτη σας .....και είμαι και σε διαιτα!!!!!!!
Φέρνει περισσότερο σε δίαιτα...του πάτου:142:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
πολυπλοκη σκεψη, τα πραγματα ειναι απλα, σου αρεσει μου αρεσει γιατι δεν παντρευομαστε, το σκισαμε εντελως το σκισμενο, η χωρητικοτητα τελικα ακουγεται η δεν ακουγεται? οεο?

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715
Απάντηση: Re: Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

Εγώ την έχω ακουσει.....γενικως .....αλλα μου αρέσει δεν σας το κρυβω!!!!!!:116::119:

Πέραν τώρα της πλάκας έχω ακουσει ίδια καλώδια σε διαφορετικά συστηματα όπου πολλές φορές το αποτέλεσμα ήταν τραγικο....κυριολεκτικά όμως!

Δεν ξέρω αν έφταιγε η εσωτερική αντίσταση των καλωδίων,η η αυξημένη χωρητικότητα ,το αποτέλεσμα ήταν το καλώδιο έκανε κακό με την παρέμβαση του άσχετα με την τιμή του υπερβολική η όχι.....

Θα μείνω λοιπόν σε ένα απλό ηχητικό τεσταρισμα ,άσχετα με τα όσα έχουμε αναφέρει ποιο πάνω,σας το είπα .....δεν ξέρω απο μετρήσεις!!!!!

Reaction score
371
Απάντηση: Re: Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

Πέραν τώρα της πλάκας έχω ακουσει ίδια καλώδια σε διαφορετικά συστηματα όπου πολλές φορές το αποτέλεσμα ήταν τραγικο....κυριολεκτικά όμως!

Δεν ξέρω αν έφταιγε η εσωτερική αντίσταση των καλωδίων,η η αυξημένη χωρητικότητα ,το αποτέλεσμα ήταν το καλώδιο έκανε κακό με την παρέμβαση του άσχετα με την τιμή του υπερβολική η όχι.....

Θα μείνω λοιπόν σε ένα απλό ηχητικό τεσταρισμα ,άσχετα με τα όσα έχουμε αναφέρει ποιο πάνω,σας το είπα .....δεν ξέρω απο μετρήσεις!!!!!
Βλάση έτσι ακριβώς είναι και η δική μου εμπειρία λέει το ίδιο.
Ένα καλώδιο μπορεί να ακουστεί διαφορετικά ανάμεσα σε 2 συστήματα.

Κι' όπως λες τι σημασία έχει αν αυτό οφείλεται στην εσωτερική αντίσταση, χωρητικότητα ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του καλωδίου.

Μέχρι κάποιος να μπορέσει να συνδέσει τα χαρακτηριστικά αυτά με την ηχητική ταυτότητα και να προβλέψει απόλυτα την ηχητική συμπεριφορά του συγκεκριμένου καλωδίου σε διάφορα συστήματα, μέχρι τότε δε μένει κάποιος άλλος τρόπος από τη δοκιμή και τα αυτιά μας.
Και ας υποστηρίζουν κάποιοι το αντίθετο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εξαφνα ξυπνας στο μιλανο , και μαλιστα μες το ραφταδικο του dries van noten ,
εκει στην ακρη ο μαεστρος με 2 γατονια σου περνει μετρα για κουστουμι, μιλαμε για τυπο γκουρου,
οχι ακομα ενα ραφτη.
Μμε τρελλες γνωσεις σε σωματοδομη και παει λεγοντας.
Σε 10 λεπτα σου εχει σενιαρει ενα κουστουμι second to none
το φορας αλλα δεν σου αρεσει ρε παιδακι μου ...
Τι κανεις το φορας επειδη το εσαξε ο γκουρου με γνωσεις και μερακι στα μετρα σου ?
ή
πας απεναντι και ψωνιζεις κατι που εσυ γουσταρεις στο χρωμα που γουσταρεις ?
Με αλλα λογια την μουσικη που ακους την κρινεις με τυπους και θεωρια ?
ή με το τι κανει κλικ στην ψυχη των αυτιων σου........?
Ειτε το προτεινει ο ταδε τυπος θεωριας
ή ο ταδε υπαλληλος , αν ψωνιζεις χωρις να ακους την καρδια σου,
απλα ακους τι λενε οι αλλοι
οποιοι και αν ειναι αυτοι.
Οσο αφορα ενα και μονο χαρακτηριστικο (ή και πολλα ) του καθε καλωδιου προσωπικα με αφηνουν αδιαφορο,
το λοκαρω και με κανει να χαμογελω , μενει
.......δεν με κανει περνει το δρομο του ,
οπως καθε ειδους πραμα που υποτειθεται οτι βελτιωνει τον ηχο...........ή πιο σωστα με κανει χαρουμενο ......
Αν οποιησδηποτε μπορει να εξηγησει - αντιγραψει καλωδια που θεωρω σοβαρα ειμαι εδω για να τα αγορασω σε τιμη δικια του.
Αν δεν απλα μιλαμε για το πως αφηδατονεται το πατε γλαρου ισπανικου μαροκο.......
Αν τα καλωδια δεν πραγματοποιουσαν αυτα που υποσχονταν δεν θα ειχαν τετοιες τιμες .....θα ειχαν κατι κατασταρικακια
και τα φτηνιαρικα θα ηταν το δωρο ημερας.
Περαστε κυριε να παρετε το ιντερκονεκτ μερας .....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Απάντηση: Ακουγεται η Αυτού...Χαϊενδικότητα ενος καλωδιου?

...
Αν τα καλωδια δεν πραγματοποιουσαν αυτα που υποσχονταν δεν θα ειχαν τετοιες τιμες .....θα ειχαν κατι κατασταρικακια
και τα φτηνιαρικα θα ηταν το δωρο ημερας.Περαστε κυριε να παρετε το ιντερκονεκτ μερας .....
O αείμνηστος Αλβέρτος δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ότι εκτός από ΄΄απεριόριστη΄΄ είναι και ανυπέρβλητη (η καταβολή αδρών χρηματικών ποσών βάσει εντυπώσεων,λέμε τώρα...:126:)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

.....ότι εκτός από ΄΄απεριόριστη΄΄ είναι και ανυπέρβλητη......
:204::204::204:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.547
Members
38.340
Νεότερο μέλος
loukas21