Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

Reaction score
1.788
Απάντηση: Ακουγεται η Χωρητικοτητα ενος καλωδιου?

Δεν διαφωνώ ότι με τον τεραγωνικό παλμό βρίσκεις περίπου το bandwidth.

Διαφωνώ στο αν τα 50 kHz (-3db) για ένα καλώδιο είναι αρκετά ή όχι.

Επίσης διαφωνώ με το να δείχνεις τον παραμορφωμένο τετραγωνικό παλμό για δημιουργία εντυπώσεων.

Είναι το ίδιο με το να λες ότι ο Audio ενισχυτής σου έχει απόκριση 5 Ηz - 10 MHz.
συμφωνω!!

απλα ειαι ο μονος γρηγορος τροπος α δειχνεις δυο αμεσα συγκρισιμα μεγεθη. τωρα ο καθενας το κανει για τους λογους του!! ακομα και για εντυπωσεις!!

Y

Yiannis_B

Guest

Βασιλη ολα σωστα , μια ερωτηση μονο
Δηλαδη σε ενα χωρο κακων προδιαγραφων (η πλεοιοψηφια ετσι ειναι)
δεν θα σου προσφερει κατι τι (λιγο αν θες) ενα καλωδιο ?
(δηλαδη ειτε το βαλεις ειτε οχι , ιδια θα ακουγεται το συστημα ? )
(δεν λεω οτι το καλωδιο θα μαζεψει τις παραξενιες του χωρου)
Λεω, δεν εχει νοημα μια δοκιμουλα ...μια, τοσο μικρη ?
:126:

Ο τρόπος που διατυπώνεις την ερώτηση θα πρέπει να γραφτεί στα χρονικά! :116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Μια φορα και ενα καιρο στον πανω χωρο ειχα φερει τον πολυ ΒΜ να μου μετρησει το χωρο.:138:
Τι rt60, τι εξετασεις αιματος, τι καμπυλη ζαχαρου,.......μεχρι κολονοσκοπη στο bass reflex καναμε.
Αφου ειδαμε οτι ο χωρος πιο σκ@τε δεν γινοταν αποφασισαμε να μαζεψουμε τα συμαζευτα (που λεει και ο νοτης)
Μετα ακουσαμε.......__ η πρωτη μου εντυπωση ηταν.

-Β. μεσαιες δεν εχει το μαγαζι.......

- ναι μου λεει , ως εδω εισαι.
Μετα απο καιρο τον ξαναφωναζω , και του λεω ,

-Για ξανα ακου ....

- Μου λεει _ μια απο τα ιδια εισαι..

- Του λεω για βαλε κατω απο την ταδε συσκευη αυτα τα αντικραδασμικα....

- Παιξαν μπιλιαρδο τα ματια του.......Δεν γινεται τετοια διαφορα μου λεει.....

και αναρωτιεμαι , αν το μπλιμπλικι λεγεται καλωδιο, αντικραδασμικο, κομποσκινι, θυμιατο θιβετιανου ναου,
και σε ενα χωρο κουλο δινει το κατι τις του,
γιατι να μην το δοκιμασω ....ξερω το αποτελεσμα ?
Το ξαναλεω δεν θα μαζεψει τις <λασπες> του χωρου , ουτε την υπερλαμπροτητα, αλλα αν καποποις εχει ενα ποσακι
των 50 ευρω , (ας πουμε) τι αλλο μπορει να του κανει καλυτερο κλικ ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.550

Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω δεν έχει νόημα η δοκιμή καλωδίων αν ο χώρος είναι ηχητικα κακών προδιαγραφών. Είναι σαν να προσπαθεις να βελτιώσεις την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σου δοκιμάζοντας "λάδια" διαφορετικού ιξώδους στα αμορτισέρ την στιγμή που τα λάστιχα του είναι "σκασμένα"......
...

αν αγαπητέ άρτζι έχεις κούρμπες των 12db στο χώρο σου (γνωστά και πολύ συνηθισμένα φαινόμενα σε τυπικούς χώρους ακρόασης) τι να δοκιμάζεις δηλαδή και τι να προτείνεις και σε ποιον...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Και για να πατανε τα ποδαρακια μας στην γη η πλεοψηφια του κοσμου ακουει σε ενα σαλονι, παρεα με τα κουλα του χωρου του.
Στην πλειοψηφια υπαρχει μια γυναικα (τουλαχιστον ) στη μεση.
Οποτε * για ποια rt60,
ποια ενεργα και ποια ανεργα ηχεια ?
ποιο το ενα ποιο το αλλο.
Κοιτας στο μετρο του δυνατου να παιξεις την μπαλιτσα σου , και ολα τα αλλα περισευουν.

* Το 2009 (αν θυμαμαι καλα) ειχα μπει στο περιπτερο του στολλα στην hi end , και ενας μεσηλιξ ελεγε...
- Ναι ναι ποια τραπεζια της γυναικας μου (τα εκανα στην ακρη)
ποιες βιτρινες (τις εβαλε σε αλλο δωμα )
Γενικα κανω οτι θελω στον χωρο μου , τι μου προτεινεται να βαλω ,,,για να τον μαζεψω......
Του λενε τα παιδια κατι κιτακια της auralex και λεει αυτος ...
Την Δευτερα θα τα παραγγειλω.....
και φευγει (στο πλαι....)
Και τους λεω
Ξερετε γιατι εφυγε με το πλαι ....?
Για να μην βρουν τα κερατα στην πορτα.......

Y

Yiannis_B

Guest

...

αν αγαπητέ άρτζι έχεις κούρμπες των 12db στο χώρο σου (γνωστά και πολύ συνηθισμένα φαινόμενα σε τυπικούς χώρους ακρόασης) τι να δοκιμάζεις δηλαδή και τι να προτείνεις και σε ποιον...
Κώστα διαφωνείς ότι τα διάφορα καλώδια έχουν διαφορετική ταυτότητα / χρωματισμό πές το όπως θες? Και ότι αν πάρω το ηχοσύστημά μου με τα ίδια καλώδια, και το στήσω σε άλλο χώρο, μπορώ να διακρίνω την ηχητική ταυτότητα ενός καλωδίου? Όπως η διαφορετική χροιά των ανθρώπινων φωνών (υπερβολικό το παράδειγμα).

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

...

κοιτα αν ζει μονος του ...πολλα.....
Αν ζει με απειλη τσοκαρου (χαλαρα) (ξερω πολλους μελανιασμενους)
να κατσει στα αυγα του.....
δεν σηκωνει μαγκιες η κυρα αφροξυλανθη........θα σου κανει τα μεριντιαν ψιλοκομμενα στο μουλτι μεχρι να πεις rt60:143:
Nα το πουμε ποιο απλα
θα σε βαλει να ξυρισεις το μουστακι..................

Reaction score
2.248

Νομίζω ότι ζητάμε από ένα καλώδιο πάρα πολλά πράγματα και παραπάνω από αυτά που προορίζεται να κάνει. Αλλος θέλει σφιχτά μπάσα, άλλος αέρινες υψηλές, κρυστάλινες μεσαίες κτλ. Μέχρι και διόρθωση χώρου ζητάμε από το καλωδιάκι. :116:
Τουλάχιστον όσοι έχουν ασχοληθεί με το σπορ "καλώδιο" πρέπει να έχουν μάθει ότι ένα καλώδιο ηχείων δεν μπορεί να κάνει καλύτερο ένα ηχείο. Μπορεί να το χαλάσει όμως. Το ίδιο μπορεί να κάνει και σε έναν ενισχυτή. Καλύτερα δεν θα τα κάνει.

Οπότε τι ζητάμε? ΙΜΗΟ ένα καλώδιο που θα κάνει την λιγότερη δυνατή ζημιά στον ενισχυτή από την μία μεριά που είναι η σύνδεση και στα ηχεία που είναι η άλλη.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και ομως γυριζει......................

Reaction score
2.248

Αστα αυτά Αργύρη.... :144:
Μπορείς να μου τερματίσεις ένα coaxial σκληρό? Δεν χρειάζεται καν να το "ακούσω". Από τα χαρακτηριστικά του και τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή μου και των ηχείων μου γνωρίζω ίδη ότι ταιριάζει.
Πρέπει να το ακούσω?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

κοιτα εχω πει και ξαναλεω...τζογαρω...
τζογαρεις ?
οσο αφορα τον τερματισμο (να το δω ) αν μπορω στο τερματιζω δωρεαν.....
Αν δεν θες να τζογαρεις ακου τι θα κανεις.....
παρε ενα ηχειακι βασης ......
Κουμπωσε το καπου να παιζει και ακου μονο μπασα....με ενα καλωδιακι του κιλου .....
μετα βαλε ενα οσο εχει το ηχειο ....
αν ακουσεις ιδια μπασα κατι δεν παει καλα.
Βεβαια θα μου πεις το καλωδιο οσο το ηχειο ?
Οχι βεβαια ,
απλα μην λεμε οτι ολα τα καλωδια παιζουν ιδια = δεν μπορει να κανει ενα ηχειο να ακουστει καλυτερα.
κανε το τεστ , αν δεν μπορεις , το κανουμε στο χωρο μου με ενα στερεακι των 300 ευρω........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αν θες κατι για το καλωδιο στειλε ινφο με Pm
εχω τερματισει <ξερα> nbs και αλλα μονοκλωνα σε κατασταση αποσυνθεσης...............

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.550

Κώστα διαφωνείς ότι τα διάφορα καλώδια έχουν διαφορετική ταυτότητα / χρωματισμό πές το όπως θες?
όχι βέβαια, δε διαφωνώ. δεν είμαι κουφός...

εσύ διαφωνείς ότι με ψηφιακή ισοστάθμιση χώρου (βλέπε DSP) αυτές οι διαφορές είναι συγκριτικά αμελητέες και στην πράξη παν περίπατο;:116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

dsp rulez κανεις τον ηχο σου .........οπως θες............
με τα καλωδια πρεπει να φας χρονο, μονο και μονο στο ακουειν -ματσαρειν........

Reaction score
1.766

Αστα αυτά Αργύρη.... :144:
Μπορείς να μου τερματίσεις ένα coaxial σκληρό? Δεν χρειάζεται καν να το "ακούσω". Από τα χαρακτηριστικά του και τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή μου και των ηχείων μου γνωρίζω ίδη ότι ταιριάζει.
Πρέπει να το ακούσω?
διατομη;

καλα ειναι τα coaxial αλλα αν δεν εχεις ευαισθητα ηχεια αστο καλυτερα.

Reaction score
1.788

κοιτα εχω πει και ξαναλεω...τζογαρω...
τζογαρεις ?
οσο αφορα τον τερματισμο (να το δω ) αν μπορω στο τερματιζω δωρεαν.....
Αν δεν θες να τζογαρεις ακου τι θα κανεις.....
παρε ενα ηχειακι βασης ......
Κουμπωσε το καπου να παιζει και ακου μονο μπασα....με ενα καλωδιακι του κιλου .....
μετα βαλε ενα οσο εχει το ηχειο ....
αν ακουσεις ιδια μπασα κατι δεν παει καλα.
Βεβαια θα μου πεις το καλωδιο οσο το ηχειο ?
Οχι βεβαια ,
απλα μην λεμε οτι ολα τα καλωδια παιζουν ιδια = δεν μπορει να κανει ενα ηχειο να ακουστει καλυτερα.
κανε το τεστ , αν δεν μπορεις , το κανουμε στο χωρο μου με ενα στερεακι των 300 ευρω........
υπαρχη καλυτερος τροπος!!
τσακωνεις τα ηχεια και τον ενισχυτη σου και τα φερνεις οσο το δυνατο πιο κοντα. περνεις μερικα εκατοστα απλο ηλεκτρολογικο καλωδιο και κανεις τις συνδεσεις. καθεσαι και ακους μερικες μερες να το συνιθσεις!!! οποιο καλωδιο πλσιαζει αυτο το ακουσμα ειναι και το καλυτερο! δηλαδη το ανυπαρκτο !!! με αυτο σαν αναφορα δες αν αξιζει το οποιο σου πασαρουν διαφοροι!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.715

όχι βέβαια, δε διαφωνώ. δεν είμαι κουφός...

εσύ διαφωνείς ότι με ψηφιακή ισοστάθμιση χώρου (βλέπε DSP) αυτές οι διαφορές είναι συγκριτικά αμελητέες και στην πράξη παν περίπατο;:116:
Κωστα εδω το πραμα αλλαζει κατα την γνωμη ρε φιλε......οκ...συμφωνω με την ψηφιακη ισοσταθμιση και την ουσιαστικη παρεμβαση της.....και ας μην το κατεχω το σπορ,ομως,το μεγαλυτερο ποσοστο ακροατων παγκοσμιως δεν μπορουν να παιξουν μπαλα με αυτον τον τροπο,δεν εχουν την γνωση.

Μπορει να ειναι το ιδανικο fine tuning,οκ,ομως παραμενει δυσκολα πραγματοποιησιμο και οι περισσοτεροι----και γω μαζι τους -----ψαχνουμε τις κοινοτυπες,ας πουμε γνωστες λυσεις,π.χ παιχνιδι με καλωδιακια,καποιες επεμβασεις στον χωρο.....οσο το επιτρεπουν οι καταστασεις ζωντας σε ενα σαλονι με αλλους ανθρωπους!

Σαφως υπαρχουν αρθρα και αρθρα που ο οποιοσδηποτε μπορει να βρει χρησιμα και ουσιαστικα πραγματακια ομως οπως ανεφερα μια απλη οικια δεν ειναι ευκολο να σου κανει τα χατηρια του ονειρου σου........γαμωτο.....

Reaction score
1.788

τα υπολοιπα ια αερινες ψηλες, χαμηλωτερες κοντες, και γαργαρες μεσαιες.........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

υπαρχη καλυτερος τροπος!!
τσακωνεις τα ηχεια και τον ενισχυτη σου και τα φερνεις οσο το δυνατο πιο κοντα. περνεις μερικα εκατοστα απλο ηλεκτρολογικο καλωδιο και κανεις τις συνδεσεις. καθεσαι και ακους μερικες μερες να το συνιθσεις!!! οποιο καλωδιο πλσιαζει αυτο το ακουσμα ειναι και το καλυτερο! δηλαδη το ανυπαρκτο !!! με αυτο σαν αναφορα δες αν αξιζει το οποιο σου πασαρουν διαφοροι!!

τακη δεν ειπαμε ?
αλλος δεν θελει να βλεπει το αλατι, και αλλος το κανει μοντ μπλανκ απο το ρειξε........
Οπως καποιοι αποκαλουν καποια καλωδια εκουαλαιζερ , ετσι καποιοι αλλοι γουσταρουν την καλωδιακη νοστιμια...
Με το ζορι (στον καθενα) να του κοψουμε ,ή να το βαλουμε να τρωει αλατι.......

οσο για την μεθοδολογια σου προτεινεται για ΟΓΚΟΔΕΣΤΑΤΑ ηχεια, και αναλογου μεγεθους τελικους......
(και σουκανε μια μεση να)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.547
Members
38.340
Νεότερο μέλος