Ηχείο ραφιού προς αντικατάσταση B&W P4

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Καλησπέρα σας (πάλι χαχααχα)...
Αυτή τη φορά θα σας "ζαλίσω" με ένα υποθετικό σενάριο το οποίο δυστυχώς ενδέχεται να πραγματοποιηθεί προς Οκτώβρη μεριά.

Για να τα πάρουμε από την αρχή... Είμαι ο νεανίας που συζητάγαμε μέχρι πρόσφατα περί τελικού ενισχυτή για τον Audiolab 8000A. Λύσαμε το θέμα με την αγορά του 8000P.
Τα ηχεία που έχω είναι αυτά του τίτλου, B&W P4.
Ακούω rock (και ότι μπαίνει κάτω από την ευρύτερη ομπρέλα της), soul, "μαύρα" και κάτιτις από reggae / blues.

Πάμε στο ζήτημά μας τώρα. Επειδή προς Σεπτέμβρη μεριά μετακομίζω, ενδέχεται τα ηχεία να μην χωράνε δεξιά/αριστερά από το έπιπλο που θα φιλοξενεί τηλεόραση και ηχοσύστημα. Ο μόνος χώρος που πιθανόν να μπορούν να τοποθετηθούν είναι πάνω στο έπιπλο, εκατέρωθεν της τηλεοράσεως.

Εάν τεθεί τέτοιο ζήτημα, για χώρο περί τα 20τμ και απόσταση ακρόασης από τα ηχεία περί τα 2μ... Μπατζετ max. 700€... Τί επιλογές έχουμε;

Από πολύ πολύ πρόχειρη ιντερνετική αναζήτηση, τα Focal Chorus 807V, με καλύπτουν;

Υγ. Μου αρέσουν οι καλά ελεγχόμενες χαμηλές συχνότητες. Τα B&W είχαν αρκετό μπάσο που με ευχαριστούσε ιδιαίτερα. Το αναφέρω διότι δεν θα ήθελα ηχεία αναιμικά σε μπάσο και βέβαια δεν συζητώ να μπλέξω με σαμπ.

Σας ευχαριστώ (όπως ολγουεις) εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Gojakla

Reaction score
7.494
Απάντηση: Ηχείο ραφιού προς αντικατάσταση B&W P4

Για 20τμ, και θανατερο μπασο, οικονομικο 8ιντσο που παιζει για παραπανω http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=1445
Περίμενα να εμφανιστείς... :)
Σε ότι αφορά τα Focal, ποιά η γνώμη σου;

ΥΓ. 20τμ μεν, μακρόστενος ο χώρος δε.
Χονδρικά 6.κάτι x 3 φαντάσου...
Όπου τα ηχεία θα στηθούν προς το τέλος του παραλληλόγραμμου. Και ο τοίχος που θα είναι τα ηχεία θα είναι κοντά στα 2.κάτι από τον απέναντι που θα καθόμαστε.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

δεν μου αρεσει καθολου η Focal στις εισαγωγικες της σειρες, ουτε το χαμηλο που δεν εχει σωμα και ατακα αλλα πολυ περισσοτερο οι υψηλες που ειναι πολυ τονισμενες σε σημειο σκληροτητας και τραχυτητας, που με ενοχλουν. Το απιστευτο ειναι οτι στα ενεργα της ειναι εντελως διαφορετικη εταιρια και αυτα δεν υπαρχουν.

Αυτα που σου ειπα παραπανω ειναι απειρως πιο μουσικα και διαφανα υψηλα, δεν κουραζουν και το μπασσο ερχεται σε ριπες. Αν εισαι σε μακρυνη αποσταση απο τα ηχεια μπορεις να βαλεις κι αυτα http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=1444

Reaction score
1.550

Τα syntar τα έχει και στημένα. Τι περιμένεις;

Gojakla

Reaction score
7.494

Τα syntar τα έχει και στημένα. Τι περιμένεις;
Και κάποιες άλλες προτάσεις για να μπορέσω να βγώ μια και καλή... :)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Συνδυασμο χαμηλου, ποιοτητας κ μουσικοτητας, με τοσο μεγαλα μεγαφωνα και καμπινα ειναι δυσκολο να βρεις σε 700 ευρω. Μπορεις να ακουσεις ηχεια τυπου B&W 685, Kef Q300, αλλα κατα την γνωμη μου ειναι πολυ κατω απο τα Syntar. Φιλος πηρε τα μικροτερα 516, τα δοκιμασα στα 17τμ μου και απλα το ηχειο ειναι αλλου σε σχεση με τα λεφτα που ζηταει. Και ειναι λογικο μιας και στη χωρα μας ειναι 20% φθνηοτερα απο ολη την Ευρωπη. Απλα ειναι αλλης κατηγοριας. Ενδεικτικα μια τιμη του 520 εδω http://www.horch-und-guck.de/Chario-Syntar-520

Gojakla

Reaction score
7.494

Παντελή (σωστά;) αν πάμε σε μικρότερο μεγάφωνο, τί άλλο έχεις να προτείνεις;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Αν η αποσταση ακροασης σου ειναι γυρω στα 4-5 μετρα απο οτι καταλαβαινω απο τα γραφωμενα σου, δεν εισαι για μικροτερο μεγαφωνο σε ηχειο βασης. Εχω την περιεργεια και ακουω γενικως οποτε μου δινεται η ευκαιρια γιαυτο με βλεπεις και εκφραζω αποψη για πολλα ηχεια. Την προσωπικη μου προτιμηση την ειπα απο την εμπειρια μου σε αυτα που εχω ακουσει της κατηγοριας. Τωρα θα σου πω εναλλακτικες να ακουσεις. Ειπα 2 ηδη παραπανω, προσθεσε Dynaudio dm 2/7 , Roister 4.2, acoustic energy aelite 2, Monitor Audio RX2.

Gojakla

Reaction score
7.494

Η απόσταση ακρόασης όπως ανέφερα είναι σχεδόν 2 μέτρα. Όχι 4.
Γι' αυτό είπα μήπως μικρότερα μεγάφωνα κάνουν δουλειά.

Ο χώρος φαντάσου είναι κάπως έτσι σχηματικά:

ΑΒΓΔΕ
ΠΦΓΚΡ

Τα γράμματα φανταστείτε τα σαν τον παραλληλόγραμμο χώρο μου.
Στο Δ θα μπούν τα ηχεία και απέναντι στο Κ είναι η θέση ακρόασης.
Αυτή η απόσταση είναι περί τα 2μ.

Ελπίζω το σκαρίφιμα να σας βοηθάει λίγο.

Gojakla

Reaction score
7.494

Και μια ακόμα ερώτησης:
Τα ηχεία θα πατάνε απευθείας πάνω στο έπιπλο ή υπάρχουν και για ηχεία ραφιού "ποδαράκια" ή άλλες λύσεις για να πατάνε;
Γιατί λογικά θα περνάει ήχος και στο έπιπλο, έτσι δεν είναι;
Μπορεί να μπουμάρει ή δεν ξέρω και γω τί άλλο...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Κραδασμοι θα περνανε στο επιπλο σιγουρα. Απο αυτα που ανεφερα, τα Chario πατανε πανω σε λαστιχενια κωνικα ποδαρακια που υπαρχουν σε ολα τα βασης της εταιριας, αν δεις τις φωτο θα τα δεις. Τωρα για τα αλλα, καπως πρεπει να τα απομονωσεις στο βαθμο του εφικτου. Και τωρα θυμηθηκα οτι τα Quad 12L2 που ειναι στο budget σου, στην κατω πλευρα τους εχουν μια βαση μεγαλης μαζας κατι σαν γρανιτη αν θυμαμαι καλα, γιαυτο ακριβως το λογο. Εχε τα υποψη σου και αυτα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Η απόσταση ακρόασης όπως ανέφερα είναι σχεδόν 2 μέτρα. Όχι 4.
Γι' αυτό είπα μήπως μικρότερα μεγάφωνα κάνουν δουλειά.

Ο χώρος φαντάσου είναι κάπως έτσι σχηματικά:

ΑΒΓΔΕ
ΠΦΓΚΡ

Τα γράμματα φανταστείτε τα σαν τον παραλληλόγραμμο χώρο μου.
Στο Δ θα μπούν τα ηχεία και απέναντι στο Κ είναι η θέση ακρόασης.
Αυτή η απόσταση είναι περί τα 2μ.

Ελπίζω το σκαρίφιμα να σας βοηθάει λίγο.
Στα 2 μετρα και με 6.5αρι μεγαφωνο εισαι ΟΚ, απλα μην περιμενεις την εκταση του χαμηλου που ηξερες. Για να χεις τετοιο χαμηλο θες 8" και οσο δυνατον μεγαλυτερη καμπινα.

Gojakla

Reaction score
7.494

Κατατοπιστικότατος.
Σε υπερευχαριστώ.

Reaction score
7.089

αν εισαι ευχαριστημενος με τα p4 περιμενε πρωτα να τα δοκιμασεις στο νεο χωρο.Μην ξεχνας οτι τα ηχεια σου σαν χωρο θα καταλαβουν τον ιδιο με ενα ηχειο βασης (με 6,5" γουφερ) με την βαση του.

Reaction score
1.550

αφού έχεις τα ενισχυτικα γιατί να πάνε χαμένα; atc smc 11

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik