Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Reaction score
2.248
Απάντηση: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Δηλαδή ρε Γιώργο,
για να ακούσεις πχ Κάλας πρέπει να έχεις πικάπ ?
Κάλας ακούς και από MP3, και στο αυτοκίνητο και όπου θες.
Εάν το χόμπυ μας είναι η υψηλή πιστότητα (όπως θες μεταφρασέ το) και θες να "άκουσεις" Κάλας ή οποιονδήποτε άλλο που έγραψε αναλογικά και αποτύπωσε σε βινύλιο τότε είναι μονόδρομος το πικάπ.
Γνωρίζεις πολύ καλά τι λέω και πως το λέω και τι εννοώ.

Reaction score
2.248

Δεν μπορούμε να απομονώνουμε την μουσική από το μέσο. Αυτή η καραμελίτσα πρέπει να τελειώσει.
Κανένας δεν αγοράζει "τεχνολογία" για την τεχνολογία για να είναι in.

Η τεχνολογία είναι υπηρέτης της μουσικής. Ποιάς μουσικής? Αυτής που σου αρέσει και έχεις "άποψη"

Κόρνα? Πάνελ? Λάμπα? Βινύλιο? CD? Φλάκ? Ολα την μουσική εξυπηρετούν. Την μουσική που ακούς.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Μάλιστα.

Να πάτε σε ένα στούντιο με το όργανο που παίζετε, και να το ηχογραφήσετε σε ένα track.
Φυσικά θα φοράτε ακουστικά, αν είστε για παράδειγμα ντράμερ, και θα ακούτε τα ήδη ηχογραφημένα tracks για να τα έχετε ως οδηγό, για να καταγραφεί αυτό που παίζετε και να προστεθεί προκειμένου να αρχίσει να συμπληρώνεται το μουσικό κομμάτι που ηχογραφείται σιγά σιγά.

Μετά θα πάρεις οοοοοοοολααααα τα tracks - ακόμα και εκείνα που είναι overdub - καθώς μπορεί ρε παιδί μου να έχεις ντουμπλάρει τα φωνητικά να τα βάλεις από πάνω στα ήδη υπάρχοντα, ή να έχεις γράψει και ένα επιπλέον track με ντραμς γιατί δε σου βγαίνει να το παίξεις με τη μία, και όοοοοοοοοοολαααα αυτά θα τα κάνεις δύο κανάλια, αφού έχεις προσθέσει ό,τι γουστάρεις και τραβάει η όρεξή σου από εφφέ.

Παλικάρι μου τι λες; Καταλαβαίνεις τι λες; Ούτε καν μπορείς να φανταστείς πως γίνεται μια ηχογράφηση.
Ξεκίνα να πας με το γκρουπ να ηχογραφήσεις και μετά έλα να μας πεις για live to two tracks και διάφορα... .

Ποιος σου είπε ότι είμαι ηχολήπτης; Απλά κι εγώ κάποτε έπαιζα ένα όργανο και ήμουν σε ένα γκρουπ. Και έτσι είδα πως γίνεται μια ηχογράφηση. Απλά πράγματα.
Α!!!! Κατάλαβα, για σένα ΑΥΤΟ είναι ηχογράφηση, ΜΟΝΟ έτσι γίνεται, οπότε έχεις απόλυτο δίκιο.
Τί να συζητάμε επομένως!!!!
Υπάρχουν και μουσικοί, τραγουδιστές, που παίζουν όλοι μαζί πάνω στη σκηνή, μέσα σε μια αίθουσα και όλους αυτούς μπορείς να τους ηχογραφήσεις σε 2 κανάλια ή και με 2 μικρόφωνα, αν θες, και να είναι το απόλυτο 'live'. Λ.Σ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.083

Δεν μπορούμε να απομονώνουμε την μουσική από το μέσο. (...)
Άρα, στην εποχή -ας πούμε- του Πιτσινίνι δεν υπήρχε μουσική... :114:

• Like
Reactions: GKZ

Reaction score
209
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Α!!!! Κατάλαβα, για σένα ΑΥΤΟ είναι ηχογράφηση, ΜΟΝΟ έτσι γίνεται, οπότε έχεις απόλυτο δίκιο.
Τί να συζητάμε επομένως!!!!
Υπάρχουν και μουσικοί, τραγουδιστές, που παίζουν όλοι μαζί πάνω στη σκηνή, μέσα σε μια αίθουσα και όλους αυτούς μπορείς να τους ηχογραφήσεις σε 2 κανάλια ή και με 2 μικρόφωνα, αν θες, και να είναι το απόλυτο 'live'. Λ.Σ.
Η μεγάλη πλάκα είναι ότι εσύ θεωρείς μόνο αυτές τις ηχογραφήσεις ιδανικές για την αξιολόγηση (καλά ας πούμε καλύτερα κρίση) ενός ηχοσυστήματος.
Δηλαδή, ένα πολύ μικρό μέρος των ηχογραφήσεων παγκοσμίως. Και αυτό το κάνεις γιατί πρέπει να δικαιολογήσεις την καραμέλα περί ζωντανών ακουστικών εμπειριών και τη φαντασίωση των High endάδων ότι ένα σύστημα όσο πιο φυσικά ακούγεται, τόσο καλύτερο είναι.

Το κακό με το παραπάνω δεν είναι τι φαντασιώνεται κάποιος, αλλά ότι επιμένει πως αυτός είναι ο ορθός τρόπος. Και φυσικά με αυτό που θέλει να υποστηρίζει πετυχαίνει το ακριβώς αντίθετο, γιατί δείχνει απροκάλυπτα την ασχετοσύνη του.

Reaction score
209

Κάλας ακούς και από MP3, και στο αυτοκίνητο και όπου θες.
Εάν το χόμπυ μας είναι η υψηλή πιστότητα (όπως θες μεταφρασέ το) και θες να "άκουσεις" Κάλας ή οποιονδήποτε άλλο που έγραψε αναλογικά και αποτύπωσε σε βινύλιο τότε είναι μονόδρομος το πικάπ.
Γνωρίζεις πολύ καλά τι λέω και πως το λέω και τι εννοώ.
Έχεις μπερδέψει την υψηλή πιστότητα με την υψηλή αυθεντικότητα.

Άλλο τα ερείπια του Παρθενώνα στο έδαφος, και άλλο το restoration που γίνεται και μας τον δείχνει σε πολύ πιο κοντινή μορφή με αυτό που ήτανε.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.083

Λοιπόν, κύριοι! Ευκαιρίας δοθείσης, εσκέφθην να κωδικοποιήσουμε όλους όσους ασχολούνται με το hi-fi ως εξής:

"Ακούω με Metric Halo και προτιμώ ψηφιακό υλικό υψηλής ανάλυσης, όπου είναι εφικτό". --> ΦΑΝ (φραγκάτος αμετανόητος ντιτζιταλοφρίκουλας, τυπικό IQ = 267,5 - 116,5)

"Ακούω με PC και εξωτερικό DAC και προτιμώ ψηφιακό υλικό υψηλής ανάλυσης, όπου είναι εφικτό". --> (ΑΝ, αμετανόητος ντιτζιταλοφρίκουλας, τυπικό IQ = 266,5 - 115,5)

"Ακούω με PC και εξωτερικό DAC και προτιμώ ψηφιακό υλικό υψηλής ανάλυσης, όπου είναι εφικτό, αλλά δε με χαλάει και το ριπαρισμένο CD". --> MEN (μέσος ντιτζιταλοφρίκουλας, τυπικό IQ = 126,8 - 93,36)

"Ακούω με ακριβό CD player και παρατάτε με ήσυχο". --> ΜΑΣΙΦ (μαλακοσιντοφρίκουλας, τυπικό IQ = 43,28 - 5,0)

"Ακούω με φθηνό CD player και παρατάτε με ήσυχο". --> ΣΙΦ (σιντοφρίκουλας, τυπικό IQ = 93,648 - 66,5)

"Ακούω με φθηνό CD player και καλό εξωτερικό DAC, που του έχω καρφώσει και το PC". --> EΣΙΦ (εξυπνοσιντοφρίκουλας, τυπικό IQ = 193,648 - 147,9457)

"Ακούω με φθηνό CD player και καλό εξωτερικό DAC, που του έχω καρφώσει και το PC, ενώ έχω καρφώσει και το πικάπ στον προενισχυτή". --> ΔΙΠ (διχασμένη προσωπικότητα, τυπικό IQ = 192,648 - 5,0)

"Ακούω απ' όλα και έχω και κασσετόφωνο για να γράφω κασσέτες". --> ΚΑΓΚ (κασσετοκάγκουρας, τυπικό IQ = 45,0 - 43,9)

"Ακούω αποκλειστικά από πικάπ, αλλά γκόμενα δε βλέπω και ανησυχώ". --> ΜΑΠΙΦ (μαλακοπικαποφρίκουλας, τυπικό IQ = 4,0 - 3,9)

"Ακούω αποκλειστικά από πικάπ, γιατί αυτό είναι το καλύτερο". --> ΧΑΪ (χαϊεντάς, τυπικό IQ = 3,8 - 0,000000000001)

Απόψεις; Πώς σας φαίνεται;

:105:

• Like
Reactions: GKZ

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.918

:410:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ακούει τα πάντα από παντού ΚΟΓΙΟΦΡΙΚΟΥΛΑΣ IQ =απροσμέτρητο

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.083

Ακούει τα πάντα από παντού ΚΟΓΙΟΦΡΙΚΟΥΛΑΣ IQ =απροσμέτρητο
Προς τα πάνω ή προς τα κάτω; :114:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

:421:Είναι ανυσματικό μέγεθος το άπειρο ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.860
Re: Απάντηση: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Η εκτύπωση βινυλίου (με οποιονδήποτε τρόπο) είναι ο χειρότερος τρόπος να μεταφέρεις σε μέσο αναπαραγωγής μια αναλογική εγγραφή. Πρόκειται για διαδικασία που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με υψηλή πιστότητα. Η καλύτερη μεταφορά μιας αναλογικής εγγραφής (και κάθε είδους εγγραφής) είναι τα ψηφιακά αρχεία υψηλής ανάλυσης. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα αφορούν την σεβαστή από όλους κολοκυθόπιτα.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.860
Re: Απάντηση: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Δεν μπορούμε να απομονώνουμε την μουσική από το μέσο.
Δεν ακούς μηχανήματα, μουσική ακούς. Η τέχνη με το hi fi απέχουν πολλά έτη φωτός. Η αξιολόγηση της μουσικής αφορά μόνο την ίδια.

...

Reaction score
2.248

Λοιπόν, κύριοι! Ευκαιρίας δοθείσης, εσκέφθην να κωδικοποιήσουμε όλους όσους ασχολούνται με το hi-fi ως εξής:

"Ακούω με Metric Halo και προτιμώ ψηφιακό υλικό υψηλής ανάλυσης, όπου είναι εφικτό". --> ΦΑΝ (φραγκάτος αμετανόητος ντιτζιταλοφρίκουλας, τυπικό IQ = 267,5 - 116,5)

"Ακούω με PC και εξωτερικό DAC και προτιμώ ψηφιακό υλικό υψηλής ανάλυσης, όπου είναι εφικτό". --> (ΑΝ, αμετανόητος ντιτζιταλοφρίκουλας, τυπικό IQ = 266,5 - 115,5)

"Ακούω με PC και εξωτερικό DAC και προτιμώ ψηφιακό υλικό υψηλής ανάλυσης, όπου είναι εφικτό, αλλά δε με χαλάει και το ριπαρισμένο CD". --> MEN (μέσος ντιτζιταλοφρίκουλας, τυπικό IQ = 126,8 - 93,36)

"Ακούω με ακριβό CD player και παρατάτε με ήσυχο". --> ΜΑΣΙΦ (μαλακοσιντοφρίκουλας, τυπικό IQ = 43,28 - 5,0)

"Ακούω με φθηνό CD player και παρατάτε με ήσυχο". --> ΣΙΦ (σιντοφρίκουλας, τυπικό IQ = 93,648 - 66,5)

"Ακούω με φθηνό CD player και καλό εξωτερικό DAC, που του έχω καρφώσει και το PC". --> EΣΙΦ (εξυπνοσιντοφρίκουλας, τυπικό IQ = 193,648 - 147,9457)

"Ακούω με φθηνό CD player και καλό εξωτερικό DAC, που του έχω καρφώσει και το PC, ενώ έχω καρφώσει και το πικάπ στον προενισχυτή". --> ΔΙΠ (διχασμένη προσωπικότητα, τυπικό IQ = 192,648 - 5,0)

"Ακούω απ' όλα και έχω και κασσετόφωνο για να γράφω κασσέτες". --> ΚΑΓΚ (κασσετοκάγκουρας, τυπικό IQ = 45,0 - 43,9)

"Ακούω αποκλειστικά από πικάπ, αλλά γκόμενα δε βλέπω και ανησυχώ". --> ΜΑΠΙΦ (μαλακοπικαποφρίκουλας, τυπικό IQ = 4,0 - 3,9)

"Ακούω αποκλειστικά από πικάπ, γιατί αυτό είναι το καλύτερο". --> ΧΑΪ (χαϊεντάς, τυπικό IQ = 3,8 - 0,000000000001)

Απόψεις; Πώς σας φαίνεται;

:105:
Τέλειο !!!!
Υπάρχει και μία ακόμα κατηγορία

"Δεν ακούω την μουσική που μου αρέσει, αλλά το μέσο που κάνει το στέρεο μου να ακούγεται καλύτερα, γιατί είμαι τεχνοκράτης και τα μηχανάκια μου έχουν προτεραιότητα" ---> ΤΕΧΝΟ

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Η εκτύπωση βινυλίου (με οποιονδήποτε τρόπο) είναι ο χειρότερος τρόπος να μεταφέρεις σε μέσο αναπαραγωγής μια αναλογική εγγραφή. Πρόκειται για διαδικασία που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με υψηλή πιστότητα. Η καλύτερη μεταφορά μιας αναλογικής εγγραφής (και κάθε είδους εγγραφής) είναι τα ψηφιακά αρχεία υψηλής ανάλυσης. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα αφορούν την σεβαστή από όλους κολοκυθόπιτα.

...
Αυτή υπήρχε τότε και σε αυτό αποτυπώθηκε.
Μπορείς να τα βάλεις με την ψηφιακή τεχνολογία που δεν υπήρχε εκείνη την εποχή ή και με την Κάλας που δεν γεννήθηκε στην ψηφιακή εποχή.
Με το μέσο όμως δεν ΜΠΟΡΕΙΣ να τα βάλεις.

Ολα τα υπόλοιπα είναι επιστημονική φαντασία.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Μόνο μην συγχύζεσαι και δεν πετυχαίνεις τον ροφό

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Αυτή υπήρχε τότε και σε αυτό αποτυπώθηκε.
Μπορείς να τα βάλεις με την ψηφιακή τεχνολογία που δεν υπήρχε εκείνη την εποχή ή και με την Κάλας που δεν γεννήθηκε στην ψηφιακή εποχή.
Με το μέσο όμως δεν ΜΠΟΡΕΙΣ να τα βάλεις.

Ολα τα υπόλοιπα είναι επιστημονική φαντασία.
Ρε Γιώργο έλεοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
Επειδή η αγροτική παραγωγή ξεκίνησε με τα βόδια να καταργήσουμε τα τρακτέρ .
Σοβαρά το πιστεύεις αυτό????????????????????????????????????

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.860
Δηλαδή δεν υπάρχουν τα μάστερ της Κάλλας και είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε από βινύλιο;

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.313
Members
38.298
Νεότερο μέλος
johnny_b90