Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Ρε Γιώργο έλεοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
Επειδή η αγροτική παραγωγή ξεκίνησε με τα βόδια να καταργήσουμε τα τρακτέρ .
Σοβαρά το πιστεύεις αυτό????????????????????????????????????
Βρε Μάνο τι δεν καταλαβαίνεις όταν λέω
OTI ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΔΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ

Δηλαδή βρε φίλε μου ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να ακούσω House πχ επειδή είναι γραμμένη σε HD format και ακούγεται καλύτερα.

Θέλω να ακούσω Deep Purple επειδή μου αρέσει η μουσική τους και ας ακούγεται χάλια (μεσατζίδικα που λέει ο Βασίλης). Αλλά θα βγάλω ότι καλύτερο από το μέσο που έχει αποθηκευτεί ή μουσική τους και είναι το βινύλιο.

Δηλαδή θέλει και επεξήγηση αυτό που λέω?????

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.050
Απάντηση: Re: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Δηλαδή δεν υπάρχουν τα μάστερ της Κάλλας και είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε από βινύλιο;

...
Η Emi τα πούλησε στον Ζαπ που θα τα ψηφιοποιήσει -λέει- με τη Metric. Αλλά χρειάζεται υπομονή. Εχθές έμαθε από πού ανάβει το Macbook, σήμερα ξεκουράζεται. Αύριο θα μάθει πώς κάνουν κλικ με το magic mouse... :114:

Reaction score
2.248

Δηλαδή δεν υπάρχουν τα μάστερ της Κάλλας και είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε από βινύλιο;

...
Εάν θες να προσεγγίσεις την εγγραφή όσο το δυνατό καλύτερα και δεν υπάρχουν τα μάστερ τότε ΕΣΥ πρέπει να πας στο επόμενο εναπομείναν που είναι 24/96 αρχείο σε flac γραμμένο από ένα μεταχειρισμένο βινύλιο, σε πλαστικό πλατό, καφαλή της πλάκας, downloaded από ένα free site και αυτό επειδή έχεις σαν μερικούς ακόμα υψηλότατο IQ. :204:

Μερικοί θα διαλέξουν βινύλιο. Αλλά έχουν πολύ χαμηλό :105:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.050

Δηλαδή βρε φίλε μου ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να ακούσω House πχ επειδή είναι γραμμένη σε HD format και ακούγεται καλύτερα.

Θέλω να ακούσω Deep Purple επειδή μου αρέσει η μουσική τους και ας ακούγεται χάλια (μεσατζίδικα που λέει ο Βασίλης). Αλλά θα βγάλω ότι καλύτερο από το μέσο που έχει αποθηκευτεί ή μουσική τους και είναι το βινύλιο.

Ππφφφφφφφ μόνο για φασαρία ήταν αυτοί. Πάρτε ρε να ακούσετε τίποτα της προκοπής, απ' αυτά που ακούει ο Καφ, Πρήφαμπ Σπράουτ, Σπαντώ Μπαλέ, Λάρα Φαμπιάν, Σούπερτραμπ... Αλλά σε ape, με flac δε ματσάρουν και τόσο καλά... Ή έστω τίποτα σωστά σόουλ, Άιζακ Ηέυς, Μάρβιν Γκέυ, Ρομπέρτα Φλακ, αλλά αποκλειστικά σε wav. Σε flac και ape συμπιέζονται και χαλάνε οι χροιές... :114:

Reaction score
209

Να που έρχεσαι στα λόγια μου. Δεν γουστάρεις να ακούσεις τίποτε άλλο εκτός από αυτό που υπάρχει καταγεγραμμένο σε βινύλιο.

Εντάξει. Αφού σου αρέσει ΟΚ. Όμως αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την υψηλή πιστότητα. Και εννοείται ούτε με το πως κρίνεις ένα σύστημα.

Τελικά ηλεκτρικές κιθάρες και moog σου αρέσει να ακούς; Προφανώς σου αρέσει μια και μας έβαλες το βίντεο. Πόσο μακριά είναι η ιδανική ηχογράφηση τέτοιων οργάνων σε σχέση με την ηχογράφηση με το μικρόφωνο όμως δεν μπορείς να το φανταστείς.
Απλά δεν ηχογραφούνται με μικρόφωνο. Ούτε αποτυπώνονται ιδανικά στο βινύλιο.
Και έχουμε λοιπόν κάποιους να μιλάνε ακόμα για ζωντανό μουσικό γεγονός και διάφορα.

Κάτσε να στο κάνω πιο απλό. Εάν γράψω ηλεκτρονική μουσική στο PC, δεν κάνει για να δεις πως παίζει ένα ηχοσύστημα; Πουθενά μικρόφωνα και μάλιστα εκεί που έχεις την απόλυτη ακρίβεια στις εντάσεις. Δεν κάνει; Πρέπει να είναι λάιβ?????

Άλλο, στο δικό σου γήπεδο τώρα. Γουστάρεις αντηχήσεις; Γιατί έχεις στέρεο σύστημα και όχι πολυκάναλο να αναπαράγεις από σημειακή πηγή τις αντιχήσεις; Ελπίζω να μην απαντήσεις ότι η μουσική έρχεται από μπροστά... . :116:

Reaction score
2.248

Η Emi τα πούλησε στον Ζαπ που θα τα ψηφιοποιήσει -λέει- με τη Metric. Αλλά χρειάζεται υπομονή. Εχθές έμαθε από πού ανάβει το Macbook, σήμερα ξεκουράζεται. Αύριο θα μάθει πώς κάνουν κλικ με το magic mouse... :114:
Μην ξεχάσετε να του πείτε ότι μετά από τους περιορισμούς της δημιουργίας του συγκεκριμένου βινυλίου που θα έχει στα χέρια του όπως σωστότατα λέτε εδώ
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?93129-Mastering

Να προσθέσει αυτούς της αναπαραγωγής του που εξαρτάται από το πλατό, τον βραχίωνα και την κεφαλή για να φτιάξει μία ομορφότατη σούπα. :116:

Reaction score
2.248

Να που έρχεσαι στα λόγια μου. Δεν γουστάρεις να ακούσεις τίποτε άλλο εκτός από αυτό που υπάρχει καταγεγραμμένο σε βινύλιο.
Οσοι με γνωρίζουν θα σου πουν ότι δεν γουστάρω να ακούω τίποτε άλλο από αυτό που μου αρέσει ανεξάρτητα το μέσο. Εχω και transport και DAC και PC.
Απλά η μουσική (δισκογραφία) που μου αρέσει βρίσκεται 80% σε βινύλιο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.795
Re: Απάντηση: Re: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Εάν θες να προσεγγίσεις την εγγραφή όσο το δυνατό καλύτερα και δεν υπάρχουν τα μάστερ τότε ΕΣΥ πρέπει να πας στο επόμενο εναπομείναν που είναι 24/96 αρχείο σε flac γραμμένο από ένα μεταχειρισμένο βινύλιο, σε πλαστικό πλατό, καφαλή της πλάκας, downloaded από ένα free site και αυτό επειδή έχεις σαν μερικούς ακόμα υψηλότατο IQ. :204:

Μερικοί θα διαλέξουν βινύλιο. Αλλά έχουν πολύ χαμηλό :105:
Από φαντασία σκίζεις. Αυτό που σε ρώτησα το γνωρίζεις;

...

Reaction score
2.248

Ππφφφφφφφ μόνο για φασαρία ήταν αυτοί. Πάρτε ρε να ακούσετε τίποτα της προκοπής, απ' αυτά που ακούει ο Καφ, Πρήφαμπ Σπράουτ, Σπαντώ Μπαλέ, Λάρα Φαμπιάν, Σούπερτραμπ... Αλλά σε ape, με flac δε ματσάρουν και τόσο καλά... Ή έστω τίποτα σωστά σόουλ, Άιζακ Ηέυς, Μάρβιν Γκέυ, Ρομπέρτα Φλακ, αλλά αποκλειστικά σε wav. Σε flac και ape συμπιέζονται και χαλάνε οι χροιές... :114:
Μόνο που αυτά τα βρίσκεις ψηφιοποιημένα στο internet με μάπα πλατό, κεφαλές, βραχίωνες και stages, γραμμένα από μάπα βινύλια.
Ορισμένοι που έχουν τις καλές βινυλιακές σε matrix, stamper και ο'clock και τους αναπαραγωγείς δεν πρόκειται να στα ψηφιοποιήσουν ποτέ.

Οπότε ότι wav και flac να βγει θα είναι μάπα εις την δευτέρα.
Ασε που αυτοί που θα τα έχουν θα είναι και περήφανοι για την ποιότητα του flac !!!! :135:

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Από φαντασία σκίζεις. Αυτό που σε ρώτησα το γνωρίζεις;

...
Η απαντησή μου είναι ότι εάν δεν υπάρχουν τα master της Κάλλας και εσύ θές σώνει και καλά να ακούσεις την Κάλας όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην εγγραφή τότε πρέπει να πας στο επόμενο εναπομείναν μέσο εγγραφής της φωνής της που είναι το βινύλιο και αυτό EAN ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓEΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

Αλλιώς πας σε ψηφιακό αρχείο και ελπίζεις να έχει γίνει από καλό tape ή βινύλιο με άριστο αναπαραγωγέα και με άριστο ADC
Ελπίζω να σε κάλυψα

Reaction score
371

Ρε Γιώργο έλεοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
Επειδή η αγροτική παραγωγή ξεκίνησε με τα βόδια να καταργήσουμε τα τρακτέρ .
Σοβαρά το πιστεύεις αυτό????????????????????????????????????
Μάνο σαφώς και δεν γίνεται πια να καταργήσουμε τα τρακτέρ. Η εξέλιξη είναι μονόδρομος.
Επειδή όμως εδώ μπήκες σε δικά μου χωράφια (γεωπόνος γαρ :114:), να σου πω τα εξής που πιστεύω ότι έχουν αντιστοιχία με αυτά που συζητάμε.

Σαφώς και σε όλους τους τομείς υπάρχει και πρέπει να υπάρχει εξέλιξη. Έτσι και στο γεωργικό τομέα περάσαμε σε τρακτέρ, σε νέες βελτιωμένες ποικιλίες και υβρίδια φυτών, σε νέες τεχνικές καλλιέργειας και πολλά άλλα, με στόχο κυρίως τη βελτίωση της παραγωγής και την αύξηση της αντοχής στις ασθένειες και τους εχθρούς των φυτών.

Και το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό.
Κάπου στο δρόμο όμως χάσαμε κάτι βασικό. Τη ΠΟΙΟΤΗΤΑ.

Οι παλαιότεροι θα θυμάστε πόσο πιο νόστιμα και αρωματικά ήταν όλα τα φρούτα, οι ντομάτες, τα άλλα λαχανικά και τόσα άλλα.
Με την εξέλιξη όμως όλα αυτά χαθήκανε.

Και λέω τώρα εγώ, μήπως υπάρχει κάποια μικρή αντιστοιχία των παραπάνω με όσα συζητάμε??

Και επαναλαμβάνω ότι και εγώ στο βωμό της ευκολίας ακούω 80% ή και περισσότερο του χρόνου μου από ψηφιακές πηγές αντί από αναλογικές που μου αρέσουν περισσότερο.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι εσύ θεωρείς μόνο αυτές τις ηχογραφήσεις ιδανικές για την αξιολόγηση (καλά ας πούμε καλύτερα κρίση) ενός ηχοσυστήματος.
Δηλαδή, ένα πολύ μικρό μέρος των ηχογραφήσεων παγκοσμίως. Και αυτό το κάνεις γιατί πρέπει να δικαιολογήσεις την καραμέλα περί ζωντανών ακουστικών εμπειριών και τη φαντασίωση των High endάδων ότι ένα σύστημα όσο πιο φυσικά ακούγεται, τόσο καλύτερο είναι.

Το κακό με το παραπάνω δεν είναι τι φαντασιώνεται κάποιος, αλλά ότι επιμένει πως αυτός είναι ο ορθός τρόπος. Και φυσικά με αυτό που θέλει να υποστηρίζει πετυχαίνει το ακριβώς αντίθετο, γιατί δείχνει απροκάλυπτα την ασχετοσύνη του.
Η μεγάλη πλάκα είναι ότι αγνοείς πάρα πολλά αγαπητέ πολύξερε συνομιλητή και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Είναι άπειρος ο αριθμός ηχογραφήσεων σαν αυτές που έχω αναφέρει και κατά κανόνα προτιμώ σεβόμενος ταυτόχρονα τη δική σου προτίμηση, κάτι που εσύ δεν κάνεις.
Οι ακουστικές και όποιες εμπειρίες συνομιλητών μας είναι καλοδεχούμενες σε ένα σωματείο ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων που εμπλουτίζουν τις όποιες μας γνώσεις και δεν πρόκειται για πιπίλισμα κάποιας καραμέλας ούτε για φαντασίωση, αλλά για πραγματικότητα την οποία και αγνοείς [δεν είναι κακό] και δεν φαίνεται να επιθυμείς να ακούσεις και να μάθεις [δεν είναι κακό], αλλά προσπαθείς τρόπον τινά να μειώσεις τους συνομιλητές σου οι οποίοι τυγχάνει να σκέφτονται διαφορετικά από σένα ή να έχουν εμπειρίες τις οποίες αγνοείς, περιορισμένος στις πολύ στενες δικές σου. Διερωτώμαι: Ποιος ο λόγος συμμετοχής σου σε αυτήν την συζήτηση και σε αυτό το σωματείο, αν δεν θέλεις να μας φωτίσεις με τις εμπειρίες σου ή να ακούσεις τις όποιες τυχόν βλακείες δικές μας.
Ποιος είναι τελικά άσχετος;; Λ.Σ.

Reaction score
209
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βιν

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι αγνοείς πάρα πολλά αγαπητέ πολύξερε συνομιλητή και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Είναι άπειρος ο αριθμός ηχογραφήσεων σαν αυτές που έχω αναφέρει και κατά κανόνα προτιμώ σεβόμενος ταυτόχρονα τη δική σου προτίμηση, κάτι που εσύ δεν κάνεις.
Οι ακουστικές και όποιες εμπειρίες συνομιλητών μας είναι καλοδεχούμενες σε ένα σωματείο ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων που εμπλουτίζουν τις όποιες μας γνώσεις και δεν πρόκειται για πιπίλισμα κάποιας καραμέλας ούτε για φαντασίωση, αλλά για πραγματικότητα την οποία και αγνοείς [δεν είναι κακό] και δεν φαίνεται να επιθυμείς να ακούσεις και να μάθεις [δεν είναι κακό], αλλά προσπαθείς τρόπον τινά να μειώσεις τους συνομιλητές σου οι οποίοι τυγχάνει να σκέφτονται διαφορετικά από σένα ή να έχουν εμπειρίες τις οποίες αγνοείς, περιορισμένος στις πολύ στενες δικές σου. Διερωτώμαι: Ποιος ο λόγος συμμετοχής σου σε αυτήν την συζήτηση και σε αυτό το σωματείο, αν δεν θέλεις να μας φωτίσεις με τις εμπειρίες σου ή να ακούσεις τις όποιες τυχόν βλακείες δικές μας.
Ποιος είναι τελικά άσχετος;; Λ.Σ.
Εσείς είστε εντελώς άσχετος με ηχογραφήσεις.

Έχω καταθέσει επιχειρήματα αλλά και την εμπειρία μου ως μουσικός που έχει ηχογραφήσει σε στούντιο, και όχι ως χομπίστας που η φαντασία του οργιάζει.

Όσο κι αν δεν σας αρέσει που κάποιος αποκαλύπτει την αλήθεια σχετικά με αυτό που έχετε ορίσει στο μυαλό σας ως το ιερό δισκοπότηρο της ηχογράφησης, τόσο περισσότερο θα σας αποκαλύπτεται η αλήθεια για το τι είναι.

Θα περιμένω να απαντήσετε σε όσα ρώτησα για τις ηχογραφήσεις χωρίς μικρόφωνο, αλλιώς welcome to my ignore list. Δε βλέπω το λόγο άλλωστε να επαναλαμβάνω συνεχώς τα ίδια.

Reaction score
2.248

Reaction score
209
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βιν

Spitfire.....
Μάλλον δεν γνωρίζεις τον Κο Στεφανίδη :122:

http://www.cityportal.gr/articles_det1.asp?subcat_id=193&article_id=21226
Δεν με απασχολεί η ιστορική αναδρομή στην κατασκευή των κάρων, όταν μιλάμε για αυτοκινητόδρομους.

Reaction score
2.248
Απάντηση: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Over and out από μένα στο νήμα.
Ξέφυγα - Ξεφύγαμε

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος