Αντικατάσταση ribbon σε Magnepan MG 3.6...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Re: Απάντηση: Αντικατάσταση ribbon σε Magnepan MG 3.6...

Λοιπόν αυτή ήταν η διαδικασία. Ο χρόνος καθαρής δουλειάς πάνω στο ηχείο (καθάρισμα κολλήσεις κλπ) δεν ξεπερνά τις δύο ώρες αλλά οι υποχρεωτικοί χρόνοι αναμονής (7 ώρες) μάλλον θα σας υποχρεώσουν να ολοκληρώσετε την δουλειά σε δύο μέρες.

Καλή επιτυχία σε όσους το προσπαθήσουν.

...

Reaction score
11.233
Ωραιότατη παρουσίαση και αποκαλυπτικές οι φωτογραφίες το μεγαφώνου. Δεν ήξερα ότι το ribbon κολλάει πάνω στους μαγνήτες με αυτό τον τρόπο, νόμιζα ότι απλώς βρίσκεται ανάμεσά τους ελεύθερο να κινείται.
Τί τους έκανες και κάηκαν;:133:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Ωραιότατη παρουσίαση και αποκαλυπτικές οι φωτογραφίες το μεγαφώνου. Δεν ήξερα ότι το ribbon κολλάει πάνω στους μαγνήτες με αυτό τον τρόπο, νόμιζα ότι απλώς βρίσκεται ανάμεσά τους ελεύθερο να κινείται.
Τί τους έκανες και κάηκαν;:133:
Πετράν δεν θα έλεγα ότι κολλάει στους μαγνήτες, απλά στηρίζεται σε αυτούς. Ο λόγος είναι ότι το πολύ λεπτό αυτό φύλλο αλουμινίου δεν υποστηρίζεται από κάποιον φορέα, μια μεμβράνη mylar όπως γίνεται σε όλα τα άλλα μαγνητοστατικά ηχεία. Συνεπώς σε αυτό το μήκος με την παραμικρή μετακίνηση του ηχείου αυτό θα κοβόταν. Βέβαια όπως ανέφερα πιο πάνω αυτό ακριβώς είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τα ribbons της magnepan μοναδικά.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.211
Απάντηση: Αντικατάσταση ribbon σε Magnepan MG 3.6...

Μπράβο!

Εξαιρετική παρουσίαση της όλης διαδικασίας, αναλυτική και με φωτός!

ΔΕΝ "υποθέτω", είμαι ΒΕΒΑΙΟΣ πως είναι (με διαφορά) η καλύτερη παρουσίαση της διαδικασίας αλλαγής ρίμπον στο ίντερνετ! :444:

Τα θερμά μου συγχαρητήρια bro!!!!!!!! :144::144::144:

Reaction score
1

Για το καψιμο των ριμπον να υποθεσω clipping απο Class D ετσι?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Εξαιρετική παρουσίαση Νίκο.

:607::607::607:

Reaction score
1

Επειδη οι class D στο κλιππαρισμα βγαζουν τα αντερα τους βλεπε πολυ μεγαλη ισχυ πολυ πανω απο το ακουστο φασμα.Τα ριμπον ειναι τα πρωτα που φευγουν,τουλαχιστο αυτα με πολυ μεγαλο bandwidth

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Έχεις δηλαδή παραδείγματα από καμένα ribbons με ενισχυτές; Για πες τις περιπτώσεις να ξέρουμε.

...

Reaction score
1

Hypex με οτιδηποτε ανεβαινει πανω απο 50Κhz.Τα ριμπον καταληγουν ακριβως οπως τα δικα σου,βασικα το αλουμινιο καιγεται και συρρικνωνεται

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Φίλε μου το το ψήσιμο των τουίτερ είναι μύθος και μπορεί κάλλιστα να αποφευχθεί με ένα απλό RC στην έξοδο.
Δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος για τις περιπτώσεις που αναφέρεις αλλά μάλλον κάτι άλλο θα έφταιγε (ειδικά αν χρησιμοποιούσαν τα "μαμά" cross).

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.917

Μην παίρνετε Hypex! (Δεν φτάνουν για όλους).

Reaction score
19

Εξαιρετικό Post. Μπραβο !!! Δεν έχω δει κατι παρόμοιο πουθενα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.211

Hypex με οτιδηποτε ανεβαινει πανω απο 50Κhz.Τα ριμπον καταληγουν ακριβως οπως τα δικα σου,βασικα το αλουμινιο καιγεται και συρρικνωνεται
βασικά το "αλουμίνιο" αντέχει τα απίστευτα, και να σας πληροφορήσω πως το έχω δει να πυρώνει από τα γκάζια μέσα στη νύχτα και να μη παθαίνει τίποτα απολύτως.

Πάνε πάνω από 20 χρόνια που έχω ρίμπον της μαγκ στο σπίτι μου, και ποτέ δεν είδα ρίμπον να "συρρικνώνεται και να καίγεται". Δε ξέρω γιατί το έγραψες αυτό και τι εμπειρίες είχες εσύ.

Αυτό που ξέρω είναι πως τα ρίμπον κάθε 5 έως το πολύ 7 έτη πρέπει να τα αλλάζεις, διότι οξειδώνονται επιφανειακά και αλλάζουν τα χαρακτηριστικά τους.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.198

Αυτό που ξέρω είναι πως τα ρίμπον κάθε 5 έως το πολύ 7 έτη πρέπει να τα αλλάζεις, διότι οξειδώνονται επιφανειακά και αλλάζουν τα χαρακτηριστικά τους.
Κώστα, να σε ρωτήσω ως άσχετος αν υπάρχει τρόπος αποφυγής της οξείδωσης του ρίμπον? Με βαφή, βερνίκι ή κάτι άλλο, που δεν θα αλλοιώνει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά,και δεν θα έχει κίνδυνο ανάφλεξης?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.211

όχι, πρέπει να αλλάζουν.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.961
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid