Μιλώντας για τις κεφαλές των πικάπ μας, σχόλια, φωτό κλπ.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.464
Απάντηση: ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΩΝ ΠΙΚ-ΑΠ ΜΑΣ ★ ΣΧΟΛΙΑ ★ ΦΩΤΟ ★ Κ.Λ.Π.

:116:Είναι η μαγεία του S,όπως sansui, sony, stanton, sdenon,saccuphase,steac,stechnics,spioneer,smackormak,smark levinson,sb&w,sjbl,sbryston,sαυλός,................. ξέρεις τώρα εσυ.:116:

Reaction score
11

:116:Είναι η μαγεία του S,όπως sansui, sony, stanton, sdenon,saccuphase,steac,stechnics,spioneer,smackormak,smark levinson,sb&w,sjbl,sbryston,sαυλός,................. ξέρεις τώρα εσυ.:116:
...Sansui...

:142:

Reaction score
1.685

Τωρα τι σχεση θα μπορουσε να εχει μια κεφαλη του 1976 και του σημερα, θα ηθελα πολυ να το μαθω.

Τοτε ημουν 12 ετων και ο παππους μου ειχε ενα Fiat necar 1100, πολυ καλο για την εποχη εκεινη. Σημερα αν υπηρχε θα ηταν πιο αργο και απο ποδηλατο....

Οταν ο αρθρογραφος λεει οτι η μετρηση ειναι η καλυτερη που εχει δει μεχρι σημερα (1976) λεει την απολυτη αληθεια. Σημερα (αν μπορουσε να κανει ακομα μετρησεις) τι θα ελεγε?

Ειναι σαν να προσπαθεις να διαβασεις σημερα ενα παλιο βιβλιο εχοντας παθηση στα ματια χρησιμοποιωντας αποκλειστικα γυαλια κατασκευης εκεινης της εποχης....

Ποτε θα καταλαβουμε οτι το μεσο αναγνωσης εχει βελτιωθει ολα αυτα τα χρονια? (για να μην πω - εχει αλλαξει τελειως).

Reaction score
11

Τωρα τι σχεση θα μπορουσε να εχει μια κεφαλη του 1976 και του σημερα, θα ηθελα πολυ να το μαθω.

Τοτε ημουν 12 ετων και ο παππους μου ειχε ενα Fiat necar 1100, πολυ καλο για την εποχη εκεινη. Σημερα αν υπηρχε θα ηταν πιο αργο και απο ποδηλατο....

Οταν ο αρθρογραφος λεει οτι η μετρηση ειναι η καλυτερη που εχει δει μεχρι σημερα (1976) λεει την απολυτη αληθεια. Σημερα (αν μπορουσε να κανει ακομα μετρησεις) τι θα ελεγε?

Ειναι σαν να προσπαθεις να διαβασεις σημερα ενα παλιο βιβλιο εχοντας παθηση στα ματια χρησιμοποιωντας αποκλειστικα γυαλια κατασκευης εκεινης της εποχης....

Ποτε θα καταλαβουμε οτι το μεσο αναγνωσης εχει βελτιωθει ολα αυτα τα χρονια? (για να μην πω - εχει αλλαξει τελειως).
Έχεις απόλυτο δίκιο!

Η QDC-1 δεν θεωρείται διαχρονική!

Αντίθετα, αμφισβητήθηκε αμέσως, όπως φαίνεται και από τα αποσπάσματα του BAS.

:107:

Reaction score
8.905

Το έχω πει πολλάκις (μετά θα πάω να ξυρίσω την γλώσσα μου)...

@kostas Papas
Άσε την QDC-1 γιατί απλά ξεπεράστηκε γρήγορα (εάν κάνεις μια πραγματική έρευνα κάποιοι ελάχιστοι μιλάν για αυτή... πχ. ο ήχος (και η φτωχή Ελλάδα του τότε) όπου δεν ξέρανε πολλά διαμάντια του χθες, γιατί απλά δεν ερχόντουσαν ποτέ εδώ, δεν θα σε ζαλίσω φίλε μου Κώστα με πολλά, μόνο ότι κάποιες κεφαλές (ΜΜ) του χθες, ακόμα μέχρι και σήμερα παραμένουν αξεπέραστες, μόνο μια θα σου πω, Technics EPC-100 MK4 όπου για πολλούς ακόμα και σήμερα παραμένει ΚΟΡΥΦΑΙΑ όλων των εποχών και δεν μιλάω για κάποιες άλλες MM... που ρίχνουν ξύλο σε άπειρες MC του σήμερα. Είμαι περίεργος όμως για ποια εξέλιξή μιλάς... θα με ενδιέφερε να μάθω τι νέο υπάρχει σήμερα...

ΥΓ. @caravelle
Φιλε Χρήστο, όταν κάνεις/ουμε μια παρουσίαση για να μην κουράζουμε κάποιους να διαβάζουν τα ίδια και τα ίδια, απλά να εξαντλούμε την κάθε κεφαλή σε λίγα ποστ, πιστεύω να με καταλαβαίνεις. Επίσης περιμένουμε και από άλλες κεφαλές να γράψεις... που μπορεί να έχεις ακούσει, έστω και σε φίλους. Πάντως μου αρέσει που παθιάζεσαι... ειλικρινά.

Reaction score
11

ΥΓ. @caravelle
Φιλε Χρήστο, όταν κάνεις/ουμε μια παρουσίαση για να μην κουράζουμε κάποιους να διαβάζουν τα ίδια και τα ίδια, απλά να εξαντλούμε την κάθε κεφαλή σε λίγα ποστ, πιστεύω να με καταλαβαίνεις. Επίσης περιμένουμε και από άλλες κεφαλές να γράψεις... που μπορεί να έχεις ακούσει, έστω και σε φίλους. Πάντως μου αρέσει που παθιάζεσαι... ειλικρινά.
Kαλά...

Είπα να σας κάνω να πιστέψετε ότι επέρχεται και άλλο αφιέρωμα...

Αλλά, το αφιέρωμα στην MICRO ACOUSTICS, ας αναβληθεί επ΄άπειρον!

:142:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Τελικά.......
υπάρχει θεός:422:

Reaction score
11

Τελικά.......
υπάρχει θεός:422:
Oπωσδήποτε!

(Ε, χμ, τέλος πάντων...ψευτοημίθεος...).

:107:

ika

News
Reaction score
15.403

Πριν αποκτήσω την υπέρτατη κεφαλή όλων των εποχών, τεχνολογιών και βαλαντίων, για την οποία έχω κάνει και σχετικό αφιέρωμα στο AVSITE, την STANTON την 881S, είχα μία άλλη Αμερικάνικη κεφαλή, την MICRO ACOUSTICS QDC-1.
Και εγώ αυτές είχα σε βραχίονα SME 3009S3, αλλά θυμάμαι οτι η ΜΑ δεν μου άρεσε και για το λόγο αυτό χρησιμοποιούσα μόνο την 881.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Πως συγκρινονται η Technics 205 με την 207 ;
Εχω μια 207 και θα ηθελα μια γνωμη πριν αποφασισω για μια jico

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Nα βαλω και γω μερικες απο την συλλογη μου σε ΜΜ.

Μια απο τις 30 JICO SAS MM-1 που προσφερε η εταιρεια πριν καποια χρονια.

Εξαιρετικη γεννητρια, boron cantilever, SAS tip, εξαιρετικος ηχος.

Attachments

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Οι καλυτερες audio-technica κατα την γνωμη μου,και μαζι με την JICO SAS MM-1 , μερικες απο τις ΜΜ που ντροπιαζουν πολλες ΜC πολλαπλασιας τιμης σημερα.

Beryllium cantilever και οι δυο, SHIBATA+ (AT-20SS LE ) , Elliptical ( AT-24)

Attachments

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

H NAGAOKA MP-50 SUPER.
Δυστυχως δεν βρισκω βελονα,η οποια ειχε στελεχος Ruby & Line contact ακιδα,οποτε περιμενει την νεα βελονα της ΜΡ-500 (Boron & Line contact) για να ξαναζωντανεψει.

Attachments

Reaction score
8.905

Πως συγκρινονται η Technics 205 με την 207 ;
Εχω μια 207 και θα ηθελα μια γνωμη πριν αποφασισω για μια jico
Αγαπημένες μου κεφαλές οι Technics (σε πολλά πρωτοπόρες) εάν τις αξιολογήσω με λίγα λόγια,

EPC- 205C MK4 – σχόλια εδώ.
EPC- 205C MK3 – σχόλια εδώ.
EPC- 205C IIL – περίπου όπως η MK3 αλλά λιγότερο αναλυτική – ζεστή*
EPC- 207 – ζωντανή, ελαφρώς με λιγότερη ανάλυση από τις άνω και ίσως λίγο σκληρή μέσο-υψηλά*

Αυτά τα λίγα σχόλια και τα ακούσματα που έχω είναι με τις ορίτζιναλ βελόνες, σήμερα έχω στην κατοχή μου μόνο (τα θηρία της σειράς) τις MK3 & MK4.

*άλλωστε λόγω αλλαγής διαφόρων πηγών, καλωδίων κλπ. ίσως και εγώ χρειάζομαι επανεξέταση στις 205C II και στην 207C! Τώρα με SAS μεταμορφώνονται και ακούς και άλλα πράγματα...

Ο Μάνος έχει την 205C IIL εάν φιλοτιμηθεί να την ακούσει... θα μας πει δυο λόγια...

Reaction score
8.905

H NAGAOKA MP-50 SUPER.
Δυστυχως δεν βρισκω βελονα,η οποια ειχε στελεχος Ruby & Line contact ακιδα,οποτε περιμενει την νεα βελονα της ΜΡ-500 (Boron & Line contact) για να ξαναζωντανεψει.
Θα με ενδιέφερε να μου πεις κάποια σχόλια για την συγκεκριμένη, θα σου φανεί παράξενο, αλλά όσες Nagaoka (κυρίως παλιές σειρές) έχω ακούσει δεν μου γέμισαν τα αυτιά... (γούστα θα μου πεις). Η τελευταία που είχα ήταν το μεγάλο μοντέλο της Nagatron 9600, από Nagaoka εξολοκλήρου κατασκευασμένη και φορούσε την βελόνα MP-50, άλλα ίσως με κάποιες διαφοροποιήσεις στα “μοτέρ” λόγω τις Αμερικάνικης καταγωγής της. Έφυγε και αυτή πριν λίγο καιρό για πούλημα στο ebay...

Για να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν έχω ακούσει τίποτα από τις νέες σειρές και φαίνονται πολύ ενδιαφέρον και τίμιες για τα λεφτά τους!

Επίσης για την ιστορία να πουμε... οτι η Nagaoka (Jeweltone) ξεκίνησε όπως και η JICO περίπου, δηλαδή κατασκεύαζε βελόνες και αντίγραφα για πολλές γιαπωνέζικες κεφαλές.

Εδώ η Nagatron 9600 που φοράει την σπάνια MP-50 βελόνα.

Εδώ για του λόγου το αληθές οι ρέπλικες από την Nagaoka.

Reaction score
8.905

.....μερικες απο τις ΜΜ που ντροπιαζουν πολλες ΜC πολλαπλασιας τιμης σημερα.
Ωχ ωχ ωχ... :409: μεγαλώνουν οι αντίπαλες φωνές... :410: καλώς ήρθες στην παρέα μας, Παναγιώτη σε είπαμε...:410:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Kαλως σας βρηκα Βασιλη:619:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Θα με ενδιέφερε να μου πεις κάποια σχόλια για την συγκεκριμένη,
Noμιζω συμφωνουμε οσον αφορα την παλια σειρα μερος της οποιας ηταν η ΜΡ-50.
Η MP-50 super φαινεται ειχε καπως διαφορετικο generator. Δοκιμαζοντας και συγκρινοντας με το generator της MΡ-50 ,οι συνδιασμοι με αυτο της σουπερ , ηταν καλυτεροι σε θεμα διαφανειας και λεπτομερειας ,"αερα" και soundstage,και με τις βελονες και των δυο.Καλυτερη ηταν η βελονα της σουπερ,αλλα δεν υπαρχει πλεον.

Η νεα σειρα ειναι βελτιωμενη , ιδιαιτερα απο την ΜΡ-15 και πανω.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017

Ωχ ωχ ωχ... :409: μεγαλώνουν οι αντίπαλες φωνές... :410: καλώς ήρθες στην παρέα μας, Παναγιώτη σε είπαμε...:410:
Καλα,εχω και καποια mc εινα και αυτα χρησιμα,αλλα περισσοτερες ωρες απολαμβανω τα ΜΜ και συνεχιζω το ψαξιμο.Ελπιζω συντομα να εχω καλα νεα...

Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες ιδιαιτερα για technics/victor !!!

Reaction score
1.815

Οι καλυτερες audio-technica κατα την γνωμη μου,και μαζι με την JICO SAS MM-1 , μερικες απο τις ΜΜ που ντροπιαζουν πολλες ΜC πολλαπλασιας τιμης σημερα.
Beryllium cantilever και οι δυο, SHIBATA+ (AT-20SS LE ) , Elliptical ( AT-24)
Aμάν φωτιές που άναψες στους δύσπιστους....:405:
Welcome!!!!!!!:446:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.370
Members
38.310
Νεότερο μέλος
Ewa