Καλη ταινια, καλη εικονα

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.021
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Το είχα δει στον κινηματογράφο και δεν έχω άποψη για τη μεταφορά του σε Blu-Ray.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.274

Μα καλα, για το ΜΙΒ 3 δεν θα γραψει κανεις?:121:
Men in Black 3
Eντάξει μην περιμένετε υπόθεση*,αλλά απο εικόνα και ήχο :111:
*Χειρότερο απο το 1,καλύτερο απο το 2.

Dark Shadows
Tίποτα το ιδιαίτερο αλλά το σώζουν οι ερμηνείες των Depp,Eva Green,Pfeiffer,Bonham Carter κτλ..
Εικόνα σκοτεινή,με αρκετά φίλτρα και εμφανή γυαλάδα η οποία δεν ξέρω αν είναι απο υπερβολικό DNR ή σκηνοθετική επιλογή.
Ήχος αρκούντως καλός.
...

Reaction score
14

Τιτανικός. Επικό τρανσφερ. Όσο για το 3d? Δεν μπορει να γίνει καλύτερο και πιο ρεαλιστικό.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Fetih 1453(2012)

Νομιζω πως προκειται για μια ταινια που θα αποτελεσει θεμα για συζητηση.
Δυστυχως δεν εχω καταφερει να την ολοκληρωσω ακομα λογω της μεγαλης διαρκειας της και ετσι εαν δω οτι πρεπει να προσθεσω καποια επιπλεον στοιχεια θα το κανω αργοτερα(μαλλον Κυριακη)

Για αρχη, προκειται σαφως για την πλεον εντυπωσιακη Τουρκικη παραγωγη.
Τιποτα δεν θυμιζει την διπλανη χωρα και, εαν απομονωσετε την γλωσσα , νομιζετε πως παρακολουθειτε καποια υπερπαραγωγη του Hollywood.
Το θεμα υποθετω πως το γνωριζετε οι περισσοτεροι, ειναι η πορεια του Μωαμεθ Β' προς την κατακτηση της Κωνσταντινουπολης.

Στην εικονα και στον ηχο η ταινια αποσπα αριστα!
Εκπληκτικες σκηνες αρτια "γραμμενες" επανω στην οθονη σας θα ικανοποιησουν και τον πλεον απαιτητικο θεατη.
Ηχητικα ζεις το εργο μεσα απο αυτο. Τι αλλο καλυτερο?

Ομως...
Προκειται για την μεγαλυτερη, πλεον αρρωστημενη, αγρια προπαγανδα που εχετε δει!
Εν ολιγοις παρουσιαζει τους Οθομανους σαν σωτηρες που "επρεπε" να κατακτησουν την αιωνια πολη και να την γλυτωσουν απο ενα σαθρο, φαυλο υποβαθρο και εναν παρηκμασμενο μοναρχη.
Οταν κανεις παρακολουθει σκηνες απο τα δυο "στρατοπεδα" θαρρει πως το Τουρκικο ειναι πολυ πιο εξευρωπαισμενο απο το αντιστοιχο Βυζαντινο σε μια εποχη που το μογγολικο αιμα των πρωτων ηταν πολυ πιο προφανες απο οτι σημερα και την στιγμη που ο ιδιος τους ο Σουλτανος ονομαζοταν "Μωαμεθ Χαν"

Περιμενω να ακουσω και τις δικες σας γνωμες μεχρι να συμπληρωσω και εγω τα υπολοιπα δικα μου.

IMDB βαθμολογια:8,5

Για να δουε ομως τι γραφει η wikipedia:

IMDb Ratings Spam

Although the film has achieved a 8.6 overall rating on IMDb it has not been included in the Top250 due to its dubious nature with 80% of votes giving it a 10/10. The more accurate top1000 voters score gives the film a 6.2 rating.[14]

Reaction score
1.560
Θα πρότεινα σε όποιον θέλει να αποκτήσει μια σφαιρικότερη από την συνηθισμένη στην Ελλάδα άποψη αυτό το βιβλίο.

Ξεκαθαρίζει αρκετά περί της εποχής, η οποία παίζει ρόλο στο πως ήταν τα πράγματα (νομίζω), όπως και στο θέμα Έλληνες - Τούρκοι, το οποίο φυσικά απείχε πάρα πολύ από ότι έχουμε στο μυαλό μας, με τον Αυτοκράτορα να είναι Έλληνας κατά το ένα τέταρτο, και τον Μωάμεθ να είναι Έλληνας κατά το ήμιση. Μια από τα ίδια και με τους στρατούς, με τον κύριο όγκο των υπερασπιστών να είναι Γενοβέζοι, ενώ οι κατακτητές ήταν ένα αμάγαλμα εθνοτήτων, με πολλούς εξ αυτών να είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες. Άλλωστε οι Οθωμανοί μετρούσαν με το ζόρι έναν αιώνα παρουσίας στην περιοχή και όντας νομαδικό φύλο δεν αριθμούσα παραπάνω από λίγες χιλιάδες.

Ταινία που θα βασιζόταν στο παραπάνω βιβλίο θα την έβλεπα με μεγάλη χαρά, την παραπάνω όμως δεν ξέρω αν θα ήθελα να τη δω, μάλλον θα με εκνεύριζε παραπάνω από ότι θα την απολάμβανα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Fetih 1453(2012)

Νομιζω πως προκειται για μια ταινια που θα αποτελεσει θεμα για συζητηση.
Δυστυχως δεν εχω καταφερει να την ολοκληρωσω ακομα λογω της μεγαλης διαρκειας της και ετσι εαν δω οτι πρεπει να προσθεσω καποια επιπλεον στοιχεια θα το κανω αργοτερα(μαλλον Κυριακη)

Για αρχη, προκειται σαφως για την πλεον εντυπωσιακη Τουρκικη παραγωγη.
Τιποτα δεν θυμιζει την διπλανη χωρα και, εαν απομονωσετε την γλωσσα , νομιζετε πως παρακολουθειτε καποια υπερπαραγωγη του Hollywood.
Το θεμα υποθετω πως το γνωριζετε οι περισσοτεροι, ειναι η πορεια του Μωαμεθ Β' προς την κατακτηση της Κωνσταντινουπολης.

Στην εικονα και στον ηχο η ταινια αποσπα αριστα!
Εκπληκτικες σκηνες αρτια "γραμμενες" επανω στην οθονη σας θα ικανοποιησουν και τον πλεον απαιτητικο θεατη.
Ηχητικα ζεις το εργο μεσα απο αυτο. Τι αλλο καλυτερο?

Ομως...
Προκειται για την μεγαλυτερη, πλεον αρρωστημενη, αγρια προπαγανδα που εχετε δει!
Εν ολιγοις παρουσιαζει τους Οθομανους σαν σωτηρες που "επρεπε" να κατακτησουν την αιωνια πολη και να την γλυτωσουν απο ενα σαθρο, φαυλο υποβαθρο και εναν παρηκμασμενο μοναρχη.
Οταν κανεις παρακολουθει σκηνες απο τα δυο "στρατοπεδα" θαρρει πως το Τουρκικο ειναι πολυ πιο εξευρωπαισμενο απο το αντιστοιχο Βυζαντινο σε μια εποχη που το μογγολικο αιμα των πρωτων ηταν πολυ πιο προφανες απο οτι σημερα και την στιγμη που ο ιδιος τους ο Σουλτανος ονομαζοταν "Μωαμεθ Χαν"

Περιμενω να ακουσω και τις δικες σας γνωμες μεχρι να συμπληρωσω και εγω τα υπολοιπα δικα μου.

IMDB βαθμολογια:8,5

Για να δουε ομως τι γραφει η wikipedia:

Να συμπληρωσω μονο, και μετα την ολοκληρωση της θεασης, πως η κορυφαια σκηνη ειναι η τελευταια.
Οπου ο Μωαμεθ μπαινει στην Αγια Σοφια μεσα στην οποια εχουν κλειστει οι αμαχοι.
Με λιγα λογια τον υποδεχονται ως λυτρωτη, μετα τα συντομο λογυδριο του, και ακομα και οι παπαδες χαιρονται και χασκογελουν.
Αυτος δε ο Χασαν, τι ηρως!
Σαραντα βελη μετρησα επανω του και συνεχιζει, και συνεχιζει. Duracell , σας λεω!
Βρε μπας και ειναι κωμωδια τελικα και παρεξηγησα?

Reaction score
1.511
Hodejegerne (Headhunters)

headhunters.jpg

Μικρός στο μάτι...

ικανός ωστόσο για όλα ο μικρόσωμος νορβηγός που αποδυκνείεται τελικά ικανός για μεγάλα πράγματα...

Έξυπνη πλοκή με αρκετές ανατροπές και εξαιρετική ερμηνεία απο τον πρωταγωνιστή Aksel Hennie. Η εικόνα πολύ καλή ενώ πραγματική έκπληξη ήταν ο ήχος που ειδικά σε ορισμένες σκηνές ήταν εξαιρετικός...

Βαθμολογία IMDB 7.5

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

PROMETHEUS (2012)

Θα ηθελα να γραψω πολλα αλλα δεν νομιζω πως συντρεχει καποιος ιδιαιτερος λογος.
Πρωτα απο ολα, δεν βρισκω αρνητικες συνιστωσες.
Αντε να πω πως θα προτιμουσα να ηταν εντελως ανεξαρτητο παρα να συνδεεται(ως prequel) με γνωστη κινηματογραφικη σειρα.
Μετα, το εχω δει ηδη δυο ημερες και εχει στοιχειωσει τις σκεψεις μου.
Αψογος ο Michael Fassbender στον ρολο του ανδροειδους.
Εικονα, ηχος, φωτογραφια, σεναριο και σκηνοθεσια για βραβειο.
Απολυτη sci fi ταινια!

IMDB βαθμολογια :7,4

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.754

...
Ομως...

...
Το υπόβαθρο δεν ήταν φαύλο, ήταν όμως πολύ σαθρό και ο μονάρχης όντως παρηκμασμένος. Ουσιαστικά, η αυτοκρατορία έπαψε να υπάρχει το 1204. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να εξακριβώσουμε κάποια στιγμή, πόσο χρυσάφι, πόσο πλιάτσικο διεσκορπίσθη σε ναούς, παλάτια και πύργους σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη, μετά την άλωση του 1204.

Η σκηνές της εισόδου του Μωάμεθ στην πόλη, καθώς και της ειρηνικής εισβολής του στο ναό της Αγίας Σοφίας είναι βεβαίως ανακριβείς, αλλά ας πούμε πως ο σκηνοθέτης έδωσε μιαν ωραιοποιημένη μεν, αλλά όχι πολύ μακριά από την πραγματικότητα περίληψη της ουσίας των πραγμάτων που ακολούθησαν.

Αν κάνω λάθος, με διορθώνετε...

Reaction score
249

prometheus αδιάφορη ταινία τουλάχιστον όχι κάτι ιδιαίτερο εκτός αρχής και τέλους της.(σεναριακα)

Reaction score
6

Ανδρέαααααααααααααααααααααααααα !!
Τι έγινε ρε παιδιά που είναι ο ιδρυτής?
Ανδρέα που είσαι? Δεν βλέπεις καμία ταινία? Πολύ ξεραήλα έχει πέσει εδώ μέσα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.021

Περίμενε λίγο να πιάσουν τα κρύα για να ταμπουρωθεί στο σπίτι. Προς το παρόν κάνει το τζιτζικάκι. :105:
Θα έχει μαζευτεί και μπόλικο θυμάρι για θέαση...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Ανδρέαααααααααααααααααααααααααα !!
Τι έγινε ρε παιδιά που είναι ο ιδρυτής?
Ανδρέα που είσαι? Δεν βλέπεις καμία ταινία? Πολύ ξεραήλα έχει πέσει εδώ μέσα.
Τι να γραψω βρε Κωστακη?
Για το σαπακι "Werewolf The beast among us" που ειδα χθες?
Η μονη που αξιζε απο οσες ειδα τελευταια, και αυτο το λεω ελεω Edward Norton, ηταν το "Moonrise Kingdom"
Αλλα ακομα και εκει κατι δεν μου πηγε καλα...

Reaction score
1.457

Τι να γραψω βρε Κωστακη?
Για το σαπακι "Werewolf The beast among us" που ειδα χθες?
Η μονη που αξιζε απο οσες ειδα τελευταια, και αυτο το λεω ελεω Edward Norton, ηταν το "Moonrise Kingdom"
Κάνα καλό περσικό ή πρώην σοβιετικών δημοκρατιών δε βγήκε?:137:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Κάνα καλό περσικό ή πρώην σοβιετικών δημοκρατιών δε βγήκε?:137:
Ναι, κατι που δειχνουν καλα εχω ετοιμα αλλα μολις προλαβω να τα δω:121:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.021

Ναι, κατι που δειχνουν καλα εχω ετοιμα αλλα μολις προλαβω να τα δω:121:
Θα σου βρίσκω συνέχεια δουλειές... :105:

Reaction score
1.457

Θα σου βρίσκω συνέχεια δουλειές... :105:
Εννοείς προφανώς δουλειές για να μην έχει χρόνο να τα δει!Ή μήπως εσύ είσαι αυτός που του τα κατεβάζεις και του τα δίνεις σε φλασάκι?:116:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

...............................................................
Ελεω Ε.Ν. αλλα...απουσιαζε κι αυτος! Ωστοσο μου αρεσε ο παραλογισμος της, το "κουφο" χιουμορ (το ευχαριστιεσαι υπογειως, δεν χαχανιζεις), τα παλαιϊκα χρωματα, γενικα το "στυλ' της ταινιας (καλα, ο πιτσιρικας απαιχτος, οπως και η "ψυχοπαθης' μικρα) - δε μετανοιωσα που την ειδα! Συστηνεται για...προσκοπους :):):) (xfader κατι μου λεει πως ησουν...τοιουτος!:))

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.607
Members
38.210
Νεότερο μέλος
Aris29