Home Cinema στο "termatogazi''

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.366
Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Άσχετο, αλλά τι λένε οι λάμπες με τα RF-7 (αν δεν με γελούν τα μάτια μου. Μην είναι ρφ-5?))

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Άσχετο, αλλά τι λένε οι λάμπες με τα RF-7 (αν δεν με γελούν τα μάτια μου. Μην είναι ρφ-5?))
rf 7 ειναι.
ειμαι πολυ ικανοποιημενος με τις λαμπες .
εχει μαλακωσει η κορνα του ηχειου χωρις να χασει την αμεσοτητα και την λαμπροτητα που θελω στο home cinema.
και αυτο που με ικανοποιει ιδιαιτερα ειναι οτι η ισχυς απο τους electra περισσευει.εχθες φτασαμε τα 111db χωρις να δειξουν την παραμικρη δυσφορια οι λαμπες.

Reaction score
5.603
τελεια ! για πειτε εντυπωσεις!
Οι εντυπώσεις αναμενόμενες. H Klipsch δίνει μαθήματα αληθοφάνειας και το σετ της σειράς Reference αποδεικνύεται για μια φορά ακόμη μανούλα για home cinema.

Με τρεις κινήσεις ο Μιχάλης τιθάσευσε τη σκληρότητα της κόρνας: επέμβαση στα κροσόβερ των ηχείων, αλλαγή του receiver από Onkyo σε Denon, και χρήση τελικών λυχνίας.

Παρατηρήσαμε μια ασυνέχεια μεταξύ σαμπ και main, που μπορεί να τη διορθώσει ο Μιχάλης με τη χρήση του miniDSP. Ενδέχεται και ο χώρος να ρουφάει τις συχνότητες στις μεσοχαμηλές. Τα τέσσερα 10ιντσα δεν δείχνουν την παρουσία τους.

Συμφώνησα με τον Μιχάλη τελικά ότι καλά κάνει που σχεδιάζει να πάρει ακόμη ένα sub, έτοιμο JBL παθητικό, για τα 40-50Hz.

Reaction score
12

Μιχαλη να τα χαιρεσαι κι απο εδω, μακαρι πισω απο την οθονη να το γεμισεις SUB (RE) για να τα χορτασεις τα μπασα, Τερμα τα γκαζια λοιπον.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
μπορει να με βοηθησει καποιος?
τι αντιστασεις πρεπει να βαλω αναμεσα στον ενισχυτη και τα ανεμιστηρακια για να δινει 12volt?

Reaction score
150
Πρέπει να ξέρεις την κατανάλωση του ανεμιστήρα αλλά πρόσεχε γιατί μπορεί να ζεματάει η αντίσταση αν βάλεις μικρή. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό με μια αντίσταση αλλά δεν είμαι και ηλεκτρονικός. Πάντως από 24 σε 12 (και δεν ξέρουμε και τι amps) δίνει η παροχή) αν το βρεις πες μου και μένα για τον QSC.

Οι ανεμιστήρες σε αυτούς απ΄ότι ξέρω δεν δουλεύουν με σταθερές στροφές οπότε ρουφάνε αναλόγως τώρα από που αυξομειώνεται το ρεύμα είναι το θέμα. Δηλαδή αν ο αισθητήρας θερμότητας είναι αλλού και στέλνει αυξημένη τάση στο καλώδιο αναλόγως της θερμότητας τότε θα πρέπει να υπολογίσεις το peak γιατί θα προσπαθεί να δώσει στον 12αρι και δεν θα παίρνει που λένε το ανάλογο αποτέλεσμα και ή θα τον κάψεις ή θα κάψεις την αντίσταση αν είναι μικρή. Ζέστανε τον και όταν ο δικός του είναι στο peak μέτρησε τι βγάζει η τροφοδοσία του και υπολόγισε αναλογα.
Εκτός κι αν δεν είναι variable οπότε πολύ πιο εύκολο ή αν ο αισθητήρας είναι πάνω στον ανεμιστήρα.

Reaction score
150
A κάτι άλλο που μου ήρθε στο μυαλό από τότε που έψαχνα μου είχαν πει να βάλω resistor + zener.Εγώ πάντως πήρα ολόκληρη συσκευή γι'αυτό και μετά βαρέθηκα και έβαλα έναν 12αρι + εξωτερικό Power Pack το οποίο επίσης είναι βαρετό ν'ανάβεις κάθε φορά.

Σε λίγο λέω να το ξηλώσω για πιο σοβαρή λύση ή θα τα μεταφέρω όλα σε διπλανό δωμάτιο από του Home Cinema κι ας βαράνε και νταούλια μια και δεν θα τ'ακούω πια.

Reaction score
1.769

μου κανη εντυπωση που δεν σας ελυσε το προβλημα κανενας ντιουης.

εχω εναν 24volt ανεμιστηρα ο οποιος εχει καταναλωση 70ma.

12/0.07=171ohm

δεν ξερω αν εχει την ιδια καταναλωση ο δικος σου αλλα θα γραφη επανω.

εγω παντως χρησιμοποιουσα 240ohm για ακομα μικροτερη ταση και λιγοτερο θορυβο.

μια αντισταση 2watt κανη αλλα βαλε ενα τουβλακι 5watt ωστε να μην ζεσταινεται.

Timaras

Reaction score
2.153
παντως το ηχειο ειναι απιστευτο.
χθες στο hulk ρουφηξε 8800watt (γεφυρωμενος στα 8ohm) και δεν εκανε κιχ.
ο ενισχυτης εφτασε στιγμιαια στο VPL(voltage peak limiter)
Αυτό μπορεί να μου το εξηγήσει θεωρητικά κάποιος ρε παληκάρια?
Πως γίνεται δηλαδή,ένα ηχείο που μπορεί να δεχθεί στην είσοδό του 2000w να του ρίχνουμε
8800 ή 6000 ή 4000w και να μην καίγεται!
Είναι μια άποψη την οποία ενστερνίζομαι και εγώ σε συζητήσεις του είδους αλλά χωρίς να το
έχω καταλάβει και πολύ καλά.
Ουσιαστικά μιλάμε για αυξημένη τάση στα άκρα του πηνίου έτσι?
Πως γίνεται λοιπόν να εφαρμόζουμε πολύ μεγαλύτερη τάση από αυτή που μπορεί να αντέξει
το πηνίο και αυτό να μην κόβεται,λιώνει?

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

τελικα προτιμηθηκε η πιο "ασχημη" λυση του converter 24v-12v.
ο θορυβος μειωθηκε αισθητα, ολοι οι ανεμιστηρες δουλευουν σε full speed,αλλα
τωρα ακουφονται οι 2 μικροι ανεμιστηρες του ενισχυτη .
εχετε να μου προτεινετε κατι αθορυβο σε 60χ60χ15?
http://i1096.photobucket.com/albums/g333/TERMATOGAZI/20121018_153552.jpg
http://i1096.photobucket.com/albums/g333/TERMATOGAZI/20121018_224837.jpg
http://i1096.photobucket.com/albums/g333/TERMATOGAZI/20121018_224842.jpg

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.127

Τότε, μπες στο site που έγραψα στο προηγούμενο μου post (post #125) και θα βρεις αρκετούς ανεμιστήρες 6 εκατοστών που - ισχυρίζονται ότι - είναι αθόρυβοι. Θα προτείνω εκ νέου τους noiseblocker για με αυτούς έχω προσωπική θετική εμπειρία. Αν σου "γυαλίσει" κάποιος άλλος, με ενημερώνεις για να το ψάξω.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

Τότε, μπες στο site που έγραψα στο προηγούμενο μου post (post #125) και θα βρεις αρκετούς ανεμιστήρες 6 εκατοστών που - ισχυρίζονται ότι - είναι αθόρυβοι. Θα προτείνω εκ νέου τους noiseblocker για με αυτούς έχω προσωπική θετική εμπειρία. Αν σου "γυαλίσει" κάποιος άλλος, με ενημερώνεις για να το ψάξω.
εγιναν ηδη παραγγελια 2 κομματια Papst 612 FL

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.127

OK! Πάντως, διαφωνώ με την επιλογή σου για τους εξής λόγους:
1) Ο noiseblocker δίνει μεγαλύτερο airflow (24m3/h έναντι 19m3/h) από τον Papst
2) Ο noiseblocker είναι στη μισή τιμή
3) Ο noiseblocker είναι περισσότερο αθόρυβος κατά 1dB

Όπως και να 'χει, εύχομαι να σε καλύψουν οι Papst και να κάνεις τη δουλειά σου!

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

OK! Πάντως, διαφωνώ με την επιλογή σου για τους εξής λόγους:
1) Ο noiseblocker δίνει μεγαλύτερο airflow (24m3/h έναντι 19m3/h) από τον Papst
2) Ο noiseblocker είναι στη μισή τιμή
3) Ο noiseblocker είναι περισσότερο αθόρυβος κατά 1dB

Όπως και να 'χει, εύχομαι να σε καλύψουν οι Papst και να κάνεις τη δουλειά σου!
ευχαριστω για την βοηθεια σου
δεν βρηκα noiseblocker με διαστασεις 60χ60χ15.
και δεν χωραει πιο φαρδυς.
υπαρχει noiseblocker 60x60x15?

Reaction score
150
Υπάρχουν 60αρηδες χαμηλού θορύβου αλλά άντε δεν θυμάμαι που είχα βρει. Πρέπει να "σκάψω" στα κουτιά με τα υλικά για PC MODDING κι αν τον βρω να σου πω μάρκα.

Τέρμα χρειάζομαι logistics management εδώ μέσα πια!:142:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.133
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam