Μια φορά κι έναν καιρό...

Status
Not open for further replies.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Μια φορά κι έναν καιρό...

Να και οι Thorens monoblock που τους ειχα κι αυτους για λιγο για ακροαση (100wpc αν θυμαμαι καλα) και ηταν υβριδικοι - τωρα τι σημαινει αυτο δεν ξερω.....

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.724

μπλα μπλα μπλα ... και ας σου έδωσα και την πιο σωστή συμβουλή να βάζεις το 'δάκτυλό' σου και επί των τύπων των ήλων.
Ναι, η διαφορά είναι ότι ρώτησα κάτι και περίμενα απάντηση, δεν ζήτησα συμβουλή. Ξέρεις, είναι ο γνωστός συνδυασμός "ερώτηση-απάντηση"... Όσον αφορά στο "σωστό" της συμβουλής σου, αυτό το λες εσύ, το σχόλιο του Bhutia όμως το έκανες γαργάρα...

παρʼ όλα αυτά εγώ σε παίζω. : ) και σου λέω πώς ίσως φταίει ο τρόπος που γράφω. Τα φαινόμενα όμως, να ξέρεις, απατούν!
Σαφέστατα! Άλλωστε, ο γραπτός λόγος παρεξηγείται... πολλάκις και εκατέρωθεν.

Συνέχισε να ψωνίζεις…: ) wizzy
Αυτό τι είναι, έτερη συμβουλή; Άσ' το, δεν θα συνεχίζω να ψωνίζω. Ψώνισα τους ενισχυτές μου, ψώνισα και το RP-1 και "έκλεισα".

επίσης να σου πω, επειδή σε βλέπω με το χρονόμετρο στο χέρι
Κανένα χρονόμετρο, τα στοιχεία τα πήρα από το site και αντιπροσωπεύουν τους χρόνους που έκανα post την ίδια απορία. Εσύ την χαρακτήρισες ως αδημονία κι εγώ απέκρουσα τον χαρακτηρισμό. Τόσο απλά.

(και τώρα, σε αυτά τα ποστ, πού απαντώ, βλέπω ότι χαλάω τζάμπα πολύτιμο χρόνο. Όπως καλή ώρα τώρα!)
Μα, ναι! Ακριβώς! Μου κάνει εντύπωση το ότι έχασες το χρόνο σου για να απαντήσεις, διότι όπως έχει δηλώσει επανειλλημένα, δεν διαβάζεις τα posts των συνομιλητών σου.

τέλος σʼ ευχαριστώ για την πληροφορία για το πώς να ανεβάσω φωτ. Αλλά δεν κάθομαι να γραφώ στο φουχτεν-μπούχτεν.
Εάν με τις λέξεις "φουχτεν-μπουχτεν" εννοείς το facebook, διαπιστώνω μετά λύπης μου ότι όχι μόνο δεν διαβάζεις τα posts των συνομιλητών σου, αλλά ούτε καν ολόκληρα θέματα. Διότι, εάν το έκανες στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα διαπίστωνες ότι το facebook δεν αναφέρεται πουθενά στη διαδικασία μεταφόρτωσης φωτογραφιών. Οπότε, κάλπικο το "ευχαριστώ" σου...

έτσι, αν δεν τις δείς εδώ (μιας πού δική σου ήταν η απορία για τα αστραπιαία ρεύματα, θα τις δείς στο avmentor με αυτόν τον τίτλο.
Ευχαριστώ για την πληροφορία. Θα περάσω μια βόλτα από το avmentor να διαβάσω το θέμα κι αν έχω απορία, θα εγγραφώ για να την διατυπώσω. Ελπίζω να πάρω απάντηση και όχι συμβουλή.

edit: όταν πηγαίνατε - οι περισσότεροι από εσάς (εξαιρώ, από ευγένεια, τους φίλους) εγώ γύριζα!! wizzy.
Ουάου! Τι πρωτότυπο απόφθεγμα! Αδημονώ :)119:) να μας μεταφέρεις τις εμπειρίες από το ταξίδι σου! Διότι, προσωπικά, σκοπεύω να πάω, μόνο.

edit 1: Αφού γράφεις που γράφεις, προσπάθησε (για το καλό των ματιών μας), όταν βάζεις τελεία "." να ξεκινάς την επόμενη λέξη με κεφαλαίο γράμμα. Έλα, ξέρω ότι μπορείς να το κάνεις, μην βαριέσαι!
edti 2: Επειδή χαλάμε το θέμα του Χρήστου, προσωπικά δεν θα συνεχίσω να σου απαντώ - στο παρόν θέμα, διευκρινίζω.

gonis

Luger
Reaction score
12.174

wizzy said:
edti 2: Επειδή χαλάμε το θέμα του Χρήστου, προσωπικά δεν θα συνεχίσω να σου απαντώ - στο παρόν θέμα, διευκρινίζω.
Αυτό το τελευταίο προσπαθώ να το καταλάβω αλλά δεν!
Τι θέλει να πει ο καλλιτέχνης ;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.724

Ο καλλιτέχνης εννοεί ότι δεν θα συνεχίσω τον διάλογο (τον ποιον;) με τον Μ.Φ. στο παρόν θέμα (thread). Σε άλλα θέματα (threads), αν διασταυρωθούν οι δρόμοι μας, θα του απαντήσω.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
mono or stereo?

Ενα θεμα το οποιο με προβληματισε (εκτος απο την αλλαγη των ενισχυτικων μου) ηταν και το αν θα προτιμουσα τον καινουργιο class A ενισχυτη μου σε

(α) στερεο εκδοση, με μικρα interconnect (1,5μ.) και μεγαλα (1,65μ.) καλωδια ηχειων (οπως με τον Rowland) η σε

(β) monoblock με μεγαλα interconnect (2,5μ.) και πολυ μικρα καλωδια ηχειων (0,6μ.) - ουσιαστικα καθολου γιατι δεν παρεμβαλονται ουτε και βισματα πισω απο τους ενισχυτες, οπως εγραψα νωριτερα...

Για πετε τη γνωμη σας :114:

Reaction score
460

Να και οι Thorens monoblock που τους ειχα κι αυτους για λιγο για ακροαση (100wpc αν θυμαμαι καλα) και ηταν υβριδικοι - τωρα τι σημαινει αυτο δεν ξερω.....

Τελικα εχεις ανεβει σε ισχυ η μου φαινεται,απο τα 600/καναλι πηγες στα 100/καναλι και τωρα στα 25 /καναλι,να το προσεξεις αυτο ειναι επικινδυνο,αυτα που δοκιμαζεις ειναι μηχανηματα του σατανα,προσεχε Χρηστο!!:401::142:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Απο τα 2 x 250 push pull πηγα στα 2 x 50 class A parallel MosFet Single Εnded... τα αλλα ηταν δοκιμες λιγων ωρων...

... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!

Reaction score
460

Δειτε και μια σχετικη συζητηση με θεμα "Power, listening distance and efficiency" εδω: :116:

- http://cpskal.gr/forum/viewtopic.php?t=3837&postdays=0&postorder=asc&start=50
Eδω το μονο που αντιλαμβανομαι ειναι η τοτε φαγομαρα σου με τον Κωστα,τι το ανεβασες το ρημαδολινκ για να δουμε τους υπεροχους διαλογους?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Αστη τη φαγωμαρα, η συζητηση εχει ψαχνο, μαλιστα αν υπαρχει και λιγη φαγωμαρα οι συνομιλητες τη ψαχνουν καλυτερα τη δουλεια και σε πολλες περιπτωσεις βγαινει σε καλο...

Reaction score
460

Εγω παντως τοτε (εαν θυμασαι εγω ειμουν αυτος που ανεβασε αυτο το θεμα στο Avsite) δεν κατορθωσα να αποσπασω καμια χρησιμη πληροφορια για πολλους λογους.

Οι τυποι που αραδιαστηκαν ερχονταν σε αντιθεση με την πραγματικοτητα,τουλαχιστον στον δικο μου χωρο και με το δικο μου συστημα.

Τα ντεσιμπελομετρα τα οποια μετρησαν καποιες δεδομενες στιγμες τον χωρο μου οχι μονο απο εμενα αλλα και απο αλλους φιλους (argi,Κορακακης,Παππας και αλλοι πολλοι) αλλα εδειχναν.

Το ηχειο μου λεει οτι κατεβαινει πχ μεχρι 45 κυκλους και ο Βλασσης μετρησε αλλα......μπορει να παρεμβει και να εκθεσει την αποψη του.

Ειχα πει τοτε οτι η τυποι διαφερουν απο την υλοποιηση οχι μονο στο χαι φαι αλλα και σε αλλες περιπτωσεις.

Reaction score
460

Τελος παντων Χρηστο θα θεωρησω οτι τοτε ηταν μια κακια στιγμη.

Για ενα πραγμα που ειμαι απολυτα σιγουρος για τον ευατο μου ειναι οτι οταν υπαρχει φαγομαρα και η συζητηση παρεκτρεπεται εγω δεν..............προσπαθησε με επιχειρηματα και ηρεμια να μου αποτρεψεις μια μια τις αποψεις μου και εαν με πεισεις εχει καλως,εαν οχι και παλι φιλοι ειμαστε..

Ετσι λειτουργω εγω.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Νομιζω το θεμα της ισχυος vs. efficiency το εχουμε εξαντλήσει και εδω και στο αλλο φορουμ, δεν χρειαζεται να επανελθουμε!

Επανερχομαι ομως σε ενα δικο μου ερωτημα - απορια που εθεσα πριν λιγο:
Ενα θεμα το οποιο με προβληματισε (εκτος απο την αλλαγη των ενισχυτικων μου) ηταν και το αν θα προτιμουσα τον καινουργιο class A ενισχυτη μου σε

(α) στερεο εκδοση, με μικρα interconnect (1,5μ.) και μεγαλα (1,65μ.) καλωδια ηχειων (οπως με τον Rowland) η σε

(β) monoblock με μεγαλα interconnect (2,5μ.) και πολυ μικρα καλωδια ηχειων (0,6μ.) - ουσιαστικα καθολου γιατι δεν παρεμβαλονται ουτε και βισματα πισω απο τους ενισχυτες, οπως εγραψα νωριτερα...

ε, κάτσε ντε να τα ριπάρω!! ΑΜΑΝ ΠΧΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!:116::116::116:
Ρε συ, εχεις τοση υπομονη?????? απαπαπαπαααα!!!!!!!

Reaction score
460

Τι να πρωτοθυμηθω απο τις μαλ@κιες που ακουσα τοτε......

Εχω κρατησει παντως οτι τα bryston 28b με peak 1300w/καναλι κατ'ουσιαν δεν τα λαμβανεις,με τις εντασεις που ακουγαμε τοτε του "παιρναμε" μολις 250 w/καναλι,τα αλλα ηταν απωλειες.

Τα λαμπακια του peak κοκκινιζαν οι τοιχοι και τα επιπλα ενος χωρου 200τμ πηγαιναν βολτα και καποιοι επεφταν κατω απο την ενταση,κατα τα αλλα 250βατακια ακουγαμε με 20 ατομα στον χωρο ακροασης οκ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.819
Απάντηση: mono or stereo?

Χρήστο, το μεγάλο κέρδος της χρήσης πολύ μικρών καλωδίων ηχείων είναι ο εκμηδενισμός της απώλειας σε αυτά, διότι η έστω και ελάχιστη ωμική τους αντίσταση είναι συγκρίσιμη με την πολύ χαμηλή αντίσταση των ηχείων (μόλις μερικά ωμ)

Όμως: Με το συγκεκριμένο ενισχυτή που έχεις προς το παρών, λόγω πολύ υψηλής ωμικής αντίστασης εξόδου (1,36 ωμ είδα κάπου πριν αν θυμάμαι καλά), η οποία πλησιάζει πολύ την ωμική αντίσταση του ρίμπον σου, υπάρχει πολύ μεγάλη κατανάλωση ισχύος έτσι κι αλλιώς στα στάδια εξόδου του τελικού σου (συγκριτικά με αυτή των ηχείων) και είναι εκ των πραγμάτων υπερβολικά χαμηλό το damping factor αυτού του κυκλώματος (περίπου 2,85), οπότε, για να σου πω την προσωπική μου εκτίμηση, δε βλέπω κανένα απολύτως νόημα στο να κυνηγάς πλέον "μάγισσες". Έχουμε χάσει το δάσος και κυνηγάμε το δέντρο. Βάλτα όπως σε βολεύει, αρκεί να είσαι ικανοποιημένος εσύ με το αποτέλεσμα.

η προσωπική μου εκτίμηση είναι σαφώς πως ο εν λόγω ενισχυτής (με αυτά τα χαρακτηριστικά αντίστασης εξόδου) είναι απολύτως λάθος επιλογή για τα 4-ωμα ρίμπον σου και λάθος επιλογή γενικά για οποιοδήποτε ηχείο χαμηλής ωμικής αντίστασης (πολύ καλύτερα θα παίζει με ηχείο 16 ωμ, και πολύ οριακά με 8-ωμο ηχείο). Τέλος πάντων, εσύ ξέρεις τι σου "αρέσει" και συ φυσικά αποφασίζεις το ποιο ενισχυτικό θα σε συντροφεύει στις μουσικές σου περιπλανήσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.819

Χρήστο, το μεγάλο κέρδος της χρήσης πολύ μικρών καλωδίων ηχείων είναι ο εκμηδενισμός της απώλειας σε αυτά, διότι η έστω και ελάχιστη ωμική τους αντίσταση είναι συγκρίσιμη με την πολύ χαμηλή αντίσταση των ηχείων (μόλις μερικά ωμ)
φυσικά, το παραπάνω δεν ισχύει καθόλου στα καλώδια διασύνδεσης (interconnect) όπου δεν μεταφέρεται ισχύς αλλά μόνο τάση, ενώ οι αντιστάσεις φτάνουν επίπεδα πολλών χιλιάδων ωμ.

Status
Not open for further replies.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.156
Members
38.290