Jargon's Home Theater 2

Reaction score
150
Σήμερα έτρεχα από τις 6.20 και γύρισα 7 η ώρα το απόγευμα οπότε δεν είχα πολύ χρόνο να παίξω. Έβαλα όμως λίγο μουσική και αυτή τη φορά επικεντρώθηκα σε αρχεία HD 96KHz και πάνω. Έχω την εντύπωση ότι ξεβρακώνουν το υλικό που παίζουν με αποτέλεσμα να παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο η ηχογράφηση σε σχέση με τα 800D που είχα. Επίσης ο Bryston παίζει πολύ πιο άνετα με τα Danley απ'ότι έπαιζε με τα 800.

Τα HD τραγούδια είναι απόλαυση ενώ μερικές ηχογραφήσεις που ακούγα πριν τώρα με χαλάνε κι εμπορικά CD με μικρό δυναμικό εύρος εγγραφής δεν κρύβουν τη συμπίεση τους με τίποτα. Για άλλη μια φορά η κλασσική μουσική μου φαίνεται σαφώς καλύτερη στα Danley και διάφορες Jazz ηχογραφήσεις (HD) που άκουσα σήμερα όπως Carol Kid από Linn είχαν πολύ τρισδιάστατη εικόνα με μεγάλο βάθος σκηνής και φωνή που άπλωνε πάνω σου κατάφατσα. Φοβόμουν δε ότι θα μου λείπει η ανάλυση σε σχέση με τα B&W λόγω roll-off στα 18Khz αλλά διαψεύδομαι και θα έλεγα ότι είναι και ξεκούραστα ηχεία χωρίς να τσιρίζουν καθόλου. Είναι εφικτό δε να το σηκώσεις το άνω άκρο μέχρι τα 24Khz ειδικά στη μουσική αλλά δεν βλέπω να χρειάζεται καθόλου. Η τοποθέτηση συνεχίζει να είναι θέμα (θέλουν ύψος) έτσι μετά τις γιορτές θα κοιτάξω να τακτοποιήσω το θέμα βάσεων. Το καταλαβαίνω αλλάζοντας το ύψος του κεφαλιού ως προς τα ηχεία.

Θα κάτσω να σχεδιάσω τις βάσεις μόλις βρω χρόνο με έμφαση στο design και τη σαλονοποίηση των SH50. Έτσι για πλάκα να δω πως μπορώ να μεγαλώσω το WAF τους (ανύπαρκτο!).

Δευτέρα βάζω τα καινούρια (4αρια) καλώδια και αρχίζω την τακτοποίηση του δωματίου με τις συσκευές. Είμαι περίεργος αν υπάρχουν διαφορές από τα 2.5 άρια αν και θα μειωθεί σημαντικά και το μήκος τους. Τώρα παίζω με δυο διαφορετικής μάρκας το ένα 5 μέτρα (Oehlbah) και το άλλο 14 (Belden). Οι καλωδιομανείς μην κράζετε σύντομα θα τηρώ και τους τύπους.

Πρώτες βελτιώσεις στο χώρο μέσα στις γιορτές:

Α) Θα μπουν ξύλινα σκούρα στόρια στο 4 μέτρα παράθυρο (τζάμι) και για αισθητικούς λόγους και για να κοπούν οι πολλές αντανακλάσεις. Τα στόρια θα είναι βαριά για να κάνουν δουλειά και μόλις ανακάλυψα ότι τα έχω από άλλο χώρο και τα είχα ξεχάσει.

Β) Στο δεξί μέρος του δωματίου έχω μια 52αρα τηλεόραση πάνω σε γυάλινο έπιπλο που επίσης δημιουργεί αντανακλάσεις. Αυτή θα μπεί σε lift (που επίσης έχω) και θα βρίσκεται χαμηλά σχεδόν στο πάτωμα κάτω από το παράθυρο. Το μπροστινό της μέρος θα ντυθεί ξύλο που από την πίσω μεριά θα έχει absorber και μπροστά diffuser αν και θα γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις πρώτα και κάποια πειράματα.

Οπότε έχω δουλειές να κάνω μέχρι τις βάσεις και φυσικά θα γίνουν μετρήσεις πριν και μετά ειδικά με το παράθυρο που είναι ρακέτα αντανακλάσεων.

Reaction score
460
Απάντηση: Jargon's Home Theater 2

ναι τον κερατα.....:403:

.....αν δεν κανω λαθος σου ριχνει καμια 10αρια db και εσενα Αντουαν....:405:
Aκουσον μεν παταξον δε..........(εξακολουθει το εργαλειο να μην μου βγαζει φατσουλες),το θεμα Κωστα δεν ειναι μονο τα db αλλα πως τα βγαζει τι ακους και πως το ακους την ωρα των μεγαλων εντασεων.

Ειναι το συναισθημα που παιζει μεγαλο ρολο εκεινη την στιγμη!!!

Εκεινες τις στιγμες δεν ακους μονο αλλα αισθανεσαι στο σωμα σου την μουσικη.....λειτουργει επιπλεον και αλλη μια αισθηση,ειναι σημαντικο....

Ο Σωτηρης εχει ακουσει το δικο μου συστημα πολλες φορες και ηταν ενας απο αυτους που συμφωνουσε με τις υψηλες εντασεις,πως θα το κανουμε τωρα...ακους αλλα πραγματα εκει ψηλα.........οταν βεβαια το συστημα ειναι ικανο να ανεβει στον ....ουρανο.....

Εχω κατακριθει πολλες φορες για το συστημα μου και τον τροπο που ακουω,τωρα ας παραθεσει και ο Σωτηρης την δικη του αποψη.......αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιττα....(το τελευταιο δεν απευθεινεται στον Σωτηρακη).

Πως τα παει ο επαγγελματικος τελικος σου βρε Σωτηρη??

Reaction score
150
Αντώνη από τότε που άκουσα τα JBL σου τρωγόμουν με τα ρούχα μου γιατί στην ουσία ήταν η διασταύρωση στην πράξη για εμένα της άποψης που είχα αρχίσει να δημιουργώ τότε για το πόσο σημαντικό είναι να μπορεί ένα ηχείο να αναπαράγει σωστά όλο το δυναμικό εύρος μιας ηχογράφησης σε στάθμες ανάλογες της πραγματικότητας. Π.χ. την ντραμς σα να την έχεις μπροστά σου, το ξέσπασμα 40 βιολιών μετά από ένα χαμηλό πέρασμα σόλο δίνοντάς σου την αίσθηση μεγάλης πραγματικά ορχήστρας και όχι του "αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά μου", την ηλεκτρική κιθάρα όπως όταν είσαι σε συναυλία και τα εφέ στην ταινία να σε κάνουν να τρομάζεις στα ξεσπάσματα!

Είναι θέμα αληθοφάνειας και δυστυχώς υπάρχουν στις ηχογραφήσεις λεπτομέρειες οι οποίες για ν' ακουστούν θέλουν το ρημάδι το volume ψηλά, σε reference volume που λέμε στο home cinema. Εχθές έκανα ένα γρήγορο τεστ με το Valkyrie στην αρχή της ταινίας που τραυματίζεται ο Τομ Κρουζ. Ενώ λοιπόν το Volume ήταν στο -2 (πάει και πιο πάνω φυσικά πλέον) άκουγες τους διαλόγους στο φυσιολογικό τους επίπεδο, την ambient πληροφορία πολύ καθαρά και τη στιγμή που "σκάνε" τα κανόνια και αρχίζουν να πυροβολούν τα αεροπλάνα αν δεν το έχεις ξαναδεί μπορεί να τρομάξεις! Ακούραστα και στιγμιαία από το ένα άκρο στο άλλο του δυναμικού εύρους. Δίνει δράμα και συγκίνηση πέραν κάθε άλλου χαρακτηριστικού.

Πρέπει όμως να έχεις headroom για να βγει αυτό κάτι που με τα 800D δεν είχα. Το ίδιο όμως συμβαίνει και στη μουσική όταν έχεις ηχογράφηση με μεγάλη δυναμική περιοχή.

Τώρα το αν τα Danley είναι πιο δυνατά από τα 9800SE δεν έχει καμία σημασία διότι τα JBL είναι κτήνη επίσης και παίζουν είδη πάνω από το όριο που θα χρειαστεί ποτέ κανείς σε οικιακό περιβάλλον και αυτό είναι και το ζητούμενο. Αυτά περί εντάσεων. Φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που εξετάζει κανείς σ' ένα ηχείο και είναι μεγάλη κουβέντα. Πάντως πλέον για εμένα τα αστείρευτα δυναμικά είναι πλέον βασική προϋπόθεση. Υπό ιδανικές συνθήκες δε και αν μπορούσα θα αγόραζα αύριο κιόλας 2 JBL για το σαλόνι.

Τα Danley για το Home Cinema είναι τέλεια. Μένει τώρα να δω που μπορώ να τα φτάσω στη μουσική κάτι το οποίο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και είναι μια πρόκληση διότι με κάνουν να πιστεύω ακράδαντα ότι το συνολικό τους αποτέλεσμα είναι πολύ μεγαλύτερο από το άθροισμα των τμημάτων τους. Σε τελική ανάλυση είδη δεν μου λείπουν καθόλου τα 800D, σίγουρα όχι στο Home Cinema, ενώ στη μουσική ανακαλύπτω ακόμα άλλες πτυχές της ακουστικής απόδοσης που δεν έβλεπα πριν. Ο "λογαριασμός" θα πάρει χρόνο ακόμα αλλά θα είμαι στο τέλος ειλικρινής. Πάνω απ' όλα στον εαυτό μου και μετά στου υπόλοιπους για όσους με πιστεύουν. Πάντως ως αναφορά βάζω τα ηχεία του Αντώνη τα οποία θέλω κάποια στιγμή να πάω να μετρήσω μόλις ολοκληρώσω το σύστημα μέτρησης με βάση τις προδιαγραφές που έχω θέσει και πιστέψτε με είναι πολύ υψηλές. Πιστεύω ότι μπορούν να αποδώσουν ακόμα καλύτερα με κάποιες επεμβάσεις (όχι στο χώρο) αλλά αυτά είναι άλλη κουβέντα.

Reaction score
460

Eρχονται και αλλες καλες στιγμες Σωτηρη μου,θα ακουσεις νεα δεδομενα στα μουσικα και κινηματογραφικα ταξιδια σου........σου ευχομαι καλη συνεχεια φιλε μου,εισαι στον σωστο δρομο!!!

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Jargon's Home Theater 2

Α, σχετικά με τον επαγγελματικό μου εννοείς τον Bryston?:116: Αν ναι εξαιρετικά!
Αυτον το απαισιο επαγγελματικο τελικο εννοω.......

Reaction score
15.543

Aκουσον μεν παταξον δε..........(εξακολουθει το εργαλειο να μην μου βγαζει φατσουλες),το θεμα Κωστα δεν ειναι μονο τα db αλλα πως τα βγαζει τι ακους και πως το ακους την ωρα των μεγαλων εντασεων.

Ειναι το συναισθημα που παιζει μεγαλο ρολο εκεινη την στιγμη!!!

Εκεινες τις στιγμες δεν ακους μονο αλλα αισθανεσαι στο σωμα σου την μουσικη.....λειτουργει επιπλεον και αλλη μια αισθηση,ειναι σημαντικο....

Ο Σωτηρης εχει ακουσει το δικο μου συστημα πολλες φορες και ηταν ενας απο αυτους που συμφωνουσε με τις υψηλες εντασεις,πως θα το κανουμε τωρα...ακους αλλα πραγματα εκει ψηλα.........οταν βεβαια το συστημα ειναι ικανο να ανεβει στον ....ουρανο.....

Εχω κατακριθει πολλες φορες για το συστημα μου και τον τροπο που ακουω,τωρα ας παραθεσει και ο Σωτηρης την δικη του αποψη.......αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιττα....(το τελευταιο δεν απευθεινεται στον Σωτηρακη).

Πως τα παει ο επαγγελματικος τελικος σου βρε Σωτηρη??
δεν διαφωνω.....αλλα η ανεση των +10db στο danley sh-50 δινει ενα προβαδισμα μεγαλο.....
Μολις τελειωσει ο Σωτος,πιστευω οτι θα το γυρισεις σε danley... :116:

Reaction score
15.543

κατα την θεαση -8db απο την reference ....με τα λυπης μου Σωτηρακη θα σου πω οτι η reference σταθμη που θες απο την αποσταση 4 μετρων θελει ιντσες περισσοτερες απο αυτη που εχεις ......

αλλιως θα χανεις σε αισθηση....

υπολογιζε 170" περιπου σε 235:1 :136:

αλλιως πηγαινε την θεαση στα 3.2 μετρα....:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.036

Με γειές!!!!!!

ωραία πράγματα...

(ποια 800 μου λες τώρα, ουδεμία σχέση!)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.036

α, τι "άποψη", ξεκάθαρα πράγματα, τα γουστάρω με τα 1000, και ιδίως για τυπική "οικιακή" χρήση τα JBL είναι πολύ πιο "λογική" επιλογή (από WAF και μέγεθος, μέχρι ...οτιδήποτε) αλλά το κόστος τους είναι δυσκολοχώνευτο, αλλά από την άλλη θεωρώ πως τα JBL είναι ανώτερα από όλα τα B&W (με εξαίρεση το σάλιαγκα, που είναι πολύ φτηνός κατά την άποψή μου - για αυτά που προσφέρει) οπότε τα περί κόστους είναι θεωρίες που επεκτείνονται γενικώς και αορίστως προς όλες τις κατευθύνσεις.

από κει και πέρα, αν έχεις διάθεση και γνώσεις, μπορείς να κάνεις θαύματα. Ο Σώτος το κατέχει το σπορ (αν και έχει κάποιες εμμονές - ακόμα και με τα FIR φίλτρα, αλλά δε πειράζει) και είμαι βέβαιος πως με τα Danley μπορεί ανέτως να ξεπεράσει τα JBL σε όλες τις παραμέτρους, αλλά με πολύ "παίδεμα" (αντιθέτως τα JBL είναι ...plug'n'play). Όμως, το "παίδεμα" (ή ο "δρόμος" για την ιθάκη) είναι πολλές φορές πιο σημαντικός από τον προορισμό.

Reaction score
150
Ακριβώς, το παίδεμα που απαιτείται είνα μεγάλο αλλά ειλικρινά μου αρέσει γιατί και πρόκληση είναι που είναι και το ζητούμενο στο χόμπι και μαθαίνω ώστε να το εξελίσω. Τώρα με τα φίλτρα θα δείξει, εδώ θα είμαστε να συζητήσουμε και ειδικά μόλις τελειώσει το θέμα της τοποθέτησης (η ολοκληρωθεί η δυνατότητα του να "παίζω" με τις κλίσεις/ύψος) όπου θ'ανεβάσω και μετρήσεις ώστε να δουλέψω με το χώρο πρώτα.

Είδη σήμερα έχω τα στόρια εδώ και λέω να τα βάλω να καλυφθεί αυτό το τεράστιο τζάμι. Αν το κάνω σήμερα θ'ανεβάσω φωτογραφίες του πριν και μετά.

Η ομορφιά μέχρι στιγμής είναι ότι τα ηχεία ακούνε! Τι εννοώ? Παίζοντας με αυτές τις ψευτοβάσεις που έχω βάλει, τις κλίσεις, τις γωνίες και με PEQ βλέπω τεράστεις διαφορές. Λίγο που έχω δουλέψει δε την περιοχή μέχρι τους 200 κύκλους είναι απίστευτη η διαφορά που εμφανίζεται στις παραπάνω συχνότητες και το πόσο καθαρίζουν με το "μάζεμα" των μπάσων. Μπορεί λόγω σχεδίασης τα SH50 να είναι πραγματικά φοβερά όσον αφορά το dispersion τους και στις ελάχιστες αντανακλάσεις πέραν αυτού αλλά οι χαμηλές είναι χαμηλές και χτυπούν το χώρο αλύπητα.

Και αρχίζοντας τις υποθέσεις εργασίας. Με το ταβάνι μπορεί κανείς να δουλέψει και να περιορίσει την επίδραση του στον ήχο. Με το πάτωμα όμως τι γίνεται? Εντάξει έχει μοκέτα όλος ο χώρος αλλά είναι λεπτή και από κάτω έχει πλακάκι. Είναι η μόνη λύση επιπλέον χονδρή μοκέτα? Αν σηκώσει κανείς π.χ. κατά 20εκ τη θέση ακρόασης ή βάλει άλλη μια σειρά θέσεων υπερηψωμένη από πίσω αυτό θα επιδρούσε θετικά? Στην ουσία μεταβάλεις το "επίπεδο" του πατώματος.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Jargon's Home Theater 2

Στα 3.2 μέτρα θα είμαι πάνω στα ηχεία βρε Κώστα στο τέλος αν και δεν ξέρω αν είναι απαραίτητα κακό αυτό ειδικά με τα συγκεκριμένα. Αυτό που θα κάνω είναι να δοκιμάσω στα 3.5 κάτι που είναι εύκολο σε τελική ανάλυση.

Τα Danley σύμφων με τον ίδιο τον Tom Danley καλό είναι να διασταυρώνουν τον άξονα ακτινοβολίας τους (από το mouth of the horn) ιδανικά ακριβώς μπροστά από τον ακροατή. Αυτό προτεινει ο ίδιος. Ακόμα και στα 4 μέτρα όμως για να γίνει αυτό πρέπει να σηκουθούν, να γυρίσουν προς τα μέσα και να πάρουν κλιση προς τα κάτω. Όσο πιο κοντά δε τόσο πιο δύσκολο. Το ιδανικό φυσικά θα ήταν τα 5 μέτρα αλλά θα με φτάσεις στις 200 ίντσες εσύ και μετά θα μου λές ότι θέλω Digital Cinema Projector...:116:

Τέλος πάντων όπως είπα ας πάρω τις βάσεις πρώτα και βλέπουμε.

Reaction score
15.543

οχι βρε...:142:

κατσε reference 3.8μ η οπου θες......

αλλα πιστευω οτι θα θες πιο κοντα(η μεγαλυτερη οθονη)για να απολαυσεις ολο το πακετο(εικονα -ηχο)
...δλδ καμια 50αρια μοιρες...

στου Zizik π,χ, ειναι 46.7 μοιρες η θεαση...
....εχει μεγαλυτερη οθονη και ειναι πιο κοντα η θεαση-ακροαση....

στο λεω για να εχεις ενα μετρο συγκρισης που γνωριζεις.....:116:

Reaction score
460

Ευθυγραμμιζομαι απολυτα με τον Κωστα σε αυτη την τοποθετηση του,εχω ομως να παραθεσω και μια δικη μου αποψη.

Τα jbl (ας μιλησουμε για τα 9800) ειναι ηχεια και του σαλονιου και του "λιμανιου" παιζουν δυνατα,οχι εκωφαντικα,παιζουν σχεδον το 99% ολων των ειδων μουσικων και ειναι αξιοπρεπη στο υπολοιπο 1%.

Δεν μπορουν να συναγωνιστουν ηχεια ειδικου τυπου και ειδικων αποστολων που κριτηριο εχουν την αβιαστη και ωμη δυμαμη...ομως:

Τα jbl εχουν ενα μοναδικο ηχοχρωμα και μια μοναδικη ατακα που δυσκολα πιανουν αλλα ηχεια στην παγκοσμια αγορα.

Δεν ομιλω για τα επαγγελματικα μονο αλλα για ολη την γκαμα αυτης της καταπληκτικης εταιρειας,οποιος γνωριζει γνωριζει.

Θα ηθελα γενικα να αναφερω οτι ειδικα τα 9800 ειναι κατι αναμεσα απο τα παλια καλα στουντιο μονιτορ και την σειρα L ,για οποιον τα θυμαται.

Δηλ για να το κανω πιο κατανοητο,τα στουντιο μονιτορ ειναι επιθετικα σκληρα και αχρωματιστα ηχεια,(παντα ομιλω για τα jbl) με τεραστιες ανοχες και ως προς τα λαθη των χρηστων και στην προσλαμβανομενη ισχυ,η σειρα L (L100,L112,L150,L220,L300 κλπ) ηταν μαλακα (με μια μικρη εξαιρεση στα υψηλα) και "ευαισθητα" ηχεια.

Το 9800 ειναι καπου αναμεσα αλλα με βελτιωμενη αποκριση και ηχητικη υφη παντου.

Δεν εχω ακουσει ποτε τα ηχεια του Σωτηρη και δεν μπορω να εχω αποψη,ομως σιγουρα (πιστευω στα λεγομενα) θα ειναι υπεροχα και με τεραστια ικανοτητα διαχειρησης ισχυως.

Ομως πρεπει να εχουμε κατα νου και την χρυση τομη οσο αφορα το τι αγοραζουμε για τον χωρο μας,εννοω δηλ μην αγοραζουμε μηχανηματα που ποτε δεν θα εκμεταλλευτουμε τουλαχιστον το 90% των επιδοσεων τους,για διαφορους λογους.

Και κατι αλλο,οποιος ομιλει απολυτα για καποια μηχανηματα και διαμορφωνει αποψη εξειδικευμενη,(δεν ειναι απαραιτητο να ειναι μονο για ηχεια,γενικα ομιλω) τα οποια δεν εχει ακουσει προσωπικα καλυτερα θα ειναι να ειναι προσεκτικος γιατι εκτειθεται.

Δεν αναφαιρομαι σε προσωπικο επιπεδο για θεματα κριτικης που αφορουν το δικο μου συστημα,για να μην παρεξηγηθω προς Θεου,αναφερομαι γενικα.

Και το κλου των εορτων:Κωστα (Ear) οταν και οποτε κατεβεις στην Αθηνα εισαι επισημα προσκεκλημενος σπιτι μου να ακουσουμε το συστημα να φαμε να πιουμε και να τα πουμε!!:107:

Παιδια να εχουμε καλα Χριστουγεννα με υγεια και αγαπη.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.897

Αφού σας εχω πει τόσες φορές!!!.
Μην του λέτε του Αντωνάκη μας για JBL, είναι ικανός να γράφει σεντόνια μεγαλύτερα απο του ear.
Πείτε του για οτι άλλο θέλετε. Αλλά μην αναφέρετε το όνομα JBL.Παθαίνει παράκρουση το παλλουκάρι.:612:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Η μαγεία του Σωτήρη, παραδεχόμενος και την ανυπόφορη "μαγκιά" του απο όσο λίγο τον γνωρίζω, είναι οτι τα γνωστα ονόματα με την αφόρητη βαρύτητα της ύπαρξης τους, που στο άκουσμα τους υποτροπιάζουν οι σιελεγόνοι αδένες των περισσότερων, τα έχει δεσμευμένα στο παλαιημερολογήτικο εορτολόγιο των "απ' αυτών" του.

Το να αγοράζει αυτο το παιδί προιόντα "άγνωστα εταιριών" ή "ιδιοκατασκευαστών" για τη πραγματική χαρά του ήχου και της εικόνας σημαίνει οτι ψαχουλεύοντας στο άγνωστο αναζητεί αυτό που οι περισσότεροι το εξαντλούν στο Μεγαλειώδες Όνομα, στην Ανεπύρβλητη Ιστορία και αν μη τι άλλω, στο Αδιόρατη Εκκεντρικότητα του φινιρίσματος του καπλαμά ή της λάκας.

Δεν έχει νόημα Σωτήρη να σου πω καλορίζικα, αφού είναι ηδη "Παλιά".
Δεν έχει νόημα Σωτήρη να σου πω καλή συνέχεια γιατι η μηχανή σου είναι κολλημένη στο πρόσω ολοταχώς.

Νιώθοντας σε (τόσο ως δίδυμο αδελφό βλέπεις)και αφού εχω δει και ρυθμίσει όλα τα species του Greek Home Theater, θα σου πω και δημόσια αυτό που δήλωσα δημοσίως οταν βρεθήκαμε τυχαία στο συγκριτικό των οβιδο-προβολέων της Epson:

Η νοοτροπία σου είναι ένα πραγματικό κόσμημα για το Home Theater κοινό της Ελλάδας.

Κρίμα που το Copy & Paste εξαντλείται στο πληκτρολόγιο. :101:

Reaction score
460

Τωρα αυτη η κριτικη ειναι καλη η κακη?
Σορυ δεν πολυκαταλαβα....

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik