Το όνειρο (PPG)

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Το όνειρο...

Σωτήρη σε ευχαριστω παρά πολυ και πάλι για τις πολύτιμες συμβουλές σου μα και όλους φυσικά που με βοηθάτε ώστε να μην πετάξω πάλι τα λεφτά μου.
Και εσύ και ο Αντώνης (antkots σωστά το λέω το όνομα?) έχετε δίκιο ας μην βιαστω αυτη τη φορά θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και θα βρω έναν σωστό επαγγελματία να με βοηθήσει.
Και μετά θα πάρω με προσοχή τα ηχεια που θέλω, τελικά είναι πολυ μακριά ο δρόμος για την Ιθάκη ......
Καλημερα,σωστα το λες Αντωνης,στην διαθεση σου για οπου μπορω να βοηθησω.
Εαν πας αργα αλλα σταθερα το ηχητικο αποτελεσμα θα σε ανταμειψει πλουσιοπαροχα.
Να ρωτας σε οτι εχεις απορια,μονο οι βλακες δεν ρωτανε..........και εαν δεν καταλαβαινεις κατι να ξαναρωτας....μονο οι βλακες θα σε παρεξηγησουν.
Καλη επιτυχια.

Reaction score
15.543

Καλημερα,σωστα το λες Αντωνης,στην διαθεση σου για οπου μπορω να βοηθησω.
Εαν πας αργα αλλα σταθερα το ηχητικο αποτελεσμα θα σε ανταμειψει πλουσιοπαροχα.
Να ρωτας σε οτι εχεις απορια,μονο οι βλακες δεν ρωτανε..........και εαν δεν καταλαβαινεις κατι να ξαναρωτας....μονο οι βλακες θα σε παρεξηγησουν.
Καλη επιτυχια.
:615:

Reaction score
15.543
Απάντηση: Το όνειρο...

εγω παντως απο την εμπειρια μου θα σου ελεγα να μην πας σε επαγγελαματικα .......

ειναι μικρος ο χωρος και δεν χρειαζεται τετοιου ειδους ηχεια....

Reaction score
460

Καλημερα Κωστα,αφου θελει γκαζια και JBL δεν υπαρχει αλλος δρομος πιο σιγουρος και "προσιτος" οικονομικα.

Οτι αλλο και να παρει δεν θα καλυφθει,κατα την αποψη μου παντα.

Εαν δε του αρεσει αυτη η μαρκα ηχειων οπου αλλου και να παει θα απογοητευθει.

Reaction score
15.543

καλημερα....

δεν εχω καποιο προβλημα με την μαρκα βρε....με τα λαθος ακουστικα db εχω...:136:

θεωρω οτι ειναι πολλα τα db που δεν θα χρησιμοποιησει .....ασε που για να τα κανει να παιξουν θα παιδευτει παρα πολυ και στο τελος δεν θα ακουει σε αυτα τα db.

Κοιταμε παντα τα db εκεινα που αντεχουμε σε μεγαλο χρονο εκθεσης εχοντας ταυτοχρονα ωραιο ακουστικο αποτελεσμα...

Το να εχουμε πολλα db για ελαχιστο χρονο το θεωρω υπερβολη.....η θελουμε να δειξουμε κατι.

Σε ταινιες,που αυτο ειναι το ζητουμενο στην περιπτωση μας.....μια σταθμη σε -10 db περιπου απο την reference ειναι πολυ καλη σε ενταση και με δυναμικα καλα ωστε να μπορεις να εισαι σε εκθεση για μεγαλο χρονικο διαστημα ....ειναι ξεκουραστη ωστε να δεις 2 και 3 ταινιες...

Μην ξεχνας οτι για να φτασεις τα db που θελει η reference σταθμη θελει πολυ καλη ακουστικη του χωρου...
....εαν εχουμε θεμα πανω απο 3db στο χωρο μας χανουμε σε ευκρινεια.

Οποτε η κινηση επαγγελματικων μηχανηματων θελει σκεψη ......

Reaction score
15.543

Η αγορα επαγγελματικων μηχανηματων εχει σαν στοχο να καλυψουν μεγαλους χωρους με πολλες θεσεις ακροασης...

Στην περιπτωση μας εχουμε να καλυψουμε εναν τυπικα μικρο χωρο με 2 θεσεις ακροασης....

.....μας ενδιαφερει η θεση ακροασης και μονο γλυτωνοντας πολλα λεφτα και κοπο.

Reaction score
15.543

ενα ωραιο γκαλοπ θα ηταν να δουμε σε τι εντασεις ακουει ο κοσμος...

δλδ περαν της κ@β..... για 5 λεπτα η 10 .....η συνηθης ακροαση για απολαυση ποια ειναι ?

οι διαχειριστες μπορουν να κανουν κατι ? :136:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879

Όπως τα λέει ο Κώστας...συμφωνώ μαζί του,για τέτοιον χώρο υπάρχουν πολλά ηχεία που θα τον καλύψουν και σε ποιότητα και σε εντάσεις.

Reaction score
15.543

που θα μου πας...θα σε καταφερω να αλλαξεις και στρατοπεδο στους προβολεις...:136:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.633
Όπως τα λέει ο Κώστας...συμφωνώ μαζί του,για τέτοιον χώρο υπάρχουν πολλά ηχεία που θα τον καλύψουν και σε ποιότητα και σε εντάσεις.
Ναι, ιδίως αφού έχει πολλούς ενισχυτές.

Εκτός αν μας τους πουλήσει φθηνά!

Reaction score
15.543

για να σε δω ρε Νικο...:403:

Με ρυθμιση στα 75db που κανουν οι AV μπορουμε να δουμε ποσα db ακουμε....
....π.χ. εαν καποιος παιζει -10 τον AV ξερουμε οτι ακουει 111db + 3 εως 10db peak αναλογα την ακουστικη του χωρου.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.633
Τις απαντήσεις τις ξέρουμε:

60%: Μένω σε διαμέρισμα, ακούω χαμηλά.
20%: Μου τα χώνει η κυρά, ακούω χαμηλά.
10%: Έχω μωρά, ακούω χαμηλά.
7%: Ακούω χαμηλά επειδή έτσι γουστάρω.
2%: Παραδέχομαι ότι δεν παίζει δυνατά το σύστημά μου, οπότε ακούω χαμηλά.
1%: Ακούω δυνατά.

Υπάρχουν πολλοί που παίζουν τσίτα μόνο γιά επίδειξη, αλλά υπάγονται σε όλες τις κατηγορίες.

Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να αγοράζει κανείς μηχανάκια που δεν χρησιμοποιεί ποτέ στις δυνατότητές τους, αλλά μάλλον είμαι μόνος μου...

Reaction score
15.543

1%: Ακούω δυνατά.

Υπάρχουν πολλοί που παίζουν τσίτα μόνο γιά επίδειξη, αλλά υπάγονται σε όλες τις κατηγορίες.

Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να αγοράζει κανείς μηχανάκια που δεν χρησιμοποιεί ποτέ στις δυνατότητές τους, αλλά μάλλον είμαι μόνος μου...
ετσι ειναι....

και δεν εισαι μονος σου....:127::127:

Reaction score
460

Ειμαι ενας απο αυτους που εγραψα οτι εαν δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις το 100% ενος συστηματος μην το παρεις ποτε.

Τα θεματα των εντασεων ειναι υποκειμενικα,οσο δυνατα θελει ο καθε ενας ακουει.

Συμφωνω περι των εντασεων που αναφερεις Κωστα,ομως υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι ακουν δυνατα και διαφορετικα απο την εννοια δυνατα που πολλοι εχουν κατα νου.

Το δυνατα με το δυνατα διαφερει ως προς την βαση,τι εννοω : διαφορετικα παιζει ενα επαγγελματικο συστημα δυνατα και διαφορετικα ενα οικιακο.

Ο συγκερασμος των δυο ακουσματων ακουει στο ονομα πχ :9800.

Ο φιλος δεν θελει να ακουει μονο δυνατα αλλα και διαφορετικα απο ενα βατο οικιακο συστημα το οποιο παραυτα εχει δυναμη αλλα στερειται δυναμικων και "χτυπηματων".

Υπαρχουν ορισμενα λοιπον πραγματα που μονο καποια επαγγελματικα μπορουν να δωσουν,οχι ομως παντα με καλη ποιοτητα.

Για αυτο ειπα στον φιλο μας να το ψαξει και να παει σε μια ακριβη σειρα,και ας περιμενει και λιγο παραπανω.

Reaction score
15.543

Αντωνη,το βελτιστο αποτελεσμα ειναι σταθμες με ποιοτητα......

αυτα εχουν να κανουν με τον χωρο και τα μηχανηματα....

τα jbl που εχεις ειναι ωραια ηχεια και παιζουν δυνατα......αλλα τι να το κανεις οταν μετα απο καποιες σταθμες χανεις την ποιοτητα του αποτελεσματος λογω χωρου......

θυμασε οταν ειχα ερθει τι σου ειπα...ωραια ειναι,αλλα η εικονα φευγει δεξα μετα απο καποια σταθμη.
......αρα το αποτελεσμα ποιοτητας το χανεις λογω χωρου...

δλδ εγω δεν θα ακουγα ποτε δυνατα με τα ηχεια σου στον χωρο σου λογω απωλειας της στερεοφωνικης εικονας.

και φυσικα δεν θα τα επαιρνα αφου δεν μπορω να τα αξιοποιησω...

γι'αυτο λεω οτι περαν της σταθμης που θελουμε πρεπει να υπαρχει και μια ποιοτητα στο τελικο αποτελεσμα....

Εαν δεν μπορουμε να πετυχουμε τον συνδιασμο,δεν υπαρχει λογος να ξεφευγουμε σε ακροτητες.

Reaction score
460

Αντωνη,το βελτιστο αποτελεσμα ειναι σταθμες με ποιοτητα......

αυτα εχουν να κανουν με τον χωρο και τα μηχανηματα....

τα jbl που εχεις ειναι ωραια ηχεια και παιζουν δυνατα......αλλα τι να το κανεις οταν μετα απο καποιες σταθμες χανεις την ποιοτητα του αποτελεσματος λογω χωρου......

θυμασε οταν ειχα ερθει τι σου ειπα...ωραια ειναι,αλλα η εικονα φευγει δεξα μετα απο καποια σταθμη.
......αρα το αποτελεσμα ποιοτητας το χανεις λογω χωρου...

δλδ εγω δεν θα ακουγα ποτε δυνατα με τα ηχεια σου στον χωρο σου λογω απωλειας της στερεοφωνικης εικονας.

και φυσικα δεν θα τα επαιρνα αφου δεν μπορω να τα αξιοποιησω...

γι'αυτο λεω οτι περαν της σταθμης που θελουμε πρεπει να υπαρχει και μια ποιοτητα στο τελικο αποτελεσμα....

Εαν δεν μπορουμε να πετυχουμε τον συνδιασμο,δεν υπαρχει λογος να ξεφευγουμε σε ακροτητες.
Κωστα δεν θυμαμαι να ειχες πει κατι τετοιο,θυμαμαι οτι ειχες πει οτι το συστημα δεν εχει μεγαλη σκηνικη παρουσια,και πραγματικα ησουν ο μονος που εχει πει κατι τετοιο.

Μεχρι ενα σημειο ο χωρος μου δεν "παιζει", μεταξυ 110 και 115 db σταθμης ,αυτες ακουσες εκεινη την ημερα Κωστα, εχω καποια προβληματα,απο κει και πανω ομως "ανοιγουν οι ουρανοι" και ο χωρος δεν προλαβαινει να "παιξει" ετσι λοιπον σε υψηλοτερες σταθμες δεν εχει προβλημα,αλλωστε αυτο το εχουν διαπιστωσει ολοι μα ολοι οσοι ακουσαν το συστημα.

Ο Νικος (car audio) αποκαλεσε εκεινη την ημερα που το ακουσε (το συστημα) "ραπτομηχανη",

Τωρα ομως αναφερομαι στο ηχητικο αποτελεσμα και ηχοχρωματα που αρεσουν στον φιλο (και σε εμενα) απο την συγκεκριμενη μαρκα ηχειων.

Τα χτυπηματα και τις ατακες που τρως απο τα jbl δεν μπορεις να τα παρεις απο κανενα αλλο ηχειο,αυτη αλλωστε ειναι η μοναδικοτητα αυτης της μαρκας.

Και να διορθωσω και κατι,οταν χανεις λιγο την εικονα δεν χανεις την ποιοτητα αλλα μονο την εικονα η ποιοτητα χανεται απο αλλα πραγματα,πραμα που σε εμενα δεν συμβαινει.

Αυτο μπορουν να το πουν πολλοι,αλλο ο συντονισμος χωρου και αλλο η εικονα.

Η εικονα δεν χανεται στην πορεια,ειναι χαμενη εξ'αρχης απο κακο στησιμο του συστηματος γενικα στον χωρο.

Μπορει να μας θυμισει και ο Αργυρης την αποψη που διατυπωσες εκεινη την ημερα,ειχες μιλησει για σκηνικο ευρος.

Παντα φιλικα κανω διαλογο μαζι σου,μην παρεξηγηθω....:107:

Timaras

Reaction score
2.144
Και γω πιστεύω ότι με δύο καλά επαγγελματικά ηχεία μπορείς να πάρεις μεγάλες στάθμες χωρίς να ξεφεύγεις από την ποιότητα
και χωρίς να χρειάζεται να έχουν μεγάλους κώνους απαραίτητα αν ο χώρος είναι μικρός.
Αν μπορούσα θα έπερνα ένα ζεύγος για το σαλόνι μου,πρώτον για αυτήν την αίσθηση της αμεσότητας που σου δίνει η κόρνα
και δευτερον για τις μεγάλες στάθμες που μπορεί να πετύχει αβίαστα,τις οποίες αναζητώ τις λίγες φορές που θα ακούσω δυνατά
και αυτές που θα κάνω ένα γλέντι στο σπίτι.
Όχι ότι τα Emphasis 25 δεν παίζουν δυνατά στο σαλόνι μου αλλά τα άλλα θα παίξουν πολύ πιο δυνατά και αυτό είναι ένα ζητούμενο
έστω αυτές τις λίγες φορές.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.047
Members
38.285
Νεότερο μέλος