Το όνειρο (PPG)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.292
Απάντηση: Το όνειρο...

Η πρόταση μιας καλή σειράς επαγγελματικών ηχείων είναι τα αβίαστα δυναμικά που μπορούν να δώσουν,τομέας ύψιστης σημασίας είτε στο home cinema είτε στην μουσική.Εννοείτε ότι σε αυτό το κοστολόγιο θα γίνουν συμβιβασμοί σε σχέση με κάποιους άλλους τομείς και πόσο μάλιστα σε σχέση με τα audio spectrum που έχει μέχρι στιγμής.Θα χάσει αυτή την ''γλύκα'' που έχει συνηθίσει στο μεσοχαμηλό και την μεσαία περιοχή,γενικότερα,ενώ λόγω της κόρνας θα τον ξενίσει αρχικά η υψηλή περιοχή του ηχείου.
Απ την άλλη αν κάνει το πείραμα και μετά ξαναγυρίσει στα AS θα νομίζει ότι έβαλε μια κουρτίνα μπροστά του.

Το θέμα δεν είναι αυτό.Το βασικό είναι ότι καλώς ή κακώς αυτά δεν είναι για μηχανάκηδες/τραμπίστες.Είναι ηχεία που άπαξ και τ αγοράσεις ουσιαστικά τα ''παντρεύτηκες'' καθότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η μεταπώληση τους σε κάποιον άλλον πέρα από μαγαζί.
Οπότε είναι απαραίτητη η ακρόαση τους γιατί στο φινάλε μπορεί να μην του αρέσουν του ανθρώπου,δεν θα τον κάνουμε με το ζόρι να τα πάρει.

Στα περί εντάσεων:Ας έχει το headroom και ας μην το χρησιμοποιήσει ποτέ.Είναι εκπληκτικό το πόσο ξεκούραστο μπορεί να είναι ένα σύστημα όταν δεν ζορίζεται να δώσει ξεσπάσματα.

Παρόλα αυτά επιμένω ότι πρώτα απ όλα πρέπει να διορθώσει τον χώρο με παθητική ισοστάθμιση και μετά να προβεί στις όποιες αλλαγές.Και ας αναγκαστεί για κάποιο διάστημα να ακούει και απο τρανζιστοράκι.Η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή αλλά η σιγουριά και η απόλαυση που θα έρθει μόνιμη.

Timaras

Reaction score
2.144
Re: Απάντηση: Το όνειρο...

Στα περί εντάσεων:Ας έχει το headroom και ας μην το χρησιμοποιήσει ποτέ.Είναι εκπληκτικό το πόσο ξεκούραστο μπορεί να είναι ένα σύστημα όταν δεν ζορίζεται να δώσει ξεσπάσματα.
+1000

Παρόλα αυτά επιμένω ότι πρώτα απ όλα πρέπει να διορθώσει τον χώρο με παθητική ισοστάθμιση και μετά να προβεί στις όποιες αλλαγές.Και ας αναγκαστεί για κάποιο διάστημα να ακούει και απο τρανζιστοράκι.Η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή αλλά η σιγουριά και η απόλαυση που θα έρθει μόνιμη.
Συμφωνώ

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.252
Απάντηση: Re: Το όνειρο...

60%: Μένω σε διαμέρισμα, ακούω χαμηλά.
20%: Μου τα χώνει η κυρά, ακούω χαμηλά.
10%: Έχω μωρά, ακούω χαμηλά.
7%: Ακούω χαμηλά επειδή έτσι γουστάρω.
2%: Παραδέχομαι ότι δεν παίζει δυνατά το σύστημά μου, οπότε ακούω χαμηλά.
1%: Ακούω δυνατά.
0,9999%: Ακούω δυνατά.
0,0001%: Δεν έχω μπάσα και...

:109:

Reaction score
15.543

Κωστα δεν θυμαμαι να ειχες πει κατι τετοιο,θυμαμαι οτι ειχες πει οτι το συστημα δεν εχει μεγαλη σκηνικη παρουσια,και πραγματικα ησουν ο μονος που εχει πει κατι τετοιο.

Μεχρι ενα σημειο ο χωρος μου δεν "παιζει", μεταξυ 110 και 115 db σταθμης ,αυτες ακουσες εκεινη την ημερα Κωστα, εχω καποια προβληματα,απο κει και πανω ομως "ανοιγουν οι ουρανοι" και ο χωρος δεν προλαβαινει να "παιξει" ετσι λοιπον σε υψηλοτερες σταθμες δεν εχει προβλημα,αλλωστε αυτο το εχουν διαπιστωσει ολοι μα ολοι οσοι ακουσαν το συστημα.

Ο Νικος (car audio) αποκαλεσε εκεινη την ημερα που το ακουσε (το συστημα) "ραπτομηχανη",

Τωρα ομως αναφερομαι στο ηχητικο αποτελεσμα και ηχοχρωματα που αρεσουν στον φιλο (και σε εμενα) απο την συγκεκριμενη μαρκα ηχειων.

Τα χτυπηματα και τις ατακες που τρως απο τα jbl δεν μπορεις να τα παρεις απο κανενα αλλο ηχειο,αυτη αλλωστε ειναι η μοναδικοτητα αυτης της μαρκας.

Και να διορθωσω και κατι,οταν χανεις λιγο την εικονα δεν χανεις την ποιοτητα αλλα μονο την εικονα η ποιοτητα χανεται απο αλλα πραγματα,πραμα που σε εμενα δεν συμβαινει.

Αυτο μπορουν να το πουν πολλοι,αλλο ο συντονισμος χωρου και αλλο η εικονα.

Η εικονα δεν χανεται στην πορεια,ειναι χαμενη εξ'αρχης απο κακο στησιμο του συστηματος γενικα στον χωρο.
η αποψη μου ειναι αυτη....στο θεμα σου.
Αντουαν χαρηκα πολυ που σε γνωρισα.....

Τα περι ηχου τωρα ......
Εγω θα αναφερθω στο τι θα ηθελα περισοτερο απο αυτο το ολιγων που ακουσα....

Θα ηθελα λοιπον περισσοτερο βαθος-πλατος εικονας

Κατα τα αλλα ολα μια χαρα σε νορμαλ εντασεις.....

Σε εντασεις περαν του νορμαλ θα ελεγα οτι υπαρχουν καποια προβληματα που εχουν να κανουν με τον χωρο...(πιστευω)
π.χ.η εικονα αρχιζε και πηγαινε δεξα....οπως επισης αισθανοσουν την πιεση του συστηματος να θελει να παιξει καλα,αλλα λογω του χωρου να χανει σε λιπαρα...

Μπορει να μας θυμισει και ο Αργυρης την αποψη που διατυπωσες εκεινη την ημερα,ειχες μιλησει για σκηνικο ευρος.

Παντα φιλικα κανω διαλογο μαζι σου,μην παρεξηγηθω....:107:

αυτος βρε εχει μονο μνημη σε αλλαγες καλωδιων,καρφιτσας κ.λ.π.:116:

......εγω δεν παρεξηγιεμαι Αντουαν.....αλλοι μαζι μου,ναι

Reaction score
460

Eγω ομιλω για την κατ'ιδιαν συζητηση που ειχαμε την στιγμη που ακουγαμε Κωστα.

Εξηγω ομως και το θεμα της εντασης συναρτηση του χωρου.

Το θεμα περι εικονας που πηγαινε δεξια δεν γνωριζω πραγματικα οπως το θετεις εαν ισχυει τεχνικα.
Εγω προσωπικα πιστευω οτι η εικονα δεν μεταφερεται βαση εντασης,εαν ειναι στραβη θα ειναι εξ'αρχης στραβη...

Παντως θυμαμαι οτι καθοσουν στο κεντρο του καναπε μου το οποιο δεν ειναι και το σωστο σημειο των κεντρων,το σωστο σημειο ειναι οπως κοιταμε τον καναπε μου τερμα δεξια.
Και το θυμαμαι γιατι καθομουν εγω εκει....:135:

Τελος παντων...το θεμα μας ειναι ο φιλος με τα τζιμπιελια και οχι εγω,εαν θελει καποιος να αναφερθει στο συστημα μου:205: μπορει ελευθερα να μου τα "χωσει" στην γωνια του antkots.:202:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.706

Σωτήρη σε ευχαριστω παρά πολυ και πάλι για τις πολύτιμες συμβουλές σου μα και όλους φυσικά που με βοηθάτε ώστε να μην πετάξω πάλι τα λεφτά μου.
Και εσύ και ο Αντώνης (antkots σωστά το λέω το όνομα?) έχετε δίκιο ας μην βιαστω αυτη τη φορά θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και θα βρω έναν σωστό επαγγελματία να με βοηθήσει.
Και μετά θα πάρω με προσοχή τα ηχεια που θέλω, τελικά είναι πολυ μακριά ο δρόμος για την Ιθάκη ......
και θελει και φραγκα η Iθακη τρελλο Κρητικε !!!!!!:116:

Reaction score
150
PPG,

Η κατασκευή ενός Home Cinema σε συγκεκριμένο χώρο όπως ο δικός σου δεν είναι άσκηση συλλογής απόψεων, προτιμήσεων και του τι νομίζει o καθένας από εμάς. Το λέω αυτό γιατί στο τέλος θα μπερδευτείς από αυτά που διαβάζεις.

Θα προσπαθήσω να σου δώσω ένα μικρό μπούσουλα ή περίληψη αν θες του πως πρέπει να κινηθείς.

Ο σχεδιασμός ενός Home Cinema πρέπει να λαμβάνει υπ'όψιν μερικούς βασικούς παράγοντες.

Α) Το χώρο στον οποίο θα υλοποιηθεί το "έργο".

Β) Το ύψος της δαπάνης που είναι διατεθιμένος να καταβάλει ο ιδιοκτήτης.

Γ) Το χρόνο υλοποίησης και ο συσχετισμός αυτού με το Β).

Δ) Το Γ) εξαρτάται αφενός από τις απαιτήσεις που έχει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης ή της απαιτήσεις που νομίζει ότι έχει βάση του τι γνωρίζει και αφεταίρου από το πως θα διαμορφωθούν οι απαιτήσεις του κατόπιν διαφωτισμού του γύρω από το θέμα είτε μέσω πρακτικής εμπειρίας και μελέτης (πολύς χρόνος) ή μέσω πειθούς προερχομενης από πηγές που θα κρίνει ως αξιόπιστες και έμπειρες κατόπιν έρευνας.

Δεδομένων λοιπόν των παραπάνω θα σου πρότεινα τα εξής:

Α) Αποφάσισε τι θέλεις από το Home Cinema σου. Ικανότητα αναπαργωγής ήχου βάση των Reference Specs του κλάδου ή δεν σ'ενδιαφέρει και θέλεις απλά να απολαμβάνεις μια ταινία όσο κοντά σε αυτό σου επιτρέπουν παράγοντες που θα ορίσεις εσύ? Π.χ. budget , χρόνος. Σκέψου καλά και ψάξε κάλα.

Β) Στήσε τα μηχανήματα που έχεις για να παίζεις προς το παρόν και αφιέρωσε χρόνο στην έρευνα. Όταν θα καταλήξεις τα αλλάζεις. Το να τ'αλλάξεις είναι εύκολο αλλά το να επιλέξεις τα κατάλληλα για το χώρο σου σε σχέση με το θεμιτό αποτέλεσμα όχι.

Γ) Το θέμα Room Treatments είναι τεράστιο και ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορείς να κάνεις οπότε η επιλογή σωστού ηχειου σε σχέση με το χώρο και τις παρεμβάσεις είναι αλληλένδετα. Όπως ανέφερα αρκετά πιο πάνω κάλεσε κάποιον επαγγελματία να το δει και να δεις τι σου προτίνει. Αν μπορείς και περισσότερους από έναν και να ζητήσεις να δεις έργα που έχουν υλοποιήσει. Από λόγια όλοι καλοί είναι.

Δ) Μην αγχώνεσαι και θυμίσου ότι βιαστικές αγορές μπορεί να οδηγήσουν σε χειρότερο αποτέλεσμα από αυτό που έχεις τώρα με τον υπάρχων εξοπλισμό. Για παράδειγμα αν αύριο αγόραζες αυτά τα JBL που ανέφερες το αποτέλεσμα θα ήταν μάλλον άσχημο πλην των εντάσεων.

Ε) Μην εμπιστέυεσαι κατασκευαστές ηχείων που δεν δημοσιεύουν πλήρη γκάμα μετρήσεων εκτός του γνωστού και "τίποτα δε λέει" Frequency Response γράφημα με 1/2 άντε 1/3 Octave smoothing. Στη ουσία δε λέει τίποτα και κατά βάση όλοι καλό το βγάζουν. Υπάρχουν κι εξαιρέσεις αλλά ειδικά για το χώρο σου μην παίξεις ΛΟΤΟ. Θα το πω ξανά. Ψάξε.

Σημειώσεις:

1) Δεν υπάρχει ποιότητα ήχου όταν το ηχείο παραμορφώνει σε υψηλές εντάσεις (και στο Hi-Fi δεν είναι και τόσο υψηλές αυτές), πάσχει από δυναμική συμπίεση και εκπέμπει τον ήχο σε μοτίβο που στην ουσία μόνο το ηχειο δεν ακούς. Το τελευταίο έχει σημασία γιατί όσο πιο ανεξέλγκτο είναι το μοτίβο ακτινοβολίας τόσο πιο μεγάλες επεμβάσεις θα θέλεις στο χώρο για να το δαμάσεις και να ακούς το ηχείο και όχι το χώρο και δεν φτιάχνονται όλα με EQ. Στην περίπτωση σου δε και με 2.2μ ταβάνι τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα κι έχει σημασία αυτό που λέω.

2) Ακόμη και με επαγγελματικά και σχετικά φθηνά ηχεία, το να πετύχεις Reference στάθμες όπως πρέπει δεν θα είναι φθηνό και καλό θα ήταν να γνωρίζεις για τι τάξη μεγέθους μιλάμε. Αν οι απαίτησεις είναι τελείως εκτός προυπολογισμού ίσως να μην αξίζει να την κυνηγάς. Κι εδώ θέλει έρευνα.

3) Επειδή αναφέρεται συχνά το θέμα χώρου σε σχέση με το Reference Level. Αν δεν έχεις ικανό ηχείο δηλαδή "τη μηχανή" κανένας χώρος δε θα δουλέψει. Απλά πρέπει να έχεις τη σωστή μηχανή και όχι 10,000 κυβικά στο καπό ενός Fiat Panta. Ακραία αναλογία αλλά έτσι είναι. Το πως θα δουλέψει η μηχανή στο χώρο είναι άλλο θέμα αλλά αν δεν έχει την απαιτούμενη ισχύ πάλι δεν κάνεις τίποτα.

4) Έχεις και το θέμα εικόνα, καλώδιώσεις, ηλεκτρονικά κτλ. που πρέπει να υπολογίσεις ως δαπάνη.

Και η πιο σημαντική ερώτηση:

"Θέλεις απλά ν'απολαμβάνεις ταινίες ή θες να διαβάζεις, να ρυθμίζεις και να βελτιώνεις εις τον αιώνα τον άπαντα?"

Το Home Cinema για κάποιους είναι απλά μέσο απόλαυσης ενώ για άλλους Hobby. Δυστυχώς είναι δύσκολο χόμπυ και ο ήχος πολύ εξειδικευμένη επιστήμη με φυσική και μαθηματικά. Αν σου προκαλεί ευχαρίστηση αυτή η ενασχόληση προχώρα αλλά να έχεις στο νου σου ότι δεν θα τελειώσεις ποτέ. Αν απλά αγαπάς το σινεμά και τη μουσική ασχολήσου μέχρι να στήσεις ένα σύστημα σωστό και σταμάτα.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Το όνειρο...

Eγω ομιλω για την κατ'ιδιαν συζητηση που ειχαμε την στιγμη που ακουγαμε Κωστα.

Εξηγω ομως και το θεμα της εντασης συναρτηση του χωρου.

Το θεμα περι εικονας που πηγαινε δεξια δεν γνωριζω πραγματικα οπως το θετεις εαν ισχυει τεχνικα.
Εγω προσωπικα πιστευω οτι η εικονα δεν μεταφερεται βαση εντασης,εαν ειναι στραβη θα ειναι εξ'αρχης στραβη...

Παντως θυμαμαι οτι καθοσουν στο κεντρο του καναπε μου το οποιο δεν ειναι και το σωστο σημειο των κεντρων,το σωστο σημειο ειναι οπως κοιταμε τον καναπε μου τερμα δεξια.
Και το θυμαμαι γιατι καθομουν εγω εκει....:135:

Τελος παντων...το θεμα μας ειναι ο φιλος με τα τζιμπιελια και οχι εγω,εαν θελει καποιος να αναφερθει στο συστημα μου:205: μπορει ελευθερα να μου τα "χωσει" στην γωνια του antkots.:202:

Αντώνη, ακόμη και να φεύγει η εικόνα ενδέχεται να είναι πολύ εύκολο να διορθωθεί. Σίγουρα και το που κάθεσαι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο όμως. Στο δικό μου σύστημα αυτή τη στιγμή έχω καλιμπράρει μόνο για ένα άτομο σε μια συγκεκριμένη θέση. Τη δική μου. :116: Μισό μέτρο να κουνηθώ και αλλάζει ο ήχος. Αυτό γιατί ακόμα πειραματίζομαι.

Το σκέφτομαι πάντως συχνά το σύστημα σου κάποια στιγμή μπορεί να σου κάνω κάποιες προτάσεις κι αν θες τις ακούς.

Reaction score
15.543

Πρόσεξε όμως και τις παραμορφώσεις του JBL σε σχέση με το SVS για να είμαστε και ειλικρινείς.
Παπάκια καταλαβαίνουμε σε αυτές τις συχνότητες αυτές τις παραμορφώσεις.

η παραμορφωση προσθετει νεες φασματικες συνιστωσες στο αρχικο σημα και ετσι παραποιει τον ήχο..
η παραμορφωση χαλαει την μεγιστη χρησιμοποιησιμη παραγωγης του μεγαφωνου.

εχει δικιο ο Σωτος.....νομιζω οτι συμφωνεις Γιωργο..:136:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.292

Όχι.

η παραμορφωση προσθετει νεες φασματικες συνιστωσες στο αρχικο σημα και ετσι παραποιει τον ήχο..
Ξαναγράφτο σε απλά ελληνικά..Είπαμε,είμαι του δημοτικού.

Reaction score
150

Reaction score
1.538

δεν εχω παρακολουθησει ολη την κουβεντα απλα αναφερω σαν αρρωστος JBLakias πως σημερα για να ακουσεις ηχο JBL πρεπει να δωσεις μερικα Χ-λιαρικα ... ολα τα υπολοιπα ειναι και-καλα jbl Αν ημουν λοιπον σινεφιλ θα ακουγα ισως απο αυτα

η απο εναν αλλο ερωτα μου... αυτα

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
γιατι δεν δοκιμαζεις και κατι σε klipsch ?
υψηλη ευαισθησια ,κορνες και πιο ευκολα να τα μαζεψεις σε μικρο χωρο.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Καλημερα,σωστα το λες Αντωνης,στην διαθεση σου για οπου μπορω να βοηθησω.
Εαν πας αργα αλλα σταθερα το ηχητικο αποτελεσμα θα σε ανταμειψει πλουσιοπαροχα.
Να ρωτας σε οτι εχεις απορια,μονο οι βλακες δεν ρωτανε..........και εαν δεν καταλαβαινεις κατι να ξαναρωτας....μονο οι βλακες θα σε παρεξηγησουν.
Καλη επιτυχια.
Αντώνη να είσαι καλα και να είσαι σίγουρος ότι θα ρωτάω συνέχεια πρώτα απο όλα για να μάθω και για να κατάλαβω!!

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Τις απαντήσεις τις ξέρουμε:

1%: Ακούω δυνατά.

Υπάρχουν πολλοί που παίζουν τσίτα μόνο γιά επίδειξη, αλλά υπάγονται σε όλες τις κατηγορίες.

Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να αγοράζει κανείς μηχανάκια που δεν χρησιμοποιεί ποτέ στις δυνατότητές τους, αλλά μάλλον είμαι μόνος μου...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όλα αυτά τα χρόνια αγόραζα τόσα πράγματα τα οποία φυσικά δεν μπορούσα να αξιοποίηση όπως έπρεπε.
Το προηγούμενο διαμέρισμα μου αν και δικό μου σε πολυκατοικία που και υπόλοιποι όροφοι ανήκαν στην οικογένεια μου πάντα είχα πρόβλημα με τις εντάσεις.
Μάκη πιο χαμηλά Μάκη πιο χαμηλά εεεε άντε να μην ........... τότε είπα τέλος οι αγορές αφού βεβαια είχα πάρει μια ντουζίνα ηχεια και ενισχυτες!!!
Μετα πήρα την απόφαση μονοκατοικία και dedicated room τέλος οι συμβιβασμοι!
Μου κόστισε μια περιουσία βέβαια τέτοιες εποχές αλλα αφού υπήρχαν 5 φράγκα στην άκρη είπα πάμε και όπου βγει.
Δεν έχω κανένα σπίτι γύρω μου παρα μόνο ένα μπροστά στα 15 μέτρα κάνω ότι θέλω ότι ώρα θέλω και σε οποία ένταση θέλω!
Και μόνο αυτό μου φτάνει.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.047
Members
38.285
Νεότερο μέλος
blackdragon