Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.564
Απάντηση: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Εχω παει πριν κανα χρονο στο σπιτι ενος τυπου που παιζει και με τα δυο μεσα.......μου μιλαει αρκετη ωρα με στομφο και καψα για το αναλογικο του κομματι το οποιο απαρτιζεται απο ενα Amazon πικαπ ,μια Koetsu κεφαλη,βραχιονα δεν θυμαμαι ,ενα phono Τοm Evans ,ειδικη στηριξη σε ενα ανεξαρτητο ρακ της Copulare και καλωδια της Νοrdost(Baldur)και ποιο κατω ενα καραφτιαγμενο(καταυτον παντα )Marantz cdm 63 Kis απλα ακουμπισμενο σσε μια θεση στο ρακ.

Μου λεει λοιπον συχνα οτι η ψηφιακη τεχνολογια δεν προκειται ποτε να φτασει την αναλογικη στην ηχητικη αναπαραγωγη και συνεχιζει να επιμενει.....
καποια στιγμη μου λεει ....κατσε να σου βαλλω να ακουσεις και μου ζητησε να ειμαι ειλικρινης μαζι του στο τι ακουσα....μαιστα λεω εγω ενω μεσα μου αναρωτιεμαι για το ποσα κιλα μαλ@κιας μπορει να χωρεσουν μεσα σε ενα ανθρωπινο κρανιο!!!

Misa Criole για ξεκινημα.....ωραια επαιζε ,λιγο αδυναμο στα χαμηλα για τα δικα μου γουστα,επομενο η αχλαδω η Patricia Barber και 3ο κομματι ενα του Yamamoto απο την Three blind mice.....αχ τι καλα.......τελειωσε........

Δυο απο αυτα τα ακουσαμε στο καπακι απο το καρατουρμπατο, καραφτιαγμενο Μαραντζακι ...το ταπεινο....

Λ Ο Ι Π Ο Ν ???????μου λεει με χαμογελο γεματο χαρα....ειδες πως επαιξε το αναλογικο ρε φιλε ???μου λεει.....θελω να του ριξω φαπα γιατι νοιωθω οτι με κοροιδευει μεσα στα μουτρα ο παιχτης και ηρθε η ωρα να παρει απαντηση...ο ξυπνιος!!!!!!!

Δεν μου λες Νωντα.....του λεω!!!!
Τι ειπες οτι εχεις κανει στο cd player?τι αναβαθμηση εχεις κανει?

ΑΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ.......δεν επαιρνε αλλο φτιαξιμο,το εφτιαξε ο ταδε πασιγνωστος γκουρου στο Athens πριν 8 χρονια!!!!!

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟΥ ΛΕΩ.............μια ερωτησουλα να σου κανω ,του λεω.....ποιους κονβερτορες εβαλλες?
Ησυχια στο δωματιο.......αστο σου λεω ..μου λεει ...αλλαχτηκαν ολοι οι ηλεκτρολυτικοι και η εσωτερικη καλωδιωση και εγινε καινουριο!!!!

Δαγκωνομαι για να γλυτωσει την μπατσα ο Νωντας............δηλαδη ρε φιλε του λεω εχεις ενα player 15ετιας και το κοντραρεις με ενα ακριβο πικαπ που το αναβαθμιζεις συνεχως και μου μιλας για συγκρισεις και λες οτι το πικαπ παιζει καλλιτερα?

Φυσικα μου λεει......η εξελιξη στα ψηφιακα ειναι μηδαμινη ,ανουσια με αμουσο αποτελεσμα μου ξαναλεει....και αυτος ο ανθρωπος βγαινει στα φορουμ και μιλαει οτι δεν υφισταται θεμα συγκρισης μεταξυ των δυο μεσων.....το πικαπ μου ειπε οτι βγαζει το αληθινο μουσικο γεγονος αβιαστα και οχι αψυχα οπως το φηφιακο.......

Δεν ηθελα να συνεχισω αλλο την κουβεντα με εναν κολλημενο τυπο που χαιρεται να κοροιδευει τον εαυτο του και τους αλλους που ειναι γυρω του.........

συγκριση που εκανε με ενα ακριβο σετ ενος πικαπ και ενα μηχανημα 15 και βαλλε ετων.......ποσο σοβαρα καποιος μπορει να παρει αυτον τον τυπο ?

γιατι παντα θα υπαρχουν τετοιοι μαλ@κες στον χωρο?

βεβαια θα μου πεις ετσι δουλευουν και καποια μαγαζακια.........ναναι καλα αυτοι οι τυποι λοιπον.......!!!!!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

και ομως Βλασσουκο ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ εχει βελτιωθει η ψηφιακη τεχνολογια.

Εχω ενα Wadia 18ετιας και εχει φαει για πρωινο πολλα συγχρονα ψηφιακα, δεν θα πω ονοματα, οποιος θελει με PM....

Παραδιπλα σας εχω βαλει διαγραμματα 4 κεφαλών Goldfinger για να δειτε τη βελτιωση που υπέστη σε 5 χρονια!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821

συγκριση που εκανε με ενα ακριβο σετ ενος πικαπ και ενα μηχανημα 15 και βαλλε ετων.......ποσο σοβαρα καποιος μπορει να παρει αυτον τον τυπο ?

γιατι παντα θα υπαρχουν τετοιοι μαλ@κες στον χωρο?

βεβαια θα μου πεις ετσι δουλευουν και καποια μαγαζακια.........ναναι καλα αυτοι οι τυποι λοιπον.......!!!!!

μια χαρά είναι αυτός ο Νώντας ο παίχτης ο φιλαράκος σου.

να σου πω εγώ ένα άλλο παράδειγμα να καταλάβεις τι εστί ανθρώπινη βλακεία στο "χάλι έντ":

είναι που λες ένας τύπος πλούσιος, πολύ πλούσιος δηλαδή, που έχει ένα πανάκριβο πικάπ και ένα κάτω του μετρίου CD player, όπως περίπου ο φίλος σου ο Νώντας.

αλλά επειδή την περισσότερη μουσική που θέλει να ακούει τη βρίσκει μόνο σε CD και όχι σε βινύλια, "αναγκάζεται" τρόπον τινά να ακούει πολύ συχνά το "παλιοψηφιακό" που δε παίζει καλά, δε τον ευχαριστεί ο ήχος του.

και βρήκε τρόπο να το "βελτιώσει" το ψηφιακό του, ώστε να γίνει πιο "αναλογικός" ο ήχος του και να πλησιάσει απειλητικά πολύ τον ήχο του πικάπ του:

αγόρασε ένα παλιό μπομπινόφωνο, και πήρε και μπόλικες μπομπίνες και αντιγράφει σε μπομπίνες τα CD του και μετά τα ακούει από την μπομπίνα και κατά την "άποψή του", η οποία βεβαίως είναι ιδιαίτερα μεγάλης βαρύτητας γιατί "ξέρει" από ήχο και "μια ζωή αγοράζει τα καλύτερα μηχανήματα" και πάει στις περισσότερες εκθέσεις χάλι έντ στο εξωτερικό και τα ξέρει όλα τα καλύτερα μηχανάκια, λοιπόν, κατά την μεγάλης αξίας άποψή του, η μπομπίνα παίζει σχεδόν το ίδιο με το πικάπ του, μπορεί μερικές φορές και λίγο καλύτερα από το πικάπ, και είναι μια τρομερά έξυπνη λύση "βελτίωσης" του ψηφιακού ήχου.

άντε μίλα με αυτόν... εδώ σε θέλω μάστορε!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821

το περιστατικό που αναφέρω είναι πραγματικό, είναι αλήθεια, όσο "περίεργο" κι αν σας ακούγεται, δε το επινόησα... δε φτάνει εκεί η φαντασία μου!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Απάντηση: Re: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Φυσικά και κάνει μάστερινγκ. Είναι εμφανές οτι η βελόνα λειτουργεί ώς ένα άγριο equalizer πάνω στο δίσκο. Απόδειξη αυτού είναι οτι κάθε βελόνα παίζει και διαφορετικά. Έχει "άποψη" πώς το λένε. Αν σε αυτό αθροίσουμε και την ισοστάθμιση RIAA τότε πολύ απλά έχουμε κάτι το οποίο όχι μόνο δέν συμπίπτει με το purity που απαιτεί η υψηλή πιστότητα αλλα ούτε καν με το purity που απαιτεί το "hi-end".

κι όμως, όλη η (εναπομείνουσα ζωντανή) βιοτεχνία του "αναλογικού" χάλι έντ, κόπτεται για περισσή ποσότητα "purity" για κάθε μηχάνημά της, κάθε "μουράτη φίρμα" δηλώνει απερίφραστα πως ΑΥΤΗ έχει τα "πρωτεία" στο "purity", στον πιο "αγνό, αναλογικό" ήχο. Κι ας ακούγεται εντελώς διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλη επίσης "μουράτη αναλογική φίρμα" που με τη σειρά της κόπτεται για πιο περισσή ποσότητα "purity" για κάθε μηχάνημά της.

εν ολίγοις, στο Hi-End παιδί μου, το "purity" είναι ένα πράγμα που κατατάσσεται στην κατηγορία "ότι δηλώσεις είσαι" και είναι μετρήσιμο με ποσότητα συναισθήματος. Ή δέχεσαι αυτό το αξίωμα, ή ....περάστε έξω κύριε!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Μα στη αναπαραγωγη της μουσικης ο στοχος ειναι το συναισθημα που υπάρχει στην ηχογραφηση!!!!
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ!!!!!

ΥΓ Κωστα, ειμαι πιο τεχνοκρατης απο σενα.... οσον αφορα το φιλο σου, χρειαζεται ΔΑΦΝΙ!!!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821

Παραδιπλα σας εχω βαλει διαγραμματα 4 κεφαλών Goldfinger για να δειτε τη βελτιωση που υπέστη σε 5 χρονια!!!!
δηλαδή μέχρι τώρα άκουγες πολύ χάλια, ε; Μόλις τώρα "έστρωσε" το πράγμα και ακούς "ας πούμε" "ισορροπημένα στο ακουστό φάσμα". ("ας πούμε" γιατί δε μιλάμε για καμιά τρελή ακρίβεια, ε; 2 db από την πηγή, είναι - όπως και να το κάνεις - 2 db απόκλισης, όχι 0,01...- και δε ξέρω οι εν λόγω μετρήσεις με ποιο φόνο έγιναν και με ποια καβλώδια, όπως επίσης δε ξέρω - και δε ξέρεις ούτε συ - τι απόκριση έχει στο δικό σου σύστημα με το δικό σου φόνο και τα δικά σου καβλώδια. δι φακτς οφ λάιφ - εκτός κι αν έβαλες δίσκο με ροζ θόρυβο και έχεις μετρήσεις από την έξοδο του φόνο, αν έχεις, να τις δούμε, θα έχει πολύ ενδιαφέρον!)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821

δηλαδη με την ελευση του cd και μετα εχουμε Υψηλη Πιστοτητα?
πριν το cd και τα dac δεν ειχαμε?

τωρα εγινε, ξαφνικα?

λαθος ολα δηλαδη μεχρι τωρα?
θες να σου απαντήσω;

αλήθεια δηλαδή. Αν θες, εδώ είμαι, έτοιμος για τις σωστές απαντήσεις... Νομίζω βέβαια πως οι ερωτήσεις σου δεν τέθηκαν για να πάρεις απάντηση, αλλά και πάλι δε ξέρω, γι'αυτό ρωτάω.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.564

Μα στη αναπαραγωγη της μουσικης ο στοχος ειναι το συναισθημα που υπάρχει στην ηχογραφηση!!!!
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ!!!!!

ΥΓ Κωστα, ειμαι πιο τεχνοκρατης απο σενα.... οσον αφορα το φιλο σου, χρειαζεται ΔΑΦΝΙ!!!!!!
Ο δικος μου φιλος?????????δεν θελει δεσιμο????

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Κωστα μου, δυστυχως η τεχνολογία δεν εφτασε ακομα να μπορει να μετραει το συναισθημα, οπως δεν εχει ακομα υπαρξει ρομποτ με συναισθημα......

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.664

Ρεμάλια, έτσι και πάρω χαμπάρι ότι ξέρετε κι άλλες τέτοιες ιστορίες με "φίλους" και δεν μας τις λέτε, θα σας μπανάρω όλους! :114:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.218
Κωστα μου, δυστυχως η τεχνολογία δεν εφτασε ακομα να μπορει να μετραει το συναισθημα, οπως δεν εχει ακομα υπαρξει ρομποτ με συναισθημα......

Υπάρχει, δεν είδες το I, Robot ή το A. I.? Μέσα απ' τη ζωή.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

... στο Hi-End παιδί μου, το "purity" είναι ένα πράγμα που κατατάσσεται στην κατηγορία "ότι δηλώσεις είσαι" και είναι μετρήσιμο με ποσότητα συναισθήματος. Ή δέχεσαι αυτό το αξίωμα, ή ....περάστε έξω κύριε!
Φυσικά αγνοείς το βασικότερο κατά την ακρόαση ενός μουσικού έργου είτε απευθείας ζωντανά είτε αναπαραγόμενο από κάποια μέσα όπως ένα αναλογικό σύστημα π.χ.. Και ποιό είναι αυτό; Η συναισθηματική εμπλοκή κατά την μουσική ακρόαση. Αν δεν την αισθάνεσαι ...... κάτι δεν πάει καλά!!! Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΟΠΟΙΕΙ.....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

Ρεμάλια, έτσι και πάρω χαμπάρι ότι ξέρετε κι άλλες τέτοιες ιστορίες με "φίλους" και δεν μας τις λέτε, θα σας μπανάρω όλους! :114:
Για να γλυτώσω το μπαν.......:120: πρέπει να γίνω Μάτσας δηλαδή...
Ποτέ κύριε .
Καλύτερα η διαγραφή παρά η προδοσία .

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841

Αυτός που θεοποιεί την τεχνολογία λέγεται τεχνολολάγνος. Λ.Σ.
Αυτός που δεν την κατανοεί πως λέγεται ;
Μου ήρθε στο μυαλό το παράδειγμα του Γαλιλαίου....:422:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Σκαλουμπαξ......θα βαλω φωτια στην Metric μου..........

Αυτός που δεν την κατανοεί πως λέγεται ;
Μου ήρθε στο μυαλό το παράδειγμα του Γαλιλαίου....:422:
Ρώτα κάποιον που δεν την κατανοεί. Λ.Σ.

Reaction score
8.905

Έχει πλάκα αυτό το κυνήγι του "Purity"... για ποιο "Purity" μιλάμε όταν:

Κάθε ηχείο / εταιρία έχει το δικό της "purity" ήχο / χροιές

Κάθε Ενισχυτής / εταιρία έχει το δικό της "purity" ήχο / χροιές

Κάθε Dac / εταιρία έχει το δικό της "purity" ήχο / χροιές

Κάθε Καλώδιο / εταιρία έχει το δικό της "purity" ήχο / χροιές

Κάθε Αναλογικό / εταιρία έχει το δικό της "purity" ήχο / χροιές

Κάθε Ψηφιακο / εταιρία έχει το δικό της "purity" ήχο / χροιές

Κάθε Λαμπάτο / εταιρία έχει το δικό της "purity" ήχο / χροιές

Κάθε xxxxxxx / εταιρία έχει το δικό της "purity" ήχο / χροιές

Εντέλει ποιος έχει από όλους PURITY ήχο?

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.338
Members
38.172
Νεότερο μέλος
GBOUGAS