Θα μας πεις μια ιστορία??

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Στο σπιτι μου εχω 5 ξεχωριστες παροχες 4 καρε απο τον πινακα, που καταληγουν σε 5 ξεχωριστες πριζες, με δικης της ασφαλεια η καθε μια.
Καθε μηχανημα τροφοδοτειται απο καθε μια πριζα.
Νομίζω ότι αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορεί να έχεις κακή ποιότητα τάσης δικτύου. Μόνο ένας ψηφιακός παλμογράφος με καταγραφή (για ανάλυση της καταγραφής σε υπολογιστή), ή ένας αναλυτής δικτύου θα σου δείξει τι γίνεται.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

2 απορίες...
1η - Τι σχέση έχουν τα καλώδια ρεύματος με το μουσικό σήμα;

2η -Είναι τόσο δύσκολο σε ένα κατασκευαστή να δώσει μαζί με τον ενισχυτή του και το σωστό καλώδιο για να μην ξεφτιλίζεται με ακατάλληλα καλώδια ;

Reaction score
8.905

Καταρχήν να πω λίγα λόγια και εγώ.
Όσον αφορά τους δυο ενισχυτές δεν υπάρχει σύγκριση γιατί είχαν μεγάλες ηχητικές διαφορές, όπως ο onkyo φαινόταν (μπροστά στον Pass) θολός και ολίγον άδειος στα χαμηλά και ψηλά.
Όσον αφορά τα καλώδια α) για τα ιντερκονέκτ είναι γεγονός οτι δουλεύουν (αρκετά από αυτά) σαν εκουαλάιζερ, για μένα το καλώδιο που άλλαξαν στον Onkyo τόνισε τις μέσο-υψηλές άλλα τα ήδη ασθενικά μεσοχαμηλά τα “άδειασε” περισσότερο. β) όσον αφορά το καλώδιο ρεύματος θα πω ότι ο Σταμάτης έχει κοτσίδες και ιστούς αράχνης.... έτσι μοιάζουν τα καλώδια πίσω από το ρακ, αυτό που είχα να πω είναι ότι πρέπει να τα σουλουπώσει και να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον των ρευμάτων (να φτιάξει) καλώδια θωρακισμένα. Στην αλλαγή που έγινε μια μικρή αίσθηση καθαρότητας σαν να έφερε... τώρα τι έφταιγε δεν ξέρω.... οι κοτσίδες.... οι φάσεις... διαφορά ρεύματος... τι να πω.

Reaction score
1.685

Το μονο που ξερω παραπανω για το συγκεκριμενο καλωδιο παντως, ειναι οτι οι αγωγοι του ειναι 7 μονοκλωνοι, υπερβολικα ακαμπτοι με εξαιρετικα λεια εξωτερικη επιφανεια.

Νομίζω ότι αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορεί να έχεις κακή ποιότητα τάσης δικτύου. Μόνο ένας ψηφιακός παλμογράφος με καταγραφή (για ανάλυση της καταγραφής σε υπολογιστή), ή ένας αναλυτής δικτύου θα σου δείξει τι γίνεται.
Κι απ αυτο εχει το καταστημα.
Υποσταθμος ΔΕΗ απο εμενα - αποσταση καλωδιου 60 μετρα.

ο Σταμάτης έχει κοτσίδες και ιστούς αράχνης.... έτσι μοιάζουν τα καλώδια πίσω από το ρακ, αυτό που είχα να πω είναι ότι πρέπει να τα σουλουπώσει και να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον των ρευμάτων (να φτιάξει) καλώδια θωρακισμένα. Στην αλλαγή που έγινε μια μικρή αίσθηση καθαρότητας σαν να έφερε... τώρα τι έφταιγε δεν ξέρω.... οι κοτσίδες.... οι φάσεις... διαφορά ρεύματος... τι να πω.
Ποιες κοτσιδες βρε Βασιλη?
Στον τελικο δινει κατ' ευθειαν απο την πριζα εκτος πολυμπριζου, με ενα μικρο τυλιγμα του καλωδιου.

Μικρες διαφορες σαν να εφερε τις λες αυτες? Αλλα ελεγες εκει.

2 απορίες...
1η - Τι σχέση έχουν τα καλώδια ρεύματος με το μουσικό σήμα;

2η -Είναι τόσο δύσκολο σε ένα κατασκευαστή να δώσει μαζί με τον ενισχυτή του και το σωστό καλώδιο για να μην ξεφτιλίζεται με ακατάλληλα καλώδια ;
Κι ομως εχει, μιας και ειναι επιστρεφον μεσω της χαμηλης (ως πρεπει) αντιστασης του τροφοδοτικου στην "πηγη ενεργειας".
Οι σοβαροι δινουν, ο δικος μου ειχε Cardas Golden Cross.

Reaction score
1.777

Mανο δεν εχει σχεση το καλωδιο με το μουσικο σημα. Η οποια αλλαγη αυτο επιφερει στο τροφοδοτικο σου θα επιρεασει το μουσικο σημα!! Αλλωστε αυτο που ακουμε δεν ειναι τιποτα αλλο απο την διαμορφωση του ρευματος!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Aν υποψιαστώ οτι οι ιστοί της αράχνης συλλαμβάνουν ηλεκτρόνια και καταστρέφουν το σήμα θα μείνω Teza

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Μεγάλη ατυχία πάντως. Ο krell του Βλάσση έχει μή αποσπώμενο καλώδιο. Δέν μπορεί να αγοράσει ένα τέτοιο... Κρίμα ρε γαμώτο να τελειοποιούσε και λίγο το σύστημα...

Βέβαια απο την άλλη εδώ έρχεται και το ερώτημα. Πότε θα παίξει καλύτερα? Με αποσπώμενο καλώδιο ή με κολλημένο καλώδιο όπως είναι του Βλάση?Αμ!!! εδώ σε θέλω!!!!!Σκέψου πόσες κολλήσεις έχει να περάσει το ρεύμα για να φτάσει στον ενισχυτή. Χάος! Ενώ αν το κολλήσεις απευθείας πάνω στην πλακέτα τσουπ!!! τις γλίτωσες!!!!!!Εκτός φυσικά αν έχεις το furutech με το ανθρακόνημα. Εκεί πάω πάσο!!!Το περίβλημα απο το ανθρακόνημα εξισορροπεί τις απώλειες απο το φυσάκι και θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

Προσπάθησε να κολλήσεις το καλώδιο στην πλακέτα απευθείας. Είμαι σίγουρος οτι θα είναι σαν να έχεις αλλάξει σύστημα. Μα το έχω ακούσει σου λέω!!!

p.s. Προτιμήστε Ελληνικά καλώδια.
Made by Greeks!!Κρίση έχουμε. Να ενισχύσουμε την εγχώρια αγορά!!!

Y

Yiannis_B

Guest

Καταρχήν να πω λίγα λόγια και εγώ.
Όσον αφορά τους δυο ενισχυτές δεν υπάρχει σύγκριση γιατί είχαν μεγάλες ηχητικές διαφορές, όπως ο onkyo φαινόταν (μπροστά στον Pass) θολός και ολίγον άδειος στα χαμηλά και ψηλά.
Όσον αφορά τα καλώδια α) για τα ιντερκονέκτ είναι γεγονός οτι δουλεύουν (αρκετά από αυτά) σαν εκουαλάιζερ, για μένα το καλώδιο που άλλαξαν στον Onkyo τόνισε τις μέσο-υψηλές άλλα τα ήδη ασθενικά μεσοχαμηλά τα “άδειασε” περισσότερο. β) όσον αφορά το καλώδιο ρεύματος θα πω ότι ο Σταμάτης έχει κοτσίδες και ιστούς αράχνης.... έτσι μοιάζουν τα καλώδια πίσω από το ρακ, αυτό που είχα να πω είναι ότι πρέπει να τα σουλουπώσει και να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον των ρευμάτων (να φτιάξει) καλώδια θωρακισμένα. Στην αλλαγή που έγινε μια μικρή αίσθηση καθαρότητας σαν να έφερε... τώρα τι έφταιγε δεν ξέρω.... οι κοτσίδες.... οι φάσεις... διαφορά ρεύματος... τι να πω.

...συμφωνώ, σκέψου η βελτίωση να προέρχεται από την μειωμένη ακτινοβολία του νέου καλωδίου, που κατά συνέπεια σημαίνει μειωμένο θόρυβο στα γειτονικά interconnects....

Reaction score
1.777

φετος στην εκθεση δεν θυμαμαι ποιας εταιρειας ηταν, εκανε αλλαγη στο καλωδιο ρευματος και πραγματικα αλλαζε πολυ η εικονα!!!!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Mανο δεν εχει σχεση το καλωδιο με το μουσικο σημα. Η οποια αλλαγη αυτο επιφερει στο τροφοδοτικο σου θα επιρεασει το μουσικο σημα!! Αλλωστε αυτο που ακουμε δεν ειναι τιποτα αλλο απο την διαμορφωση του ρευματος!!!
Αν κατάλαβα καλά κακοφτιαγμένα τροφοδοτικά επηρεάζουν το μουσικό σήμα .
Είτε λοιπόν οι Χαϊεντομηχανές είναι γαι τον π@@@@@@ ...
η ο Εαρ που μιλάει για High grade medical online UPS έχει και πάλι δίκαιο ο π@@@@@ς

Reaction score
1.777

...συμφωνώ, σκέψου η βελτίωση να προέρχεται από την μειωμένη ακτινοβολία του νέου καλωδίου, που κατά συνέπεια σημαίνει μειωμένο θόρυβο στα γειτονικά interconnects....
Γιαννη εγω οταν ειχα βρεθει σε παρομοιο τεστ πριν αρκετα χρονια ειχα πει το ιδιο!! Αμ δε!!! βγαλαμε τα μονοπλοκ γαιδουρια πιο περα απο το συστημα και αρχησαμε τις ιδιεσ δοκιμες!! Παλι σε καθε αλλαγη το [χαιενταδικο ] επαιζε καλυτερα!!

Reaction score
1.685

Καληνυχτα παιδια :438:

Υ.Γ
Σταματη βαλε "φρενο" και κρατα ταμειο για τα στοιχηματα....:116:

Reaction score
1.777

Αν κατάλαβα καλά κακοφτιαγμένα τροφοδοτικά επηρεάζουν το μουσικό σήμα .
Είτε λοιπόν οι Χαϊεντομηχανές είναι γαι τον π@@@@@@ ...
η ο Εαρ που μιλάει για High grade medical online UPS έχει και πάλι δίκαιο ο π@@@@@ς
Μανο δεν λεω αυτο!!!!!καμια σχεση!!!!

το πιο πανω που εχει ο κωστας ειναι για να σταθεροποιει την ταση του!! αλλο το ενα και αλλο το αλλο!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ρε θα με τρελλάνεις.......
Το ρεύμα δεν είναι διαφορά δυναμικού ..... δηλαδή τάση.
Δεν παω να σας βγάλω κουφούς....να καταλάβω προσπαθώ

Reaction score
8.905

Μικρες διαφορες σαν να εφερε τις λες αυτες? Αλλα ελεγες εκει.
Επειδή αλλάξατε τα ρεύματος και ιντερκονέκτ ταυτόχρονα... το είπα σε εκείνο το σημείο, μετά βγάλατε το ιντερκονέκτ και έτσι ξεκαθάρισαν τα πράγματα, δηλαδή που οφειλόταν οι μεγάλες διαφορές. Σε αυτό μπορεί να απαντήσει και ο Σταμάτης.

Reaction score
1.685

Επειδή αλλάξατε τα ρεύματος και ιντερκονέκτ ταυτόχρονα... το είπα σε εκείνο το σημείο, μετά βγάλατε το ιντερκονέκτ και έτσι ξεκαθάρισαν τα πράγματα, δηλαδή που οφειλόταν οι μεγάλες διαφορές. Σε αυτό μπορεί να απαντήσει και ο Σταμάτης.
Ναι, οταν αλλαξαμε interconnect μονο το Hotel in California επαιξε καπως ζωντανα. - μα και συ κομματι για τεστ που διαλεξες....
Ολα τα αλλα τα ψαχναμε στο βαθος, εξω απο το δωματιο....

Και βεβαια ενω με το δικο του ρευματος με οποιοδηποτε interconnect, ηταν σκληρο, στενο και αμουσο, τουτο δεν υπηρχε με το "καλο" ρευματος σε καμια περιπτωση.
Ο Σταματης ηδη το εχει απαντησει.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ρε άντε κοιμήσου.......θα σέρνεται ο ΟΤΕς αύριο

Reaction score
1.777

εγω μανο υποστηριζω οτι καποια απο τις συνηθες τιμες που εχουν τα καλωδια επιρεαζει!

υπαρχουν πολλοι κατασκευαστες που στους τροφοδοσιας, στο πρωτευον , αλλα και στο δευτερευον βαζουν παραλληλα πυκνωτη. η τιμη αλλαζει αναλογα την αυτεπαγωγη. τετοια κολπα εχω δει και σε πολλες ντιουδηκες κατασκευες και το ειχα κανει πολλακισ και εγω.
πραγματικα αλλαζει πολυ ο χαραχτηρας !!!!!

βεβαια η τιμη δεν ειναι στανταρ τις περισσοτερες φορες 0,1 νανο και τουλαχιστον στο κιλοβολτ. εναλασομενη βλεπειες!!!

ισως λοιπον το καλωδιο ρευματος που αναφερει ο κωστας να ειχε την καταλληλη τιμη που του συντονισε το τυλιγμα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.159
Members
38.293
Νεότερο μέλος
kostas-vinylios