metric και σηκωμαροτριχόμετρο: οδηγίες χρήσης για αρχάριους

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.782
Απάντηση: metric και σηκωμαροτριχόμετρο: οδηγίες χρήσης για αρχάριους

Τέλος πάντων, με τις βασικές συνδέσεις τελειώσαμε, τα είπαμε τόσο αναλυτικά που και 6-χρονο παιδί κατάλαβε.

Άρα, αν πάρεις τη μέτρικ, για να ακούσεις μουσική, θες τυπικά τα εξής:

1. κάποιο μακ
2. ένα καλώδιο FireWire
3. ένα ζεύγος καλωδίων από TRS σε XLR

και με εικόνες:

1.

2.

3.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.782

Με περισσότερες συνδέσεις δε θα ασχοληθώ προς το παρόν, μη σας ζαλίσω τζάμπα κι άδικα.

Αυτά αργότερα, πρώτα τα "βασικά".

Έχουμε λοιπόν τα 3 παραπάνω, το μακ μας συνδέεται με Firewire με τη μέτρικ, η μέτρικ με τους τελικούς ενισχυτές μας (ή με τον προ αν έχουμε κάποιο λόγο - θα το δούμε αυτό στην πορεία) και παίζουμε κανονικά μουσική από το μακ, πχ με το αμάρα. Τα γνωστά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.782

Αυτό είναι.

Δεν είναι δύσκολο, ε;

Με εύκολες και απλές συνδέσεις, παίζει μουσική αυτή η "επαγγελματική μηχανή" στο σπίτι μας, και κλείνουμε κει το θέμα.

Μπορεί να μη ξέραμε ως τώρα τα DB-25, αλλά και τι έγινε; Σιγά τα ωά, ένα ακόμα "βύσμα" είναι, το οποίο μάλιστα είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και το οποίο χρησιμοποιείται πάρα πολύ στον επαγγελματικό ήχο.

Άρα, μάλλον άδικος ο "ντόρος" που ακούγεται για το πως να συνδέσεις την μέτρικ, ε;

Δίκαιος βέβαια ο "ντόρος" για τη χρήση μακ. Αυτό να λέγεται. Είναι ένα ακόμα έξοδο, και σημαντικό θα έλεγα, αν και στα μεταχειρισμένα βρίσκεις σε πολύ καλές τιμές για να κάνεις αξιοπρεπέστατα τη δουλειά σου.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.088
Βρες μου τώρα πώς θα τη συνδέσουμε με HDMI χωρίς PeeCee να πάρω μία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.782

τι να μας πει και αυτος!!! goldfinger εχει ;;;;;;;:143: να εγω ξεκιναω με πλακιτσα!!....ετσι για μη λες!!!
α, δε ξέρω για goldfinger, αλλά για gold-ears λέει πως έχει 2! μετράνε; :116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.782
Απάντηση: Re: metric και σηκωμαροτριχόμετρο: οδηγίες χρήσης για αρχάριους

Βρες μου τώρα πώς θα τη συνδέσουμε με HDMI χωρίς PeeCee να πάρω μία.
η πηγή που σου δίνει έξοδο HDMI, δε μπορεί να δώσει ταυτόχρονα και έξοδο ήχου spdif? (μετά το spdif, το μετατρέπουμε σε AES/EBU)

Αν όχι, χρειάζεσαι άλλη ...πηγή! χαχαχαχαχα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

η πηγή που σου δίνει έξοδο HDMI, δε μπορεί να δώσει ταυτόχρονα και έξοδο ήχου spdif? (μετά το spdif, το μετατρέπουμε σε AES/EBU)
Ναι,αλλά για αυτό που το θέλει ο Δημήτρης (και όχι μόνο) είναι ένα βήμα μπρος και 2 πίσω καθότι χάνει τα lossless format ήχου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

Άντε γράψε τώρα και τα 2-3 characters που την σηκώνουν για να έχουμε ξενύχτια με ορθομένες:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.782

Ναι,αλλά για αυτό που το θέλει ο Δημήτρης (και όχι μόνο) είναι ένα βήμα μπρος και 2 πίσω καθότι χάνει τα lossless format ήχου.

όντως, δε το θέλει μόνο ο Ζιζίκος αυτό, το θέλουν σίγουρα κι άλλοι.

Το να πάρεις τον ψηφιακό πολυκάναλο ήχο μιας ηχογράφησης και να τον μετατρέψεις σε αναλογικό, από τα διακριτά ντακ μιας μέτρικ, προφανώς είναι ό,τι καλύτερο για τον άντρα, τον ωραίο τον σωστό.

Σαφώς η καθημερινότητα των players δίνει τον πολυκάναλο ήχο από την hdmi έξοδο, καθώς έχει τρόπον τινά "καθιερωθεί" αυτό.

Αν τον ψηφιακό ήχο τον έδινε το player (ταυτόχρονα με την hdmi;) από κάποια coaxial, θα μπορούσε να λυθεί το θέμα. Δε ξέρω καθόλου ποια players το κάνουν αυτό, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάποιο Player, καθώς ταινίες (και μουσικές) παίζω μόνο από PC εδώ και πολλά πολλά χρόνια. (Πολύ παλιά είχα ένα DVD player της Oppo...)

Αξίζει όμως τον κόπο περαιτέρω διερεύνησης το ζήτημα, τουλάχιστον για όσους δε θέλουν εμπλοκή με PC.

Προσωπικά, το ζήτημα το έχω λύσει με την Lynx AES 16 SRC στο PC μου, η οποία κάρτα βγάζει στο AES 1 τα main LR, στο AES 3 τα rear LR και στο AES 2 τα center & Sub κανάλια.

H μέτρικ σαφώς "διαχειρίζεται" πολυκάναλες ηχογραφήσεις, μέσω της "τυπικής" ψηφιακής εισόδου της (FireWire), ή τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει (η αλήθεια είναι πως δε το έχω δοκιμάσει στο δικό μου σετάπ, καθώς παίζω από AES/EBU). Αν θέλει κάποιος κάτοχος μέτρικ, πχ ο Κοτσίδης (ντιν ντον) ας ρίξει ένα πολυκάναλο ήχο από κάποια ταινία δηλαδή, την οποία θα παίξει από το μακ-μπουκ του και θα πάρει το ψηφιακό σήμα η μέτρικ από την FireWire. Πιθανά, και κει ο εκάστοτε player να αναλαμβάνει την αποκωδικοποίηση των καναλιών του πολυκάναλου ψηφιακού ήχου, ώστε στη μέτρικ να φτάνουν 6 διακριτά (ψηφιακά) κανάλια, αυτά του 5.1 ήχου.

Ταυτόχρονα, δείτε στο δίκτυο, όλο και κάποια λύση θα υπάρχει να παίρνεις τον ήχο από την HDMI και να τον δίνεις σε μια καθαρά ψηφιακή έξοδο ήχου, όπως η AES/EBU. Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, καθώς η Lynx ήταν από πολύ παλιά η επιλογή μου για όλα τα παραπάνω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.782

usb δέν έχει?δέν είναι καλό...
η μετατροπή είναι εύκολη, δε ξέρω όμως αν μπορεί να λειτουργήσει.

πολλοί λεν ότι δουλεύει, πχ:
http://www.wisegeek.com/what-is-a-firewire-to-usb-adapter.htm#slideshow

μια δοκιμή θα μας πείσει:

http://www.meritline.com/ieee-firewire-pin-female-adapter---p-43546.aspx
http://www.meritline.com/ieee-firewire-pin-female-adapter---p-43546.aspx
http://www.easytechnology.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=5704&ref=bestprice.gr
http://www.easytechnology.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=5705&ref=bestprice.gr
http://www.easytechnology.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=6766&ref=bestprice.gr

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.424

Νομίζω πως πρόκειται για την ασφαλέστερη ένδειξη του εάν παίζει ή όχι σωστά το σύστημά μας.

Πχ εδώ καταλαβαίνουμε ότι το δεξί μεν κανάλι παίζει παπάδες, όμως το αριστερό έχει πρόβλημα:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.782

είσαι τεράστιος αρχηγόπουλος, πανμέγιστος!!!!!!!!!!!!!!!!

δείχνει τέλειο! πόσο κάνει;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.088
Re: Απάντηση: Re: metric και σηκωμαροτριχόμετρο: οδηγίες χρήσης για αρχάριους

Έλα ντε, δε βρίσκω πουθενά τιμή.*

*Έχω αρχίσει να νιώθω μιά πρεμούρα, σα χαϊεντάς που είδε πανάκριβα καλώδια ρεύματος. :105:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.782

ρε παιδιά, πείτε μου πως κάνω "screen capture" στο μακμίνι μου!

δε βλέπω να δουλεύει το PrtScn (print screen) κουμπί του πληκτρολογίου!

και άντε και το κάνει "copy" στη ram, με ποιο απλό πρόγραμμα θα το σώσω σε μορφή jpg;

Δυστυχώς, είμαι ολίγον τι σκράπας στα μακ....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.782
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: metric και σηκωμαροτριχόμετρο: οδηγίες χρήσης για αρχάριο

Έλα ντε, δε βρίσκω πουθενά τιμή.*

*Έχω αρχίσει να νιώθω μιά πρεμούρα, σα χαϊεντάς που είδε πανάκριβα καλώδια ρεύματος. :105:

βρε άμα έχει λογική τιμή, και γω θα το πάρω! χαχαχαχαχα

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.088
Re: Απάντηση: Re: metric και σηκωμαροτριχόμετρο: οδηγίες χρήσης για αρχάριους

Απ' ότι διαβάζω, το χρησιμοποιεί η Sony. Φθηνό δε θα είναι.

EDIT: Έστειλα ένα email να μάθουμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.323
Members
38.300
Νεότερο μέλος
jazzzu4ia