JVC DLA-X55

Reaction score
15.543
Απάντηση: JVC DLA-X55

στα φωτεινα παιζουν ολοι εφαμιλλα Μανωλιο.....πολυ μικρες οι διαφορες οι οποιες δεν εχουν εδιαφερον

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Για μετατροπή σε lumens πολλαπλασίασε lux με εμβαδόν οθόνης σε τμ. Στην περίπτωση σου 3,10.
Τα fl, αν θυμάμαι καλά, ισούνται με τα lumens επί το screen gain δια το εμβαδόν της οθόνης σε τετραγωνικά πόδια. Κάποιοι δε λαμβάνουν υπόψη το screen gain.

Reaction score
15.543
Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

Για μετατροπή σε lumens πολλαπλασίασε lux με εμβαδόν οθόνης σε τμ. Στην περίπτωση σου 3,10.
Τα fl, αν θυμάμαι καλά, ισούνται με τα lumens επί το screen gain δια το εμβαδόν της οθόνης σε τετραγωνικά πόδια. Κάποιοι δε λαμβάνουν υπόψη το screen gain.
το screen gain εχει να κανει με την θεση θεασης....

.....εκτος και αν μιλας για εναν θεατη...:116:

ολες οι οθονες με κερδος φωτεινοτητας ειναι για εναν θεατη με κεντρο οθονης και καθετα σε αυτη.

περαν αυτου εχουμε πτωση φωτεινοτητας απο την αναγραφομενη τιμη gain.
.....εννοειτε πως παιζει βασικο ρολο και ο τυπος οθονης.

και φυσικα παιζει σημαντικο ρολο το αν ειναι αληθες η αναγραφομενη τιμη gain :116:

π.χ. δεν λεω :105:

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: JVC DLA-X55

αξίζει Κώστα...ξανά είδα χθες το Dark Knight Rises και η πληροφορία που είχε στα σκοτεινά πλάνα ήταν καταπληκτική...καινούργια ταινία.

Γιάννη βάλε να δεις και το Avatar που δεν το έχεις δει πολλές φορές για να μας πεις εντυπώσεις:105:

Reaction score
120
Σας πιστεύω μιας και με τον x-35 που αγόρασα η θέαση του βλάπτει σοβαρά την τσέπη :138: μπορέσουν να μην έχει e-shift αλλά και το darbee μια χαρά μου κάνει! Οσο για τον προβολέα συγκριτικά με τον 30.... Καλύτερο μαύρο, χρώματα και επιτέλους σχεδόν τέλειο 3d!!! Ichaltou καλορίζικος ο προβολέας, έκανες την καλύτερη επιλογή!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Σας πιστεύω μιας και με τον x-35 που αγόρασα η θέαση του βλάπτει σοβαρά την τσέπη :138: μπορέσουν να μην έχει e-shift αλλά και το darbee μια χαρά μου κάνει! Οσο για τον προβολέα συγκριτικά με τον 30.... Καλύτερο μαύρο, χρώματα και επιτέλους σχεδόν τέλειο 3d!!! Ichaltou καλορίζικος ο προβολέας, έκανες την καλύτερη επιλογή!
Πουλάκι μου! Δε θα πούμε όχι σε μια παρουσίαση με εκτενές φωτογραφικό υλικό!:116:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Re: Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

το screen gain εχει να κανει με την θεση θεασης....

.....εκτος και αν μιλας για εναν θεατη...:116:

ολες οι οθονες με κερδος φωτεινοτητας ειναι για εναν θεατη με κεντρο οθονης και καθετα σε αυτη.

περαν αυτου εχουμε πτωση φωτεινοτητας απο την αναγραφομενη τιμη gain.
.....εννοειτε πως παιζει βασικο ρολο και ο τυπος οθονης.

και φυσικα παιζει σημαντικο ρολο το αν ειναι αληθες η αναγραφομενη τιμη gain :116:

π.χ. δεν λεω :105:
Ασφαλώς κι έχει να κάνει με τη θέση θέασης! Το να σου κάνω όμως που είμαι...ένας μοναχικός καβαλάρης;:116:

Reaction score
15.543

εσυ εγινες τζιβισακιας..τελος :116:

......δεν τον πας μια βολτα και στον φιλο σου με τον ls10 :138:

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Η φωτεινότητα με την ίριδα στο -8 , μετρήθηκε στα 14,5fl και τέρμα ανοιχτή στα 22,5fl. Τώρα μένει να δούμε το πως θα συμπεριφερθεί η λάμπα με την πάροδο των ωρων. Επιπλέον στις συγκεκριμένες μετρήσεις δεν έχω υπολογίσει το gain της οθόνης.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Η φωτεινότητα με την ίριδα στο -8 , μετρήθηκε στα 14,5fl και τέρμα ανοιχτή στα 22,5fl. Τώρα μένει να δούμε το πως θα συμπεριφερθεί η λάμπα με την πάροδο των ωρων. Επιπλέον στις συγκεκριμένες μετρήσεις δεν έχω υπολογίσει το gain της οθόνης.
Με τι φωτόμετρο Γιάννη; Πόση απόκλιση έχει απ' του Μανώλη; Κάποιες ενδεικτικές μετρήσεις απ' τον καλιμπραρισμένο 30 με την ίριδα τέρμα ανοιχτή.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Ασφαλώς μας ενδιαφέρουν οι στήλες με τις 106''.

Reaction score
15.543

νομιζω οτι η φωτεινοτητα που λεει ο Γιαννης ειναι με βαση την διορθωση .....

14fl καθαρη εικονα ειναι σουπερ.......φανταζομαι και σε eco mode η λαμπα.

αυτο που μπορεις να κανεις Γιαννη ειναι να ανοιγεις την ιριδα οταν φτανεις στα 12fl ωστε να μην εχεις προβλημα φωτεινοτητας στην εικονα σου....

.......ωραια μαγκια η χειροκινητη ιριδα.....:403:

Reaction score
15.543

Γιαννη-Γιαννη

......μιας και το θυμηθηκα ....

κανε μια μνημη φακου σε 235/1 καδρο με το καθαρο περιεχομενο της ταινιας να ειναι στην κατω μερος της οθονης...

οποτε το μαυρο απο την κατω μπαρα θα ειναι στην επανω μερια....μαζι με το αλλο :tongue:

παρε ηλεκτρικο η χειροκινητο ρολο με βελουδο ματ υφασμα και βαλτο μπροστα η πανω στην οθονη αν σε παιρνει ωστε να το κατεβαζεις..
......σκοτωνει το τελικο αποτελεσμα...:smg:

εννοειτε πως θεμα με τους υποτιτλους δεν θαχεις....τους μετακινεις μεσα :tongue:

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
πάντως μετά απο μερικές ταινίες, δεν μπορώ να προσδιορίσω ακόμα τον τρόπο που δουλεύει το eshift...είναι ένας συνδυασμός μεγαλύτερης ευκρίνειας, βάθους...δεν ξέρω...σαν αίσθηση μου θυμίζει την πρώτη φορά που από κάτι χάλια τηλεοράσεις που είχα, πήρα την CRT Philips 9416...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.529
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106