Θα μας πεις μια ιστορία??

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Προσωπικα, Θεωρω οτι σε ακροαση διαρκειας 1,5-2 λεπτα ανα καλωδιο, δεν ειμαι σε θεση να παρατηρησω ολα τα επι μερους χαρακτηριστικα, ετσι αρκεστηκα σε καταγραφη γενικων εντυπωσεων.

Reaction score
1.815
Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Στην αρχή, βλέποντας αυτό,...

είπα πως κάτι μελετημένο και οργανωμένο πάει να γίνει. Μετά ήρθαν αυτά τα ορνιθοσκαλίσματα...
... και απογοητεύθηκα. Σόρρυ...
Θα καθαρογραφτούν και θα ανακοινωθούν στην επόμενη AES :drinks:
Τί θα καθαρογραφεί δηλαδή; Τα αδειανά κουτάκια;

Aϊ πέγκ γιόρ πάρντον μαν! Μπόθ οφ γιου!

Ο καθένας είχε το χαρτί που είδες για να μπορεί να χαρακτηρίσει το κάθε καλώδιο.
Δε χωρά αμφιβολία οτι το test έγινε με κάθε σοβαρότητα.

Δε δώσαμε εξετάσεις!
Ο κάθε ακροατής ακολουθούσε ελεύθερα τον τρόπο που θα σημειώνει.....

Sorry αλλά η συγκέντρωση ήταν ανοικτή σε όλους!
Ούτε αντιπροσωπεύουμε κανένα συμφέρον ούτε κανένα προϊόν.

Αν τώρα ο καθένας θέλει να υποβαθμίσει (για τους δικούς του προσωπικούς λόγους) τα αποτελέσματα και τον τρόπο με τον οποίο βγήκαν ...ις σάμθινγκ ντιφερεντ μάι φρέντ!

Μερικοί γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη τους για ακρόασηαπό την αρχή... οπότε ας δεχθούν τα αποτελέσματα διαβάζοντας.

Sorry που δεν είχαμε και όργανα μέτρησης... σύμφωνα με τις επιταγές ορισμένων που ζητούν διαπιστευτήρια, αρκούμενοι στα γραπτά...

Δεν είμαστε reviewers αλλά ακροατές!
Κάτι που δεν μπορούν να δεχθούν ορισμένοι εδώ μέσα, ακόμα και μετά από ...τρίωρο test κουρτίνας, μιας και δεν αρέσκονται σε τέτοιες συμμετοχές.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Re: Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??

Επισης να σημειωσω οτι παρα την γκρινια του Βασιλη περι συμπιεσμενων εγγραφων, οι διαφορες ηταν ακουστες .
Το ποιο ''επαιζε'' καλυτερα ηταν προσωπικη γνωμη του καθε ακροατη αφου ο καθενας καθοταν σε διαφορετικο σημειο με τους 3 εκτος του σουιτ σποτ.
Εντυπωση μου προκαλεσε το γεγονος οτι ολοι οι ακροατες αναγνωρισαμε το ραντομ καλωδιο το οποιο φαινεται οτι ειχε χαρακτηριστικο ηχο.
Αλλο θεμα με το ιδιο καλωδια, το Νο 2 οπως μαθαμε εκ των υστερων, στην πρωτη ακροαση μου φανηκε υπερβολικα κουραστικο ενω στην δευτερη ηταν σαφως βελτιωμενο.
Να σημειωσω και την προφανη, ας μου επιτραπει η εκφραση, ακουστικη κουραση που ερχεται με την παροδο του χρονου και το γεγονος οτι και στα 3 σετ ακροασεων αρεσαν περισοτερο τα καλωδια που ακουστηκαν στην μεση της διαδικασιας.
Ειχα ενημερωσει και τον φιλο μου τον Βασιλη απο πριν οτι θα του αρεσουν τα Νο3 και Νο4 και το αιτιολογω ως εξης.
Στα 2 πρωτα ακουσματα προσπαθεις να καταλαβεις τον χαρακτηρα του συστηματος, στα επομενα 2-3 ακους με κριτικη διαθεση και στο τελος οπως ειπε και ο Παντελης, με δεδομενη την απουσια της ακουστικης μνημης εχεις βαρεθει και τα τελευταια καλωδια σε αφηνουν μαλλον αδιαφορο η μπερδεμενο.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Να ευχαριστησω τον Σταματη που μου εδωσε την δυνατοτητα να παραστω σε μια καθαρα χομπιστικη διαδικασια αλλα και τους υπολοιπους για την ωραια παρεα και την ανταλλαγη αποψεων που ειχαμε.
Ο χωρος ειναι τυπικο σαλονι σπιτιου αλλα εχει καταφερει να δεσει εμφανισιακα ενα υπεροχο σετ απο μηχανηματα ολων των σχολων απο μπομπινα, πικαπ ιμαντα αλλα και νταιρεκτ ντραιβ, cd player, dac κλπ και με τα ηχεια να γεμιζουν ηχητικα τον χωρο.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Χωρίς on the fly αλλαγή οποιουδήποτε συστατικού της αλυσίδας (προ-τελικός-καλώδιο ρεύματος-dac κλπ) τα αποτελέσματα είναι απριόρι συζητήσιμα .
Το μόνο αδιαμφισβήτητο είναι οτι και τα ρεύματος βάζουν κάπου -κάπως μιά πινελιά.
Την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα τους την αξιολογεί ο καθένας σύμφωνα με τα δεδομένα που τον απασχολούν.

Reaction score
777

Επελεξα το Essence power cord, αντι του reference, διοτι η διαφορα της ποιοτητας μεταξυ τους ειναι πολυ μεγαλη υπερ του reference, κατι που θα το καταστουσε αμεσα πολυ καλυτερο απο ολα τα αλλα.
Ετσι δεν θα ειχαμε αυτο το "παιγνιδι" που μας προσφερε το απλο σε σχεση με τα υπολοιπα.
Συνεχιζεται....
Σωστός!!!Δέν είναι σωστό να συγκρίνουμε χαι φάι καλώδια με χαι έντ καλώδια....

Reaction score
1.815
Απάντηση: Re: Θα μας πεις μια ιστορία??

Να ευχαριστησω τον Σταματη που μου εδωσε την δυνατοτητα να παραστω σε μια καθαρα χομπιστικη διαδικασια αλλα και τους υπολοιπους για την ωραια παρεα και την ανταλλαγη αποψεων που ειχαμε.
Ο χωρος ειναι τυπικο σαλονι σπιτιου αλλα εχει καταφερει να δεσει εμφανισιακα ενα υπεροχο σετ απο μηχανηματα ολων των σχολων απο μπομπινα, πικαπ ιμαντα αλλα και νταιρεκτ ντραιβ, cd player, dac κλπ και με τα ηχεια να γεμιζουν ηχητικα τον χωρο.
Βλάσση εγώ σου οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα "φώτα σου" και για το πολύ καλό επίπεδο της συζήτησης που είχαμε!
Many thanks man!:welcome:

Reaction score
1.815

Εγεινε λιγο βιαστικα η εκτιμηση....νομιζω? (αυτο δειχνουν τα χειρογραφα).

Μαλλον υπερειχε η σκεψη για τα μπυροπουλα εεε????:drinks:
Αντουάν η όλη διαδικασία διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες για 6 τεμάχια καλωδίων.
Οι αλλαγές μεταξύ καλωδίων, ήταν της τάξης των 20-30 δευτερολέπτων η μια από την άλλη.

Όλοι μας είχαμε τη διάθεση να μάθουμε μέσα από αυτήν την προσπάθεια αν πραγματικά υπάρχουν διαφορές μεταξύ καλωδίων ρεύματος.
Τα συμπεράσματα βγήκαν με κάθε σοβαρότητα και ηρεμία.
(Ο Βασίλης ως δια μαγείας ήταν ήσυχος… μετά τη λήξη, ανέβασε τα ντεσιμπέλ του το θηρίο!):laugh:

Reaction score
777

Οι αλλαγές μεταξύ καλωδίων, ήταν της τάξης των 20-30 δευτερολέπτων η μια από την άλλη.

:laugh:
Μάλιστα...Ούτε τα αφήσατε να καθίσουν ούτε να ηρεμήσουν...

Reaction score
1.815

Ναι όντως κάναμε αυτό το λάθος...:rolleyes:

Την επόμενη φορά που κάποιος θα κάνει συγκριτικό καλωδίων ρεύματος, ας φροντίσει να έχει αυτό....

...για να έρθουν σε σωστή θερμοκρασία και αυτό....

...για να ηρεμήσουν!

Αυτοί οι δυο πολύ σημαντικοί παράγοντες έλλειπαν από το Χάι - Εντ τέστ!:biggrin:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.979

Αν τώρα ο καθένας θέλει να υποβαθμίσει (για τους δικούς του προσωπικούς λόγους) τα αποτελέσματα και τον τρόπο με τον οποίο βγήκαν ...ις σάμθινγκ ντιφερεντ μάι φρέντ!

Μερικοί γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη τους για ακρόασηαπό την αρχή... οπότε ας δεχθούν τα αποτελέσματα διαβάζοντας.

Sorry που δεν είχαμε και όργανα μέτρησης... σύμφωνα με τις επιταγές ορισμένων που ζητούν διαπιστευτήρια, αρκούμενοι στα γραπτά...

Δεν είμαστε reviewers αλλά ακροατές!
Κάτι που δεν μπορούν να δεχθούν ορισμένοι εδώ μέσα, ακόμα και μετά από ...τρίωρο test κουρτίνας, μιας και δεν αρέσκονται σε τέτοιες συμμετοχές.
Δεν θέλω να υποβαθμίσω τίποτε και κανέναν. Και ασχέτως με τους "προσωπικούς μου λόγους" (ως γνωστόν, είμαι χαϊεντοφάγος, οισωπαιδοτικός και βάζελος), σχολιάζω αυτά που βλέπω, και τα οποία εσείς οι ίδιοι ανεβάσατε. Και δεν θέλω να δω τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια. Ένα συγκεντρωτικό, ανώνυμο πίνακα θέλω να βγει στον αέρα, σε ένα φύλλο Excel, κάτι τέλος πάντων. Ένα οργανωμένο, περιποιημένο πράγμα. Ο ένας πεπειραμένος λογιστής, ο άλλος στέλεχος πολυεθνικής - για τους υπολοίπους δεν ξέρω, και αυτό που καταδεχθήκατε να μας δείξετε είναι ένα μουτζουρωμένο χειρόγραφο χαρτί; Ρε παιδιά, έλεος! Αυτά, ούτε στο χαζομάγαζο δεν γίνονται.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Σκεψου να μην ειχες κερδισει τον Ατρομητο (η δεν το εμαθες)....
Πολυ γκρινια ρε παιδακι μου.
Την επομενη φορα φροντισε να εισαι παρων !!!!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.736

Ενα "ευχαριστω" κι απο μενα στο Σταματη για την αψογη φιλοξενια και την οργανωση της βραδιας κ της διαδικασιας.

Διαφορες στα καλωδια ρευματος υπαρχουν, και το ποσο εμφανεις ειναι εχει να κανει με την αναλυτικοτητα ενος συστηματος. Αυτο που εχει σημασια ειναι οτι χωρις να μιλησουμε μεταξυ μας και ο καθενας με το χαρτι του ανα χειρας, καταληξαμε σχεδον ομοφωνα στο ιδιο καλωδιο. Αυτο σημαινει οτι, εστω κι αν ισχυριστουμε ελαχιστα διακριτες τις ηχητικες διαφορες μεταξυ των καλωδιων, τα "ρανταρ" μας τις επιασαν. Και ας καθομασταν σε διαφορετικη θεση ακροασης, και ας διεφερε η ψυχικη μας διαθεση και κοπωση, και επικαλουμαι ολους τους παραγοντες που συνιστουν την υποκειμενικοτητα.

Οι ιδιες διαφορες που ακουσαμε μεταξυ των καλωδιων, σε ενα ακομα αναλυτικοτερο συστημα θα ηταν πιο διακριτες κ εμφανεις, και σε οσο πιο αναλυτικο συστημα τα συγκρινεις τοσο εμφανεις θα γινουν οι διαφορες. Ως δυσπιστος με τα καλωδια ειχα την ευκαιρια στην εκθεση να το διαπιστωσω με δοκιμη 3 πανακριβων καλωδιων σε ενα πολυ αναλυτικο συστημα. Εκει για πρωτη φορα καταλαβα οτι τα καλωδια ρευματος κανουν διαφορα υπο προυποθεσεις.

Το αν αξιζει να ασχοληθει κανεις με καλωδια ρευματος λοιπον, εχει να κανει με το συστημα του, με την οικονομικη του δυνατοτητα και με το ποσο αξιολογει, κοστολογει κ διατιθεται να πληρωσει ο καθενας τη διαφορα που ακουει.

...στο τελος κ μιας κ ειχαμε παρει φορα εριξα την ιδεα να δοκιμασουμε σαν outsider και το καλωδιο απλωματος της Κας Σταματη, γιατι οπως το ειδα στο μπαλκονι μου ρθε φλασια οτι θα ναι το πιο "αερινο" ψηλα και θα τα βγαλει ολα στη σεντρα. Πρυτανευσε η παρειστικη διαθεση και προεβημεν σε συγκριτικη δοκιμη ανευ βαθμολογησεως, κοντοσουβλιου, εξοχικου, κοκορετσιου και λοιπων εδεσματων.

Το συστημα του Σταματη καταδυκνειει τη ρομαντικη του διαθεση απεναντι στο χομπι, μιας κ μπορεις να δεις κ να ακουσεις να παιζουν κλασσικα μηχανηματα εποχων που περασαν ανεπιστρεπτι. Το μονο που λειπει ειναι ενα jukebox και δεν τον φοβαμαι, ειμαι σιγουρος οτι θα το βρει και θα το ταιριαξει και με το χρωμα του σαλονιου του. :smile:

Y

Yiannis_B

Guest

Την επομενη φορα φροντισε να εισαι παρων !!!!
Θα είναι ....για την συνέχεια στο ταβερνείο, σιγά μην συμπληρώσει excelόφυλλα.... :gotcha:

Reaction score
1.777

Μπραβο παιδια!! ημουν σιγουρος οτι θα ακουγατε και εσεις οτι κανουν διαφορα!!!! Τωρα ηρθε και η ωρα να μας πειτε που οφειλεται!!!

Μια θερμη παρακληση, ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ!!!!!

Reaction score
1.777

Σταματη , κανε επισης μια δοκιμη μονος, και αυστηρα για πολυ λιγο!!!!!! βγαλε την ασφαλεια που εχει ο ενισχυτης σου [οπως ειπα για πολυ λιγο] και στην θεση της βαλε καποιο χαλκο ιδιου παχους. Μετα ξανα κανε ενα μικρο τεστ με οτι καλωδια εχεισ!!

Reaction score
1.815

...στο τελος κ μιας κ ειχαμε παρει φορα εριξα την ιδεα να δοκιμασουμε σαν outsider και το καλωδιο απλωματος της Κας Σταματη, γιατι οπως το ειδα στο μπαλκονι μου ρθε φλασια οτι θα ναι το πιο "αερινο" ψηλα και θα τα βγαλει ολα στη σεντρα.
Ρε συ Παντελή ωραία ιδέα!
Αυτό θα είναι και στρωμένο αφού είναι απλωμένο ήδη!!!

Σ' ευχαριστώ πολύ Παντελή μου για την υπομονή σου και τη θετική σου αύρα, που ούτως ή άλλως σε χαρακτηρίζει στη ζωή σου!

Reaction score
1.815

Δεν θέλω να υποβαθμίσω τίποτε και κανέναν. Και ασχέτως με τους "προσωπικούς μου λόγους" (ως γνωστόν, είμαι χαϊεντοφάγος, οισωπαιδοτικός και βάζελος), σχολιάζω αυτά που βλέπω, και τα οποία εσείς οι ίδιοι ανεβάσατε. Και δεν θέλω να δω τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια. Ένα συγκεντρωτικό, ανώνυμο πίνακα θέλω να βγει στον αέρα, σε ένα φύλλο Excel, κάτι τέλος πάντων. Ένα οργανωμένο, περιποιημένο πράγμα. Ο ένας πεπειραμένος λογιστής, ο άλλος στέλεχος πολυεθνικής - για τους υπολοίπους δεν ξέρω, και αυτό που καταδεχθήκατε να μας δείξετε είναι ένα μουτζουρωμένο χειρόγραφο χαρτί; Ρε παιδιά, έλεος! Αυτά, ούτε στο χαζομάγαζο δεν γίνονται.
Έλα βρε παραπονιάρη μου εσύ!
Το ξέρω οτι σε χάλασε που έβγαλα στον τάκο το πρόχειρο χαρτί μου.
Δεν είχα χρόνο να κάτσω να μαζέψω όλα τα αποτελέσματα (δεν είμαι και αμοναχός μου...).:party:

Ορίστε τώρα συγκεντρωτικά και ολοκληρωμένα όπως πρέπει..:smile:
(Ο Βλάσσης εξήγησε γιατί δεν έβαλε βαθμολογία..)

Reaction score
777

Σταματη , κανε επισης μια δοκιμη μονος, και αυστηρα για πολυ λιγο!!!!!! βγαλε την ασφαλεια που εχει ο ενισχυτης σου [οπως ειπα για πολυ λιγο] και στην θεση της βαλε καποιο χαλκο ιδιου παχους. Μετα ξανα κανε ενα μικρο τεστ με οτι καλωδια εχεισ!!
Ψτ...παίξε μπάλα...Υπάρχουν και καλύτερα...

Reaction score
1.815

Τι εννοείς να ανοίξω το καπάκι του ενισχυτή και να τον χαρχαλέψω?
Ρε συ ...δεν είμαι ντιούης!
Θα τα κάνω μπάχαλο!:tongue:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.151
Members
38.290
Νεότερο μέλος
Zagla