Αγορά ενισχυτή/ραδιοενισχυτή προς αντικατάσταση ενός yamaha dsp-a2

Reaction score
12
Καλησπέρα σε όλους,

Χρειάζομαι για άλλη μια φορά τα φώτα σας,

Έχω έναν yamaha dsp-a2 ενισχυτή με κάποια jbl stage a190 για main, elac debut 2.0 b6.2 για surround, elac debut 2.0 b5.2 για presence.

Το πρόβλημα είναι το εξής. Ο Α2 λόγω της αρκετά μεγάλης ηλικίας του στο χώρο του surround είναι πολύ πίσω και σε θέμα πρωτόκολλων (dts, dd κλπ.) και σε θέμα dsp (δεν εχει καν 8ch stereo). Εγω εχω το εξής θεμα. Χρησιμοποιώ τον ενισχυτή και για ήχο από cosmote tv κλπ που εχουν απλα στερεο ηχο και δεν ακουω σωστα και υπαρχει μεγαλη ασυμφωνια μεταξυ των ηχειων. Δυστυχως ο χωρος δεν ενδείκνυται για το που είναι τα ηχεια σε σχεση με την θεση ακροασης (καναπες) αλλα αν είχα δυνατοτητα να ρυθμισω τα delay των ηχειων δεν θα ειχα θεμα νομιζω.

Σκεφτομαι λοιπον να τον αντικαταστησω με κατι πιο καινούργιο. Δεν με νοιάζει απαραίτητα να εχει hdmi ή οποιοδηποτε καινουργιο πρωτοκολλο μιας που δεν εχω καν ηχεια ύψους για κανενα atmos. Να καταλάβετε όταν λεω καινούργιο εννοώ ακόμα και τον dsp-ax2 ή κατί χρονολογιακά παρόμοιο με εκείνον και εννοείται να έχει το ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό που με ενδιαφέρει. Δίνω πολύ βάση και στον μουσικό χαρακτήρα του ενισχυτή. Συνηθισμένος από τον Α2 θα προτιμούσα κάτι βαρύ και μελωδικό σε ήχο.

Οι ενισχυτές που έχω υπόψιν ήδη είναι οι εξής: Denon AVC-A10SE, Denon AVC-A1SE, Yamaha DSP-AX2, DSP-AX1. Έχω επίσης υπόψιν και τον RX-V3000 που είναι ο ραδιοενισχυτής του AX2 και έχω δει και μου αρέσει ωστόσο θέλω και την αποψή σας για τον RX-V3800 (λόγω νεότερων τεχνολογιών κυρίως YPAO Calibration.

Πείτε μου αν έχετε άλλες προτάσεις και επίσης αμα υπάρχει κάποιος ενισχυτής στο forum προς πώληση που πιστέυετε οτι ικανοποιέι τα κριτήρια μου. Έχω μπατζετ γύρω στα 300-350€.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Καλό βράδυ!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.951
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou