Καλη ταινια, καλη εικονα

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.102
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Άρα άλλαξαν τα γούστα σου στο πέρασμα του χρόνου. Όπως και όλων μας βέβαια. Εμένα άλλαξαν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οποιασδήποτε μορφής "άποψη" των δημιουργών με ξενερώνει. Γιατί 1ον κλέβει χρόνο από το οπτικό μέρος και 2ον δεν μ' ενδιαφέρει. Ειδικά σε τέτοιες ταινίες.
Φυσικά μετράει και ποια θέση έχει ο κινηματογράφος στη λίστα με τις ψυχαγωγικές μας προτεραιότητες. Για μένα βρίσκεται πια μετά τις 5-6 πρώτες και αποτελεί ένα έξτρα συμπλήρωμα στον ελεύθερο χρόνο μου.

Υ.Γ. Εγώ δεν ήμουν ποτέ φανατικός του 007. Απλά ήταν μία σίγουρη "λύση".
Δηλαδή δε σου άρεσε η άποψη του Nolan για τον batman;

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.445
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Να μην τον δούμε αξύριστο. Ε, πάει πολύ βρε αδερφέ!!:biggrin:

ΥΓ. Πηνελόπη, βάζεις spoilers...

Τώρα το είδα αυτό. Πού να βάλω Spoilers?

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Δυστυχώς, αν και ήμουν πολύ ευδιάθετος, το βρήκα υπερβολικά βαρετό και λίγο για James Bond. Η χλιδή εξαφανίστηκε πλήρως, η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα μετατράπηκε σε σκοτεινιά, οι πρωταγωνιστές φλέρταραν συνεχώς με τη ...σύνταξη και το βασικότερο: ο "κακός" ήταν κακός λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Ούτε λεφτά, ούτε δόξα, ούτε τίποτα... Αίσχος!!!
Μα καλά James Bond gay; !!! :headbang:

Δε φτάνει δηλαδή που είναι σαν αλβανός λαθρομετανάστης, το 'φχαριστιέται όταν ο άλλος τον χαϊδεύει και αφήνει και υπονοούμενα ότι τα έχει δοκιμάσει όλα!!!
Αίσχος!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.914
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Δηλαδή δε σου άρεσε η άποψη του Nolan για τον batman;
Δεν είναι το Batman ανάμεσα στις ταινίες που προτιμώ. Αυτό ισχύει πριν φτάσω να σχολιάσω το σκηνοθέτη. Το μόνο Batman που μου άρεσε ήταν το τελευταίο: The Dark Knight Rises. Αν ευθύνεται ο Nolan γι' αυτό, τότε, ναι, η άποψή του ήταν καλύτερη από πριν.Κλασικό παράδειγμα άποψης που με απωθεί είναι ο Tarantino.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Εαν θελετε να δειτε μια πολυ καλη, και ξεχωριστη ταινια προσπαθηστε με το The perks of Being a Wallflower
Θα σας αποζημιωσει μεχρι την τελευταια σκηνη.
Hint: Οι λατρεις του David Bowie ας εχουν το remote ανα χειρας.Κατι μου λεει πως σε δυο τουλαχιστον σκηνες...θα καψετε τα ηχεια σας...

Απροσμενα πολυ καλη ταινια!

Last edited by a moderator:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728

The Master(2012)

Τι να πω τωρα?
Πανδαισια ερμηνειων ανταξιες για Οσκαρ
Οι τρεις κυριοι ρολοι εξ αλλου ειναι ηδη υποψηφιοι για τα αντιστοιχα χρυσα αγαλματιδια.
Απορω γιατι ενας τοσο μεγαλος ερμηνευτης οπως ο Joaquin Phoenix επελεξε να απεχει ολα αυτα τα χρονια...
Μπορει να μην εκτιμησετε την ταινια δεοντως(τι να περιμενω τωρα απο τον xfader?:tongue:) αλλα κανεις, μα κανεις, δεν θα μπορεσει να πει κουβεντα για τον Phoenix και τον Hoffman.
Απολαυση!

IMDB βαθμολογια:7,6

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728

the impossible(2012)

Ok, πολυ καλος ηχος και εικονα.
Τα εφε συγκλονιστικα.
Η ερμηνεια της Naomi πολυ καλη αλλα ισως καπως "τραβημενη" για Οσκαρ.
Θα την χαρακτηριζα ως "τσουναμι συναισθηματικων σκηνων αρεστες κυριως σε θηλυκα μελη οικογενειων"
Προσωπικα καπου με εκνευρισε αλλα δεν παιρνω πισω οτι ειπα στην αρχη.
Δειτε την και κρινετε μονοι σας...

IMDB βαθμολογια: 7,7

Reaction score
6

Επιτέλους !!!
''Ξύπνησε'' ο ιδρυτής.
Έλα ρε Ανδρέα και λέω: ''Τι στο καλό.Το παράτησε το άθλημα!!!! ''

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
100.891

Argo

Η ταινία σε καθηλώνει, κι αν δεν ξέρεις τα πραγματικά γεγονότα, ίσως περισσότερο!

Καλές ερμηνείες, εκτός του Ben Affleck!

Πολύ καλή όμως η σκηνοθεσία του!

Πολύ καλή η αναπαράσταση της δεκαετίας 80.

Για Οscar όμως, δεν συμφωνώ.

8/10

abcd

Super Moderator
Reaction score
100.891

Άμα την έβλεπες στο iPad mini...:tongue:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.914

Ωχ... κι έλεγα να τη δω το βράδυ, όλο το αναβάλω.

...
Δεν είναι τόσο κακό. Απλά δεν είναι και τίποτα σπουδαίο και κάποιες στιγμές γίνεται βαρετό (όταν κοιμήθηκα). Και δεν κράζει όσο θα ήθελα το μουσουλμανικό στοιχείο. Έχει κι αυτά τα 80s στοιχεία που μου θυμίζουν Γαρδέλη... :biggrin:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.588

Κοιμάσαι στο πρώτο μισό, βλέπεις το δεύτερο μισό και όλα μια χαρά. :biggrin:

abcd

Super Moderator
Reaction score
100.891

Έχει κι αυτά τα 80s στοιχεία που μου θυμίζουν Γαρδέλη...
Γαρδέλης
Γαρδέλης
Γαρδέλης
Γαρδέλης
Γαρδέλης
Γαρδέλης
Γαρδέλης

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.274

Λοιπόν,στα περί του Argo.
Σφόδρα αντι-xfaderική ταινία μεν αλλά:
Εκπληκτική αποτύπωση της εποχής όσον αφορά το κλίμα της.
Πλάνα,ένδυση,στυλ που δείχνουν επακριβώς την μετάβαση από τα 70's στα 80's,ενώ όποιος αντέξει και δει και τους τίτλους τέλους θα διαπιστώσει ότι αναπαράστηθηκαν ακριβώς τα μέρη που εκτυλίχθηκαν τα τότε γεγονότα καθώς και οι αντιδράσεις του κόσμου.Επίσης έχει γίνει ένα τρομερό casting με αρκετά πρόσωπα να μοιάζουν εκπληκτικά με τους τότε πρωταγωνιστές.
Ναι είναι αργή ταινία,αλλά η ένταση είναι κλιμακωτή και το τελευταίο,τουλάχιστον,εικοσάλεπτο καθηλώνει παρόλο που ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος.

Στα της εικόνας τώρα,δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο,αν και ορισμένες σκηνές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξετάσουμε την απόδοση ενός οπτικού μέσου στην οξύτητα του.Χαρακτηριστικά,είναι οι σκηνές μέσα στο τζαμί όπου υπάρχει πληθώρα ψηφιδωτών.Η χρωματική παλέτα είναι προς το ψυχρό,παρόλα αυτά ο κόκκος έχει διατηρηθεί προσδίδοντας μια αίσθηση φιλμ χωρίς να καταντά κουραστικός.
Εντόπισα και μερικά θεματάκια με τεχνουργήματα στα σκοτεινά πλάνα,κυρίως μέσα στο παζάρι.
Για τον ήχο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη καθότι τα μηχανάκια είναι ακόμα στην αποθήκη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.581
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants