RF...και πως αποφευγονται;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Σε τακτικα διαστηματα (και πολυ ενοχλητικα) ο ενισχυτης μου "τραβαει" παρα πολυ RF με αποτελεσμα, δυναμωνοντας τον ηχο να δυναμωνουν και τα σφυριγματα, τα "βρασιματα" και καθε λογης θορυβο - ειναι πολυ σαφες οτι προκειται για RF.
Αυτο μπορει να οφειλεται :
α) στον περιπεπλεγμενο "κοσμο" των καλωδιων πισω απο το επιπλο (οπου συνυπαρχει και ενα καλωδιο για τα FM);
β) στο οτι ειμαι σχετικα κοντα σε αιτια για RF (αεροδρομιο);
γ) στο οτι ο λαμπατος (προενισχυτικα) ενισχυτης ειναι εκ του λογου αυτου πιο ευαισθητος απο καθαρα τρανζιστορατους, με τους οποιους δεκαετιες δεν ειχα προβλημα;
ΤΙ μπορω να κανω για να κοψω ολες αυτες τις RF;

Reaction score
433
Re: RF...και πωςαποφευγονται;

Το "α" σίγουρα δεν είναι, και εμένα χύμα ήταν πάντα και δεν είχα ποτέ προβλήματα.
Μάλλον ο λαμπάτος φταίει... τώρα πως λύνεται;; Έλα ντε;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048
Απάντηση: RF...και πωςαποφευγονται;

Σε τακτικα διαστηματα (και πολυ ενοχλητικα) ο ενισχυτης μου "τραβαει" παρα πολυ RF με αποτελεσμα, δυναμωνοντας τον ηχο να δυναμωνουν και τα σφυριγματα, τα "βρασιματα" και καθε λογης θορυβο - ειναι πολυ σαφες οτι προκειται για RF.
...
Όλα αυτά τα ακούς δυναμώνοντας το volume χωρίς να παίζει κάτι. Έτσι δεν είναι;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: RF...και πωςαποφευγονται;

Όλα αυτά τα ακούς δυναμώνοντας το volume χωρίς να παίζει κάτι. Έτσι δεν είναι;
Με και ανευ ηχου - δυναμωνοντας ενταση δυναμωνει το "βρασιμοσφυριγμακλπ", δεν εχει σχεση με τον "φυσιολογικο" θορυβο [λιγο φυσημα λογω λαμπας (λεμε τωρα) που παραμενει σταθερο και επισκιαζεται με, εστω και λιγη, αυξηση της εντασης]. Χθες βραδι παντως ηταν ΟΚ!

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.109
Re: Απάντηση: RF...και πωςαποφευγονται;

Η απαντηση δεν ειναι ""παρε ενα απο αυτο και δυο απο εκεινο "" και τελειωσες

Αρχικα η ερωτηση ειναι απο ολα αυτα που εχεις εκει τι ειναι αυτο που τα μαζευει ...

--Σε γενικες γραμμες αυτα που μαζευουν ειναι τα μηχανηματα τα οποια εχουν υψηλη εμπεδηση εισδου τυπου 100Κ τα μηχανηματα με πιο χαμηλες αντιστασεις εισοδου εχουν λιγοτερα προβληματα ( τουλαχιστον σε αυτο το θεμα )

--εχουμε αναφερει παρα πολλες φορες οτι η μιξη τεχνολογιων γειωσης ( σασσι γειωμενα στην γειωση του 230 και αλλα που δεν εχουν γειωση ) κατα κανονα καθιστουν τα μηχανηματα πιο ευκολα να προσβληθουν σε βομβους αλλα και σε αλλα παρασιτα ρτα οποια γενικα λεμε ΕΜΙ electro magnetic interference

--Επισης η ποιοτητα θωρακισης των καλωδιων ( μαζι με την τοπολογια γειωσης ) παιζουν και αυτα τον ρολο τους οπου κατι extreme μονοκλωνα ασημενια καλωδια εγγυουνται απιστευτη αποδοση στον ηχο αλλα αρκει να αναπνευσεις διπλ τους και θα το ακουσουν

--Καπου εκει ναι ... ο ΝΟ υποτος ειναι ο λαμπατος αλλα δεν θα βγαλεις ουσιαστικη ακρια αν δεν αρχισεις σιγα σιγα να απομονωνεις κομματια του συστηματος αφιαρετικα μεχρι να δεις πιο μηχανημα η συνδεση σου κανει την μεγαλυτερη ζημια

--Φυσικα οι χαοτικες καλωδιωσεις και τα 42 πολυπριζα δεν εχουν παρα κακο να κανουν στο συστημα σου

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: RF...και πωςαποφευγονται;

Η απαντηση δεν ειναι ""παρε ενα απο αυτο και δυο απο εκεινο "" και τελειωσες

Αρχικα η ερωτηση ειναι απο ολα αυτα που εχεις εκει τι ειναι αυτο που τα μαζευει ...

--Σε γενικες γραμμες αυτα που μαζευουν ειναι τα μηχανηματα τα οποια εχουν υψηλη εμπεδηση εισδου τυπου 100Κ τα μηχανηματα με πιο χαμηλες αντιστασεις εισοδου εχουν λιγοτερα προβληματα ( τουλαχιστον σε αυτο το θεμα )

--εχουμε αναφερει παρα πολλες φορες οτι η μιξη τεχνολογιων γειωσης ( σασσι γειωμενα στην γειωση του 230 και αλλα που δεν εχουν γειωση ) κατα κανονα καθιστουν τα μηχανηματα πιο ευκολα να προσβληθουν σε βομβους αλλα και σε αλλα παρασιτα ρτα οποια γενικα λεμε ΕΜΙ electro magnetic interference

--Επισης η ποιοτητα θωρακισης των καλωδιων ( μαζι με την τοπολογια γειωσης ) παιζουν και αυτα τον ρολο τους οπου κατι extreme μονοκλωνα ασημενια καλωδια εγγυουνται απιστευτη αποδοση στον ηχο αλλα αρκει να αναπνευσεις διπλ τους και θα το ακουσουν

--Καπου εκει ναι ... ο ΝΟ υποτος ειναι ο λαμπατος αλλα δεν θα βγαλεις ουσιαστικη ακρια αν δεν αρχισεις σιγα σιγα να απομονωνεις κομματια του συστηματος αφιαρετικα μεχρι να δεις πιο μηχανημα η συνδεση σου κανει την μεγαλυτερη ζημια

--Φυσικα οι χαοτικες καλωδιωσεις και τα 42 πολυπριζα δεν εχουν παρα κακο να κανουν στο συστημα σου

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Να αρχισω απο το τελευταιο: Χθες εβγαλα την παροχη για τον ενισχυτη απο το κοινο πολυπριζο και την εβαλα σε ξεχωριστη πριζα. Δεν ξερω αν αυτο ειναι η αιτια που δεν ακουσθηκε rf (δεν ακουγεται παντα συνηθως)
Για το προτελευταιο: Μολις ξαναακουσθει η... παρασιτολαγνεια, θα αρχισω να βγαζω "πραμα" απο πισω για να διαπιστωσω τον φταιχτη.
Ενα φιλτρο σαν πριζα θα κανει τιποτα;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.318
Απάντηση: RF...και πως αποφευγονται;

Οχι , το φίλτρο στην πρίζα δεν θα σου κάνει κάτι.
Το πιο πιθανό αίτιο του προβλήματός σου είναι τα καλώδια. Ανεπαρκής θωράκιση μάλλον . Βρες πιο στην κάνει την δουλειά και άλλαξέ το.
Επίσης και αυτό που σου λέει ο σάκης είναι σωστό, οσο αφορά στις γειώσεις.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Παλι σε εξοδα!

TGD

Reaction score
9.026

Το αεροδρόμιο έχει όντως πολύ RF. Με σβηστό ενισχυτή έχεις θόρυβο; Γιατί μου έχει τύχει και αυτό!

Ξέμπλεξε το κουβάρι από πίσω, απομακρύνοντας κυρίως τα καλώδια ρεύματος από τα καλώδια σήματος. Δοκίμασε φερρίτες στα καλώδια ενδοσύνδεσης στη μεριά του ενισχυτή. Εγώ έπιανα ΕΡΑ2 από το πικάπ κάποτε. Έβαλα θωρακισμένο ιντερκονέκτ και μειώθηκε το πρόβλημα, αλλά δεν σταμάτησε τελείως.

Όμως... που είναι η αξία του CE; Ένας ενισχυτής με CE δεν θα έπρεπε ποτέ να δέψεται παρεμβολές!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.318

Αν βάλει φερίτες στα interconects, θα χαιρετήσει τις υψηλές, μπορεί και μέρος των μεσουψηλών. Δεν είναι λύση αυτό.
Τις παρεμβολές δεν τις δέχεται ο ενισχυτής αλλά το καλώδιο που γίνεται κεραία λόγω ελλειπούς θωράκισης.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Το αεροδρόμιο έχει όντως πολύ RF. Με σβηστό ενισχυτή έχεις θόρυβο; Γιατί μου έχει τύχει και αυτό!
Οχι, δεν εχω θορυβο
Ξέμπλεξε το κουβάρι από πίσω, απομακρύνοντας κυρίως τα καλώδια ρεύματος από τα καλώδια σήματος. Δοκίμασε φερρίτες στα καλώδια ενδοσύνδεσης στη μεριά του ενισχυτή. Εγώ έπιανα ΕΡΑ2 από το πικάπ κάποτε. Έβαλα θωρακισμένο ιντερκονέκτ και μειώθηκε το πρόβλημα, αλλά δεν σταμάτησε τελείως.

Όμως... που είναι η αξία του CE; Ένας ενισχυτής με CE δεν θα έπρεπε ποτέ να δέψεται παρεμβολές!
Προσπαθω για το κουβαρι! Υπαρχει κι ενας 6καναλος με τα αντιστοιχα καλωδια διπλα του + η 75ωμ κεραια των FM, οποτε...και λιγα ακουω!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ