OTL ....παραλειπόμενα

Reaction score
59
Re: Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

Το παρήγορο είναι πως δεν υπήρχε internet την εποχή που το πικάπ αντικατέστησε το γραμμόφωνο.
Θα υπήρχε ΑΚΟΜΑ νήμα που ενενηντάχρονοι θα πλακώνονταν με εξηντάρηδες.
Ο Θεός μας γλίτωσε.
[FONT=&amp] Ως απάντηση σου παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου:
"Οι νέοι αυτοί δίσκοι [LP] αντικατέστησαν τους δίσκους γραμμοφώνου 78 στροφών με τους τεράστιους περιορισμούς τους. Αυτό, για τα δεδομένα της δισκογραφίας εκείνης της εποχής, απετέλεσε πραγματική επανάσταση. Τώρα πλέον ο φιλόμουσος για πρώτη φορά μπορεί ..... να έχει στον ιδιωτικό του χώρο τρισδιάστατο ποιοτικό ήχο* [/FONT]που τον φέρνει πιο κοντά στο αληθινό γεγονός. Επόμενο ήταν να αυξηθεί η ζήτηση των νέων αυτών ποιοτικών δίσκων και ταυτόχρονα να ελαττωθεί η ζήτηση των δίσκων γραμμοφώνου με αποτέλεσμα σε διάστημα τρεισήμισι έως πέντε ετών οι δισκογραφικές εταιρείες να τους αποσύρουν αναγκαστικά και να τους καταργήσουν.

[FONT=&amp] "Πρόκειται για μία πτώση και κατάργηση μοναδική στην ιστορία της δισκογραφίας, διότι προήλθε από τα κάτω, από την ελεύθερη βούληση για προτίμηση του φιλόμουσου αγοραστικού κοινού στο ποιοτικότερο μέσο. Οι δισκογραφικές εταιρείες όντως πρόσφεραν ένα κατά πολύ καλύτερο μέσο. Δεν πρόκειται δηλαδή για μία εκ των άνω και δια της βίας επιβολή του νεώτερου μέσου, όπως έμελλε αργότερα να γίνει με τα ψηφιακά δισκάκια το 1983". [/FONT]

[FONT=&amp]"Παρά την προβοκάτσια σε βάρος των δίσκων βινυλίου από το τέλος της δεκαετίας 1970 με κακέκτυπα που προλείαναν το έδαφος για το επόμενο μέσο. Παρά την κατασυκοφάντηση των αναλογικών ηχογραφήσεων[/FONT]*.....

[FONT=&amp]"Παρά την προβολή για την μεγαλύτερη ευκολία χρήσης ....[/FONT]
τον απαιτούμενο λιγότερο χώρο αποθήκευσης*. Παρά την προπαγάνδα με την οποία εκθειάστηκε η ψηφιακή τεχνολογία και ανακηρύχθηκε ως «Τέλειος Ήχος για Πάντα»*.
Παρά τη συμπόρευση με τα συμφέροντα των εταιρειών ολόκληρου σχεδόν του ειδικού τύπου καθώς και ηχηρών ονομάτων καλλιτεχνών στο ρόλο σύγχρονων «σειρήνων»*.

"Παρά την συνωμοτική συμπεριφορά των δισκάδικων* και παρά την εν γένει επιβολή με αθέμιτα μέσα του ψηφιακού δίσκου το 1983, παρά ταύτα, ακόμη μέχρι και σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές μετά από 30 ολόκληρα χρόνια τα ψηφιακά δισκάκια δεν κατάφεραν να εκτοπίσουν τους δίσκους βινυλίου. Αντίθετα στην προηγούμενη περίπτωση με τους δίσκους βινυλίου, μετά από τρεισήμισι χρόνια κυκλοφορίας τους, η ΕΜΙ, για παράδειγμα, καταργεί αναγκαστικά τον Μάρτιο του 1962 και τους τελευταίους δίσκους γραμμοφώνου." Σελ.13-14,
Οι (*) αφορούν στοιχεία βιβλιογραφίας. Λ.Σ.

Reaction score
84
Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

Άμα σε ταΐσω παντζάρια... να το κάνουμε το τεστ!

[/QUOTE]

Προσκυνώ για το σχόλιο. Παντζάρια βιολογικά; Ταϊσμένα με βασιλική πορφύρα χαϊεντάδικη;
Συγγνώμη για την παρέμβαση αλλά απολαμβάνω την ανάγνωση από καρδιάς!

gonis

Luger
Reaction score
12.133

[/QUOTE]

Προσκυνώ για το σχόλιο. Παντζάρια βιολογικά; Ταϊσμένα με βασιλική πορφύρα χαϊεντάδικη;
Συγγνώμη για την παρέμβαση αλλά απολαμβάνω την ανάγνωση από καρδιάς![/QUOTE]
Εχασες τα καλυτεροτερα 5-6 ημερες πριν...

Reaction score
84

Συγγνώμη για την παρέμβαση αλλά απολαμβάνω την ανάγνωση από καρδιάς![/QUOTE]
Εχασες τα καλυτεροτερα 5-6 ημερες πριν...[/QUOTE]

Όχι όχι τα διάβασα με θρησκευτική ευλάβεια όλα. Έκανα και τάμα στον άη Πέτρο τον Γαϊτανιώτη μεγάλη η χάρη του να μου δώσει 5Khz στις ψηλές και 4-5Hz στα χαμηλά αν δεν καγχάσω διαβάζοντας αλλά δεν άντεξα.

Reaction score
2.566
Βασικά με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιων ποστ, το θέμα είναι εντελώς γελοίο πλέον...

Reaction score
2.566
Βασικά με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιων ποστ, το θέμα είναι εντελώς γελοίο πλέον...αλλά να μου πεις...αυτός ήταν ο σκοπός του από την αρχή...

Reaction score
677
Απάντηση: Re: Απάντηση: OTL ....παραλειπόμενα

[FONT=&amp] Ως απάντηση σου παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου:
"Οι νέοι αυτοί δίσκοι [LP] αντικατέστησαν τους δίσκους γραμμοφώνου 78 στροφών με τους τεράστιους περιορισμούς τους. Αυτό, για τα δεδομένα της δισκογραφίας εκείνης της εποχής, απετέλεσε πραγματική επανάσταση. Τώρα πλέον ο φιλόμουσος για πρώτη φορά μπορεί ..... να έχει στον ιδιωτικό του χώρο τρισδιάστατο ποιοτικό ήχο* [/FONT]που τον φέρνει πιο κοντά στο αληθινό γεγονός. Επόμενο ήταν να αυξηθεί η ζήτηση των νέων αυτών ποιοτικών δίσκων και ταυτόχρονα να ελαττωθεί η ζήτηση των δίσκων γραμμοφώνου με αποτέλεσμα σε διάστημα τρεισήμισι έως πέντε ετών οι δισκογραφικές εταιρείες να τους αποσύρουν αναγκαστικά και να τους καταργήσουν.

[FONT=&amp] "Πρόκειται για μία πτώση και κατάργηση μοναδική στην ιστορία της δισκογραφίας, διότι προήλθε από τα κάτω, από την ελεύθερη βούληση για προτίμηση του φιλόμουσου αγοραστικού κοινού στο ποιοτικότερο μέσο. Οι δισκογραφικές εταιρείες όντως πρόσφεραν ένα κατά πολύ καλύτερο μέσο. Δεν πρόκειται δηλαδή για μία εκ των άνω και δια της βίας επιβολή του νεώτερου μέσου, όπως έμελλε αργότερα να γίνει με τα ψηφιακά δισκάκια το 1983". [/FONT]

[FONT=&amp]"Παρά την προβοκάτσια σε βάρος των δίσκων βινυλίου από το τέλος της δεκαετίας 1970 με κακέκτυπα που προλείαναν το έδαφος για το επόμενο μέσο. Παρά την κατασυκοφάντηση των αναλογικών ηχογραφήσεων[/FONT]*.....

[FONT=&amp]"Παρά την προβολή για την μεγαλύτερη ευκολία χρήσης ....[/FONT]
τον απαιτούμενο λιγότερο χώρο αποθήκευσης*. Παρά την προπαγάνδα με την οποία εκθειάστηκε η ψηφιακή τεχνολογία και ανακηρύχθηκε ως «Τέλειος Ήχος για Πάντα»*.
Παρά τη συμπόρευση με τα συμφέροντα των εταιρειών ολόκληρου σχεδόν του ειδικού τύπου καθώς και ηχηρών ονομάτων καλλιτεχνών στο ρόλο σύγχρονων «σειρήνων»*.

"Παρά την συνωμοτική συμπεριφορά των δισκάδικων* και παρά την εν γένει επιβολή με αθέμιτα μέσα του ψηφιακού δίσκου το 1983, παρά ταύτα, ακόμη μέχρι και σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές μετά από 30 ολόκληρα χρόνια τα ψηφιακά δισκάκια δεν κατάφεραν να εκτοπίσουν τους δίσκους βινυλίου. Αντίθετα στην προηγούμενη περίπτωση με τους δίσκους βινυλίου, μετά από τρεισήμισι χρόνια κυκλοφορίας τους, η ΕΜΙ, για παράδειγμα, καταργεί αναγκαστικά τον Μάρτιο του 1962 και τους τελευταίους δίσκους γραμμοφώνου." Σελ.13-14,
Οι (*) αφορούν στοιχεία βιβλιογραφίας. Λ.Σ.
Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για την συγγραφή,δεν είναι εύκολο πράγμα.
Αν και είμαι μανιώδης βιβλιοφάγος δεν το είχα υπ' όψιν μου,λογικό μιας και η δική μου βιβλιοθήκη φιλοξενεί πιο πολύ λογοτεχνία,ποίηση και μουσική.(Εκείνα με τα δυσανάγνωστα ορνιθοσκαλίσματα,σαν ερασιτέχνης μουσικός που γρατζουνάει πότε-πότε.)Α,και Ρόμπινς,οι αδυναμίες δεν κρύβονται.
Έγραψα το παραπάνω χάριν αστεισμού φυσικά,έχω κι εγώ καμιά τρακοσαριά ταπεινά βινύλια της νιότης μου για να μου θυμίζουν την τότε ατμόσφαιρα.Κι ένα τελείως εισαγωγικό πικάπ που μου είναι αρκετό για να αναπαράγω αυτήν την ατμόσφαιρα.
Θα γνωρίζεις βεβαίως καλύτερα από εμένα πως μπορεί εγώ να αστειεύτηκα,αλλά. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ακόμα φανατικοί οπαδοί του μονοφωνικού δίσκου και του δίσκου γραμμοφώνου.Και δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους.
Θα εμπλεκόσουν σε μια συζήτηση μαζί τους;;
Απ' την απάντησή σου θα εξαρτηθεί και η δική μου περαιτέρω συζήτηση μαζί σου.

Reaction score
2.248

Ευχαριστώ Γιωργο για το feedback!

Το πρωτοτυπο στην δικη μου κατασκευη είναι οτι η Κ.Ε. του flywheel ειναι 2,5 φορες περιπου μεγαλυτερη από την Κ.Ε του πλατω και το εφτιαξα ετσι ουτως ωστε το πλατω να ελέγχεται πληρως από το flywheel (που λογω των πολλών στροφών του [300rpm/33.3] εχει ομαλοτερη γραμμικη ταχυτητα) και το ψαξιμο των ιμαντων (σε υλικο, διαστασεις και αριθμο) αποσκοπούσε να "δεσει" το πλατω με το flywheel. Απο την αρχη παντως δεν υπηρξε καμια ασυνεργεια (ας μου επιτραπει ο ορος) βεβαιως απο την ημερομηνια κατασκευης (που οι τριβες του αξονα του flywheel ηταν μεγάλες) μεχρι σημερα, εχει τρεξει πολυ νερο στ' αυλάκι και το συστημα των 2 κυλινδρων εχει κατα πολύ βελτιωθει (και ακουστικα και με στροβοσκοπιο) και βεβαια καμια σχεση με το πλατω μονο του....
Είναι εκτός κάθε λογικής αλλά μπορώ να στο αποδείξω....
Βάλε στο πλατό δίσκο, disk ring, κλαμπ και χωρίς ιμάντες και χωρίς να ακουμπά η βελόνα τρέξε 33,33rpm με το χέρι και αφού το αφήσεις μέτρα τις στροφές έως το πλήρες σταμάτημα για να βρεις το friction αφού γνωρίζεις το L του πλατώ, δίσκου, disk ring και κλαμπ. Μετά κάνε το ίδιο αλλά αυτή την φορά με την βελόνα να ακουμπά στον δίσκο και βρες την χρονική διαφορά που προκύπτει (και τις άλλες)

T = Lω^2/2πΝ

Τ = dynamic friction (g-cm)
L = moment of inertia (gr-cm^2)
ω = angular speed (rad/sec)
N = number of turns to rest

Μετά είναι εύκολο να δεις εάν με την K.E 2,5 φορές παραπάνω συμπαρασύρεις ή φρενάρεις.

Οποιος μπορεί να κάνει αυτό το test θα δει ότι διαφέρει από πλατό σε πλατό και θα δει και την υπερβολική τριβή των 2gr της ακίδας :laugh: αλλά και τι μοτεράκι και ιμάντες θέλει.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.895

Διάλειμμα!

Last edited by a moderator:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

Βασιλακη, ασε τα μορια και τα γραμμομόρια και πες μας τιποτα για τις παναρχαιες κεφαλές κινητου μαγνητη που χρησιμοποιεις....

Αντε αγορακι μου, και να ξερεις ενα πράγμα:

Οι MM κεφαλές εχουν ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ που δεν κρυβονται.
Δεν ειναι μοτσαρέλες να τις πατας σαν γόπες τσιγαρου και μετά να τις κρυβεις κατω απο το χαλί αυτου που σε φιλοξενει...

Που θα σου διαθεταμε και το σπιτι μας να κανεις και τεστ, τι τεστ βρε να κανεις τρομαρα σου!!!!!!!!!!
Xρηστο σταματα τον απαξιωτικο σου τροπο οταν γραφεις και ειδικα οταν αναφερεσαι σε ατομα του φορουμ!!!!!!!

Μας εχεις κανει τα π@παρια τουμπανο με το πικαπ σου και δυστυχως δεν εχεις τιποτα εκτος απο δαυτο να πεις και μονιμως ερχεσαι γυρω γυρω απο αυτο!!!!

Λιγο να σε ζορισουν(που πας γυρευοντας στην τελικη)βγαζεις εναν χαρακτηρα μικροπρεπη και κακο που να πω την αληθεια προκαλεις και αποζητας με τα γραπτα σου την αποδιοργανωση και την απαξιωση των μελων εκεινων που δεν ασπαζονται τις παλαιολιθικες σου αποψεις περι πικαπ και βινυλλιων.......

Πηγαινε το απο την αρχη το thread και κοιταξε με ποσα ατομα εχεις ελθει σε αντιπαραθεση...........συνηθες βεβαια ....

Να ξερεις ....το αφρολουτρο σου το εχω ετοιμο αν συνεχισεις με αυτον τον τροπο.....το εννοω φιλε!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.705

Βασιλη -Vet -Ζαπαντη-Λουκα .......ξεφευγεται και σεις και δεν νομιζω οτι χρειαζεται να το ξαναπουμε......ας σεβαστουμε τον χωρο που μας φιλοξενει και ας κρατησουμε ενα γ@μημενο επιπεδο ......

Ειναι κριμα να φερομαστε σαν μικρα παιδακια που μας πειραζουνε τα παιχνιδια μας .......

Ας σεβαστουμε και τα αλλα μελη που στην τελικη δεν ειναι υποχρεωμενα να διαβαζουν τα μανουριασμενα χαμπερια μας.....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Και κατι για τον Κωσταυτια αλλα και για άλλους που αδυνατουν να καταλαβουν τι σημαινει ΣΥΧΝΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ!!!

Εχετε την υπομονη και ακουστε και τα δυο - σας εβαλα αποσπασματα (αν θελετε βαζω και άλλα πολλα, παρα πολλά...)

1. Organ Symphony 4th Movement, 2. Firebird Finale

http://www.youtube.com/watch?v=V_2FKcorqqE

http://www.youtube.com/watch?v=-WsqK1mCGeY

Φιλακια!

Reaction score
8.905

Τι περιμένεις από τον... ηλικίας 58 χρόνων...

Που του έχουν σούρει τόσα κοσμητικά επίθετα και να έχει παρατσούκλια όπως Σκαλούβλακας - Σκαρλούμπακας - Σκαλούπλακας κλπ.

Όταν όλες οι ηλικίες να τον βρίζουν και να τον έχουν του κλασίματος στα διάφορα φόρουμ, παλιά.. γιατί σήμερα μόνο εδώ τον έχουν ξαναδεχτεί... και τους ευχαριστώ (το Avsite) γιαυτό! Και σας παρακαλώ μην τον διώξετε!

Να τον έχουνε χιλιομπανάρει σε όλα τα φόρουμ της επικράτειας εφόρου ζωής...

Ήταν κάποτε πρόεδρος του συλλόγου ACA... μην ρωτήσετε σήμερα την άποψή τους γιαυτόν.

Γνωστός συκοφάντης – ίντριγκαδόρος – δολοπλόκος – ζηλιάρης... και ολα τα άλλα σχετικά συνώνυμα! Δεν τα λέω εγώ αυτά... ειναι λόγια όσων τον γνώρισαν!

Στο τέλος λόγω απομόνωσης από όλους έφτιαξε τον δικό του ιστιοχώρο... Στην αρχή τους έγλυφε όλους, για να αποκτήσει μέλη και φιλίες... δεχόταν (ο γνωστός απαράμιλλος χαλιεντάς) άτομα με ευτελή μηχανήματα και από πίσω τους τους χλεύαζε... το αποτέλεσμα (γνωστός επιλογος) ήταν να μείνει αυτός και ο σέρβερ!

Όταν λοιπόν αυτός σε αποκαλεί “κάφρο” τι συμπέρασμα βγάζει ο καθένας μας... μόνο τιμή μου προσφέρει!

Εάν κάτι από αυτά που αναφέρω είναι ψέματα... εδώ πάει η υπογραφή μου...

Reaction score
8.905

Βασιλη -Vet -Ζαπαντη-Λουκα .......ξεφευγεται και σεις και δεν νομιζω οτι χρειαζεται να το ξαναπουμε......ας σεβαστουμε τον χωρο που μας φιλοξενει και ας κρατησουμε ενα γ@μημενο επιπεδο ......

Ειναι κριμα να φερομαστε σαν μικρα παιδακια που μας πειραζουνε τα παιχνιδια μας .......

Ας σεβαστουμε και τα αλλα μελη που στην τελικη δεν ειναι υποχρεωμενα να διαβαζουν τα μανουριασμενα χαμπερια μας.....

Βλάση φίλε μου και από όλους τους άλλους συντονιστές ζητάω συγνώμη εάν κάπου παραφέρθηκα... το σέβομαι αυτό που λες και το σταματάω!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
Απάντηση: Ρημάδια του μηχανολογικού...Ζε(χ)ν

δε σε καταλαβαινω
ρωτησες κατι (το εξελαβα ειρωνικα) κι ο Λ.Σ σου απαντησε (καταλληλως)
Bhutia/Le Grand Macabre said:
...το Θέατρο της Σκληρότητας(Theatre de la Cruaute).Σύμφωνα με το δημιουργό του Antonin Artaud,δίχως ένα στοιχείο βαναυσότητας στη ρίζα οποιουδήποτε θεάματος η οντότητα του Θεάτρου είναι αδύνατη.Ως ΄΄βαναυσότητα΄΄ ο Artaud δεν εννοούσε βίαιες πράξεις ή σαδιστικές συμπεριφορές στην κυριολεξία,αλλά τις επίπονες διεργασίες στις οποίες όφειλαν οι ερμηνευτές να υποβάλλουν εαυτούς, προκειμένου να μεταδώσουν στο κοινό μιά αλήθεια που ένιωθε άβολα να συνειδητοποιήσει.Η απόλυτη εφαρμογή της χειρονομίας-μέσω της οποίας ο ηθοποιός θα έμοιαζε μ'ένα ιερογλυφικό σύμβολο διαρκώς μεταβαλλόμενο- θα διέλυε το πέπλο της πλαστής πραγματικότητας που κάλυπτε τη συλλογική αντίληψη. Έγραφε πως το θέατρο δεν θα έβρισκε τον αληθινό του εαυτό,παρά μόνο παρέχοντας στους θεατές ειλικρινείς ορμητικές παραστάσεις ονείρων,εντός των οποίων η όρεξή τους γιά εγκλήματα,οι ερωτικές τους εμμονές,η βαρβαρότητα,η ουτοπιστική τους αίσθηση γιά τη ζωή και τα διάφορα ζητήματα,ακόμα και η καννιβαλιστική διάθεση θα ξεχύνονταν μέσα τους με αυθεντικό τρόπο.Πίστευε ότι το πνεύμα είχε σκλαβωθεί στο γράμμα των κειμένων και υποστήριζε τη σύσταση μιάς μοναδικής θεατρικής γλώσσας η οποία θα διήγειρε τις υποσυνείδητες εμμονές και όνειρα του κοινού.Αυτό θα επιτυγχανόταν με την έκφραση μέσα από την ίδια τη δράση που θα απέρριπτε τη διαμεσολάβηση των λέξεων.Θα δεχόταν έτσι το κοινό μιά γραφική απεικόνιση της ανθρώπινης ύπαρξης...
http://www.avsite.gr/vb/showthread....9%E1-%F4%EF%F5-%F0%E1%E9%F7%ED%E9%E4%E9%EF%FD
Η μετεξέλιξη πάντως των παραλειπομένων γίνεται εύκολα κατανοητή.Αναπόσπαστο στοιχείο του...εφηρμοσμένου χαϊενδισμού αποτελεί η ανάγκη υπερέκθεσης του..απλωτή των ρούχων στη νοητή ΄΄ταράτσα΄΄.:whistling:
[youtube]527gCV8WeWg[/youtube]

Όσο η ΄΄μπουγάδα΄΄ δεν στεγνώνει,ο...σουρεαλισμός μεγαλώνει.:wink:

gonis

Luger
Reaction score
12.133

Βλάση φίλε μου και από όλους τους άλλους συντονιστές ζητάω συγνώμη εάν κάπου παραφέρθηκα... το σέβομαι αυτό που λες και το σταματάω!
Μη μας το κανεις αυτο φανταστικε μας Βασιλη...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038

Ζήτω το γραμμόφωνο!

Άσχετοι ξερόλες κουφάλογα, να μαζευτούμε να κάνουμε επανάσταση!

Κάτω τα σατανικά ψηφία του σι-ντι!

Κάτω οι αποπάνω!

(Κογια, λυπησου μας, μπάνιαρέ μας όλους!)

Y

Yiannis_B

Guest

Η μετεξέλιξη πάντως των παραλειπομένων γίνεται εύκολα κατανοητή.Αναπόσπαστο στοιχείο του...εφηρμοσμένου χαϊενδισμού αποτελεί η ανάγκη υπερέκθεσης του..απλωτή των ρούχων στη νοητή ΄΄ταράτσα΄΄.:whistling:
Όχι βρε Bhutia, έχω άλλα σχέδια όταν κληρονομήσω τον παππού. :rolleyes:

Άμα είμανε πραγματικά πλούσιος, θα είχα καρα-χαιντάδικα μηχανήματα. Αλλά PA! και θα καλούσα φιλαράκια σπίτι για να τα κάνουμε π@υτάνα!

Την άλλη μέρα (προς το βραδάκι δηλαδή), μέσα σε σπασμένους δίσκους, αναποδογυρισμένα ηχεία, σπασμένες μπουκάλες, και μωρά να κοιμούνται ημίγυμνα στο πάτωμα, θα καλούσα τον Μπάτλερ, να μου σιάξει καφεδάκι, και να παραγγείλει νέες προμήθειες και ηχεία, player και ότι άλλο συμπράγκαλο, είχε βγει off τελοσπάντον! :roflmao:

Και ο Σκαλούμπακας τα παίρνει με κανά δυο τσιγαράκια κάτω από το χαλί....:eek:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29