Ζητω να αγορασω υπογουφερ ενεργο 10 η 12 ιντσες

Reaction score
512
Το σαλονι μου ειναι 6x3.5m
Απο 100watt και επανω.
Τιμες απο 120ε εως 220ε
Περιοχη Αθηνα

Reaction score
512
Απάντηση: Re: Ζητω να αγορασω υπογουφερ ενεργο 10 η 12 ιντσες

η ιδοκατασκευη (ευχαριστω για την συνεργασια) προοριζεται για το υπνοδωματιο φιλε!!!
Μεγαλο ατωπημα μου η πωληση του Velodyne Impact 10 πριν 1 μηνα και τωρα το μετανιωνω και ψαχνομαι

Reaction score
0
Απάντηση: Ζητω να αγορασω υπογουφερ ενεργο 10 η 12 ιντσες

Υπαρχει 12'' μαρκας Das audio μοντελο Biflex 22. sta 50 ευρω.

Reaction score
512

Μπραβο σου ! Πολυ ωραια! περιφημα!
Η προταση σου γινεται αμεσως δεκτη(αν μου πεις οτι βρισκεται σε αριστη κατασταση)
Το κουτι το φτιαχνω. Το μεγαφωνο που κατεχεις και προτεινεις φαινεται πολυ καλο για τα λεφτα του
Το deal θα γινει σε 5 μερες
Ευχαριστω
Εντωμεταξυ θα διαθεσω χρονο και χρημα για τα παρελκομενα(μετασχηματιστες-φιλτρα-τελικο)

Reaction score
512

και ξυλεια απο praktiker στα μετρα μου seald για να τελειωνουμε

Reaction score
1.772

η jbl προτεινη 42λιτρα κλειστο η 99 λιτρα bass reflex.εγω σου προτεινω το δευτερο αλλα και κλειστο να το κανεις καντο οσο πιο μεγαλο σε παιρνη.

και βαλτου καμια 300αρια watt ενισχυτη ε 15ιντσο ειναι. αλλα ανοιξε ενα θεμα νγια αυτα να τα συζητησουμε να σου δωσω ιδεες.

υ.γ.φυσικα ειναι σε αριστη κατασταση.

Reaction score
5

300 watt σε 15ιντσο, είναι οριακό αν θες να έχεις κάποια καλή απόκριση σε μουσική. εδώ 300 watt έχει το PB-1000 μου που είναι 10αρι, και 400 watt έχει το 12ιντσο.

Reaction score
15.469
Re: Απάντηση: Ζητω να αγορασω υπογουφερ ενεργο 10 η 12 ιντσες

[
αλλα ανοιξε ενα θεμα νγια αυτα να τα συζητησουμε να σου δωσω ιδεες.
' ναι πατριωτες ,ν ανοιξει αλλο θεμα ενδιαφερομαι κι εγω να πουμε και λεπτομερειες

Reaction score
512

η jbl προτεινη 42λιτρα κλειστο η 99 λιτρα bass reflex.εγω σου προτεινω το δευτερο αλλα και κλειστο να το κανεις καντο οσο πιο μεγαλο σε παιρνη.

και βαλτου καμια 300αρια watt ενισχυτη ε 15ιντσο ειναι. αλλα ανοιξε ενα θεμα νγια αυτα να τα συζητησουμε να σου δωσω ιδεες.

υ.γ.φυσικα ειναι σε αριστη κατασταση.
Αριστη κατασταση μαλιστα πολυ καλα , οσο για τα λιτρα εισαι πολυ αναλυτικος και χρησιμος
Εγω διαλεγω κλειστο για δυο λογους (1ο ομαλοτερη αποκριση συχνοτητας(δεν συντονιζει to bass reflex) κατεβαινει πιο χαμηλα και 3ον δεν χρειαζεσαι βιβλιο για υπολογισμο του reflex
Τωρα για τα βαττ 92db ευαισθησια και τον ογκο του και μικρο σαλονι 150βαττ ειναι αρκετα για τον λογο οτι δεν βρηκα ισχυροτερο στο διαδυκτιο μετα ξεφευγει το budget

Reaction score
512

Δεχθηκα προταση σοβαρη γισ Velodyne αναμενουμε

Reaction score
1.772

300 watt σε 15ιντσο, είναι οριακό αν θες να έχεις κάποια καλή απόκριση σε μουσική. εδώ 300 watt έχει το PB-1000 μου που είναι 10αρι, και 400 watt έχει το 12ιντσο.
ελαχιστο λεω και εγω.

Reaction score
512

ευαισθησια 92db ξερει κανεις τι σημαινει? το 10ρακι ισως να εχει 89db ευαισθησια
Εχετε πειρα και το λετε? Γιατι για εμενα 150w φτανουν
Εχω αναλογη πειρα απο το αυτοκινητο μου
Το Velodyne Impact 12 που κατειχα ενα καιρο, περιλαμβανε 165watt rms τελικο και ποτε δεν το πιεσα.

gid

Reaction score
10.193

ευαισθησια 92db ξερει κανεις τι σημαινει? το 10ρακι ισως να εχει 89db ευαισθησια
Εχετε πειρα και το λετε? Γιατι για εμενα 150w φτανουν
Εχω αναλογη πειρα απο το αυτοκινητο μου
Το Velodyne Impact 12 που κατειχα ενα καιρο, περιλαμβανε 165watt rms τελικο και ποτε δεν το πιεσα.
200 βατ και 89 ευαισθησία ισοδυναμούν με 100 βατ και 92 ευαισθησία

βιβλίο δεν θα χρειαστείς για την οπή, μόνο το WinISD http://www.subwoofer-builder.com/WinISD.htm

και φυσικά τις αναλυτικές παραμέτρους του μεγαφώνου

SDr

Reaction score
13

Αν δεν κάνω λάθος αυτό πρέπει να είναι το Subwoofer
http://www.jbl.com/estore/jbl/us/products/GT5-15/GT5-15_JBL_US

Εχει ευαισθησία 96dB. Θεωρητικός και με λιγότερα από 100w θα παίξει πολύ δυνατά (με 100w θα έχεις 116db), Αρκεί να εχει επάρκεια ρεύματος ο ενισχυτης και να κατεβαίνει κάτω από τα 4Ω. Με κάποιους γρήγορους υπολογισμους με το πρόγραμμα τα 42λίτρα είναι οριακή τιμή. Προτείνεται σαφως κλειστή καμπίνα και κοντα στα 100λίτρα ειναι μια αρκετά καλή τιμή.

Εδώ αναφέρεται ότι έχει 92db
http://www.jbl.com/images/media/GT5_15_PI_EN.pdf
ενώ στο manual 96
http://www.jbl.com/images/media/GT5_15_OM_EN.pdf

SDr

Reaction score
13

Κάτι που τώρα το παρατήρησα. Το πρόγραμμα (WinISD) με τα αλλα χαρακτηριστικα που δίνει η εταιρεία βγάζει SBL 86.5db!! Που είναι χαμηλό. Αυτο που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι το 96 βγαίνει από κάποια υλοποίηση με κοντό Bass reflex και μέτρηση κοντά στα 50Hz οπου παρουσιάζεται το κέρδος από μια τέτοια υλοποίηση. Ως εκ τούτου καλό είναι να έχεις μερικά περίσσια watt της τάξης των 400 (την στιγμή που θα πας σε κλειστή καμπίνα και το θέλεις για μουσική). Αν είναι για ταινίες αλλάζει το πράμα.

Ελπίζω να βοήθησα. Προσωπικά μάλλον θα πήγαινα σε μια έτοιμη λύση, για διάφορους λόγους...:smile:

Reaction score
512

Και εγω προσανατολιζομαι σε ετοιμο μεταχειρισμενο
Το παρων σχεδιο υλοποιηται με την πρωτη πληρωμη στα σιγουρα
Το μεγαφωνο τα σπαει JBL πολυ ευαισθητο με τον 150watt τελικο που θα τον οδηγησω (4ωμ) θα εχω πολυ ογκο βαθος και καλη ατακα σφικτη grand casa κτλ
100λιτρα is fine seald
Αυτη τη στιγμη εχω τον τελικο. Σε 2 ημερες παραλαμβανω 2 μετασχηματιστες του και σε 15 ημερες το φιλτρο του.
Μενει να αγοραστει το μεγαφωνο και ξυλεια στα μετρα μου, υπολοιπομενο κοστος 85 ευρο μονο
Ο ενας απο τους δυο μετασχηματιστες ειναι 2επι 26volt 200watt και ο αλλος 2 επι 12volt 12w για την τροφοδοσια του ενεργου βαθυπερατου μεταβαλομενου φιλτρου.

Reaction score
1.772

τον μεγαλο ενισχυτη τον προτεινα για καλυτερο ελεγχο και οχι για να παιξη πιο δυνατα.
η ευαισθησια ειναι 96db σε bass reflex και 92db σε κλειστο μαλλον.

SDr

Reaction score
13

Η ευαισθησία μιας μονάδας έχει να κάνει με τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά μιας μονάδα. Μετριέται σε SPL και USPL. Το SPL είναι τα decibel που παράγει μια μονάδα, ένα μέτρο μακριά από την πηγή (μονάδα) όταν περάσει ισχύς 1watt. Το USPL όταν περάσει τάση 2.83V. Οι μετρήσεις για τα ηχεία (ειδικά όταν δεν αναγράφεται) γίνονται σχεδόν πάντα στο 1Khz. Για τις μονάδες κανονικά πρέπει να αναγράφεται που γίνεται η μέτρηση αλλιώς αν δεν κάνω λάθος είναι μια μέση μέτρηση. Στην περίπτωση του Jbl το 96db είναι μετρημένο σε USPL που αν είναι 4Ω σε SPL είναι 3db κάτω, δηλαδη 93db. Αν είναι 3Ω είναι 4.25 κοινώς κάπου στο 92db όπως αναφέρει και η Jbl. Τώρα αυτές οι μετρήσεις μπορεί να έχουν να κάνουν πάνω σε κουτί καθώς τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του ηχείου δίνουν μια ευαισθησία 90USPL και 86.58SPL, που υποδηλώνουν ένα κέρδος της τάξης των 5.5-6db, το οποίο από καπου πηγαζει (με δεδομένο ότι τα χαρακτηριστικά που δίνει η εταιρεία είναι σωστά). Θα έπρεπε να αναφέρεται καθώς είναι κάπως παραπλανητικό. To 96db όταν ακούει κάποιος υποδηλώνει ένα ευαίσθητο ηχείο. Το 86.5 πάλι όχι. Από τα 86 για να πας στα 96db θέλεις δέκα φορές μεγαλύτερη ισχύ. Όσο για τον μεγαλύτερο σε ισχύ ενισχυτή και τον καλύτερο έλεγχο θεωρητικά τουλάχιστον... δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αν συνέβαινε αυτό οι λαμπάτοι και ειδικά οι τρίοδοι δεν θα έπαιζαν τίποτα και δεν θα τους έπαιρνε κανείς με τα 3 και 5watt.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa