Διάρκεια ζωής μηχανημάτων

Reaction score
296
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διάρκεια ζωής μηχανημάτων

μαζί γράφαμε...
δεδομένου ότι χρειαζόμαστε να κατεβαίνει απροβλημάτιστα κάτω από τα 3ohm.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Re: Διάρκεια ζωής μηχανημάτων

μάλλον δεν το εξήγησα καλά.
για να μιλήσουμε και με πραγματικά δεδομένα:
ένας γρύφων (gryphon) 2100 (παραγόταν 1999-2004)

ή ένας καινούργιος, από τη στιγμή που και οι 2 έχουν τρέχουσα τιμή 2 χιλιάρικα?

Για δώσε και τον καινούργιο...

Reaction score
650
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διάρκεια ζωής μηχανημάτων

ο δεκαετής ενισχυτής 3πλάσιας αξίας θα παίζει καλύτερα? ή θα χρειαστεί και σερβις που ίσως και να μην τον επαναφέρει?

Εξαρτάται τη χρήση που εσύ θες να κάνεις. Αν θεωρείς ότι είναι συλλεκτικό κομμάτι και το θες στη συλλογή σου να το πάρεις και με μια συντήρηση το κρατάς στη ζωή και το ακούς όποτε σου κάνει κέφι.
Το service και η αλλαγή των εξαρτημάτων με καινούργια δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει τον ίδιο ήχο που είχε όταν ήταν καινούργιος.

Αν το θες για κανονική χρήση όχι. Πάρε καινούργιο ή μεταχειρισμένο μέχρι 5ετία το πολύ. Αυτό θα έκανα αν ήμουν στη θέση σου.

Reaction score
296
Re: Απάντηση: Re: Διάρκεια ζωής μηχανημάτων

Για δώσε και τον καινούργιο...
Για την ώρα δεν υπάρχει... ό,τι θέλεις από καινούργιο ss, πάνω κάτω στο ίδιο καζάνι βράζουν.
Για συλλεκτικό κομμάτι σίγουρα όχι. αλλά για να ικανοποιήσουμε καλύτερα τις αισθήσεις μας.

Reaction score
766
Απάντηση: Διάρκεια ζωής μηχανημάτων

εγώ να ρωτήσω κάτι?...

υπάρχει κάποιος τρόπος να δούμε εαν πχ ο τελικός μας έχει αρχίσει και μας κανει νερά?...

δλδ αμα βάλουμε πχ ένα βολτομετρο στις εξόδους του και δούμε τις τιμες που δίνει και είναι μικρότερες των ενδεικτικων ή μεταβάλονται συνεχώς, αυτό είναι μια ένδειξη?...(μπορεί να λεω και μ@λακια τώρα)...

ή πρέπει να πάει σε πάγκο τεχνικού, να ανοιχτεί και να μετρηθει εκει για ενα διαστημα, με τα αναλογα εργαλεια κλπ κλπ?...

επίσης αν έχουμε υψηλή υγρασία στην περιοχή, ποιό μέρος ενος τελικού είναι και το πιο ευαλωτο?...

Reaction score
1.844

Για να δεις αλήθειες πρέπει να βάλεις στην είσοδο line γεννήτρια συχνοτήτων με ημιτονοειδή παλμό και στην έξοδο του ενισχυτή δικάναλο παλμογράφο. Συγκρίνοντας τη διαφορά των γραφημάτων βλέπεις τα ελαττώματα (αδυναμίες). Όμως για ακριβέστερο συμπέρασμα πρέπει να έχεις και τα γραφήματα ενός καινούργιου, γιατί κανένας - καινούργιος - ενισχυτής δεν αποδίδει με ακρίβεια ότι δέχεται στην είσοδο.

Reaction score
766

Για να δεις αλήθειες πρέπει να βάλεις στην είσοδο line γεννήτρια συχνοτήτων με ημιτονοειδή παλμό και στην έξοδο του ενισχυτή δικάναλο παλμογράφο. Συγκρίνοντας τη διαφορά των γραφημάτων βλέπεις τα ελαττώματα (αδυναμίες). Όμως για ακριβέστερο συμπέρασμα πρέπει να έχεις και τα γραφήματα ενός καινούργιου, γιατί κανένας - καινούργιος - ενισχυτής δεν αποδίδει με ακρίβεια ότι δέχεται στην είσοδο.
μάλιστα...οπότε μονο στο πάγκο αν κάτσει ο τελικός και μετρηθεί απο μάστορη...

και να ειναι και "δικος μας" ο μάστορης...μη μας βγάλει ζημια απο κει που δεν υπάρχει...

Reaction score
512

εχει τυχει να κρατησει του παππαου μου η τηλεοραση 40 χρονια.
Επισης εχω ενα γνωστο που εχει κασσετοφωνο με μπομπινες ηληκιας 40 χρονων και λειτουργει ακομα
Το cd player μου λειτουργει αψογα 20 χρονια τωρα
Οι υπολογιστες κοινοι σπιτιου αντεχουν 13 χρονακια
Τα ηχεια δυστυχως συνεχεια αναπτυσωνται ετσι το παλιο παντα θα παιξει με κοστος την μικρη αποδωση μην ανυσηχειται αν ειναι 10 χρονων μικρη διαφορα.

OPTIMIST

"Επαγγελματίας"
Reaction score
172

Εαν μιλαμε για συσκευες hiend ,με λιγη συντηρηση μπορουν να συνεχιζουν να παιζουν μετα απο 50 χρονια.
Τα υλικα που πεφτουν ειναι οι πυκνωτες.
Εχω ενισχυτη original Naim Nap 250 (silver bumber) 30 ετων που γ@μει και δερνει οπως και τον αντιστοιχο προενισχυτη.
Τα vintage πολλες φορες αποτελουν καταπληκτικες ευκαιριες αγορας.

Reaction score
2.008

Για ένα Callisto θα έδινα μέχρι 2500Ε. Αξιόπιστη εταιρία και εξαιρετικό μηχάνημα. Δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις κάτι ουσιαστικά καλύτερο σε καινούργιο μέχρι 4000-5000Ε.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.144

Για να προχωρήσουμε λίγο την κουβέντα, έναντι του Gryphon, ποιες εναλλακτικές λύσεις έχει το παιδί για καινούργιο ενισχυτή με τιμή γύρω στις 2000€;

Reaction score
296

Η τιμολόγηση στο hi-fi είναι ολίγον υποκειμενική, οπότε το κριτήριο αυτό δεν επαρκεί. Δηλαδή, δεν σίγουρο πως ένας παλιός ενισχυτής -ακριβώτερος στην εποχή του- θα παίζει καλύτερα από έναν φρέσκο και φθηνότερο, ή το αντίστροφο. Ενεργείς κατά περίπτωσιν. Πάντως, ο,τιδήποτε έχει στην πλάτη του 10 χρόνια και πάνω, μάλλον θα χρειάζονται αντικατάσταση οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές του, ακόμη και οι μικροί. Αυτό εξαρτάται βέβαια από την ένταση της χρήσης, αλλά παίζει ρόλο και ο χρόνος.

Σε κάθε περίπτωση, ένας σύγχρονος class D έχει αφήσει πίσω του όλους τους γραμμικούς ενισχυτές ανεξαρτήτως ηλικίας, και όταν λέω όλους, εννοώ όλους - καλά μη φωνάζεις, σχεδόν όλους. Βέβαια, παίζει ρόλο και η μούρη, (όγκος, βάρος, τιμή καινούργιου, πρόσοψη, θερμότητα κλπ.), σεβαστό αυτό.

Αν, όμως, ακούς μόνο με τα αυτιά, (και όχι και με τα μάτια ή την τσέπη), πάρε ένα τελικό class D, (και μετά άνοιξε θέμα πώς θα τον οδηγήσεις, να φας το πρήξιμο της ζωής σου - τί πεθερά και μλκίες)... :biggrin:
Συμφωνώ ότι αυτά τα μαραφέτια παίζουν πολύ καλά, στη μία και μοναδική class-d εμπειρία που είχα σε σπίτι φίλου, ακούγοντας ηχειάρες dynaudio με wyred sti-1000.
Υπάρχει όμως και ένα αλλά. ήταν λίγο πιο λεπτός ο ήχος και ασθενικό το μπάσο από ό,τι θα ήθελα (αυτό μπορεί να μην αφείλεται στο wyred).
αυτό όμως που μάλλον ήταν από το Wyred, ήταν... δεν ξέρω πως να το πω... υπερέλεγχος. ακουγόταν κάτι περίεργο σαν να φρέναρε ο ήχος μετά από κάθε πέρασμα.

πάντως το γενικό αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διάρκεια ζωής μηχανημάτων

... πως να το πω... υπερέλεγχος. ακουγόταν κάτι περίεργο σαν να φρέναρε ο ήχος μετά από κάθε πέρασμα ...
Σε live πως ακούγεται, μήπως κάπως έτσι, χωρίς "ουρές";
Με την προϋπόθεση ότι ο μηχανικός ήχου έχει κάνει σωστή εγκατάσταση και ρύθμιση, βεβαίως-βεβαίως.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.201

Συμφωνώ ότι αυτά τα μαραφέτια παίζουν πολύ καλά, στη μία και μοναδική class-d εμπειρία που είχα σε σπίτι φίλου, ακούγοντας ηχειάρες dynaudio με wyred sti-1000.
Υπάρχει όμως και ένα αλλά. ήταν λίγο πιο λεπτός ο ήχος και ασθενικό το μπάσο από ό,τι θα ήθελα (αυτό μπορεί να μην αφείλεται στο wyred).
αυτό όμως που μάλλον ήταν από το Wyred, ήταν... δεν ξέρω πως να το πω... υπερέλεγχος. ακουγόταν κάτι περίεργο σαν να φρέναρε ο ήχος μετά από κάθε πέρασμα.

πάντως το γενικό αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.
Μιας και αναφέρθηκε ο wyred...
Πριν τρία χρόνια, το 2010 τέτοια περίπου εποχή, με μερικούς συμφουρίτες στο σπίτι μου, επιλέγαμε τα μηχανήματα που θα κατεβάσουμε στην έκθεση High-End, για το δωμάτιο του forum μας.
takis6c33 και striftos Θα το θυμούνται.
Σαν τελικό είχα επιλέξει τον Wyred που με τα 10 του κιλά ήταν εύκολος στη μεταφορά και με αξιοπρεπέστατο ήχο.
Κάποια στιγμή δοκιμάζουμε σε σύγκριση με τον wyred και τον γερόλυκο, μοντέλο 1992, Luxman M03. Τον ενισχυτής είχα περάσει το 2002 από πλήρη ανακατασκευή με πολλές βελτιώσεις.

Παρά τα 25 του κιλά και το ζόρικο κουβάλημα στα δωμάτια του ξενοδοχείου, τελικά στην έκθεση έπαιξε ο Luxman....

Reaction score
7.394

Για ένα Callisto θα έδινα μέχρι 2500Ε. Αξιόπιστη εταιρία και εξαιρετικό μηχάνημα. Δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις κάτι ουσιαστικά καλύτερο σε καινούργιο μέχρι 4000-5000Ε.
2500 Euro πωλούνται οι 2200. Ο 2100 που λέει ο Bower είναι στο διχίλιαρο. Μπορείτε εδώ όλοι να διαβάσετε τι γράφει η ASR για τους μεταχειρισμένους της, για να έχετε μια άποψη περί διαφοράς της τότε και τωρινής τεχνολογίας των ενισχυτών, των φθορών τους κτλ. :geek:

Reaction score
117
Απάντηση: Re: Διάρκεια ζωής μηχανημάτων

Εάν ένας ενισχυτής 10ετίας έχει παίξει πολύ λίγο όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας τη λειτουργία του από την αρχή της δεκαετίας για επιδείξεις και μετά πάλι στο κουτί του , χρειάζεται και σε αυτή την περίπτωση έλεγχος των πυκνωτών παρότι δεν έχουν πολλές ώρες στην πλάτη?

Reaction score
512
o Κυριος Yanaha μου εβαλε μικρα ηλεκτρολιτκα πυκνησεωτικα. Πιθανων να θεωρντστανουησε οτι φτανουν

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.476
Members
38.326
Νεότερο μέλος
Greg14