Επιλογή LED 40''

Reaction score
173
Καλησπέρα σε όλο το forum !

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για την επιλογή LED TV 40'' (ή καλύτερα στο εύρος 39'' - 42''). Να αναφέρω ότι προορίζεται αποκλειστικά για την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, ποδοσφαιρικών αγώνων, ταινιών και λιγότερο για video games ενω δε με ενδιαφέρει καθόλου να είναι Smart ή/και 3D. Θα ήθελα να έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:
  • Full HD
  • Δέκτη DVB-T (MPEG-4)
  • Θύρα USB για την αναπαραγωγή αρχείων (να διαβάζει FAT32 και NTFS σκληρούς, ταινίες 1080p χωρίς κολήμματα στην εικόνα, ήχο, υπότιτλους κλπ)
  • Τουλάχιστον 2xHDMI
  • Τα καλύτερα δυνατά λοιπά χαρακτηριστικά (αντίθεση, συχνότητα ανανέωσης, ηχεία κλπ) για την κατηγορία
  • Αξιοπιστία - καλό service (αχρείαστο να 'ναι)
Το budget είναι 400-450€ (max). Έχω ρίξει ήδη μία ματιά στο τσιγκούνη θα ήθελα όμως και τη γνώμη σας γιατί όχι και με βάση την ίδια εμπειρία του καθενός.

Reaction score
173
Ποίες έχετε δεί μέχρι στιγμής;
Είχα στα υπόψιν την Samsung UE40F6100 (αντί του παλαιότερου μοντέλου ΕΗ6030) η οποία αν και έχει 3D το οποίο όπως ανέφερα δε με ενδιαφέρει, έχω διαβάσει γενικά καλές απόψεις. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να πάω σε κάποια με καλύτερα χαρακτηριστικά χωρίς 3D σε αυτά τα χρήματα ή οικονομικότερη.

Reaction score
173
Μεταξύ των LG 42LN5400 και Samsung UE42F5000 ποια θα μου προτείνατε; Δεν έχω βρει κάποια συγκριτική δοκιμή μεταξύ τους ούτε τεχνικά χαρακτηριστικά όπως αντίθεση, lag κλπ για να μπορέσω να ξεχωρίσω κάποια από τις δύο. Δεν ξέρω αν η LG έχει πλεονέκτημα λόγω της IPS οθόνης.
Επίσης μήπως με μερικά χρήματα παραπάνω θα ήταν καλύτερα να πάω στη Samsung UE40F6100 αν και μικρότερη λόγω διαφοράς στα Hz από τις προαναφερθείσες;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Samsung UE32F5000 test, λογικά η 40αρα θα έχει μικρές διαφορές..
Για την LG δεν βρήκα κάτι...
Τα IPS panels δεν είναι και τα καλύτερα σε αρκετές περιπτώσεις, δεν θα έλεγα ότι είναι πλεονέκτημα για κάποια TV...

Reaction score
173
Samsung UE32F5000 test, λογικά η 40αρα θα έχει μικρές διαφορές..
Για την LG δεν βρήκα κάτι...
Τα IPS panels δεν είναι και τα καλύτερα σε αρκετές περιπτώσεις, δεν θα έλεγα ότι είναι πλεονέκτημα για κάποια TV...
Από ποια άποψη; Συγγνώμη αλλά δεν το γνωρίζω το θέμα...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.301
Καλύτερα την f5000 στις 42" παρά την 6000,εφόσον δεν σας ενδιαφέρουν οι δικτυακές δυνατότητες.

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.438
παλιότερα ( πριν 2-3 χρόνια) θυμάμαι πως μερικές υλοποιήσεις είχαν μια ιδιοτροπία κ δεν έστελναν από την usb ανεπεξέργαστα τα DD-DTS των .mkv στην έξοδο της οπτικής για να τα αναλάβει κάποιος AVR κ ήσουν αναγκασμένος να ακούς από τα ηχεία της τηλεόρασης ή να στέλνεις stereo στον AVR!
μπορεί να λέω βλακείες γιατί δεν με ενδιέφερε το συγκεκριμένο θέμα ή όντως να υπήρχε κ να έχει ξεπεραστεί τώρα.
αλλά αφού σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή από usb σιγουρέψου πρίν την αγορά!

με μια πρόχειρη αναζήτηση "samsung dts passthrough" εμφανίζονται διάφορες αναφορές από το 2012 2013...

Reaction score
173
Καλύτερα την f5000 στις 42" παρά την 6000,εφόσον δεν σας ενδιαφέρουν οι δικτυακές δυνατότητες.
Σήμερα στα Media Markt είδα δίπλα δίπλα την Samsung 5000 (100Ηz) με την 6100 (200Hz). Το βίντεο που έπαιζε ήταν ένα ντοκιματέρ με ψάρια και οι διαφορές στην κίνηση ήταν αρκετά εμφανείς (στην 5000 η κίνηση φαινόταν λες και είχε μια μικρή χρονοκαθυστέρηση). Δεν ξέρω αν υπήρχε κάποια διαφορά στις ρυθμίσεις των δύο TV για λόγους πλασαρίσματος αλλά με έκανε να αναρωτηθώ αν σε μία ταινία δράσης ή ένα ποδοσφαιρικό αγώνα οι διαφορά αυτή θα μεγενθύνεται.
Επίσης είδα κάποιες Sony στην κατηγορία αυτή οι οποίες φαίνεται να έχουν μία μεγαλύτερη ζωντάνια και καλύτερη απόδοση στα χρώματα. Είναι θέμα panel-επεξεργαστή;

Reaction score
4
Μεταξύ των LG 42LN5400 και Samsung UE42F5000 ποια θα μου προτείνατε;
θα ηθελα και εγω απαντηση σε αυτη ακριβως την ερωτηση απο καποιον που εχει αποψη, γιατι μου εχει ζητηθει απο συγγενικα ατομα να τους βρω μια καλη 42αρα σε αυτα τα λεφτα περιπου και εχω καταληξει σε αυτες τις δυο.

Βασικα θα τους ελεγα την lg αλλα δεν ξερω αν παιζει ματροσκες (dts ηχο νομιζω παιζει, αλλα αν καποιος ξερει με σαφηνεια ας πει), γιατι αν δεν παιζει, το θεωρω deal breaker δεδομενου οτι η Samsung τα κανει αυτα τα κολπα εδω και χρονια... (δε θα ηταν θεμα υπο αλλες συνθηκες, αλλα ειναι για ατομα που δε θα την ψαξουν με εξωτερικα μηχανακια και περιπλοκες αλλες λυσεις, οποτε το ολα-σε-ενα ειναι απαραιτητο).

αντε ομως, δωστε κανεις απαντηση, ειναι λιγο επειγον :p

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.169
Members
38.299
Νεότερο μέλος
icaris