Έφτασε η ώρα, ήτοι: αποκάλυψις τώρα!

Reaction score
3.899
Λοιπόν αγαπητοί φίλοι καλείστε και εγκαλείστε να αναφερθείτε στα διαδραματισθέντα ακουστικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα στο καθιστικό της οικίας μου, ανήνυχτα της γιορτής του site.
Γράφτε όσο είναι νωρίς διότι η άνοια παραμονεύει.
Το σύστημα το ακούσατε για πρώτη φορά ολοκληρωμένο και το υπενθυμίζω:
- mac mini
- amarra
- technics 1200 mkii - jelco tonearm - benz glider cardridge
- metric halo lio 8
- lipinski monoblock class A
- Lipinski 707
- Focal sub cms x 2
- Cables: mogami, gotham, kimber 8tc kai υπολογιστών για ρεύματος.
O χώρος είναι μηδενικής φροντίδας -προς το παρόν- με αρκετά -ακουστά- θεματάκια αλλά με το χαλάκι που βάζω το χειμώνα, συν κάτι ψιλοντεκοράτα΄-τάχαμου- υφάσματα στο ταβάνι, συν κάτι μπασοπαγιδόνια που θα τοποθετηθούν οσωνούπω θα μειωθούν αρκετά.
O τρόπος είναι ακροάσεις στα 85-90 ντιμπι συνήθως.
Το ζητούμενό μου είναι διαφοροποιημένο απο τις σεχουαλικές και κοινωνικές μου επιδόσεις (ψέμματα) και ας πούμε ότι συνοψίζει την όποια μου μύηση -την ποιά?- σε θέματα ακουστικής απόλαυσης μετά την σύγκρουσή μου με έναν μετρ του είδους.
Έχω ένα βίτσιο με τους μετρ, καθόσον και καθότι δεν είναι
..αμέτρητοι τον αριθμό και
...μετρήσιμοι ως προς τη γνώση τους.
Απλά πολύτιμοι για όσους μπορούν να αγαπήσουν το μέγιστο αποτέλεσμα.
Ας πούμε λοιπόν ότι δεν επιθυμώ να ξεχωρίζω το τουήτερ απο το σύνολο, δεν μαρέσουν τα τσιμπηματα σε χαηεντάδικες περιοχές του ακουστικού φάσματος, θέλω να προσλαμβάνω τα επίπεδα της ηχογράφησης και το τίμπρο των αυτών που φτόνουν τα φτα, βάθος σκηνής και τέθοια.
Οι εντάσεις που ακούγαμε προχθές είναι μεγάλες για μένα και αυτές που ακούσατε όταν έφυγα...αρρώστεια για καθημερινές ακροάσεις και δη νυχτερινές.
Όταν το γκαζώνω Κυριακή ή Σάββατο πρωί δεν κάθομαι στον καναπέ, λιγοτερο απο 3 μέτρα απέχουν τα ηχεία, κυκλοφορώ σόλο το σπίτι.
Το συγκεκριμένο σύστημα μου προσφέρει απίστευτη πληροφορία και ισορροπία αποτελέσματος σε σχέση με τις προσδοκίες μου, την αίσθηση ότι στη μονάδα του χρόνου ακούγεται ορθά.
Μετά δε το τελευταίο "χέριασμα" του μετρ, έχω συνδέσει το cd player μου και ακόμη ένα πλατώ στην Metric οπότε μπορώ να "παίζω" πέρα απο σκληρούς και τα ασημί δισκάκια μου -άλλη αίσθηση η χρήση της δισκοθήκης σου!!- και έναν άλλο συνδυασμο πλατώ-βραχίωνα-κεφαλής.
Σπέσιαλ!!!
Και βέβαια τελειωμό δεν έχει -τάχουμε ξαναπεί- αυτή η τσουτσοκάρτα...ασύλληπτο για την μέχρι προ ενός -και κάτι- έτους καθημερινότητά μου.
Τεσ πα πείτε και σεις τα δικά σας!!

Last edited by a moderator:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841
Το αδύνατο σημείο είναι τα sub . Υπολείπονται των υπολοίπων ΙΜΗΟ
Έχοντας το προνόμιο να έχω ακούσει το σύστημα σε όλα του τα στάδια στους 3 Βόλους νομίζω οτι τα subάκια δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα .Ίσως η πρόχειρη τοποθέτηση(πάνω στα βιβλία) ,θες το απόλυτο των Lipinski,πάντως κάτι με χάλασε .Το κρυστάλλινο των 707 μουτζουρωνότανε λιγάκι απο το sub .Αν έγιναν κάποιες διορθώσεις μετά το Σάββατο........Την είπα και στον Χρήστο την γνώμη μου,χαμηλα σαν να μουτζουρώνει και μεσοϋψηλά μου έλειψε η καθαρότητα που έχω συνηθίσει από τα 707 .
Το μόνο που θα άλλαζα...................
Και τα μαξιλαράκια του καναπέ επίσης,δεν τα γουστάρω :p :drinks:

ΥΓ Προτιμώ το κλινικό των Mogami έναντι των Gotham .Tα έχω αμφότερα και προτιμώ τα Mogami ,πιό καθαρά για μένα .
ΥΓ2 Τα καλώδια ρεύματος είναι από PC IBM compatible και δεν ματσάρουν με Apple :fuckyou:

Reaction score
3.899
Mάνο τα σαμπάκια όντως αναμένουν τις βάσεις τους αλλά δεν γνωρίζω πόσο καλύτερα μπορούν να αποδώσουν με αυτές.
Το στήσιμό τους έγινε απο τον Χρήστο, μόνο με το αυτί και ήταν παρασσάγκας καλύτερο απο αυτό που είχα πετύχει εγώ.
Με μετρήσεις και ανάλογα παιχνίδια της Μέτρκ, σίγουρα θα ερχόταν κάτι σωστότερο, το θέμα όμως είναι πως λαλεί με την προχειράντζα, σε ένα σύνηθες καθιστικό.
Τα mogami τα συνδυάζω είτε me gotham είτε με belden, με αρκετα διαφορετικό αποτέλεσμα.
Καταλαβαίνεις ότι τα παιχνίδια αυτά είναι ατελείωτα, γιατί ναι,καθε αλλαγή ακούγεται!!
Όσο λοιπόν μακρυά απο αυτά μένεις, τόσο περσσότερο τα απολαμβάνεις όταν παίζεις!

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Γουιδάουτ φώτος δις θρεντ σακς μπιγκ ταιμ γκαις.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841
Δεν τα φωτογραφήσαμε γιατί πεινάγαμε...................:O_o:

Τα φοβερά μαξιλαράκια πάντως φαίνονται :fuckyou:

D

deleted user 10898

Guest
Class A ειναι τα νέα μονομπλοκ?
Αμαννννννννν :angel:

Βάλε φωτό βρε τεμπέλαρε....

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Εγώ το μόνο χαι εντ που βλέπω είναι ο καθρέφτης...
Πφφφφ... αματσουρς ρε πστ μου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.229
Μανο, ειναι "ψυχολογικο" (ψυχοακουστικο) το "βρωμισμα" των σαμπ (οπως κ το κρυσταλι των λιπινσκ)

Reaction score
8.905
Θα συμφωνήσω με τον Μάνο, άλλωστε το είχα γράψει και στο άλλο θρέντ!

1. Σκηνή ατέλειωτη... με απύθμενο βάθος! (με λίγο "αυστηρό" sweet spot).

2. Σε εντάσεις που πρότεινε ο “μαιτρ”, έπαιζε σωστά!

3. Στις εντάσεις που έχωνε ο Βλάσης (Κορίνθιος) τα σάμπ τα έχαναν, γιατί επεμβαίνει ο χώρος και η τιμή τους!

4. Κρίμα δεν άκουσα το αναλογικό του... δηλαδή το πικάπ πάνω σε μέτρικ!

ΥΓ. Δυστυχώς ο καθένας μας έχει τις απόψεις / γούστα του... δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841
Να τον βράσουμε τον Χατζηποστολέν τότες .
Πάμε ντιβάνι.................:smoke:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.608
Δεν απαιτούνται φωτογραφίες γιά να γνωρίζει κανείς ότι ο χώρος έχει ακανόνιστες διαστάσεις,με τις συσκευές να έχουν άτακτη διαρρύθμιση σε συνάρτηση με αυτόν.Εμφανίζονται επιπλέον αρκετά αδέσποτα γυαλικά και μπιμπλό.Ο δε πόθος να μη νοθεύεται η απόδοση που έχει μιά καμπίνα ακουστικής ανάρτησης από τις υποβαθύφωνες καμπίνες ανάκλασης χαμηλών,παραμένει...ευσεβής.

Συμπέρασμα:Αντί ΄΄Αποκαλύψεως Τώρα΄΄...Κουβάλα Τώρα (κανένας συσχετισμός με τα γνωστά kubala)

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.669
Να μιλησει και το επισημο παπαγαλακι ...του --μαιτρ--......το συστημα τα σπαει........τα 707 αδυνατω να πιστεψω οτι δεν βρισκονται σε πολλα υποτιθεμενα Χαιεντοσπιτα.....κρυσταλλινος και καθηλωτικος ο ηχος τους με τα ηχεια ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ να εξαφανιζονται στον χωρο,ενα stage απιστευτο,μια αληθεια της μουσικης σε ολο της το μεγαλειο.......κοροιδια ηχητικη καμια.....καθεσαι και τακιμιαζεις στην στιγμη με την μουσικη αληθεια,ουτε γρεζια ,ουτε κοκκοι,ουτε μπερδεματα.........!!!!!

Στο θεμα του χαμηλου θα ελεγα και εγω οτι ενα διαφορετικο σαμπακι-κια ισως να εδινε ενα ταχυτερο και ποιο στακατο μπασο.....βεβαια ευκολα σε προδιδει ο σπιτικος χωρος με τα οποια προβληματα του ειδικα στις χαμηλες συχνοτητες !

Αν ο γερο Lipinski(βλεπε Dunlavi)ηξερε να παιζει καλλιετρα το χαιεντοπαιχνιδο ευκολα θα επαιρνε σωβρακα απο κατι εταιριακια της πο%τσας που εχουν αριστευσει στο περιτυληγμα των κατασκευων τους!!!!!

Το ειπα και εκεινο το βραδυ σε καποιους φιλους........αν ειχα τα φραγκα ευχαριστως να εδινα τα 802 μου και να επαιρνα ----707 με δυο σερβοελεγχομενα σαμπια και να αραζα !!!!!!

και δεν ειναι η πρωτη φορα που ακουσα το συστημα του αγαπητου Γιωργου μας.......

σχετικα με την Metric τα εχουμε πει.....-----ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ------για μερικους.......παιζει ομως για τους αλλους .....

:D:D

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841
Παίζει και κλασσική μουσική αψεγάδιαστα :o κόντρα σε κάθε αντίθετη άποψη :rolleyes:

Reaction score
1.815
Δεν απαιτούνται φωτογραφίες γιά να γνωρίζει κανείς ότι ο χώρος έχει ακανόνιστες διαστάσεις,με τις συσκευές να έχουν άτακτη διαρρύθμιση σε συνάρτηση με αυτόν.Εμφανίζονται επιπλέον αρκετά αδέσποτα γυαλικά και μπιμπλό.Ο δε πόθος να μη νοθεύεται η απόδοση που έχει μιά καμπίνα ακουστικής ανάρτησης από τις υποβαθύφωνες καμπίνες ανάκλασης χαμηλών,παραμένει...ευσεβής.

Συμπέρασμα:Αντί ΄΄Αποκαλύψεως Τώρα΄΄...Κουβάλα Τώρα (κανένας συσχετισμός με τα γνωστά kubala)
Βρε μάστορα!
Μουσική θέλει ν' ακούσει ο άνθρωπας, όχι να πάρει PHD στην αρχιτεκτονική και την ηλεκτροακουστική!
Θα μας τα κάνεις πενηνταράκια γιατί εμείς οι κοινοί "θνητοί" ...non capisce niente???:rolleyes:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.608
Βρε μάστορα!
Μουσική θέλει ν' ακούσει ο άνθρωπας, όχι να πάρει PHD στην αρχιτεκτονική και την ηλεκτροακουστική!
Θα μας τα κάνεις πενηνταράκια γιατί εμείς οι κοινοί "θνητοί" ...non capisce niente???:rolleyes:
Capiamo-capite-capiscono qualcosa da sentire bene...
Επειδή ακριβώς ο συγκεκριμένος το επιδιώκει με αυθεντικά ΄΄εργαλεία΄΄- αντί θρυλουμένων ΄΄μουσικών οργάνων΄΄ - είναι χρήσιμο ν'ανατρέξει σε ζητήματα που έχουν αναλυθεί πάμπολλες φορές και υπό ποικίλες περιστάσεις...Εξ ου και η αυστηρότητα οποιουδήποτε σχολιασμού.

http://www.avsite.gr/forum/threads/Λίγο-mac-λίγο-metric-λίγο-amarra-και-lipinski-thats-it.120472/page-14

http://i604.photobucket.com/albums/tt124/ccoyias/geomiat/IMG_2355_zps6dd28d8d.jpg

Ο συγκεκριμένος χώρος ακρόασης με την παρούσα διαρρύθμιση δυσχεραίνει την παραμετροποίησή του.

Η καμπίνα των υποβαθυφώνων διαφοροποιεί την ακουστική συμπεριφορά του συνόλου και τη φόρτιση χώρου σε σχέση μ'εκείνη των Ταχυπαλμίνσκι.Τείνει μάλιστα σε φαινόμενα ισχυρότερης επικάλυψης αυξανομένης της στάθμης ακρόασης.

Τα δε υπάρχοντα κρύσταλλα μειώνουν τη συνολική... κρυστάλλινη απόδοση.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.841
Κουαρτέτο οργάνων (Βλάσης-Κόγιας-μισή καρέκλα-πλοκάμι )Στο βάθος τα χαμηλοβαθύφωνα μόλις διακρίνονται

IMG_3517.JPG

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.644
Members
38.216
Νεότερο μέλος
milisios