Pop το Ελληνικό!

Reaction score
1.457
Ξανά πάλι την τραγουδάρα κι ας έκανε εκπομπή μουσικη έστω,στου αθώου Καρατζαφέρη,χαλάλι του Δημήτρη Κατή!

Reaction score
1.457
Για να το δούμε και από τις Δυτικές Συνοικίες,που κατά την ταπεινή μου άποψη στο συγκεκριμένο κομμάτι θα τους χαρακτήριζα…ξενέρωτες συνοικίες σε καμία περίπτωση δεν πιάνουν τον Δημήτρη Κατή!
Ωστόσο το 2012 αρχές,το είχα ακούσει live στο Gagarin στη Λιοσίων από τον Πασχάλη και το είχε πει πολύ καλά,καταχειροκροτήθηκε.Δυστυχώς δεν έχω το υλικό.
Ας δούμε όμως τις δυτικές συνοικίες!

Reaction score
1.457
Μια σπάνια ηχογράφηση του Δάκη το "What it was" που είναι το γνωστό "Μάζευα στα χέρια μου βροχή" σε αγγλικό στίχο.
Μουσική ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ,στίχοι ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ (τι ονοματεπώνυμο θεέ μου!).Κυκλοφόρησε το 1969.

Reaction score
1.457
Μιας και πίασαμε τον καθόλα συμπαθή Δάκη ας ακούσουμε άλλο ένα σπάνιο κομμάτι το "Κουέι Μέι"
Αντιγράφω από την εξαιρετική συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες μέρες στο http://www.lifo.gr/team/prosklitirio_nekron/43473

Να πω εδώ ότι με τον Καρβέλα είχαμε συνεργαστεί πρώτη φορά στα πρώτα μας βήματα. Μιλάω για τη δεκαετία του 1970, όπου σε ένα δίσκο μου στη MINOS μού'χε δώσει δύο δικά του τραγούδια. Το ένα απ' αυτά, μάλιστα, είχε γραφτεί για μια Γιαπωνέζα ή Κινέζα πού'χε ερωτευθεί τότε ο Νίκος κι ήθελε να το πω εγώ. Λεγόταν Κουέι Μέι!

Reaction score
1.457
Και η τελευταία ηχογράφηση του Δάκη "Το μαγεμένο καλοκαίρι".Νομίζω ταιριάζει ιδανικά στη φωνή του και στο ύφος του.

Από το CD "Κάτω Απ' Το Ίδιο Φεγγάρι"- Δημήτρης Βεριώνης (εκδ. Μετρονόμος, Δεκέμβριος 2012). Στίχοι-μουσική-ενορχήστρωση: Δημήτρης Βεριώνης.

Reaction score
1.457
Να και το original "Μάζευα στα χέρια μου βροχή" του Δάκη.Και οι ελληνικοί στίχοι είναι επίσης της Βεατρίκης Δαλαμάγκα!

Reaction score
1.457
Αλλαγή κλίματος για λίγο.Λάκης Τζορνανέλλι "Το δικό μου τραγούδι" Γ' Βραβείο φεσιβάλ Θεσσαλονίκης 1977.

Η κόρη του η Λουίζα Τζορντανέλλι είναι μια ζωντανή κούκλα στην κυριολεξία!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.250
Members
38.163
Νεότερο μέλος
Giannis2012