Βοηθήστε τον άσχετοοο

Reaction score
0
Χαίρεται σε όλους σας.. Είμαι καινούριος στο φόρουμ και ήδη έχω χάσει τη μπάλα βρίσκοντας πολυ σημαντικές πληροφορίες εδώ μέσα οπότε να είστε όλοι καλά

Ενδιαφέρομαι για την αγορά μιας τηλεόρασης στο καινούριο σπίτι μου και καθότι άσχετος με την αγορά προσπαθώ να βρω την καλύτερη λύση αρκετό καιρό..

Λοιπόν καταρχάς η θέση της TV θα είναι πάνω από τζάκι. Αρχικά με προβλημάτισε το όλο θέμα αλλά ρωτώντας διάφορους και κυρίως τζακάδες μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Εσείς τι γνώμη έχετε παρεπιπτόντως;
Η απόσταση από τον καναπέ (καναπές "Γάμμα")είναι ας πούμε 2 - 3 μέτρα. Προσανατολίζομαι σε αγορά Led Lcd 42''.. H σύζυγος επιμένει ότι μεγαλύτερη θα είναι άκομψη και θα είναι υπερβολική καθώς ο τοίχος πάνω από το τζάκι ήδη εκατέρωθεν είναι περιορισμένος καθώς έχει κάτι σαν εντοιχισμένες βιτρίνες.

Θα πω πάνω κάτω τι ακριβώς μας ενδιαφέρει σαν χρήση και θα ήθελα κάποιες προτάσεις αν σας είναι εύκολο για να προσανατολιστώ κάπου.
Ενδιαφέρομαι λοιπόν κυρίως για:
  • ταινίες.
  • αθλητικά.
  • το 3d δε μου είναι αδιάφορο, αν πιστεύετε ότι αξίζει σαν feature αλλά δεν είναι και προτεραιότητα.
  • smart μου είναι παντελώς αδιάφορο θεωρώ ότι οτιδήποτε ιντερνετικό θέλω να κάνω, υπάρχουν και λάπτοπ και πισιά στο σπίτι (αν έχετε διαφορετική άποψη παρακαλώ επιχειρηματολογήστε)
  • θα ήθελα να μην έχω πρόβλημα σε σύνδεση με λάπτοπ ή να δω μια κατεβασμένη ταινία μέσω σκληρού ή USB ή απευθείας από λάπτοπ και να παίζουν σωστά υπότιτλοι..
  • Μπάτζετ ~400 - 450 Ε, ε οκ αν κάτι είναι εξαιρετική περίπτωση ίσως ανέβουμε λίγο.
  • Σε label προσανατολίζομαι σε LG Samsung χωρίς να απορρίπτω και κάτι άλλο.
Αυτά σε γενικές γραμμές φίλτατοι περιμένω με αγωνία τις επισημάνσεις σας, συμβουλές και προτάσεις σας..
Ευχαριστώ ήδη..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.838
Καλώς ήρθατε στο AVsite!

Τοποθέτηση τηλεόρασης πάνω απο τζάκι είναι ό,τι χειρότερο εκτός αν το τζάκι είναι πολύ χαμηλό. Οι θεατές ξελαιμιάζονται και αισθάνονται άβολα, ενώ όταν το τζάκι είναι αναμμένο δε βλέπουν σωστά. Το σωστό ύψος εξαρτάται απο τη θέση θέασης όπου πρέπει τα μάτια του θεατή να είναι περίπου στο κέντρο της ή λίγο χαμηλότερα.
Σε τι ύψος θα τοποθετηθεί;

42" είναι λίγες για αυτή την απόσταση και είναι βέβαιο πως σε λίγο καιρό θα θέλετε μεγαλύτερη.

Last edited:

Reaction score
0
Πφφφφ προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη λύση για την τοποθέτηση τηλεόρασης.. Βασικά είναι η πιο ανώδυνη οικονομικά λύση και ας το πούμε κομψή για το σαλόνι.. Το τζάκι είναι αρκετά καλοφτιαγμένο, δε σηκώνει θερμοκρασία στο ύψος που θέλουμε να τοποθετήσουμε την τηλεόραση, αυτό μας έχουν πει και κανά 2 τζακάδες που ρωτήσαμε, και αν δε μας κάνει η λύση θα βρούμε κάτι άλλο μελλοντικά με κάποιο έπιπλο π.χ. απλά τώρα κάτι τέτοιο είναι ασύμφορο οικονομικά.. Το θέμα παθαίνω αυχενικό με προβληματίζει και εμένα πάρα πολύ, όπως και το ότι αν το τζάκι είναι αναμμένο δε θα βλέπει κανείς σωστά π.χ. μια ταινία.. το ύψος ας πούμε είναι γύρω στα 2 μέτρα (η πάνω πλευρά της).. Και για τις ίντζες θεωρώ ότι είναι λίγες.. Απλά τηλεορασάκιας δεν είμαι, η γυναίκα μου το ίδιο δηλαδή σπίτι μας και οι 2 έχουμε παλιές τηλεοράσεις 20ετίας καμία επαφή με Led plasma και όλο το φάσμα της τεχνολογίας αυτής, οπότε λέμε μήπως η 46'' είναι υπερβολικά τεράστια για το μάτι μας και φαίνεται άκομψη εντελώς και έχουμε σαλόνι σαν καφετέρια.. Αυτό είναι το θέμα και γιαυτό είμαστε σε 40 42'' κάπου εκεί..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.838
Αν είναι στα δύο μέτρα η πάνω πλευρά της, που δεν το θεωρώ πιθανό, τότε με τίποτα δεν πρέπει να μπει εκεί. Ακόμα και στο ένα μέτρο απ' το πάτωμα είναι ψηλά.

Μετρήστε το πιθανό ύψος του κάτω μέρους απ' το πάτωμα πρώτα.

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.438
Τοποθέτηση τηλεόρασης πάνω απο τζάκι είναι ό,τι χειρότερο εκτός αν το τζάκι είναι πολύ χαμηλό. Οι θεατές ξελαιμιάζονται και αισθάνονται άβολα, ενώ όταν το τζάκι είναι αναμμένο δε βλέπουν σωστά.
+1000
φαντάζομαι οτι εσύ,Vilosopher,αγχώνεσαι για την θερμοκρασία.αν το τζάκι,τραβάει που λένε,καλά δεν θα έχεις θέμα.
δυστυχώς όμως,εκ πείρας, αν η τηλεόραση είναι πιο ψηλά από το κεφάλι σας ο σβερκοπονοκέφαλος κ τα κουρασμένα μάτια είναι εγγυημένα σε σημείο που αν δείτε το βράδυ ταινία μετά να κοιμάστε άβολα!
επίσης σε ταινίες το μάτι σας δεν θα προσαρμόζεται ποτέ στις σκοτεινές σκηνές λόγω της φωτιάς κ θα βλέπετε μια σκοτεινή θολούρα,σαν το μπες βγές στις σήραγγες οδηγώντας ένα πράγμα!
όταν σε πείσουμε να μην μπεί πάνω από το τζάκι οι υπόλοιπες απορίες σου θα λυθούν σε δευτερόλεπτα :D

Reaction score
0
Αν είναι στα δύο μέτρα η πάνω πλευρά της, που δεν το θεωρώ πιθανό, τότε με τίποτα δεν πρέπει να μπει εκεί. Ακόμα και στο ένα μέτρο απ' το πάτωμα είναι ψηλά.

Μετρήστε το πιθανό ύψος του κάτω μέρους απ' το πάτωμα πρώτα.
Το υπολογίζω στο 1,20 με 1,50 περίπου γιατί δεν είμαι σπίτι αυτή τη στιγμή..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.301
Το υπολογίζω στο 1,20 με 1,50 περίπου γιατί δεν είμαι σπίτι αυτή τη στιγμή..
Oύτε κατά διάνοια εκτός και αν θέλετε σε κανά 3μηνο να πηγαίνετε για φυσικοθεραπεία στο σβέρκο.

Αν μπορείτε καλό θα ήταν να ανεβάσετε κάποιες φωτογραφίες ή ένα σκαρίφημα του χώρου μπας και βρούμε άλλο μέρος τοποθέτησης..

Reaction score
2.556
Πάντως εγώ που έχω προβολέα με οθόνη πάνω από το τζάκι (το κάτω μέρος της οθόνης είναι στο 1 μέτρο από το πάτωμα και το πάνω 2,25 μέτρα από το πάτωμα) δεν έχω μεν πρόβλημα αλλά θα την ήθελα λίγο πιό κάτω...

Με δεδομένο το μέγεθος της τηλεόρασής σου 42", αν η βάση είναι στα 1,2μ δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Στο 1,5 μ μάλλον θα έχεις. Κάθησε στον καναπέ και σημάδεψε εκεί που θα βλέπεις. Νομίζω θα καταλάβεις μόνος σου...

Reaction score
249
Πάντως εγώ που έχω προβολέα με οθόνη πάνω από το τζάκι (το κάτω μέρος της οθόνης είναι στο 1 μέτρο από το πάτωμα και το πάνω 2,25 μέτρα από το πάτωμα) δεν έχω μεν πρόβλημα αλλά θα την ήθελα λίγο πιό κάτω...

Με δεδομένο το μέγεθος της τηλεόρασής σου 42", αν η βάση είναι στα 1,2μ δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Στο 1,5 μ μάλλον θα έχεις. Κάθησε στον καναπέ και σημάδεψε εκεί που θα βλέπεις. Νομίζω θα καταλάβεις μόνος σου...

Όσο πιο κοντά είσαι στην οθόνη τόσο πιο μεγάλη κινηση της κεφαλής πρεπει να γίνει στον οριζόντιο άξονα
Ο προβολέας που είναι πιο μακρια βολευει περισσότερο και ή γωνία μικραινει

Reaction score
2.556
Όσο πιο κοντά είσαι στην οθόνη τόσο πιο μεγάλη κινηση της κεφαλής πρεπει να γίνει στον οριζόντιο άξονα
Ο προβολέας που είναι πιο μακρια βολευει περισσότερο και ή γωνία μικραινει
Ναι σωστό....
Εγώ είμαι στα 4+ μέτρα.

Reaction score
1.842
... 42" είναι λίγες για αυτή την απόσταση και είναι βέβαιο πως σε λίγο καιρό θα θέλετε μεγαλύτερη.
Πάμε πάλι VilosopheR, για να το διαβάσει η γυναίκα σου:
42" είναι λίγες για αυτή την απόσταση και είναι βέβαιο πως σε λίγο καιρό θα θέλετε μεγαλύτερη.
;)

Αυτό είναι ένα λάθος που δεν διορθώνεται εκ των υστέρων. Το σημείο τοποθέτησης διορθώνεται. Για το οποίο σωστή πρόταση έκανε ο Γιώργος:
... Αν μπορείτε καλό θα ήταν να ανεβάσετε κάποιες φωτογραφίες ή ένα σκαρίφημα του χώρου μπας και βρούμε άλλο μέρος τοποθέτησης..

Last edited:

Reaction score
1.953
ΜΗΝ πάρεις 42......πιο μεγάλη.....όσο μεγαλύτερη σε παίρνει για να μπεί πάνω απο το τζάκι.....για να την ευχαριστηθείς και να θές να κάτσεις να δείς τις ταινίες κτλ.....αλλιώς δεν έχέι νόημα να δώσεις 3-4 κατοστάρικα και να μην την χαρείς......

Reaction score
67
Καλησπερα και απο μενα δεν θα αναφερθω σε θεσεις θεασης και διαφορα αλλα εφοσων υπαρχει γυναικα στη μεση θα διαλεξει εκεινη τη θεση (για να μην υπαρχει γκρινια) . θα συμφωνησω με τους υπολοιπους συναδελφους στο οτι αν θελεις να δεις HD σε αυτη την αποσταση χρειαζεσαι μεγαλυτερη οθονη αλλιως κρατα τα λεφτα σου και παρε μια αναλωγων διαστασεων HD ready αλλωστε δεν θα καταλαβεις διαφορα σε αυτη την αποσταση.. ολα αυτα ειναι βεβαια στο τι μηχανημα θελεις να λες οτι εχεις ανεξαρτητα το ποσο σωστα το χρησιμοποιεις.. Μια αλλη συμβουλη για αγορα ειναι για να ψωνισεις και να κατασταλαξεις σε ποιο μοντελο να τη διαλεξεις με τα ματια σου στο πιο σκοτεινο μαγαζι που θα βρεις και οχι σε φανταχτερα κωτσοβολους mediamarkt κτλ , Αγορασε τη απ οπου θελεις αλλα διαλεξετη στα σκοτεινα για να προσεξεις ολα τα θεματα που μπορει να εχουν τα πανελ που φαινονται ολα τελεια στα φωτα. Δεν κανω τον δασκαλο ουτε τον εξυπνο απλα εχω ενα ελλατωμα αγοραζω και μετα ψαχνω... Τι εκανα εγω; περυσι τα χριστουγεννα εβαλα ενα μπατζετ 1000 ευρω για τηλεοραση .Απο φορουμ και reviews στο εξωτερικο κατασταλλαξα οτι η Samsung UE46F6510 ειναι η καλυτερη επιλογη και ομορφη και μεγαλη και 400 Hz οποτε ψηθικα πριν ακομη τη δω αποριπτωντας οποιαδηποτε αλλη LG. sony . Pansonic.. Την αγοραζω απο το πλαισιο δεν εχει σημασι απο ποιο. Την παω σπιτι κατεβαζωντας απο τον τοιχο την παλια Samsung 32 lcd σχεδον 8 ετων και τοποθετοντας την καινουρια 46αρα. Η χαρα στο ταβανι μιας και η διαφορα 32 με 46 ηταν απιστευτη. Βαζοντας ομως το πρωτο DVD ειδα μια εικονα super αλλα οταν εκλεισα το φως (βλεπω σε απολυτο σκοταδι τις ταινιες) ειδα οτη η οθονη ειχε καποια σημαδια σχεδον σε καθε γωνια και ενα στο κεντρο με διαστασεις παλαμης τα οποια σε μαυρη οθονη ηταν πιο ανοιχτα και εμοιαζαν με συννεφα. Και εκει ξεκινησε ο εφιαλτης γιατι εδωσα 950 ευρω ΜΕΤΡΗΤΑ!!!(τωρα ειναι πιο φτηνη) για να παρω κατι που θα το ειχα μεσα στα μουτρα μου και θα μου υπενθυμιζει τι βλακεια αγορασα και γιατι κατι τετοιο η παλια 8 χρονια δεν ειχε δειξει . Τη συσκευαζω την ξαναπαω την επομενη στο πλαισιο και την ανεβαζω στο service μπηκα και εγω μεσα για να τους δειξω τι εβλεπα.. Στα φωτα του service η τηλεοραση ηταν τελεια οση ωρα και την αφησαμε να ζεσταθει το πανελ. εκει ζητησα να την κατεβασουμε στην εκθεση που ηταν πιο σκοτεινη και εκει με τα χιλια ζορια παρατηρησαμε ολοι αυτα τα συννεφα που ελεγα. Ομως δεν εμεινα εκει ζητησα και απο το demo μοντελο να δειξει μια σκουρα εικονα μιας και κανενα demo δεν σταματαει να δειχνει πολυχρωμες και φωτεινες εικονες (αλλωστε αυτα διαφημιζουν με τα led) . Το καναμε λοιπον και ναι το εκανε και το demo μοντελο αλλα σε διαφορετικα σημεια.. Δεν ζητησα αλλο μοντελο ζητησα αλλη μαρκα και κατεληξα σε αυτη που απερριψα πρωτη την LG 47 620 επειδη τοτε δεν υπηρχαν ουτε sony ουτε panasonic λογω εορτων και θα παραλαμβαναν μετα την πρωτοχρονια.. Ψαχνοντας λιγο στο ιντερνετ τα αρνητικα reviews τωρα ,για τη samsung βρηκα οτι τα περισσοτερα μοντελα της σειρας 6 και λιγα της σειρας 7 παρουσιαζαν το ιδιο θεμα το οποιο δεν το χαρακτηριζαν σαν προβλημα .Οπως και να εχει εγω δεν ηθελα κατι τετοιο και ας μην ηταν προβλημα. Δοξα το θεο η lg που δεν τη συμπαθισα ποτε (ουτε τωρα) ενα χρονο η καημενη δεν εχει καταλαβει τιποτα και καλη εικονα εχει. Δεν κανω διαφημιση στην LG αλλα ψαξε πολυ καλα οποιο μοντελο παρεις ειδικα αν ειναι samsung.. συγνωμη απ ολους ζηταω αν σας κουρασα...

Reaction score
0
Δεν κούρασες καθόλου bossinis.. Ίσα ίσα που γιαυτό γράφω εδώ για να ακούσω απόψεις από κάποιους που ξέρουν πολλά παραπάνω από μένα καθότι άσχετος..(το γράφω και στον τίτλο του thread)..
Eγώ τηλεορασάκιας δεν είμαι και δε θα ήθελα και να γίνω.. Πάω σε νέο σπίτι με σύντροφο πλέον και η τηλεόραση είναι κάτι που πρέπει να αγοραστεί. Στο πατρικό μου να φανταστείτε δεν υπάρχει καν φλατ τιβι έχουμε 3 τηλεοράσεις οι οποίες είναι crt τεράστιες θεόπαλιες (20ετίας ++) οπότε καταλαβαίνετε ότι επαφή με τη νέα τεχνολογία τηλεοράσεων ούτε καν επιφανειακή. Η γυναίκα μου το ίδιο. Εξ ου και η επιμονή για τη 40-42'' "του στύλ μωρέ μήπως είναι τεράστια; και μετά χάσει όλο το νόημα ο χώρος;"
Δηλαδή βλέποντας μοντέλα σε τοπικά μαγαζιά (ζω επαρχία ήτοι δεν έχω δυνατότητα να δω χώρο με 100 τηλεοράσεις στυλ mediamarkt-πλαισιο κλπ- υπάρχει public-κωτσόβολος μεν αλλά τοπικού μεγέθους..) οι 46'' μου φάνηκαν και εμένα υπερβολικά ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ για τα μάτια μου. Δηλαδή το άλμα από αυτό που έχω συνηθίσει σε αυτό που είναι η 46άρα είναι χαοτικό. Για την f6100 έτσι όπως την είδα μου φάνηκε καλή και καλά πράγματα μου είπαν όλοι όσους ρώτησα. Και σε design μου φάνηκε όμορφη και αρκετά λεπτή κάτι που με ενδιαφέρει κυρίως καθώς θα τοποθετηθεί όπως προανέφερα αρχικά πάνω από το τζάκι.

@gstriftos : Νομίζω ότι στο πλαίσιο έστω και αν δεν το γράφει η περιγραφή στον τίτλο, η τιβι έχει και 2 3d γυαλιά, το λέει στα χαρακτηριστικά.

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.166
Members
38.297