Sharp ή Sony;

Reaction score
3
Καλησπέρα κι από μένα.
Γράφω εδώ για να μην ανοίξω (άδικα?) καινούριο νήμα. Αν χρειάζεται, παρακαλώ οι "υπεύθυνοι" ας το μετακινήσουν.

Ετοιμάζομαι για αγορά νέας 50άρας και είμαι ανάμεσα στην
SHARP LC50LE750E (700 €)
και την
SONY KDL-50W656A (800 €)

Η χρήση της θα είναι για:
TV-Digea
Internet (κατά προτίμηση ασύρματα ή μέσω tablet)
υλικό mkv κλπ κυρίως hd
ΟΧΙ Αθλητικά
ΟΧΙ 3D
φωτεινός χώρος
3 μέτρα απόσταση

Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρετε

ΥΓ Για την Σόνυ δεν βρήκα τίποτα σχετικό στο φόρουμ, παρόλο που δοκίμασα διάφορους όρους στην αναζήτηση

Reaction score
1.457
Δε νομίζω να έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά.Πάντως η 751 πρέπει να είναι παραεισαγωγή.Αν δεις και στο site του καταστήματος στην 751 δε γράφει 2 χρόνια εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας για την 751,ενώ στα άλλα μοντέλα της Sharp το γράφει.Και στο site της fgeurope που αντιπροσωπεύει τη Sharp στη χώρα μας αναφέρει τα μοντέλα 750 & 752,δεν αναφέρει κάτι για 751.Κάντους ένα τηλέφωνο πρώτα να βεβαιωθείς.

Reaction score
3
Δε νομίζω να έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά.Πάντως η 751 πρέπει να είναι παραεισαγωγή.Αν δεις και στο site του καταστήματος στην 751 δε γράφει 2 χρόνια εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας για την 751,ενώ στα άλλα μοντέλα της Sharp το γράφει.Και στο site της fgeurope που αντιπροσωπεύει τη Sharp στη χώρα μας αναφέρει τα μοντέλα 750 & 752,δεν αναφέρει κάτι για 751.Κάντους ένα τηλέφωνο πρώτα να βεβαιωθείς.
Κρίμα, γιατί αυτοί δίνουν δώρο και τα γιαλιά

Reaction score
1.457
http://www.fgeurope.gr/product/brand-1/cat-14/862/

LC50LE750
Τηλεόραση 50" με διαγώνιο 127cm και Edge LED οπίσθιο φωτισμό για υψηλή ποιότητα εικόνας.
Ανάλυση FHD 1920x1080 με δυνατότητα 3D Active προβολής και σάρωση εικόνας 200Hz Active Motion για μεγαλύτερη ευκρίνεια. Διπύρηνος Dual Core επεξεργαστής για μεγαλύτερες ταχύτητες κατά την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών. Ξεχωριστός σχεδιασμός Super Slim Silver Metal Design.

• 50’’ High Speed panel
  • Active 3D FHD 200Hz Active Motion με δυνατότητα μετατροπής 2D σε 3D
  • Edge LED οπίσθιος φωτισμός
  • Dual Core επεξεργαστής και διαδικτυακή πλατφόρμα AquosNet+ με open browser
  • Aquos Remote App, VoD Streaming
  • Ψηφιακός δέκτης DVB T/C
  • Dolby Digital Plus
  • Συμβατή με ασύρματα keyboard
  • PVR με EPG 7 ημερών
  • DLNA υποστήριξη με το WiFi dongle να περιλαμβάνεται στη συσκευασία
  • Θύρες HDMIx4 (ARC), USBx3, Scartx1, CI+ slot
  • Ενεργειακή κλάση Α+ με Eco Picture Control και Energy Save button
  • Δέχεται βάση τοίχου συμβατή με το πρότυπο VESA 400x200
  • Hotel/Public Mode
  • Διατίθεται με 1 ζευγάρι 3D γυαλιών

Reaction score
3
Ξέρεις αν η 60άρα LE752 που έχεις εσύ είναι της ίδιας σειράς/κατηγορίας/επιπέδου με την 50άρα LE750E που ενδιαφέρομαι εγώ?
πχ έχουν τον ίδιο τύπο panel ?
ίδια ποιότητα εικόνας κλπ ?

ώστε να ξέρω αν ισχύουν και για μένα όσα γράφονται στο δικό σου νήμα, που διάβασα ολόκληρο, αλλά δε νομίζω να είδα αναφορά στην 50άρα

http://lcdtvbuyingguide.com/sharp-lcd-tv/sharp-lcd.html

Last edited:

Reaction score
3
η 39' & η 50' δεν πρέπει να έχουν τον ίδιο τύπο πάνελ με την 60άρα:

The LC-60LE750 also offers Sharp’s own XGEN 3D panel, designed with advanced pixel control, to provide industry-leading levels of contrast.

http://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/eu...creen-market-with-le750-le751le752-series.htm
Τέλεια ! Το 'χα διαβάσει κι εγώ αυτό, αλλά ήλπιζα μήπως το 'χουν βάλει και στις 50άρες το XGEN.
Άρα είμαι λίγο στα τυφλά, όσον αφορά τις εμπειρίες άλλων χρηστών εδώ μέσα, αφού κανείς δε φαίνεται να έχει την 50άρα. Και με προβληματίζουν λίγο και οι 3 κριτικές πρόσφατων αγοραστών απ' το ΠΛΑΙΣΙΟ

Τελικά ήταν ιδιαίτερα κακή επιλογή…

Διάστημα ιδιοκτησίας : 1-7 ημέρες
Υπέρ : Design, 50 ιντσες
Κατά : Δύσχρηστο και αργό menu,δεν υποστηρίζει υπότιτλους, κακή ποιότητα εικόνας σε σκούρους τόνους.

Άλλα σχόλια : Από την πρώτη στιγμή είχα πρόβλημα με τα σκούρα χρώματα, όπου φαινόντουσαν περιοχές λιγότερο φωτισμένες και άλλες περισσότερο (πράγμα που μειώνει ιδιαίτερα την εμπειρία χρήσης της τηλεόρασης) .Απευθύνθηκα στην sharp για να ζητήσω αντικατάσταση και με

Value for money!

Διάστημα ιδιοκτησίας : 1-4 εβδομάδες
Υπέρ : 50 ιντσες - Τιμή - Design - Ποιότητα Εικόνας
Κατά : Λίγο αργό Menu σε σχέση με άλλα brands και μη υποστήριξη υποτίτλων σε ταινίες μεσω usb.

Άλλα σχόλια : Ας μην γελιόμαστε 50αρα με τέτοια χαρακτηριστικα με τέτοια τιμή σε άλλα brands βλέπεις μόνο με κυάλια.

Απογοητευτική

Διάστημα ιδιοκτησίας : 1-7 ημέρες
Υπέρ : Είναι 50 ίντσες
Κατά : Δεν αναγνωρίζει υπότιτλους σε αρχεία media οποιασδήποτε μορφής εάν δεν είναι ενσωματωμένοι. Το wi fi κολλάει συνέχεια και βγαίνει εκτός εμβέλειας, Και για να κάνεις την εγγραφή και την ενημέρωση του λογισμικού σου βγαίνει η πίστη.

Άλλα σχόλια : Τα εικονίδια του μενού είναι τεράστια και καθόλου εύχρηστα. Στο 3d μία ταινία που έβαλα side by side, δεν λειτούργησε. Αν είναι να χρησιμοποιείς άλλα μέσα για την σωστή λειτουργία, όπως pc, media player, τότε χάνει το νόημα της πιστεύω.

Reaction score
1.457
Για τους υπότιτλους τα ίδια ισχύουν και στην 60άρα,σχετικά με το media player της tv,το μενού είναι στην 60άρα τουλάχιστον ταχύτατο.Εγώ την έχω με καλώδιο στο router και η όλη διδικασία αναβάθμισης και τις 3 φορές ως τώρα δεν πήρε πάνω από 5'.
Για 3d side by side δεν έχω τέτοια αρχεία και δεν έχω δοκιμάσει.

Reaction score
3
Για να 'μαι ειλικρινής το κύριο που με ενδιαφέρει είναι η ποιότητα της εικόνας
(έννοια πολύ σχετική και υποκειμενική βέβαια),
μιας και πιστεύω ότι σε τόσες ίντσες τα όποια προβλήματα θα είναι ιδιαίτατα (!) εμφανή.
πχ Συνάδελφός μου πρόσφατα πήρε την πολυδιαφημισμένη - και (εμμονικά...) πολυ-προωθούμενη σε ομόλογο ελληνικό σάιτ - 40άρα Samsung F6100 και διαρκώς μου παραπονιέται για τα σπασίματα στις γρήγορες κινήσεις κλπ.

Reaction score
1.457
Σε θέματα κίνησης,3 Sharp που έχουν περάσει απ'το σπίτι μου ως τώρα δεν είχαν ποτέ θέμα.Τα χρώματα θέλουν ρύθμιση σε όλες τις τηλεοράσεις ειδικά για ταινίες.Την έχω φέρει σε αρκετά καλά επίπεδα πάντως την 60άρα πλέον.
Στα ελληνικά κανάλια όσο πιο μεγάλη είναι η tv,τόσο χειρότερη εικόνα θα βλέπεις.Στη δική μου πχ η εικόνα του ΑΝΤ1 είναι εντελώς άθλια.Για ποδόσφαιρο σε ote tv δορυφορικό είναι super η τηλεόραση,δε χορταίνεις να βλέπεις μπάλλα!

Reaction score
3
Στα ελληνικά κανάλια όσο πιο μεγάλη είναι η tv,τόσο χειρότερη εικόνα θα βλέπεις.Στη δική μου πχ η εικόνα του ΑΝΤ1 είναι εντελώς άθλια.
Εδώ ακριβώς είναι ένας από τους ενδοιασμούς μου, καθώς πολύ μεγάλο μέρος της χρήσης θα αφορά ελλην κανάλια Digea. Και εδώ ακριβώς αρχίζει...
(ετοιμάσου να σε φουντώσω...!) :headbang:

μια ελαφριά προτίμηση προς... την Σόνυ του τίτλου, για την οποία, αν και ακριβότερη και χωρίς 3D(δε χάθηκε κι ο κόσμος) διαβάζω πολλλά καλά σχόλια για την ποιότητα της εικόνας της

Reaction score
1.457
:laugh: όχι βρε τι να με φουντώσεις?Δεν έχω κάποια σχέση με τη Sharp,απλά είμαι λίγο fan των τηλεοράσεων της.Αν θες να βλέπεις ελληνικά κανάλια,πιθανόν η Sony να είναι καλύτερη επιλογή!;)

Reaction score
3
:drinks: ΟΚ, αφού το γλιτώσαμε το ξύλο :party:

ΙΣΩΣ να βοηθήσει μια βόλτα στα μεγαλομάγαζα, μπας και τις πετύχω πλάι-πλάι και δω τι ψάρια πιάνουν (αν και οι συνθήκες σ' αυτά τα μαγαζιά δε βοηθάνε και πολύ)

Reaction score
1.457
Δύσκολο να καταλάβεις ποια είναι καλύτερη στα μεγαλομάγαζα.Αν τις πετύχεις πάντως ζήτα να σου δώσουν τα remote και παίξε λίγο με τις άλλες ρυθμίσεις εικόνας που έχουν.Στα μαγαζιά συνήθως τις έχουν στο dynamic όλες τις tv.Αν πετύχεις να δείχνουν και από digea θα καταλάβεις πιο εύκολα ποια σ'αρέσει.Τα HD demo που βάζουν τις πιο πολλές φορές μπορεί να σε ξεγελάσουν εύκολα.

Reaction score
1.457
Εξαρτάται σε ποιον θα πέσεις.Σ'εμένα στο Πλαίσιο Καλλιθέας μου έτυχε ένα εξαιρετικό παιδί και ήμουν σχεδόν μια ώρα και πείραζα όλες τις τηλεοράσεις μέχρι να σιγουρευτώ τι θα πάρω!

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.166
Members
38.297
Νεότερο μέλος
kostas-rj