ΤΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Reaction score
96
Τελικά κατάφερα μέσα σε ένα μήνα να αλλάξω όλο το σύστημα!

Καλημέρα Γιώργο μου!
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Ένα DAT SONY DTC-60ES
Ένα πλατώ MICHELL GYRO S.E
Ένας βραχίονας PERFECT AUDIO MATCHING΄
Μία κεφαλή DENON DL-160
Ένα dac XINDAK 20th Anniversary edition
Ένα ζευγάρι ηχεία VISATON MONITOR 890 MKIII

Εκτός του DAT που το άκουσα μόνο για τρία λεπτά και έφυγε, τα υπόλοιπα πιστεύω ότι θα μείνουν για πολύ καιρό....(Δέχομαι προσφορές...χέ.χέ!!!)
χε χε!!! τραμπιτσα μου μυρισε!!!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.863
Καλημέρα Γιώργο μου!
Δεν μπορώ πλέον να κάνω αλλαγές.

Ζήτα βοήθεια από κάποιον συντονιστή της κατηγορίας. :)

Reaction score
1.659
Οκ, σε ευχαριστώ Γιώργο και καλημέρα!

Κύριοι συντονιστές, μπορείτε να προσθέσετε στις αρχικές λίστες τα νέα αποκτήματα?
Ευχαριστώ πολύ!!

Reaction score
39
Όντως !! Πολλά μηχανήματα έχουν περάσει από τα χέρια σου..
έχεις κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας ?

Reaction score
1.659
Όντως !! Πολλά μηχανήματα έχουν περάσει από τα χέρια σου..
έχεις κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας ?
Πρίτς , για να μου δώσεις κι'άλλα?
Άντε στο στέλνω με π.μ

Reaction score
1.659
Καλημέρα!

Να προσθέσω τα νέα μου αποκτήματα!
Ένα transport Advance MCD-403 , ένα Mac mini late 2012, έναν ολοκληρωμένο NAIM NAIT 5, ένα interconnect Nordost blue heaven, ένα interconnect Nordost red down.

Reaction score
1.659
Να συμπληρωσω τα τελευταία μια και έχω πολύ καιρό...

Ένας ολοκληρωμένος PERREAUX 200 ξεκουράστηκε για ένα βράδυ σπίτι μου και την άλλη μέρα αναχώρησε.
Ένα dac SCHIIT AUDIO, LOKI DSD με συντόφευσε υπέροχα τις τελευταίες 20 μέρες σαν μεταβατικό στάδιο.
Εν τω μεταξύ αποκτήθηκαν και υπάρχουν ακόμα:

Μία κεφαλή STANTON 881S
Ένα phono stage CARY PH-302 MKI
Ένας προενισχυτής KRELL KRC-3
Ένα ζεύγος μονομπλόκ KORATO KVA-150M
Ένα ζεύγος καλώδια CHORD CARNIVAL και jumpers CHORD CARNIVAL

Reaction score
1.659
Μιάς και έχω καιρό να συμπληρώσω...
Ένα Dac GUSTARD X-10 DSD
Ένας πολυκάναλος ραδιοενισχυτής με τριπλό dvd SANSUI RX-9930 AVD.

nima

Banned
Reaction score
618
Όταν έχεις όρεξη και χρόνο γράψε ποια από όλα όσα είχες θα ήθελες να κρατήσεις αν είχες την οικονομική δυνατότητα καi τον χώρο, ποια δηλαδή σου άρεσαν περισσότερο και γιατί.
recommended components by artvoice :beach:

Reaction score
1.659
Μιά και με κέντρισες Νίκο, θα γράψω κάποια πράγματα για μηχανάκια που θυμάμαι με αγάπη και νοσταλγία, όχι μόνο για τον καλό τους ήχο, αλλά γιατί κάτι καλό μου θυμίζουν απο το ταξίδι αυτό...

Reaction score
1.659
Πάντα θυμάμαι με αγάπη το πρώτο καλό σύστημα που μου πήρε ο πατέρας μου σε ηλικία 14 ετών, το 1977.
Ραδιοενισχυτής SUPERSCOPE, πικάπ PIONEER PL-112 και ηχεία PIONEER.
Είχα μια κουνιστή πολυθρόνα (που την έχω ακόμα στο εξοχικό) και καθόμουν και άκουγα Beatles 1962-1966, το διπ΄λό κόκκινο, διαβάζοντας απο το εσώφυλλο τους στίχους!!
'' Κύριε καθηγητά, ΄΄ολη μέρα είναι σε μιά κουνιστή πολυθρόνα και ακούει μουσική'' ...έλεγε η μάνα μου στο σχολείο...

Reaction score
1.659
Το 1981, παίζοντας για πρώτη φορά λαϊκό λαχείο, κερδίζω 80.000 δρχ, 8 μισθοί τότε...Τα επένδυσα αμέσως!! QUAD 405 + 33 !!
Η πρώτη μου αγάπη, με έβαλε να υπογράψω σε ένα χαρτί ότι δεν θα τα πουλήσω...Αρχές του 1982 πούλησα τα Quad και την Άντα που τόλμησε να με περιορίσει....

Reaction score
1.659
Από αγγελία στον ήχο το 1982 , γνωρίζω τον Δημήτρη Ξυθάλη που πουλάει ένα σέτ Quad 22 + Quad II , πλήρως ανακατασκευασμένα απο τον ίδιο, λες και είχαν βγεί από το εργοστάσιο! Μαζί με μιά κεφαλή Nakamichi 1000 που πήρα από τον ίδιο, ένα Thorens TD-160 super με Mission 774 και ένα ζευγάρι θρυλικών Mission 770, έχω έναν καταπληκτικό ήχο Αγγλικής σχολής. Το σύστημα συνοδεύει ένα AKAI GX-4000D και ένα tuner Quad FM-3 που είχα πάρει απο τον ''ΘΕΙΟ'' Μιχάλη Γιαρίμουστα, 30.000 δεχ έκαστο.
Γενικά με τον ΘΕΙΟ είχαμε μιά ιδιαίτερη σχέση και χημεία για αρκετά χρόνια και είχα πάρει αρκετά πράγματα απο αυτόν. Την ίδια σχέση είχαμε και με τον Δημήτρη Ξυθάλη, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα μέχρι σήμερα και σαν τεχνικό και σαν άνθρωπο!

Reaction score
1.659
Το 1987, παντρεύομαι και αντί ωρολογίου δώρου αρραβώνα, παίρνω έναν MUSICAL FIDELITY A1. Στο ταξίδι του μέλιτος στην Κωνσταντινούπολη, μπαίνουν κλέφτες στο σπίτι και μου παίρνουν τον ενισχυτή... Την γλιτώνουν τα ηχεία που είναι κρεμασμένα με συρματόσχινα απο το ταβάνι και ένα πικάπ WALKER CJ61 - το βαρελάκι που μάλλον το πέρασαν για ιδιοκατασκευή!!

Reaction score
7.351
Από το βιβλίο:

Ξέρεις κάτι φίλε; φίλε μου άγνωστε, κολλητέ ή φίλεχθρε; Είμαι αυτή που είμαι· πλασμένη από άστρα και φως, σκοτάδι και λάβα· πάθος, λάθη και εμμονές, όνειρα, κολλήματα και στραβές· αγαπώ το είναι μου όπως είναι· το αποδέχομαι πια, δεν θα αλλάξω για κανέναν και τίποτα - αυτή είναι και θα είναι η ζωή μου, μέχρι το τέλος.

Αποδέχομαι τον άλλο όπως είναι, απαιτώ όμως να με δεχτούν και εμένα όπως είμαι. Μόνη μου πορεύτηκα 45 χρόνια - μη μου απλώσεις χέρι για να με αλλάξεις. Δεν θα γίνει ποτέ, αν εγώ το επιθυμώ μόνο τότε θα περάσω επίπεδο. Τέρμα οι συμβουλές, τέρμα τα δήθεν. It’s me, και όπως έστρωσα θα κοιμηθώ...

Reaction score
1.659
Να πώ ότι απο τα 15 μέχρι και τα 28, κατασκεύασα διάφορα ζευγάρια ηχεία, κυρίως τους γνωστούς δορυφόρους BBC με τα γνωστα T27 και B110 της KEF, που τους είχα φτιάξει τρείς-τέσσερις φορές. Πάντα έβαζα μέσα αυθεντικό μαλλί προβάτου που έπαιρνα απο βοσκούς στην Κάρυστο που με κοίταζαν απορρημένοι...Στην τελευταία δόση μου είχε περισσέψει ένα τσουβάλι μαλλί που επειδή δεν είχα κουράγιο για άλλα, το πήγα σε ένα πλεκτήριο και το αντάλλαξα με μιά έτοιμη μάλλινη κουβέρτα!! Η τελευταία δημιουργία που έφτιαξα ήταν το 1990, ένα καλό δίδρομο ηχείο με οκτάιντσο kevlar ETON και το γνωτό τουίτερ τιτανίου της FOCAL.

Last edited:

Reaction score
1.659
Από το βιβλίο:
Ξέρεις κάτι φίλε; φίλε μου άγνωστε, κολλητέ ή φίλεχθρε; Είμαι αυτή που είμαι· πλασμένη από άστρα και φως, σκοτάδι και λάβα· πάθος, λάθη και εμμονές, όνειρα, κολλήματα και στραβές· αγαπώ το είναι μου όπως είναι· το αποδέχομαι πια, δεν θα αλλάξω για κανέναν και τίποτα - αυτή είναι και θα είναι η ζωή μου, μέχρι το τέλος.

Αποδέχομαι τον άλλο όπως είναι, απαιτώ όμως να με δεχτούν και εμένα όπως είμαι. Μόνη μου πορεύτηκα 45 χρόνια - μη μου απλώσεις χέρι για να με αλλάξεις. Δεν θα γίνει ποτέ, αν εγώ το επιθυμώ μόνο τότε θα περάσω επίπεδο. Τέρμα οι συμβουλές, τέρμα τα δήθεν. It’s me, και όπως έστρωσα θα κοιμηθώ...

Πολύ σοφή κουβέντα Γιάννο!!
Αν η ζωή μου είναι μιά περιπέτεια, είναι ίσως γιατί πολύ λίγοι κατάφεραν να με βάλουν σε καλούπι, για πολύ ή για λίγο...
Όμως τελικά...τσούπ!!! βγαίνω.....
Το πιό ανόητο πράγμα, είναι να προσπαθείς να κάνεις έναν άνθρωπο αυτό που δεν είναι!!

Reaction score
1.659
Μετά ένα μικρό διάλλειμα φιλοσοφικής αποτίμησης της στάσης ζωής, συνεχίζουμε...
Πάντα είχα μιά αδυναμία στα ραδιόφωνα! Απο τα 50 και πλέον tuner που πέρασαν απο τα χέρια μου, πέραν του Quad FM-3 που ήταν το πρώτο καλό που αγόρασα, αυτά που συγκίνησαν με τον ήχο τους ήταν το REVOX A-76 που λίγο μετά που το έδωσα το είδα σε αφιέρωμα στον ΗΧΟ, το REVOX B-760, το καλύτερο όλων που πέρασε δύο φορές απο τα χέρια μου, το MERIDIAN 504 και το DENON QS-T10 , δύο ψηφιακά tuner με τελείως αναλογικό.

Reaction score
1.659
Το 1988, αποχωρώ απο το βινύλιο πουλώντας το πικάπ και όλους μου τους δίσκους. Με τα χρήματα που παίρνω, αγοράζω ένα κασετόφωνο NAKAMICHI BX-100. Περνάω στην ψηφιακή εποχή, επειρεασμένος απο τον συμμαθητή μου που έχει πάρει ήδη από το 1983 το πρώτο cd της MERIDIAN το MCD. Θα το αποκτήσω 20 χρόνια αργότερα σαν μεταχειρισμένο. Απο τα cd που πέρασαν από τα χέρια μου, τα καλύτερα ήταν όλα τα cd της MERIDIAN, ένα PHILIPS 850 που έχω ακόμα στο εξοχικό, ένα SONY ES-50 με το βαρύ clamp που πήρα καινούργιο και ένα TRANSPORT - DAC της AUDIO ALCHEMIST που ήταν σαν μικρό πλυντήριο...
Απο την εποχή του cd που για μένα πέρασε και αυτή την στιγμή δεν έχω κανένα, μου έχει μείνει αξέχαστη η διαφήμιση του συγχωρεμένου Γιώργου Ζωδιάτη το 1983 για το cd της PHILIPS!!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293