Εσωτερικη καλωδιωση ηχειων

Reaction score
26
Το καλώδιο που χρησιμοποιώ από τον ενισχυτή (musical fidelity B 1) στο ηχείο είναι η ¨κοτσίδα¨ με έξι UTP CAT6. Έχω υπόψη μου τα VAN DEN HUL C122, BELDEN 46380, MOGAMI 3103, τα οποία βρίσκω στην Ελλάδα.
Τι λέτε?

Reaction score
27
Στειλε πμ στν Βασιλη Μ μηπως εχει , η να σου πει που μπορεις να προμηθευτεις χιτατσι. Μετα απο πολλες δοκιμες πιστευω απολυτα οτι αυτο το καλωδιο ταιριαζει μανουλα σε full range μεγαφωνα! Ειδικα στο fostex που εχει μια ταση να [φωναζει στις μεσαιες] αν δεν ταιριαξει με το ενισχυτικο που θα το συνοδευσεις.
Τα ηχεία μου είναι ίδιο κατασκευή με 2 8 ίντσα 83 lt. Τα καλώδια που έχω μέσα είναι τfocal 2 x 2.5 .
Ταkis. Μήπως ξέρεις, γι αυτά τα παμπάλαια audax που έχω, τι καλώδιο θα
βοηθούσε;
Ευχαριστώ ,πολυ.Καλό μεσημερι

Reaction score
1.777
Θωμα δεν υπαρχει μπουσουλας!!!
Το καλωδιο που προτεινω στον φιλο , απλα πηρα το θαρρος επειδη τα φουλ- ρειντζ εχουν μια ταση να ειναι προβολικα στις μεσαιες , και επειδη ειχα χιτατσι και τα δοκιμασα με δυο απο τους ενισχυτες μου ειδα οτι εχει μια ταση να [μαζευει] καπως την εμφωνια . . Μετα απ αυτο πιστευω οτι θα ταιριαζει μια χαρα σε μοναδες τυπου fostex.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
τακη για καποιους είναι ευχης εργο το <φουσκωμα> μεσαιων
και μετα είναι και το θεμα
ποσες μεσαιες εχεις
και ποσες θες ..........

Reaction score
1.777
τακη για καποιους είναι ευχης εργο το <φουσκωμα> μεσαιων
και μετα είναι και το θεμα
ποσες μεσαιες εχεις
και ποσες θες ..........
ΑΡΓΥΡΗ η προταση μου ισχυει μονο για τον φιλο που αν καταλαβα καλα τελειωνει κατι σε diy με μονοδρομο fostex. Aυτες η μοναδες ακομα και απο pdf αν τις διαβασεις εχουν μια εμφαση στις μεσαιες σε σχεση με το υπολοιπο φασμα. Ασε που αν τα ενισχυτικα που τα οδηγουν αν δεν ταιριαξουν θα ακους λες και παιζει θυροτηλεφωνο!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
οι μοναδες σιγουρα εχουν ;)
ο ακροατης τι εχει ?
ή θελει ?
γιατι αχορταγοι ,ή ολιγοφαγοι υπαρχουν παντου:drinks:

Reaction score
1.543
γιατι ολα τα παλια καλα μονιτορ της JBL ειχαν μονοκλωνες εσωτερικες καλωδιωσεις?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
τα μονόκλωνα σπανε πιο ευκολα από τα πολυκλωνα
αν αυτό λεει κατι σε καποιον

Reaction score
26
Για ενισχυτικά θέλω να τονίσω ότι σκοπεύω να φτιάξω με την βοήθεια φίλου ηλεκτρονικού ένα μικρό λαμπάτο. Η μικρή συμβίωση με τα fosteχ δείχνει ότι όντως είναι δύσκολο ηχείο. Καλές ηχογραφήσεις τις αποδίδει καλά, τις άσχημες (spotify, fm κλπ) δεν τις συγχωρεί με τίποτε. Επειδή λοιπόν έχω καταλήξει ως προς την επιλογή του ηχοαπορροφητικού υλικού θέλω να καταλήξω και με την επιλογή καλωδίου για να τα κλείσω επιτέλους.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
τελικος κριτης θα εσαι εσυ
και με ένα και μονο καλωδιο , πιθανο να μην μαθεις ποτε ολη την αληθεια
Αν σε περνει για παιχνίδια , μονο κερδος θα εχεις

Reaction score
1.777
Για ενισχυτικά θέλω να τονίσω ότι σκοπεύω να φτιάξω με την βοήθεια φίλου ηλεκτρονικού ένα μικρό λαμπάτο. Η μικρή συμβίωση με τα fosteχ δείχνει ότι όντως είναι δύσκολο ηχείο. Καλές ηχογραφήσεις τις αποδίδει καλά, τις άσχημες (spotify, fm κλπ) δεν τις συγχωρεί με τίποτε. Επειδή λοιπόν έχω καταλήξει ως προς την επιλογή του ηχοαπορροφητικού υλικού θέλω να καταλήξω και με την επιλογή καλωδίου για να τα κλείσω επιτέλους.
Aν η κατασκευη σου ειναι τυπου blh κανε τις καταλληλες τρυπες που πρεπει να γινουν σε ολα τα εσωτερικα τοιχωματα και με μια ατσαλινα [ αν εισαι σε ευθεια] μπορεις να βαζεις και να βγαζεις οτι καλωδιο θελεις! Το ποιο καλιτεχνικο ειναι να μπορεσεις να βαλεις ενα μικρο [σαν σωληνακι] ειτε απο ξυλο ειτε απο καποι αλλο υλικο που να διαπερνα ολα τα τοιχωματα και να καταληγουν οι ακρες του η μια πισω απο την μοναδα [στο πρωτο χωρισμα] και η αλλη στην πισω πλευρα , ετσι που να μπορει να λειτουργει σαν οδηγος στο να περνα αννετα το καλωδιο.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αγαπητοί συνκοπρίτες ,
επειδή ο φίλος είναι νέος (15ποστ) ας σεβαστούμε την απορία του.
Ναι ,κατηγορηματικά η εσωτερική καλωδίωση δίνει την δική της συμβολή σε αυτό που ακούμε .Όσοι το έχουν κάνει μπορούν να το βεβαιώσουν .Καλώδιο ικανής διατομής (2 Χ2,5 τουλάχιστον) ,επώνυμης εταιρείας (πχ belden,mogami ,supra) είναι μια καλή αρχή.
Συν όσα πρότεινε ο Petermeni :hi:
Τι εννοεις ειναι μια καλη αρχη; Θα εχει και συνεχεια ??:o

I

iason

Guest
Το καλώδιο που χρησιμοποιώ από τον ενισχυτή (musical fidelity B 1) στο ηχείο είναι η ¨κοτσίδα¨ με έξι UTP CAT6. Έχω υπόψη μου τα VAN DEN HUL C122, BELDEN 46380, MOGAMI 3103, τα οποία βρίσκω στην Ελλάδα.
Τι λέτε?
Το VDH cs 122 είναι καλώδιο χωρίς μεσαία ,καλό μπάσο γλυκά πρίμα αλλά στη μέση έχει τρύπα !

Reaction score
1.685
Για εσωτερικη καλωδιωση χρησιμοποιουμε VDH CS 12, μονοπολο πολυκλωνο 4 καρε, (το '1/2' του CS 122 που κυριως χρησιμοποιηται για εξωτερικες συνδεσεις).
Δεν παρουσιαζει κανενα απο τα ανωτερω φαινομενα, οπως επισης και το 122.

I

iason

Guest
Για εσωτερικη καλωδιωση χρησιμοποιουμε VDH CS 12, μονοπολο πολυκλωνο 4 καρε, (το '1/2' του CS 122 που κυριως χρησιμοποιηται για εξωτερικες συνδεσεις).
Δεν παρουσιαζει κανενα απο τα ανωτερω φαινομενα, οπως επισης και το 122.
Αποψή σου και σεβαστή ,στά αυτάκια μου αλλιώς ακούγεται μπορώ να πιστεύω αυτό πού ακούω η μήπως όχι;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.162
Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ποιο καλώδιο <<λέει>> την αλήθεια και ποιο χρωματίζει.
Και γιατί να μην είναι προβληματική η συσκευή και αποκαλυπτικό το καλώδιο ή το αντίθετο?

Reaction score
1.014
Εγω παλι που ειμαι στα σκαρια σε ob αγορασα belden 9497 για εσωτερικη, πιστεω οτι θα ειναι τιμιο για τα λεφτα του..
και λεω θα, γιατι ακομα ειμαι στην κατασκευη.

Reaction score
1.685
Αποψή σου και σεβαστή ,στά αυτάκια μου αλλιώς ακούγεται μπορώ να πιστεύω αυτό πού ακούω η μήπως όχι;
Ετσι τα λες σωστα. !!!

Το VDH cs 122 είναι καλώδιο χωρίς μεσαία ,καλό μπάσο γλυκά πρίμα αλλά στη μέση έχει τρύπα !
Αλλα ετσι ως κανονα, οχι !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.245
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR