F.O.- Ενισχυτής mosfet από τη Σλοβενία

K

kimon

Guest
Όσο έστρωσε … έστρωσε. Χθες το βράδυ είχαμε ακροάσεις !!!!

Λοιπόν, ο FirstOne είναι ένας δυνατός ενισχυτής με κλασατο και ευχάριστο ήχο, αρκετή έκταση στα μπάσα και πολύ μαλακά (έως roll-off) πρίμα.

Οι φωνές, όμως, είναι λίγο πίσω και τα μπάσα δεν ελέγχονται επαρκώς και γενικά έχει λιγο μειωμένο 3D. Αυτά, όμως, μπορεί να οφείλονται στο αναλογικό και σχετικά μικρό τροφοδοτικό - όταν έρθει το Hypex θα δούμε. Μπορεί, όμως, να οφείλονται και στα πολύ δύσκολα ηχεία μου. Γι αυτό θα πρέπει να τον ακούσω και με άλλα πιο νορμάλ ηχεία.

Παίρνοντας σήμα απευθείας από το CD, χρειάστηκε να ανεβάσω το volume στο -20 db για να ακούω ικανοποιητικά. Άρα ένας προενισχυτης θα του έδινε αρκετά.

Σε σχέση με τον λαμπατο ολοκληρωμένο μου, ο FirstOne ακούγεται πιο κουρεμένος στα ψηλά και υπολείπεται σε ανάλυση, περιγραφή και αέρα ανάμεσα στα όργανα. Αλλά και η τιμή του, βέβαια, είναι και 20 φορές μικρότερη. :dance2:
Περιμένω να μας πεις την βελτίωση με το hypex και με καλό στρώσιμο(ο LC λέει ότι οι mundorf θέλουν πάνω από 40 ώρες για να <<φορμαριστούν>>).Αλλά και πάλι,αν παίζει έτσι από τώρα...στο τέλος θα πρέπει να του στήσουμε άγαλμα αυτουνού του τύπου!
ΥΓ.Η ρύθμιση του dc offset ήταν εύκολη;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.932
Όσο έστρωσε … έστρωσε. Χθες το βράδυ είχαμε ακροάσεις !!!!

Λοιπόν, ο FirstOne είναι ένας δυνατός ενισχυτής με κλασατο και ευχάριστο ήχο, αρκετή έκταση στα μπάσα και πολύ μαλακά (έως roll-off) πρίμα.

Οι φωνές, όμως, είναι λίγο πίσω και τα μπάσα δεν ελέγχονται επαρκώς και γενικά έχει λιγο μειωμένο 3D. Αυτά, όμως, μπορεί να οφείλονται στο αναλογικό και σχετικά μικρό τροφοδοτικό - όταν έρθει το Hypex θα δούμε. Μπορεί, όμως, να οφείλονται και στα πολύ δύσκολα ηχεία μου. :dance2:
Με αντίσταση 3,8 Ωμ στους 68 κύκλους και τη φάση στις -50 μοίρες είναι ζόρικο το ηχείο σου.
Δοκίμασε να οδηγήσεις μόνο με το ένα κανάλι και πες μας εντυπώσεις ελέγχου χαμηλά.

Reaction score
2.566
Θεοδόση, επειδή από ότι καταλαβαίνω σου αρέσει η λάμπα αλλά αναγνωρίζεις το γεγονός ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σωστά το ηχείο σου, θες να σου δώσω ένα τηλ. να συννενοηθείς να σου φτιάξει καθηγητής ηλεκτρονικής και άψογος τεχνικός αυτό ακριβώς που θες? Έχω δει και ακούσει τις απίστευτες υβριδικές, μοσφετ-λάμπα κατασκευές του... Με ευχαριστείς μετά...;)

Reaction score
751
ΥΓ.Η ρύθμιση του dc offset ήταν εύκολη;
Εύκολη ήταν. Απλώς τα trimmer που έχει μάλλον δεν είναι πολυστροφα και με το παραμικρό άγγιγμα φεύγουν 30-40 mV.

Reaction score
751
Θεοδόση, επειδή από ότι καταλαβαίνω σου αρέσει η λάμπα αλλά αναγνωρίζεις το γεγονός ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σωστά το ηχείο σου, θες να σου δώσω ένα τηλ. να συννενοηθείς να σου φτιάξει καθηγητής ηλεκτρονικής και άψογος τεχνικός αυτό ακριβώς που θες? Έχω δει και ακούσει τις απίστευτες υβριδικές, μοσφετ-λάμπα κατασκευές του... Με ευχαριστείς μετά...;)
Βρε Alex, δεν έγραψα ποτέ κάτι τέτοιο.
Μόνο τις φωτογραφίες κοιτάς?
Για δες στο πρώτο μου post το κειμενο.

Last edited:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Ναι.

Ηχεία: τα Sonus Faber Amati Anniversario
SACD: το Esoteric K-03
Καλώδια: τα Musical Wire Belcanto και Jorma Origo
Αντίπαλο δέος: ο ολοκληρωμένος Viva Solista MKIII 845 SET
Δεν μας κανεις και μια φωτοπαρουσιαση???
Ειναι κριμα να λειπει το συστημα σου απο εδω ...http://www.avsite.gr/forum/forums/Ηχητικές-Αποδράσεις.201/

Reaction score
1.766
μαλλον του επεσαν βαρια τα ηχεια σου.μην ξεχνας οτι ειναι 160 watt.
κατα τα αλλα σαν να περιγραφεις λαμπα vs τρανζιστορ.

Reaction score
751
Με αντίσταση 3,8 Ωμ στους 68 κύκλους και τη φάση στις -50 μοίρες είναι ζόρικο το ηχείο σου.
Δοκίμασε να οδηγήσεις μόνο με το ένα κανάλι και πες μας εντυπώσεις ελέγχου χαμηλά.
Πραγματι, κοιτα τι μου απαντησε οταν τον ρωτησα:

I checked the impedance and phase curves and the most problematic is 68 Hz/-58 deg, also 3 Ohms in general mid band.
Well my opinion would be to go either with single module per channel with SMPS1200 or bridged with +/-45 V regulated SMPS.
Low frequency around 100 Hz to 1 k is really not a problem for FO to drive (most capable here), upper band by amati is not problematic.

So in general I think it is OK.

More SPL will come out of bridged version, but 230 W/4 Ohm of one FO channel is still a lot.

Reaction score
8.905
Αυτο ειναι στο δευτερο μαθημα νεαρε.
Μη θες να τα μαθεις ολα σημερα !! :bigboss:
Να μου πεις στο τρίτο μάθημα και από ποια χώρα λάμπες παίζει "σωστά" το σύστημα... με τις φ, τις χ, τις ψ, η τις ω....:prankster:

Σοβαρά τώρα, κάνε μας και μια παρουσίαση να χαζέψουμε...;)

Reaction score
751
μαλλον του επεσαν βαρια τα ηχεια σου.μην ξεχνας οτι ειναι 160 watt.
κατα τα αλλα σαν να περιγραφεις λαμπα vs τρανζιστορ.
Γιώργο, αυτό το roll-off στα πρίμα λες να οφείλεται στο τροφοδοτικό ?

Reaction score
1.766
ναι οι μεγαλοι ηλεκτρολυτικοι ειναι αργοι.επισης με τα δυο hypex θα στρωσουν και τα μπασα αφου το τροφοδοτικο σου ειναι μικρο.

Reaction score
751
.... θες να σου δώσω ένα τηλ. να συνεννοηθείς να σου φτιάξει καθηγητής ηλεκτρονικής και άψογος τεχνικός αυτό ακριβώς που θες? Έχω δει και ακούσει τις απίστευτες υβριδικές, μοσφετ-λάμπα κατασκευές του... Με ευχαριστείς μετά...;)
My name is Levinson.... Mark Levinson !

:hi::imtheking:

Y

Yiannis_B

Guest
Γιώργο, αυτό το roll-off στα πρίμα λες να οφείλεται στο τροφοδοτικό ?
ναι οι μεγαλοι ηλεκτρολυτικοι ειναι αργοι.επισης με τα δυο hypex θα στρωσουν και τα μπασα αφου το τροφοδοτικο σου ειναι μικρο.
:rolleyes:

? για ρίξε κανένα pdf...

Reaction score
488

? για ρίξε κανένα pdf...
Σκετος pdfακιας εισαι βρε παιδακι μου , και ποσταρεις και θες να βλεπεις μονο pdf , με δικα σου λογια τιποτα δεν ....

Y

Yiannis_B

Guest

είμαι δυσλεκτικός....όπως όλα τα μεγάλα μυαλά...:prankster:

..τώρα με δικά μου λόγια έχω εξηγήσει και επιχειρηματολογήσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά είναι τελείως διαφορετικό από το να πετάω ατάκες του στιλ, οι χοντροί πυκνωτές είναι πιο δυσκίνητοι....:focus:

Μπορεί να υπάρχει εξήγηση, ας την ακούσουμε και ας κρίνουμε.

Last edited by a moderator:

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491
Για το μηχανάκι, πόσα PDF διάβασες ωρέ όργιο? :p

Reaction score
1.766

είμαι δυσλεκτικός....όπως όλα τα μεγάλα μυαλά...:prankster:

..τώρα με δικά μου λόγια έχω εξηγήσει και επιχειρηματολογήσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά είναι τελείως διαφορετικό από το να πετάω ατάκες του στιλ, οι χοντροί πυκνωτές είναι πιο δυσκίνητοι....:focus:

Μπορεί να υπάρχει εξήγηση, ας την ακούσουμε και ας κρίνουμε.
τι θες γιαννη μαρκες;
διαλεξε και παρε μονος σου.
φυσικα και υπαρχουν μεγαλοι πυκνωτες που δεν ειναι αργοι
και τους προτιμω αφου τα bypass δεν μου ακουγονται καλα.
μια και ειναι πανακριβοι ομως π.χ.epcos sikorel προτιμω
smps που ειναι ακομα καλυτερα χωρις μεγαλα βαρελια και ελαφρυτερα και πιο αποδοτικα και στο τελος βγαινουν και φτηνοτερα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.816
Members
38.242
Νεότερο μέλος
ldrossos