- Reaction score
- 4.091
Εντελώς συμπτωματικά έβαλες 2 από τα πιό εμπορικά αλμπουμς και καλλιτέχνες στο δισκάδικό μου (και όλα τα δισκάδικα τότε)
Mία από τα ίδια
Έλα ντε βάλτo και αυτό!!!!1η φορά στην ιστορία της Μουσικής, κάποιο συγκρότημα ξεκινάει εμπορικά και όσο πάει γίνεται πιό ποιοτικό και πιό ψαγμένο. Συνήθως κάποιοι ξεκινούν καλά και μετά πάνε γιά τα λεφτά (όπως έλεγε και η Joni Mitchell) και αναμασούν την επιτυχία τους.
1966 λοιπόν και μετά το εκπληκτικό Rubber Soul του '65, έρχεται αυτό το αριστούργημα που μόνο τα Sgt Pepper's και White Album κοντράρουν.
Γιά τι να γράψω; Γιά το Eleanor Rigby που το ξέρουν και οι πέτρες και είναι κομμάτι επιπέδου κλασσικής+;
Το Taxman που οι Jam και ο Paul Weller μιμήθηκε στο Start;
Το Here there and everywhere που είναι στην ουσία το Do You Know Where You're Going To της Dianna Ross το 1975;
Το Tomorrow Never Knows που η ψυχεδέλεια με τον διαλογισμό στους στίχους έχουν πλέον φτάσει στα ανώτερα επίπεδα σκέψης;
Το φρέσκο και αισιόδοξο Good Day Sunshine;
Το αριστουργηματικό For No One;
Το ψυχεδελικό I'm Only Sleeping που τα ανάποδα παιξίματα εμφανίζονται 1η φορά και τους εκπληκτικούς στίχους; (Ι'm miles away...Rory).
To Μακαρτνεϊκό pop Got to Get You into My Life;
To σιτάρ στο Love You To;
Και τα υπόλοιπα του δίσκου απλά κλασσικά
Προπομπός του Sgt Pepper's
Πόσοι δίσκοι έχουν τόσα πολλα τραγούδια μαζεμένα και ολοκληρωμένα σε στίχους;
Πόσοι δίσκοι έχουν τόσες πρωτοπορίες;
Και το εξώφυλλο;
Ας πώ άλλη φορά γιά το "μεταφυσικό " εξώφυλλο...
Beatles - Revolver (1966)
Χα χα! Δεν την γλυτώνετε!Έλα ντε βάλτω και αυτό!!!!
Το είχες αναφέρει ως απλά ''εκπληκτικό'',ενώ τα άλλα ''αριστουργήματα'' και είπα να μην σου τη ''σπάσω''.
Τώρα όλα
Carry on!!!Χα χα! Δεν την γλυτώνετε!
Εχουμε Sgt Pepper's, Abbey Road, Let it be, κλπ
Πςςςςςςςςςςςςςςς!!!Είπα ''carry on'' και θυμήθηκα αυτό:
Paul McCartney- Ram (1971)
Ram on.Τι ωραία μελωδία;!
Τι άλμπουμ θεέ μου!So,there you are...
Paul McCartney - RAM
Όντως αριστούργημα! (Για τα αυτιά μου τουλάχιστον)
Βάλε τον δίσκο...βγάλε το μάτι!Τώρα το είδα.Η λέξη ''βάλτο'' με ''ω''. Ζητώ συγνώμη απ' όλους.Έλα ντε βάλτω και αυτό!!!!
Το είχες αναφέρει ως απλά ''εκπληκτικό'',ενώ τα άλλα ''αριστουργήματα'' και είπα να μην σου τη ''σπάσω''.
Τώρα όλα