Συνεχόμενα προβλήματα με woofer

Reaction score
62
Υπάρχει κάποιος να μου πει γιατί καίγονται τα woofer στα ηχεία μου που είναι ιδιοκατασκευη με μεγάφωνα της tonsil και ραδιοενισχυτη τον pioneer sc lx 76. Η αλήθεια είναι οτι ακούω δυνατά αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Καλώς ήρθες!

Και τα δυο; Μια φορά; Πώς είναι σχεδιασμένο το crossover;

Reaction score
1.187
Υπάρχει διαρροή DC από τον ενισχυτή σου;
Ακούς δυνατά με τέρμα τα μπάσα και ψαλιδίζει;
Δεν υπάρχει ακουστή παραμόρφωση πριν να συμβεί το μοιραίο;

Reaction score
62
Καλώς ήρθες!

Και τα δυο; Μια φορά; Πώς είναι σχεδιασμένο το crossover;
Καλώς σας βρήκα!!!! Εναλλάξ,τώρα τρίτη φορά και το στέλνω Αθήνα γιατί είμαι απο επαρχία. Το crossover είναι 3 δρόμων εμπορίου....έχοντας καταργήσει τα μεσαία.

Reaction score
62
Υπάρχει διαρροή DC από τον ενισχυτή σου;
Ακούς δυνατά με τέρμα τα μπάσα και ψαλιδίζει;
Δεν υπάρχει ακουστή παραμόρφωση πριν να συμβεί το μοιραίο;
Για την διαρροή δεν ξέρω...Δυνατά ακούω το παραδέχομαι αλλά οχι η απόκριση είναι φλατ, στην ακουστή παραμόρφωση το έχω λύσει για επισκευή.

Reaction score
1.187
Καλώς σας βρήκα!!!! Εναλλάξ,τώρα τρίτη φορά και το στέλνω Αθήνα γιατί είμαι απο επαρχία. Το crossover είναι 3 δρόμων εμπορίου....έχοντας καταργήσει τα μεσαία.
Το crossover είναι τριών δρόμων και εσύ έχεις συνδέσει μόνο woofer και tweeter καταργώντας την μεσαία περιοχή; Εχεις δηλαδή μια «τρύπα» εκεί;

Reaction score
62
Το crossover είναι τριών δρόμων και εσύ έχεις συνδέσει μόνο woofer και tweeter καταργώντας την μεσαία περιοχή; Εχεις δηλαδή μια «τρύπα» εκεί;
Ναι!!! Μόνο που τα ηχεία έπαιζαν για χρόνια έτσι....

Reaction score
62
Με τον ίδιο ενισχυτή ή με άλλον;
Με άλλους, χωρίς κάτι σπουδαίο,αυτόν τον πήρα αρχές του 2013 καινούριο με σκοπό να φτιάξω ένα home cinema ......

TGD

Reaction score
10.539
Χμμ, λέτε το κροσόβερ να δημιουργεί πρόβλημα στον ενισχυτή και αυτός να αντιδρά καίγοντας τα ηχεία;

Reaction score
62
Χμμ, λέτε το κροσόβερ να δημιουργεί πρόβλημα στον ενισχυτή και αυτός να αντιδρά καίγοντας τα ηχεία;
Να τον μαλώσω δηλαδή........Καλημέρα
!!!!!!

TGD

Reaction score
10.539
Έχεις βάλει ένα τρίδρομο κροσόβερ με δύο μόνο μεγάφωνα. Άρα στο ηχείο σου δεν έχει γίνει μελέτη για τη φασική και την ωμική του συμπεριφορά. Όταν πας σε καλύτερους ηχητικά ενισχυτές συνήθως θυσιάζεις κάποια κυκλώματα προστασίας επειδή θεωρείται ότι α) αυτά επιδρούν αρνητικά στον ήχο και β) ότι οι καλύτεροι ενισχυτές θα παίξουν με ηχεία που πληρούν κάποιες τεχνικές προδιαγραφές.

Εάν φταίει ο ενισχυτής τότε βγάζει DC στην έξοδο. Αυτό μπορεί να το ελέγξει ένας τεχνικός. Μια μικρή περίπτωση είναι αν ο ενισχυτής είναι DC-coupled (δηλαδή δεν έχει πυκνωτή στην πορεία του σήματος) που δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος είναι, το DC να προέρχεται από το προηγούμενο στάδιο. Μήπως άλλαξες και πηγή την ίδια περίοδο;

Reaction score
1.187
Για να καίγεται συνεχώς το woofer και όχι το tweeter κι εγώ στο συμπέρασμα της διαρροής ρεύματος DC οδηγούμαι.. Διότι το tweeter προστατεύεται από τον πυκνωτή του crossover, ενώ στον «δρόμο» του woofer που θα υπάρχει μόνο πηνίο και όχι πυκνωτής περνάει χωρίς πρόβλημα το DC

Reaction score
62
Για να καίγεται συνεχώς το woofer και όχι το tweeter κι εγώ στο συμπέρασμα της διαρροής ρεύματος DC οδηγούμαι.. Διότι το tweeter προστατεύεται από τον πυκνωτή του crossover, ενώ στον «δρόμο» του woofer που θα υπάρχει μόνο πηνίο και όχι πυκνωτής περνάει χωρίς πρόβλημα το DC
Ο Ενισχυτής επαναλαμβάνω είναι ο pioneer sc lx 76 αγορασμένος το 2013 καινούριος (1600 ευρω) δικαιολογειτα να έχει διαρροή DC, πως διορθώνεται αυτό, θα το κανει αν αλλάξω crossover η ηχεία.Με τον τεχνικό της εταιρίας που μίλησα...... μου απέκλεισε το γεγονός οτι φταίει ο ενισχυτής.

Reaction score
1.187
Πράγματι ο ενισχυτής είναι καινούργιος και καλός δεν δικαιολογείται να έχει διαρροή DC Πάντως καλόν θα ήταν να τον κοιτούσε κάποιος τεχνικός. Η λύση είναι πέτα τα ηχεία σου στην ανακύκλωση και πάρε ένα σοβαρό ζευγάρι ηχεία.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.662
Η λύση είναι πέτα τα ηχεία σου στην ανακύκλωση και πάρε ένα σοβαρό ζευγάρι ηχεία.
Πιστεύω είναι η καλύτερη λύση.

Reaction score
62
Πόσα watt είναι το γουφερ?
Τα πήρα για 120 vatt,κάτι άλλο που ξέχασα να πω είναι ότι ανάλογα το πρόγραμμα, όπου υπάρχει έντονο μπάσο δλδ και η ένταση είναι ψηλά, ο ενισχυτής κόβει.....

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την εμπέδηση του ηχείου και κατεβαίνει πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα να κόβει ο ενισχυτής.

Προφανώς το cross, δεν συνδυάζεται καλά με το woofer ή έχεις κάνει κάτι άλλο παράξενο (π.χ καλώδια).

Πάρε ένα έτοιμο ζευγάρι ηχεία και καθάρισες.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut