ATC scm11 & νοτα C0 - συχνοτητα 16,35

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
αγαπητοι να ρωτησω κατι...

επαιξα ενα κομματι απο το Dr. Chesky's Sensational, Fantastic, and .....(Chesky.2012) 24-96 hdtracks

στο κομματι 24 , εκκλησιαστικο οργανο, τα atc παιζουν , εννοω ακουγεται και η νοτα C0 την οποια οριζει ενας πινακας στη συχνοτητα των 16,35 Hz (σορρυ αν δεν τα εκφραζω καλα - δεν εχω γνωσεις μουσικης)

ακουγεται αυτη η συχνοτητα? αν ναι το ηχειο μου ειναι full range?

Reaction score
935
Το θέμα δεν είναι αν ακούγεται η νότα. Αν παίζεις αρκετά δυνατά θα ακούγεται. Το θέμα είναι με πόση διαφορά έντασης θα ακούγεται σε σχέση με μια νότα στο 1 Khz πχ.
Όχι, τα ηχεία σου (και μου) δεν είναι πλήρους φάσματος.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Δεν υπάρχει περίπτωση να αναπαράγει αυτή τη συχνότητα.

"Frequency Response (-6dB): 56Hz-22kHz"

C

chrispo

Guest
...ακόμα και αν την ¨εβγαζε ¨ το ηχείο, δεν θα την άκουγες αυτή τη συχνότητα...εκτός και αν είσαι σκύλος..

¨...Με τον όρο υπόηχος περιγράφεται κάθε ήχος του οποίου η συχνότηταείναι χαμηλότερη από το κατώτατο όριο συχνοτήτων που μπορούν να γίνουν αντιληπτές από την ανθρώπινη ακοή. Ο κλάδος που μελετά τέτοια ηχητικά κύματα μερικές φορές αναφέρεται σαν υποηχητική, και ασχολείται με ήχους που βρίσκονται μεταξύ του κατώτατου ορίου της ανθρώπινης ακοής (20 Hz) έως συχνότητες 0,001 Hz....¨

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
ειλικρινα μιλώντας και με τις βασικες γνωσεις που εχω αυτη την απαντηση περιμενα...

αρα κατι δεν καταλαβαινω καλα στο πινακα συσχετισης νοτων και συχνοτητων...

θα σηκωσω τον πινακα το απογευμα... ειναι επιτρεπτο να ανεβασω και το κομματι για να το ακουσετε και εσεις ?

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
εφτασεεεεεεεεεε

ωχ δεν εφτασε τιποτα !!!

The uploaded file does not have an allowed extension.

24-Organ Pedal Scale.rar

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Πάντως, πρέπει να σημειώσεις πως αυτές οι ηχογραφήσεις έχουν γίνει με τη μέθοδο binaural, δηλαδή με δύο μικρόφωνα τοποθετημένα στους ακουστικούς πόρους ομοιώματος κεφαλής, ας πούμε σαν να τις άκουγε άνθρωπος, οπότε περιέχουν όλη την αντήχηση του χώρου ηχογράφησης και θα τις ακούσεις σωστά μόνον με ακουστικά (ή μέσα σε ανηχοϊκό θάλαμο). Το άκουσμα που δίνουν από τα ηχεία είναι συγκεχυμένο, μιας και στην ηχογραφημένη αντήχηση προστίθεται και η αντήχηση του δωματίου σου.

http://en.wikipedia.org/wiki/Binaural_recording

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Ιδού το αρχείο με τις νότες. Για λόγους αντιπειρατείας, τις έχω περικόψει όλες, εκτός της πρώτης (C2 65,41Hz) και της τελευταίας που είναι η περί ης (C0 16,35Hz, η χαμηλότερη μουσική νότα). Φυσικά ακούγεται, αφού έχει αρμονικές. Για να τη συγκρίνετε, έχω προσθέσει στο κομμάτι και έναν τόνο 16Hz σε στάθμη -9,5dB, που ξεκινάει στο 26ο δευτερόλεπτο. Παίζοντας αυτόν τον τόνο, είναι αμφίβολο αν θα ακούσετε κάτι (εξαρτάται κυρίως από τα ηχεία), αλλά θα δείτε οπωσδήποτε τους κώνους των γούφερ να κινούνται. Προσέξτε τη στάθμη, μην το παρακάνετε και κάψετε κανένα γούφερ. Αν ακούσετε από ακουστικά, προσέξτε ακόμη περισσότερο για τα αυτιά σας.

https://app.box.com/s/vsel24mrhzil7vxk167z

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members