Παθητικά και ενεργά ηχεία.

Reaction score
0
Παιδιά η διαφορα παθητικού με ενεργού μόνιτορ ποια είναι?Επίσης ψάχνω ηχεία και δεν ξέρω τα κριτήρια για το πόσο καλά μπορεί να είναι οπότε αν γίνεται θέλω μια βοήθεια σε αυτό.Ψάχνω ηχεία το πολύ μεχρι 200 ευρώ.Έχω βρει αυτά¨: http://www.midi-club.gr/pegasus/products01/show00.php?code=3000369&pcode=SHOW_PROD3000369

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.586
Καλώς ήρθες!
Τα ενεργά έχουν μέσα στο ηχείο και ενισχυτή ενώ τα παθητικά χρειάζονται εξωτερική ενίσχυση.

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Ευχαριστώ!Όσο για τα ηχεία που έστειλα πιο πάνω τι έχεις να πεις?
Αν τα βάλεις πάνω σε γραφείο ένθεν κακείθεν της οθόνης του υπολογιστή και εσυ ακούς από τη καρέκλα του γραφείου (δηλ στα 1-1.5 μέτρο) τότε θα είσαι μια χαρά.
Σε διαφορετική περίπτωση νομίζω ότι θα σου λείπει το χαμηλό.

ΥΓ: καλώς ήρθες

Reaction score
313
Παιδιά η διαφορά παθητικού με ενεργού μόνιτορ ποια είναι?Επίσης ψάχνω ηχεία και δεν ξέρω τα κριτήρια για το πόσο καλά μπορεί να είναι οπότε αν γίνεται θέλω μια βοήθεια σε αυτό.Ψάχνω ηχεία το πολύ μεχρι 200 ευρώ.Έχω βρει αυτά¨: http://www.midi-club.gr/pegasus/products01/show00.php?code=3000369&pcode=SHOW_PROD3000369
Ένα-ένα.

1. Παθητικά ηχεία είναι αυτά που:
- χρησιμοποιούν παθητικό κροσόβερ ή και καθόλου κροσόβερ (συνήθως, σε ηχεία με ένα μόνο μεγάφωνο)
- δε διαθέτουν ενσωματωμένο ενισχυτή για την οδήγησή τους

2. Ενεργά ηχεία είναι αυτά που:
- χρησιμοποιούν ενεργό κροσόβερ
- διαθέτουν ενσωματωμένους ενισχυτές, σε κάθε ηχείο, ξεχωριστούς για κάθε μεγάφωνο

3. Αυτοενισχυόμενα ηχεία είναι αυτά που:
- χρησιμοποιούν παθητικό κροσόβερ
- διαθέτουν ενσωματωμένους ενισχυτές, στο ένα μόνο ηχείο, το οποίο συνδέεται με το δεύτερο ηχείο μέσω ενός καλωδίου.

Για ποια χρήση προορίζονται τα ηχεία;
Σε τι χώρο και σε τι αποστάσεις θα χρησιμοποιούνται, με τι απαιτήσεις για εντάσεις;

Αυτά που αναφέρεις είναι μια χαρά αυτοενισχυόμενα (όχι ενεργά) ηχεία για κοντινή χρήση (π.χ. σε υπολογιστή).

Reaction score
0
Εγώ τα θέλω για να στήσω ένα home studio στο δωμάτιο μου που δεν είναι και τόσο μεγάλο οπότε υποθέτω ότι αυτά θα είναι καλά ηχεία για τέτοια δουλειά.Αν έχετε κάτι αλλο να προτείνετε πείτε μου.Ευχαριστώ!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads