Σύνδεση B&W dm610 με ενισχυτή luxman

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για το οργανωμένο site.
Είμαι καινούργιο μέλος και ψάχνοντας το διαδίκτυο βρέθηκα πολλές φορές εδώ και γι' αυτό είπα να κάνω εγγραφή

Το πρόβλημά μου είναι ότι έχουμε εδώ στο σπίτι εδω και πανω απο 10ετια κάτι ηχεία Β&W dm610 και έναν ενισχυτη luxman.H σκέψη μου ειναι να συνδεσω αυτα τα ηχεία με τον imac 21,5 inch που έχω και να τα χρησιμοποιώ ως ηχεία υπολογιστή.Εκτός απο το καλωδια 2xRCA σε καρφί που χρειάζομαι για να συνδεθει ο υπολογιστής με τον ενισχυτή,τι καλωδια χρειαζομαι ακόμη για να συνδέσω τα ηχεία μου στον ενισχυτη;

Τέλος,πιστεύετε το ολο εγχείρημα αξίζει ή δεν θα με ικανοποιήσουν τα ηχεία επειδη ειναι παρατημένα τοσο καιρο και ίσως να μην λειουργουν το αναμενόμενο;
Για να καταλάβετε,μιλαμε για εναν χώρο 30 τμ περιπου.Να το επιχειρήσω ή να προχωρήσω σε επιλογή άλλων ηχείων με ενισχυτή σε λογική πάντα τιμη;

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Καλώς ήρθες!

Το καλώδιο αυτό αρκεί.
Μια δοκιμή είναι πολύ εύκολη, αν σε ικανοποιήσει είσαι super κι αν όχι το συζητάμε πάλι.
Ο Luxman ποιό μοντέλο είναι;

Reaction score
0
Ο Luxman είναι ο Α-331 και ξέχασα να αναφέρω ότι λείπει αυτό με το οποίο ανεβοκατεβάζουμε την ένταση
Μπορώ να βρω ένα οποιοδήποτε και να το βάλω με κάποιον τρόπο στο δικό μου;
Επίσης φίλε Zizik πως γίνεται να αρκει αυτο το καλώδιο;Τα ηχεία πως θα συνδεθούν στον ενισχυτή μου;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589
Ο Luxman είναι ο Α-331 και ξέχασα να αναφέρω ότι λείπει αυτό με το οποίο ανεβοκατεβάζουμε την ένταση
Ποτενσιόμετρο λέγεται.
Δες σε κάποιον που επισκευάζει ενισχυτές μήπως βρεις κάτι αντίστοιχο.
Επίσης φίλε Zizik πως γίνεται να αρκει αυτο το καλώδιο;Τα ηχεία πως θα συνδεθούν στον ενισχυτή μου;
Με καλώδιο ηχείων από τον ενισχυτή στις εισόδους τους.

Last edited:

Reaction score
58

Συνονόματε καλώς ήρθες!

Για κοίτα εδώ www.skroutz.gr/c/765/diafora-kalodia.html?keyphrase=%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1+%CE%B7%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BD.

Μην δώσεις πάνω απο 2-3€ το μέτρο.
Διατομή 1.5-2.5 είναι μια χαρά.

Reaction score
0
Κατ' αρχάς παιδιά να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις
Έψαξα λίγο παραπάνω και είδα οτι έχω 2 τέτοια καλώδια με συρματάκι στο τέλος, και απο τις 2 πλευρες των οποίων το συρματακι δεν ειναι και σε τοσο καλη κατάσταση.Τα ηχεία μου έχουν το καθ'ενα απο τεσσερις "θυρες" δηλαδή 2 κοκκινο-μαύρο.Αυτό σημαίνει ότι θελω αλλα 2 τετοια καλώδια;
Ακόμη,δεν καταλαβα σε ποιο μέρος του ενισχυτη συνδεω τα καλώδια αυτά.
Τέλος,πρεπει να βρω από κάπου και ένα ποτενσιόμετρο.Υποθέτω σε μαγαζι με ηλεκτρολογικα θα υπαρχει.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Νόμισα πως το σύστημα ήταν στημένο.

Αν λείπει μόνο το κουμπί και υπάρχει ο άξονας του ποτενσιόμετρου (και λειτουργεί) τα πράγματα είναι εύκολα, αν και ίσως θα ήταν καλύτερο να πάει για έναν έλεγχο.

Τα ηχεία πρέπει να έχουν μια γέφυρα που ενώνει τις πάνω με τις κάτω μπόρνες. Αν λείπει αυτή, πρέπει να συνδεθούν μεταξύ τους με ένα κομμάτι καλώδιο.
Προσοχή στη σύνδεση, κόκκινο με κόκκινο και μαύρο με μαύρο.

Reaction score
58
Κατ' αρχάς παιδιά να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις
Έψαξα λίγο παραπάνω και είδα οτι έχω 2 τέτοια καλώδια με συρματάκι στο τέλος, και απο τις 2 πλευρες των οποίων το συρματακι δεν ειναι και σε τοσο καλη κατάσταση.Τα ηχεία μου έχουν το καθ'ενα απο τεσσερις "θυρες" δηλαδή 2 κοκκινο-μαύρο.Αυτό σημαίνει ότι θελω αλλα 2 τετοια καλώδια;
Ακόμη,δεν καταλαβα σε ποιο μέρος του ενισχυτη συνδεω τα καλώδια αυτά.
Τέλος,πρεπει να βρω από κάπου και ένα ποτενσιόμετρο.Υποθέτω σε μαγαζι με ηλεκτρολογικα θα υπαρχει.

Αν μείνης στο καλώδιο που έχεις κόφτο 3 πόντους από κάθε πλευρά με μια πένσα γιατί θα είναι οξειδωμένο.
Κατόπιν κόφτο 1cm στη μια άκρη μόνο το εξωτερικό περίβλημα για να βρεις το χάλκινο σύρμα και αν είναι πολύκλωνο στρίψτο με το χέρι.Mετά κάνε το ίδιο απ'την άλλη άκρη.
Τό ίδιο και στο 2ο καλώδιο.

Συνδέεις στον ενισχυτή εκεί που λέει <<to speakers>>χαλαρώνεις τις μπόρνες το βάζεις η μια άκρη στο + η άλλη στο -τις σφίγγεις.
Το ίδιο και από την πλευρά των ηχείων στις κάτω μπόρνες(τους βραχυκυκλωτήρες δεν τους βγάζεις).
Για το ποτενσιόμετρο μόνο σε σέρβις ηλεκτρονικών υποθέτω.

Reaction score
0
Έγινε παιδιά,σας ευχαριστώ πολύ.Το μόνο που μένει τώρα είναι να βρω που θα προμηθευτώ τα καλώδια και το ποτενσιόμετρο.Θεσσαλονίκη μένω και σε 2-3 πολυκαταστήματα που ρώτησα καλώδια ηχείων δεν εχουν,πόσο μάλλον ποτενσιόμετρα.Έχουν μονο 2xRCA σε καρφί καλώδιο.Αν ξέρει κανείς από Θεσσαλονίκη κάποιο μαγαζί ας πει.Με το που ολοκληρώσω το εγχείρημα θα έχετε και νέα για το αν ειμαι ευχαριστημένος τελικά απο τον ηχο.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515