Εκθεση Ηxos Εikona Show 2014

C

chrispo

Guest
Αρκετά φυσιολογικό μου φαίνεται αυτό, δεδομένου του γεγονότος ότι πολύ κόσμος ¨ακούει ¨ με τα μάτια, παρά με τα αυτιά του. Αλλά πέραν αυτού, καλό είναι να μην απομονώνουμε ένα περιστατικό και γενικεύοντάς το ,να το βαφτίζουμε ως κανόνα, δικαιολογώντας έτσι τυχόν αδυναμία μας να αξιολογήσουμε επιτυχώς , διάφορα μουσικά ακούσματα....

........για την επόμενη φορά , προτείνω οι ακροατές να είναι εφοδιασμένοι με ένα digital mini meteo station, με ενδείξεις θερμοκρασίας αέρα, υγρασίας και βαρομετρικής πίεσης .....και να είναι φαγωμένοι ...για να αποφύγουμε την ακουστική σύγχυση...( και συμπληρώματα με Β9 , Β12, για την μνήμη).....λέτε κανένα GPS να έκανε τη διαφορά?...(..αλλάζει το g, σε κάθε δωμάτιο..):headbang:

Reaction score
2.566
Πόσοι από εμάς πήγαν με δική τους μουσική (και να παίζουν τα ίδια κομμάτια σε όλα τα συστήματα) και επιπλέον να κρατούν σημειώσεις σε κάθε περίπτερο...?
Και μετά μας ενοχλούν αυτά που έγραψε ο Kotsis.... :rolleyes:
Ούτε έτσι βγαίνουν αξιόπιστα σχετικά συμπεράσματα, αφού πάντα αλλάζει κάτι βασικό...
Είναι χιλιοειπωμένο εδώ και χρόνια...οι εκθέσεις δεν είναι για ακουστικές συγκρίσεις...είναι μια χαρά όμως για βόλτα, χαβαλέ, μάτι, κουτσομπολιό και φιλολογίες εδώ...αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις εν πάση περιπτώση.
Και πάει τώρα ο άσχετος να βγάλει και τοπ τεν δωματίων...

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.164
Πόσοι από εμάς πήγαν με δική τους μουσική (και να παίζουν τα ίδια κομμάτια σε όλα τα συστήματα) και επιπλέον να κρατούν σημειώσεις σε κάθε περίπτερο...?

Ελάχιστοι είναι οι εκθέτες που βάζουν μουσικές επισκεπτών. Μάλιστα ένας που είδα το είχε και σαν ανακοίνωση μέσα στο δωμάτιο.
Οι λόγοι είναι απλοί:
1) Το CD copy είναι κακογραμμένο με αποτέλεσμα να μην παίζει καλά και να κάνει κακό στο σύστημα, ή να έχει κακή απόδοση με το συγκεκριμένο setup μηχανημάτων και να δημιουργούνται κακές - λανθασμένες εντυπώσεις στον κόσμο.
2) Η παραγωγή του CD να είναι κακή με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κακές - λανθασμένες εντυπώσεις στον κόσμο.
3) Εσκεμμένη παρουσία επισκέπτη που θέλει να ακούσει το δικό του ήχο, ώστε να προξενήσει "ακουστική ζημιά" στο σύνολο επομένος και στον αντιπρόσωπο (ναι, έχω ακούσει ότι υπήρχαν στο παρελθόν και τέτοια).
4) Μόνο original CDs και όχι copies, καθώς καταστρέφουν το laser.

Και φανταστείτε ότι κάτι από αυτά συμβαίνει και μέσα είναι και ένας δημοσιογράφος. Τη θα γράψει; Πόσο χάλια έπαιζε το σύστημα. Το διαβάζει ο κατασκευαστής και μετά ρωτάει τον αντιπρόσωπο τη έγινε στην έκθεση και γιατί διαβάζει τέτοια reviews. Τα παραπάνω ελέχθησαν από δημοσιογράφο σε επισκέπτη που ήθελε να ακούσει το CD του, σαν απάντηση μετά την άρνηση του αντιπροσωπου.

Reaction score
11.374
Εμένα μου έκανε εντύπωση πάντως, στα Magnepan δεν είχαν ούτε Diana Krall, ούτε 4 Seasons ούτε Dire Straits...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.438
O λογος είναι πιο απλος........... βαλτε σε 2 μερες, αντι 3 που ηταν οι προηγούμενες εκθεσεις, ποσος κοσμος θα περασει από το δωματιο, από την ωρα που ανοιγει μεχρι την ωρα που κλεινει η εκθεση, ποσα δισκακια θα πρεπει να βαλει και να βγαλει ο αντιπρόσωπος.
Ουτε πακιστανος δεν θα αντεχε. :) :)

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Ούτε έτσι βγαίνουν αξιόπιστα σχετικά συμπεράσματα, αφού πάντα αλλάζει κάτι βασικό...
Είναι χιλιοειπωμένο εδώ και χρόνια...οι εκθέσεις δεν είναι για ακουστικές συγκρίσεις...είναι μια χαρά όμως για βόλτα, χαβαλέ, μάτι, κουτσομπολιό και φιλολογίες εδώ...αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις εν πάση περιπτώση.
Δηλαδή τόσοι άνθρωποι που εργάστηκαν και τόσα έξοδα που έγιναν προκειμένου να πραγματοποιηθει η έκθεση, έγιναν για το χαβαλέ?

Reaction score
2.566
Νόμιζα οτι είναι αυτονόητο (αλλά μάλλον δεν είναι) ότι συνήθως οι εκθέσεις γίνονται για γνωριμία των προιόντων με το κοινό και μελλοντική αύξηση των πωλήσεων και συνεπώς, σίγουρα όχι για τον χαβαλέ. Άλλωστε δε βγαίνει καν αυτό το συμπέρασμα που μου λες, από αυτό που έγραψα εγώ. Είναι προιόν καθαρά δικιάς σου αντίληψης...
Σίγουρα επίσης δεν γίνονται για την διενέργεια ορθών ακουστικών εκτιμήσεων, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να κάνουμε χαβαλέ, που είναι αυτό που είπα εγώ. Και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που εσύ συγκεκριμένα φαίνεται να έχεις άλλη άποψη...

Last edited:

Reaction score
2.566
:p:p

Γιατί να με παρεξηγήσουν?
Άλλοι έχουν ορεξούλες για κάποιο λόγο, αλλά λάθος μέθοδο.....:)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Για την εταιρεία που εργάζομαι, wavemotion -JBL -Harman/Kardon κι επειδή τα προιόντα μας είναι consumer , διάλεξα να παίζουμε μεσω bluetooth , οτι ήθελε ο επισκέπτης.
Οι περισσότεροι όμως , ήθελαν να διαλέξουμε εμείς μουσική , οπότε στέλναμε ασύρματα πάντα , τραγούδια απ το spotify.

Reaction score
8.960
πρεπει να βγαλουμε το δωματιο με τον καλυτερο ηχο.....να πω την αληθεια διαβαζοντας τις απαντησεις νομιζα οτι εγινε κανας διαγωνισμος:p

Reaction score
23.993
Νόμιζα οτι είναι αυτονόητο (αλλά μάλλον δεν είναι) ότι συνήθως οι εκθέσεις γίνονται για γνωριμία των προιόντων με το κοινό και μελλοντική αύξηση των πωλήσεων και συνεπώς, σίγουρα όχι για τον χαβαλέ. Άλλωστε δε βγαίνει καν αυτό το συμπέρασμα που μου λες, από αυτό που έγραψα εγώ. Είναι προιόν καθαρά δικιάς σου αντίληψης...
Σίγουρα επίσης δεν γίνονται για την διενέργεια ορθών ακουστικών εκτιμήσεων, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να κάνουμε χαβαλέ, που είναι αυτό που είπα εγώ. Και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που εσύ συγκεκριμένα φαίνεται να έχεις άλλη άποψη...
i vote for that (naoum)
και λιγα με τους dire straits (γιατι α)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.652
Ελάχιστοι είναι οι εκθέτες που βάζουν μουσικές επισκεπτών. Μάλιστα ένας που είδα το είχε και σαν ανακοίνωση μέσα στο δωμάτιο.
Οι λόγοι είναι απλοί:
1) Το CD copy είναι κακογραμμένο με αποτέλεσμα να μην παίζει καλά και να κάνει κακό στο σύστημα, ή να έχει κακή απόδοση με το συγκεκριμένο setup μηχανημάτων και να δημιουργούνται κακές - λανθασμένες εντυπώσεις στον κόσμο.
...
4) Μόνο original CDs και όχι copies, καθώς καταστρέφουν το laser.
Στις περιπτώσεις δε ηχητικών αρχείων,θα γίνονταν δεκτές μονάχα νόμιμες μεταφορτώσεις,διότι στην αντίθετη περίπτωση το...jitter των δεδομένων θα έβλαπτε τους σκληρούς δίσκους και τη λειτουργία του...bluetooth. >:(
Ερωτήματα...

Η έκθεση είχε περίπου 70 περίπτερα, ας υποθέσουμε ότι ακούσαμε τα μισά περίπου (χωρίς τους διαδρόμους με την βαβούρα που είχαν), υπάρχει περίπτωση η ακουστική μας μνήμη να μπορεί να αποθηκεύσει γεύσεις - υγρασίες - και λοιπά ακουστικά εδέσματα.... και χωρίς (στο τέλος) να πάθουμε κάποια ακουστική σύγχυση...?

Με ποια κριτήρια κρίνουμε ένα σύστημα.... σύμφωνα με το δικό μας - του φίλου μας - η κάποιο άλλο....?

Και μετά μας ενοχλούν αυτά που έγραψε ο Kotsis.... :rolleyes:
Εάν κι εφόσον ήταν κατασταλαγμένος ως προς βασικές εντυπώσεις-αναφερθείσες σε παρελθόντα νήματα- τις οποίες θα επιθυμούσε ν'αποκομίσει ακροαματικά,εκείνο που η μνήμη μπορεί να αναπλάσει αξιόπιστα,είναι όχι η ίδια η ηχητική απόδοση,αλλά η τήρηση ή μη συγκεκριμένων κριτηρίων που θα είχαν εκ προοιμίου τεθεί.

Μία τέτοια συνθήκη βεβαίως,εξαρτάται τόσο από τη δυνατότητα ή μη αναπαραγωγής οικείου προγράμματος,όσο και από τις ιδιότητες εκάστοτε χώρου ακρόασης,με την ακουστική φροντίδα του οποίου επιφορτίζονται οι εκθέτες αντί των επισκεπτών- εκνευριστική συνδρομή όσοι κάθονται και σαχλαμαρίζουν φράζοντας το πεδίο ανάμεσα σε ηχεία και παρόντες ήδη καθήμενους ακροατές.

Είναι επομένως δύσκολο να τηρηθούν συνολικώς οι απαιτούμενες συνθήκες στο πλαίσιο μίας εμποροπανηγύρεως.Κύριος λόγος αστοχίας όμως,παραμένει το γεγονός ότι λίγοι ακροατές είναι πραγματικά κατασταλαγμένοι,ούτως ώστε να μην συγκινούνταν από οιαδήποτε αλλότρια εντύπωση,έστω και αν επισκέπτονταν ιδιωτικά αφιερωμένους εκθεσιακούς χώρους.
Κοινώς,δεν ξέρουν τί θέλουν και τί θα εξακολουθούσε να τους αρέσειι αρκετό καιρό μετά την απόκτησή του...

Reaction score
3.910
Στις περιπτώσεις δε ηχητικών αρχείων,θα γίνονταν δεκτές μονάχα νόμιμες μεταφορτώσεις,διότι στην αντίθετη περίπτωση το...jitter των δεδομένων θα έβλαπτε τους σκληρούς δίσκους και τη λειτουργία του...bluetooth. >:(
jitter-jitter το πάς για ...συγκριτικό bluetooth!:D

Reaction score
23.993
επίσης πρέπει να δεχτούμε οτι υπάρχουν κάποιες κατηγορίες στο κοινό της έκθεσης οι οποίες βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά

α) μηχανάκιδες , έχουν φύγει ήδη 3 καγιέν λεφτα (μεταχειρισμένα σε τιμές κρίσης) στις αλλαγές και τράμπες. αγοράζουν μηχανήματα που πούλάνε πριν αλλάξει η εποχή και ψάχνουν για τα επόμενα. τίποτα το μεμπτό (δεν πετάνε δικά μου λεφτά) αλλά θα πα΄νε σε όλα τα δωμάτια και θα ακούσουν αυτά που ήταν διατεθημένοι να ακούσουν , προκατειλλημένοι διότι κατα βάθος 4-5 μηχανάκια που έχουν σταμπάρει για τις επόμενες αλλαγές σίγουρα θα παίζουν και γαμώ (εκεί και τα χαριτωμένα σχόλια για αέριδες , γρέζια υγρασίες κλπ.

β) χομπύστες κατηγορία Α (από το hifi γούσταρουν τα μηχανάκια, δεν είναι μηχανάκιδες όμως , για διαφόρους λόγους - δεν έχουν λεφτά η απλά δεν τα δίνουν). θα μπουν σε όλα τα δωμάτια με προσοχή για να διαπιστώσουν αν αυτά που διαβάσανε στα περιοδικά και fora έχουν κάποια βάση. είναι λιγότερο προκατειλλημένοι (εκτός του κολλήματος με τις μάρκες που αναπόφευκτα κουβαλάνε) αλλά θα μείνουν σε διαφορετικά δωμάτια απο τους από πάνω

γ) χομπύστες κατηγορία Β (απο το hifi γουστάρουν τη μουσική) . θα πάρουν τις δισκάρες τους και θα βγούν παγανιά. θα δώσουν άκυρο σε συστήματα μόνο και μόνο επειδή παίζει jacintha/krall/barber (και με το δίκιο τους για την πρώτη και τρίτη -ΕΛΕΟΣ) θα τσατιστούν επειδή δε θα τους αφήσει ο μάστορας να παίξουν τα δικά τους (δυο φορές δίκιο) και τελικά θα δώσουν βάση σε διαφορετικά στοιχεία από τους παραπάνω.

δ) βετεράνοι . θα πάνε στην έκθεση θα διαλέξουν 6-7 δωμάτια (για συγκεκριμένους λόγους) και θα πάνε μόνο εκεί και από τις 3-4 ώρες που θα μείνουν στην έκθεση με το ζόρι 1 θα τη βγάλουν στην ακρόαση και τις υπόλοιπες στο μπίρι μπιρι (η στο μπύρα μπύρα)

ε) υπόλοιποι

και φυσικά οι παραπάνω διαμορφώνονται σε δυο άλλες κατηγορίες (εκτός της α για ευνόητους λόγους) με το αν βρίσκονται σε αναζήτηση για αγορά η όχι.

είναι λοιπόν λογικό να υπάρχουν τουλάχιστον 10 διαφορετικές απόψεις συνεπώς το άν παίζουν τα grimm επιδέχεται πολλές ερμηνείες.

πάντως έχει πλάκα ένα σκηνικό , κάποια στιγμή που καθόμουνα στην είσοδο στα αυτοκίνητα της audison (καθότι το χούι θα βγεί τελευταίο) έχει έρθει ένα παλικάρι (πέρι τα 40 βάλε) κουστουμάκι, γραβατούλα και χαρτοφύλακας ζητάει να ακούσει το Α1 (το οποίο μεταξύ μας ήταν πιο ευχάριστο σαν άκουσμα απο αρκετά δωμάτια αλλά έστω) - βεβαίως περάστε - με την προτροπή " ακούω μόνο hiend κλασσική"
ενυγουέι ψάξανε να βρούνε ένα δισκάκι με συμφωνικά (και στο κάτω κάτω ρε φίλε φέρε και εσύ κάτι, ένεκα ιδιότροπος τω άκουσμα) και με το που πάνε να το βάλουν "ήρθε το ταξι μου φεύγω".

τώρα πείτε μου , για αυτόν ποιο δωμάτιο έπαιζε καλά?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.204
Members
38.303
Νεότερο μέλος
tagar