Εκθεση Ηxos Εikona Show 2014

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Pankrok, που ησουν τοσο καιρο παιδι μου; Μπορεις να γραφεις ενα τετοιο σεντονι καθε βραδυ να χαιρομαι να διαβαζω;

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Νόμιζα οτι είναι αυτονόητο (αλλά μάλλον δεν είναι) ότι συνήθως οι εκθέσεις γίνονται για γνωριμία των προιόντων με το κοινό και μελλοντική αύξηση των πωλήσεων και συνεπώς, σίγουρα όχι για τον χαβαλέ. Άλλωστε δε βγαίνει καν αυτό το συμπέρασμα που μου λες, από αυτό που έγραψα εγώ. Είναι προιόν καθαρά δικιάς σου αντίληψης...
Πιθανόν να φταίει η δικιά μου αντίληψη, πιθανόν να φταίει ο τρόπος που το διατύπωσες, δεν θα τα χαλάσουμε.

Σημασία έχει ότι Συμφωνούμε ότι κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους μέσα από αυτές τις εκθέσεις και αυτό το Σεβόμαστε.

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
επίσης δεν γίνονται για την διενέργεια ορθών ακουστικών εκτιμήσεων, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να κάνουμε χαβαλέ, που είναι αυτό που είπα εγώ. Και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που εσύ συγκεκριμένα φαίνεται να έχεις άλλη άποψη...
Σίγουρα υπάρχει το πρόβλημα του υψηλού θορύβου λόγο τις πολυκοσμίας, καθώς επίσης και ότι κάποια setup απαιτούν μεγαλύτερο χώρο για να αποδώσουν τα δέοντα.

Πέρα όμως από αυτό νομίζω πως είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για συγκριτικά τύπου Α-Β, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει όταν τα συστήματα του ενδιαφέροντος ανήκουν σε διαφορετικούς αντιπροσώπους.

Επιπλέον το γεγονός ότι τα περισσότερα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι στο περίπου "ίδια" από πλευράς εμβαδού, χωροταξίας, κατασκευής, κτλ, είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να συγκρίνει κανείς παρόμοια συστήματα στον "ίδιο" ουσιαστικά χώρο.

Για φαντάσου να σε ενδιαφέρουν 2 συστήματα (δεν σου λέω για παραπάνω), το ένα βρίσκεται στον Πειραιά σε αίθουσα 30τμ. το άλλο στην Κηφισιά σε αίθουσα 50τμ.
Την μία μέρα θα πας Πειραιά την επομένη Κηφισιά και θα ακούσεις 2 συστήματα σε διαφορετικούς χώρους και διαφορετική μέρα. Τι συμπέρασμα θα βγει?

Πιστεύω πως αν κάποιος ενδιαφέρεται Πραγματικά να ακούσει σε μια έκθεση τα 2-3 συστήματα που τον ενδιαφέρουν, θα βρει την κατάλληλη ώρα - συνθήκες να το κάνει και θα βγάλει ποιο εύκολα τα όποια συμπεράσματά του.

Reaction score
8.960
νομιζω οτι οπως στο καζινο ανα διαστηματα αναφερεται στα μεγαφωνα οτι η συμμετοχη σε τυχερα παιγνια μπορει να προκαλεσει εθισμο.....ετσι και δω επρεπε να υπαρχει ενας με ντουντουκα που να υπενθυμιζει στο κοινο οτι η ακροαση συστηματων στα διαφορα δωματια δεν οδηγει σε ασφαλη συμπερασματα:D

πρεπει να βγαλουμε το δωματιο με τον πιο πολυ κοσμο, το οποιο ηταν ασφυκτικα γεματο:p

C

chrispo

Guest
Θα συμφωνήσω με τον Bhutia και τον Zakman35. Για έναν κατασταλαγμένο ακροατή, οι χώροι ακρόασης είναι ok , με μικρή επίδραση στη διαμόρφωση τελικού συμπεράσματος. Οι χώροι , σαφώς δεν είναι τέλειοι , αλλά ποιανού στο σπίτι είναι? Αντιπροσωπεύουν τον μέσο χώρο ακρόασης και παραπάνω , κατά τη γνώμη μου. Το καλό σύστημα θα ακουστεί καλά , σχεδόν παντού και θα ξεχωρίσει από τα άλλα μέτρια...πόσο μάλιστα σε ίδιους συγκριτικά χώρους....
Πέραν αυτών σκεφτείτε ότι τα δωμάτια , έχουν και μια στοιχειώδη απορρόφηση ήχου , με μοκέτες, γύψοσανίδες , βαριές κουρτίνες , κάδρα, καναπέδες και κόσμο...δηλαδή ένα μέσο δωμάτιο ακρόασης 18-20 τ.μ , τι παραπάνω έχει?.....τίποτα ...απλά όλα αυτά είναι οι καραμέλες των αντιπροσώπων για τα μηχανάκια τους , που δεν παίζουν....ή τσιρίζουν ανεξέλεγκτα...
Θυμάμαι , συστήματα που στις εκθέσεις πάντα ¨ παίζανε ¨ και τα ίδια ήταν παντού καλά και παραδεκτά ,χωρίς να τους φταίει ο χώρος.... ( lamm/verity, atc/krell/Wilson, McCormack/alon...bellaluna/KR...κ.ά.)....όπως και συστήματα, που δεν έπαιζαν....πουθενά (...άστο καλύτερα)...
Μην μπαίνετε στο tripaki των αντιπροσώπων και μασάτε την καραμέλα τους.......
Οι εκθέσεις, είναι χρήσιμες και σαφώς κάποιος μπορεί να βγάλει συμπεράσματα....και δεν είναι για χαβαλέ....

Last edited by a moderator:

Reaction score
2.566
... Σημασία έχει ότι Συμφωνούμε ότι κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους και αυτό το Σεβόμαστε.
Ναι, απλά από όσο γνωρίζω δεν χρειάζομαι μαθήματα ηθικής και σεβασμού...ελπίζω λοιπόν να τελειώσαμε με αυτό το θέμα.
Όσον αφορά στα δωμάτια, διαφωνώ σε γενικότερο επίπεδο και δεν χρειάζεται να το αναλύσω. Θα αρκεστώ να πω απλά, ότι αν κάποιοι νομίζουν ότι αν άκουγαν όλα αυτά τα συστήματα στο σπίτι τους, ότι η σειρά προτίμησής τους θα ήταν η ίδια με της έκθεσης, μάλλον κάνουν λάθος...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
tidal, pmc, grimm, mbl
Συγγνώμη, λησμόνησα να αναφέρω και το σούπερ-ντούπερ μούσο που όμως διαβάζω ότι οι περισσότεροι το βρήκατε μάπα και χειρότερο από αυτό το λαϊκό το crystalο-κουτο, που ούτε high-end είναι ούτε τίποτα, και έχω στεναχωρηθεί και δε ξανα-γράφω τίποτα...

C

chrispo

Guest
......και κάτι άλλο...για να μην μπερδεύονται μερικοί....οι εκθέσεις ( όπως αναφέρει και ο όρος) ...δεν είναι αγώνας GP, με σειρά εκκίνησης και τερματισμού....
Όποιος ακούει και κρατάει καρώ σημαία , μάλλον βρίσκεται σε λάθος μέρος και για λάθος λόγο...:gamer:

Reaction score
8.905
Συγγνώμη, λησμόνησα να αναφέρω και το σούπερ-ντούπερ μούσο που όμως διαβάζω ότι οι περισσότεροι το βρήκατε μάπα και χειρότερο από αυτό το λαϊκό το crystalο-κουτο, που ούτε high-end είναι ούτε τίποτα, και έχω στεναχωρηθεί και δε ξανα-γράφω τίποτα...
Βλέπεις.... μέχρι και εσύ το λησμόνησες....:rolleyes: :laugh:

Reaction score
751
Όταν ακουσα τα MBL μου ήρθε η επιθυμία να αλλάξω το σύστημά μου.
Οταν εμαθα την τιμη τους μου έφυγε.

Το κακο ειναι οτι τα ειχαν στην αρχη της εκθεσης και μετα όλα τα αλλα μου φάνηκαν ψόφια.

Τον JVC, ομως, με παίρνει να τον ζητήσω απο τον Άι Βασίλη. ;)

STNET

Επαγγελματίας
Reaction score
277
To καλό είναι οτι υπήρχαν και αξιοπρεπείς λύσεις για χαμηλά βαλάντια που κοίταγαν στα ίσια πολλές πανάκριβες ή υπερεκτιμένες, σε γενικές γραμμές την θεωρώ επιτυχημένη έκθεση με την Ελλάδα στο πιο βαθύ σημείο της κρίσης.

Reaction score
23.989
Pankrok, που ησουν τοσο καιρο παιδι μου; Μπορεις να γραφεις ενα τετοιο σεντονι καθε βραδυ να χαιρομαι να διαβαζω;
μαναμ αν είναι να κάνω τέτοιο ψυχικό να το συζητήσουμε το θέμα.
για κάθε βράδυ δε δεσμεύομαι , γιατί δε μαφήνει η γυναίκα μου

nikospapanikolao

"Επαγγελματίας"
Reaction score
115
Για τα χρήματα του άριστο.Το μόνο αρνητικό που είχε ήταν η τιμή του που ήταν διψήφια και όχι τριψήφια. Αν είχε τρία χιλιάρικα θα ήταν τρομερή καινοτομία στο χώρο.

Reaction score
1.427
Μετα απο 5-6 εκθεσεις που εχω παει , η ετυμηγορία μου ειναι οτι οι εκθεσεις ειναι κυριως για οφθαλμολουτρο και για κουβεντουλα. Ειτε γιατι τα δωματια δεν ειναι κατάλληλα ειτε γιατι το στήσιμο δεν ειναι ιδανικο ειτε για οποιοιδήποτε αλλο λογο δεν είναι δικαιο να κρινουμε ενα σύστημα εκει μεσα. Απλσ παίρνουμε μια ιδεα και βλέπουμε μηχανακια (πχ griphon mefisto) που δε υα δουμε σχεδον ποτε απο κοντα γιατί ειναι εξωτικες κατασκευές.....

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
<< Ούτε έτσι βγαίνουν αξιόπιστα σχετικά συμπεράσματα, αφού πάντα αλλάζει κάτι βασικό...
Είναι χιλιοειπωμένο εδώ και χρόνια...οι εκθέσεις δεν είναι για ακουστικές συγκρίσεις...είναι μια χαρά όμως για βόλτα, χαβαλέ, μάτι, κουτσομπολιό και φιλολογίες εδώ...αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις εν πάση περιπτώση.
Και πάει τώρα ο άσχετος να βγάλει και τοπ τεν δωματίων... >>

Εάν αυτό είναι σωστό, τότε γιατί οι περισσότεροι εδώ μέσα, έχουμε τις καλύτερες (όχι ακριβώς, αλλά συγκλίνουν) ''ακουστικές'' εντυπώσεις από τα Magnepan 1.2? και μην μου πείτε, μόνο για την τιμή τους! άρα κάτι ακούσαμε!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
<<'Ήμουνα νιος και γέρασα>> που λέει και ο λαός και ακόμα ακούω τις ίδιες γνωστές καραμέλες μετά τις εκθέσεις.
Τι πάει να πει δεν είναι κατάλληλος ο χώρος των εκθέσεων?
Ότι τα δωμάτια είναι μικρά...
Δηλαδή όλοι διαθέτουν σαλόνια 50 τετραγωνικών ώστε να αναδειχθούν τα μηχανήματα και αποκλειστικούς χώρους για ακρόαση ή οι αντιπρόσωποι διαθέτουν ένα μόνο ζεύγος ηχείων ή συνοδών?

Ας έκθεταν το κατάλληλο ηχείο με την κατάλληλη υποστήριξη στον ανάλογο χώρο.
Για εμένα είναι κριτήριο για τον αντιπρόσωπο πόσο γνωρίζει τα προϊόντα του.

Αφού ξέρει ότι όλα στο χώρο αυτό υπόκεινται σε κριτική ας φροντίσει να στήσει το <<σωστό>>.
Ευτυχώς στη φετινή έκθεση ήταν λιγότεροι από κάθε άλλη φορά οι εκθέτες που αγνοούσαν τι έχουν στα χέρια τους και είχαν στήσει εντελώς λάθος.
Από τα πολύ θετικά στοιχεία!

Reaction score
2.566
Εάν αυτό είναι σωστό, τότε γιατί οι περισσότεροι εδώ μέσα, έχουμε τις καλύτερες (όχι ακριβώς, αλλά συγκλίνουν) ''ακουστικές'' εντυπώσεις από τα Magnepan 1.2? και μην μου πείτε, μόνο για την τιμή τους! άρα κάτι ακούσαμε!
Γιατί τέτοιας σχεδιάσης ηχεία έχουν τόσα εγγενή πλεονεκτήματα (με εξαίρεση το δυναμικό εύρος) σε σχέση με τα κουτιά, που αν δεν τα καταλαβαίνατε ούτε αυτά, θα ήσασταν κουφοί...:p

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.196
Members
38.302
Νεότερο μέλος
ggianno88