Εκθεση Ηxos Εikona Show 2014

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
703
2 κιβώτια από Αμερική διαστάσεων 70 χ 180 χ 20 εχουν πολλά μεταφορικά.
Όταν φτάσουν στο τελωνείο, πρσθέτουν το κόστος των ηχείων προσαυξημένο με δασμούς εισαγωγής από 3η χώρα και 1% ασφάλεια με το κόστος των μεταφορικών και ολα μαζί επιβαρύνονται με 23% ΦΠΑ.
Μετα υπάρχει το κόστος των τελωνειακών εργασιών, φύλαξης, παραδοσης εγγράφων, διασάφισης από το γραφείο που ανέλαβε τον εκτελωνισμό και η συνολική επιβάρυνση είναι 27,6% ΦΠΑ και 29,2% έξοδα, περίπου στο αρχικό κόστος του προϊόντος και αναφέρομαι για όλα τα προϊόντα που υπάγονται στο 23% και εισάγονται από 3η χώρα.

Επίσης το τελωνείο έχει δική του ισοτιμία, αν του έχει δοθεί στην αρχή της εβδομάδας 1,2 και είναι Παρασκευή, έγινε πόλεμος, η ισοτιμία έχει φτάσει στο 1,5 αυτό θα χρεώσει με 1,2 και ας χτυπάς το κεφάλι σου στον τοιχο, ας τους δείχνεις τα ημερήσια δελτία ισοτιμίας των τραπεζών.

Μη σου κάτσει τέτοια περίπτωση, την έκατσες και εσύ μαζί

Οι τιμές που αναφερονται στην Αμερική δεν έχουν ΦΠΑ, η κάθε πολιτεία έχει το δικό της αντίστοιχο "ΦΠΑ" που κυμαίνεται απο 3,5 εως 12%, οπότε ο καθένας που κοιτάζει τιμές, προσθέτει το έξοδο που αναλογεί στην πολιτεία του.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.146
Όταν φτάσουν στο τελωνείο, πρσθέτουν το κόστος των ηχείων προσαυξημένο με δασμούς εισαγωγής από 3η χώρα και 1% ασφάλεια με το κόστος των μεταφορικών και ολα μαζί επιβαρύνονται με 23% ΦΠΑ.
Μετα υπάρχει το κόστος των τελωνειακών εργασιών, φύλαξης, παραδοσης εγγράφων, διασάφισης από το γραφείο που ανέλαβε τον εκτελωνισμό και η συνολική επιβάρυνση είναι 27,6% ΦΠΑ και 29,2% έξοδα, περίπου στο αρχικό κόστος του προϊόντος και αναφέρομαι για όλα τα προϊόντα που υπάγονται στο 23% και εισάγονται από 3η χώρα.

Επίσης το τελωνείο έχει δική του ισοτιμία, αν του έχει δοθεί στην αρχή της εβδομάδας 1,2 και είναι Παρασκευή, έγινε πόλεμος, η ισοτιμία έχει φτάσει στο 1,5 αυτό θα χρεώσει με 1,2 και ας χτυπάς το κεφάλι σου στον τοιχο, ας τους δείχνεις τα ημερήσια δελτία ισοτιμίας των τραπεζών.

Οι τιμές που αναφερονται στην Αμερική δεν έχουν ΦΠΑ, η κάθε πολιτεία έχει το δικό της αντίστοιχο "ΦΠΑ" που κυμαίνεται απο 3,5 εως 12%, οπότε ο καθένας που κοιτάζει τιμές, προσθέτει το έξοδο που αναλογεί στην πολιτεία του.
Έτσι ακριβώς. Πολύ σωστά. Και με όλα τα παραπάνω, το κόστος του εισαγωγέα έχει σχεδόν διπλασιαστή και ακόμα το προιον είναι στο τελωνείο, και δεν έχουν μπει μέσα το κέρδος του και το φόρος.

Στο Marketing στην Γερμανία λένε ότι όταν θέλεις να υπολογίσεις την τιμή λιανικής σε ένα προϊόν, πάνω στο κόστος σου θα προσθέσεις τα έξοδα σου σε κατάστημα και υπαλληλους αναλογικά, το κόστος αποθήκης, το κόστος service, ένα 20% - 30% προσφορα που θα κανεις κάποια στιγμή, και όταν βγάλεις αυτό το σύνολο, θα προσθέσεις και το κέρδος σου, ποσο θα είναι αυτό (50%, 100%, 200%, 300% ...)

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.227

Οι παραπανω επιβαρυνσεις όπως πολύ σωστα εχεις αναφερει αφορουν καινουριο προιον εισαγωγης.
Γιατι καποιος που σκοπευει να δωσει 20.000 για ηχεια και μπορει να γλυτωσει τα 10.000 ευρο όπως φαινεται στο post 555
να μην βγαλει ένα εισιτηριο για ny με 500 ευρο να κατσει και 5 μερες και να μην τα φερει ο ιδιος
εστω και σαν μετ/να ,ελατωματικα,χτυπημενα,προς επισκευή!?

alexis

Reaction score
31.146
Οι παραπανω επιβαρυνσεις όπως πολύ σωστα εχεις αναφερει αφορουν καινουριο προιον εισαγωγης.
Γιατι καποιος που σκοπευει να δωσει 20.000 για ηχεια και μπορει να γλυτωσει τα 10.000 ευρο όπως φαινεται στο post 555
να μην βγαλει ένα εισιτηριο για ny με 500 ευρο να κατσει και 5 μερες και να μην τα φερει ο ιδιος
εστω και σαν μετ/να ,ελατωματικα,χτυπημενα,προς επισκευή!?
Βεβαίως και να το κάνει. Μόνο που τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πληρώσει παραπάνω από 20.000€.

STNET

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Αυτά που σου έγραψα είναι η απάντηση στην ανάρτηση σου ότι όλα φτιάχνονται στην Κίνα. Αυτό που λες τh σχέση έχει με την ανάρτηση σου;
Σχετικά με αυτό που γραφεις θα σου πω ότι κανεις λάθος. Και θα σου φέρω ένα παράδειγμα που έζησα. Ένας πελάτης αναθέτει σε ένας καταξιωμένο γραφίστα να του κάνει ένα λογότυπο. Αυτός του βγάζει ένα απίστευτο λογότυπο μέσα σε 10 λεπτά σε ένα μπλοκάκι που είχε μαζί του. Ενθουσιάστηκε και του λέει "το θέλω. Πόσο; Η απάντηση τον εξόργισε γιατί ήταν εξωφρενική για αυτός. Του λέει για 10 λεπτά θέλεις τόσα πολλά; Τη του απάντησε ο καλλιτέχνης; Εγώ μπορεί να έκανα 10 λεπτά, εσύ όμως θα πληρώσεις 10 λεπτά και 40 χρόνια. Είχε απόλυτο δίκιο. Γιατί τα 40 χρόνια πορείας τον έφτασαν σε αυτό το σημείο. Να σχεδιάζει ωραία πράγματα σε 10 λεπτά. Ακριβώς το ίδιο και με το High End.
αγαπητέ φίλε εγω δεν υποστήριξα οτι δεν πρέπει να πληρώσεις αυτό που αξίζει πραγματικά, εγω ρώτησα καθαρά αν το hi end χαρακτηρίζεται απο κάποια αξία προιόντος και μετά, και αν προιόντα πολύ γνωστών εταιρτειών που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά κυκλώματα όπως ice power,hypex, gainclone, που δεν εχουν σχεδιάσει ούτε αναπτύξει αυτοί με κόστος ούτε 1000€, τους δίνει το δικαίωμα λόγω μεγάλου ονόματος να τα πουλάνε 10000€.Αν συμφωνείς ότι πρέπει να τα πουλάνε τόσο και θέλεις να τα αγοράσεις δικαίωμα σου.Επίσης χαρακτηρίζω το παράδειγμα σου ατυχές διότι ο γραφίστας δημιούργησε για τον πελάτη του κάτι καινούργιο ενώ εγώ κρίνω προιόντα που ακολουθούν την πεπατημένη άλλων σχεδιαστών που κυκλοφορεί ελεύθερα στην αγορά χρόνια και επιπλέον δεν έχουν δαπανήσει ούτε 1 ευρό για την έρευνα και την ανάπτυξη της συγκεκριμμένης σχεδίασης.Απλά την βαπτίζουν και την βγάζουν στην αγορά.

Last edited by a moderator:

Reaction score
33
Η κατάσταση με τα Maggies με τις τιμές είναι γνωστή, πριν απο λίγα χρόνια φώναζαν και οι Εγγλεζοι για αυτή την διαφορά, φαίνεται οτι οι Αμερικάνοι ενδιαφέρονται μόνον για την δική τους αγορά!!!!

C

chrispo

Guest
...μια ματιά παρακάτω pls...

http://www.dutycalculator.com/dc/18...an-3-7i-from-united-states-to-germany-is-4.5/

....μία εδώ......
http://www.dutycalculator.com/new-i...on/saved_calculations/view_details/190007737/

....το ίδιο παράδειγμα ...για την Γερμανία έρχεται 200€ λιγότερα λόγω ΦΠΑ 19%

http://www.dutycalculator.com/new-i...on/saved_calculations/view_details/190004813/

.....εδώ θα πληρώσεις και ΦΠΑ επί της αξίας των μεταφορικών ( CIF τιμή)
.....και κάτι άλλο .....τα παραπάνω ισχύουν με τιμή Αμερικής 6000$ ...(όχι CIF)
......φαντάσου ....¨Κάποιος ¨ να αγοράσει τιμή CIF κάτω από 3000$.....
......(8150€......?):o

(...πολλοί φόροι και δασμοί ...ρε παιδί μου....εκτός και αν τα Maggie ,έχουν μεταφορικά 2000$...και δεν το ξέρουμε)

Last edited by a moderator:

U

user2

Guest
...μια ματιά παρακάτω pls...

http://www.dutycalculator.com/dc/18...an-3-7i-from-united-states-to-germany-is-4.5/

....μία εδώ......
http://www.dutycalculator.com/new-i...on/saved_calculations/view_details/190007737/

....το ίδιο παράδειγμα ...για την Γερμανία έρχεται 200€ λιγότερα λόγω ΦΠΑ 19%

http://www.dutycalculator.com/new-i...on/saved_calculations/view_details/190004813/

.....εδώ θα πληρώσεις και ΦΠΑ επί της αξίας των μεταφορικών ( CIF τιμή)
.....και κάτι άλλο .....τα παραπάνω ισχύουν με τιμή Αμερικής 6000$ ...(όχι CIF)
......φαντάσου ....¨Κάποιος ¨ να αγοράσει τιμή CIF κάτω από 3000$.....
......(8150€......?):o

(...πολλοί φόροι και δασμοί ...ρε παιδί μου....εκτός και αν τα Maggie ,έχουν μεταφορικά 2000$...και δεν το ξέρουμε)

προτείνω να κάνετε εισαγωγή τα ηχεία, και όταν θα πάτε στο τελωνείο να παραλάβετε, να τους δείξετε το cost estimation του dutycalculator

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
703
"Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου"

Είναι πραγματικά αστείο να βλέπεις ανθρώπους να επικαλούνται πηγές από το διαδίκτυο για να αποδείξουν σχυρισμούς που απέχουν από τις γνώσεις τους και την πραγματικότητα.
Είναι αστείο να επικαλούνται παραδείγματα βασισμένα σε υποθέσεις (τιμή κτήσης), σε άγνοια (μεταφορικά), σε άλλες χώρες (Γερμανία), διαφορετική οικονομική πολιτική ...

Έτσι δε μπορεί να υπάρχει εποικοδομητική συζήτηση παρά μόνο γραμμές δίχως νόημα σε ένα νήμα που έτσι και αλλιώς έχει ξεφύγει από το αρχικό του θέμα

C

chrispo

Guest
...προτείνω μερικοί να παραδεχθούν το αυτονόητο, σε αυτή τη Χώρα, ή αν δεν θέλουν να το πράξουν αυτό, ας σταματήσουν να μας προσφέρουν τέτοιου είδους ¨καραμέλες ¨ (χρόνια ....αυτή η κολόνια), ....στο φινάλε αν σας αρέσει το ¨Μάσημα¨ ...κρατήστε το για τον εαυτό σας....

(...αν βαρεθήκατε τη γεύση της...αλλάξτε μάρκα για ανανέωση..)

.....προσωπικά εγώ, ΟΧΙ δεν θα συμπεριλάβω στη λίστα επιλογής μου τέτοιου είδους , υπερτιμημένα και ¨ υπερ κοστολογημένα¨ προϊόντα και αν μερικοί, γενικότερα, δεν μας σέβονται σαν καταναλωτές, εγώ τον εαυτό μου τον σέβομαι....όπως και την τσέπη μου...αν εσείς ΟΧΙ...τότε ..keep on chewing.:smile:

(...τα παραπάνω, για να μην παρεξηγηθώ , αφορούν σε πληθώρα καταναλωτικών προϊόντων, εντός και εκτός EU)...bye..!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.621
Ένας πελάτης αναθέτει σε ένας καταξιωμένο γραφίστα να του κάνει ένα λογότυπο. Αυτός του βγάζει ένα απίστευτο λογότυπο μέσα σε 10 λεπτά σε ένα μπλοκάκι που είχε μαζί του. Ενθουσιάστηκε και του λέει "το θέλω. Πόσο; Η απάντηση τον εξόργισε γιατί ήταν εξωφρενική για αυτός. Του λέει για 10 λεπτά θέλεις τόσα πολλά; Τη του απάντησε ο καλλιτέχνης; Εγώ μπορεί να έκανα 10 λεπτά, εσύ όμως θα πληρώσεις 10 λεπτά και 40 χρόνια. Είχε απόλυτο δίκιο. Γιατί τα 40 χρόνια πορείας τον έφτασαν σε αυτό το σημείο. Να σχεδιάζει ωραία πράγματα σε 10 λεπτά. Ακριβώς το ίδιο και με το High End.
Με ποιο σκεπτικό λοιπόν θα έπρεπε ν'αποζημιωθούν ισοτίμως σχεδιαστές που αδυνατούν να το καταφέρουν ακόμα και σε 10...τέρμινα;

Reaction score
23.989
η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
όποιος έχει ψωνήσει από κατάστημα στην αμερική γνωρίζει οτι (ειδίκα στις αλυσίδες) η τιμή είναι χωρίς τον φόρο (καθώς κάθε πολιτεία έχει δίκη της πολιτική)

όποιος έχει μπλέξει με τελωνεία γνωρίζει έχει για πλάκα 35-40% κόστος (μαζί με τα μεταφορικά πάντα - ήμαρτον) και θα αυτό στην περίπτωση που ασχοληθεί ο ίδιος (δηλαδή να χάσει 3-4 μεροκάμματα στο αεροδρόμιο ) διαφορετικά θα προσθέσει το κόστος του εκτελωνιστή.

μια ασφαλής μεταφορά για τα mg (και γενικά για ηχείο , ηλεκτρονικά κλπ) απο αμερική δύσκολα θα κοστίσει κάτω απο 500 ενώ το κόστος ανεβαίνει αν χρειαστεί ξυλοκιβώτιο (άρα και απεντομωση υποχρεωτικά) που ενδεχομένως χρειάζεται γιατί διαφορετικά μεταφέρεις σε κοντείνερ 10 προιόντα για τον ίδιο εισαγωγέα και διαφορετικά αεροπορικώς για έναν παραλλήπτη.

από κει και πέρα είναι θέμα πολιτικής εργοστασίου και φυσικά εισαγωγέα.

αν το εργοστάσιο επιβάλει τιμοκαταλόγους στους αντιπροσώπους (πχ seas) οι τιμές σε όλο τον κόσμο θα είνια ίδιες με μικρές διαφορές. αν δεν τον νοιάζει θα είναι οσο θέλει ο εισαγωγέας. αν ακόμα χειρότερα δεν τον ενδιαφέρουν κάποιες αγορές τότε και η τιμή του εισαγωγέα θα είναι στα ύψη. τώρα βέβαια όταν πουλας έναν ενισχυτή το χρόνο τι σόι αντιπρόσωπος να θεωρηθείς ώστε να έχεις και καλύτερες τιμές (άλλο θέμα)

βέβαια παραδείγματα αδικαιολόγητα υψηλής τιμολόγησης υπήρξαν και θα υπάρχουν (λιγότερα βέβαια απο οτι στο παρελθόν) και μάλιστα σε ευρωπαικά προιόντα (όσοι έχουν ψαχτεί με μεγάφωνα και κατασκευές γνωρίζουν)

alexis

Reaction score
31.146
αγαπητέ φίλε εγω δεν υποστήριξα οτι δεν πρέπει να πληρώσεις αυτό που αξίζει πραγματικά, εγω ρώτησα καθαρά αν το hi end χαρακτηρίζεται απο κάποια αξία προιόντος και μετά, και αν προιόντα πολύ γνωστών εταιρτειών που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά κυκλώματα όπως ice power,hypex, gainclone, που δεν εχουν σχεδιάσει ούτε αναπτύξει αυτοί με κόστος ούτε 1000€, τους δίνει το δικαίωμα λόγω μεγάλου ονόματος να τα πουλάνε 10000€.Αν συμφωνείς ότι πρέπει να τα πουλάνε τόσο και θέλεις να τα αγοράσεις δικαίωμα σου.Επίσης χαρακτηρίζω το παράδειγμα σου ατυχές διότι ο γραφίστας δημιούργησε για τον πελάτη του κάτι καινούργιο ενώ εγώ κρίνω προιόντα που ακολουθούν την πεπατημένη άλλων σχεδιαστών που κυκλοφορεί ελεύθερα στην αγορά χρόνια και επιπλέον δεν έχουν δαπανήσει ούτε 1 ευρό για την έρευνα και την ανάπτυξη της συγκεκριμμένης σχεδίασης.Απλά την βαπτίζουν και την βγάζουν στην αγορά.
Διακρίνω γονίδια πολιτικού, που στην αδυναμία του να απαντήσει, δημιουργεί νέα θέματα. Η αρχική ανάρτηση τσουβαλιζε όλο τον κατασκευαστικό χώρο του High End - Made in China. Μετά από ανάρτηση μου σχετικά με καθαρά Αμερικανικες, Γαλλικές, Ιαπωνικές , Ολλανδικές κλπ υλοποιήσεις, περάσαμε σε μεμονωμένους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν φασόν υλικά τρίτον κατασκευαστών και τα μοσχοπουλάνε. Και πραγματικά αναρωτιέμαι αν αυτά είναι αναρτήσεις μετά από προσωπική πείρα, ή είναι απλά αναδημοσιεύσεις διαφορων sites. Αμφιβάλλω αν τα λεγόμενα 2 μηχανάκια, το ένα με 1000€ και το άλλο με 10000€ τα βάλανε κάτω να κάνουν εργαστηριακές μετρήσεις να δουν τη έχει γίνει παραπάνω, αν έχει γίνει κάτι. Το ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν ένας reviewer τσίμπησε την LEXICON να μοσχοπουλάει ένα ΟΡPΟ DVD PLAYER με άλλο brand name, δεν σημαίνει ότι όλη η αγορά κάνει το ίδιο. Επίσης ποιο πρόσφατα ένας άλλον reviewer παρατήρησε ότι ένας MOON των 40000€ έχει ακριβώς τα ίδια ηλεκτρονικά με ένα DENON των 3000€, και μετά από πιέσεις οδήγησε τον Έλληνα εκπρόσωπο του εργοστασίου να παραδεχθεί ότι είναι της DENON. Μέχρι εκεί όμως. Γιατί δεν συνέχισε να αποδείξει με μετρήσεις ότι ο MOON είναι απατεώνας. Και εγώ έχω δει με τα μάτια μου GOLDMUND DVD PLAYER να είναι μέσα φωτοτυπία PIONNER του 500εύρου, και να ζυγίζει 20 κιλά. Μέχρι και το remote PIONEER ήταν. Αλλα δεν ξέρω ούτε μπορώ να αποδείξω αν η εν λόγο εταιρία κοροϊδεύει τον κόσμο. Μην πάμε στο άλλο άκρο, όπως ακούω κάποιους να λένε ότι εφόσον όλα τα ψηφιακά είναι 100110100111010010 δεν υπάρχει αλλοίωση, οποτε είτε πάρεις καλώδιο των 10€ είτε των 1000€ είναι το ίδιο και σε κοροϊδεύουν γιατί δεν υπάρχει διαφορα; Εκεί 2 πράγματα συμβαίνουν. Η είναι κουφός ή το σύστημα του δεν είναι ικανό να παίξει τις διαφορες. Μην τα κάνουμε όλα ένα. Ούτε εγώ θα έπαιρνα πανάκριβα πράγματα λόγο ονόματος και μόνο, αλλα επίσης να ξέρεις κάτι. Γενικότερα ο αγοραστής όταν δεν μπορεί να πάρει κάτι λόγο κόστους, βαφτίζει καλύτερο αυτό που μπορεί να πάρει, για ψυχολογικούς λόγους.
Το παράδειγμα μου με το γραφίστα αφορά High End εταίρες και όχι μπακάλικα. Ασχέτος αν εγώ, εσύ ο άλφα ο βήτα μπορούμε ή θέλουμε να τα αγοράσουμε. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Δεν θα κατηγορήσω κάτι επειδή δεν μπορώ να το πάρω.
Προφανώς πέρασε στα ψιλά αυτό που είπα ποιο πάνω. Τις τιμές λιανικής σε ένα πολύ μεγαλο κομμάτι της αγοράς το καθορίζει το εργοστάσιο και όχι ο αντιπρόσωπος. Όλα αυτά δεν τα λέω επειδή τα άκουσα ή κάνω τον ξερόλα, όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε, αλλα επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω πράγματα από μέσα.
Όσο για τα τελωνεία και τις εισαγωγές από Αμερική, ο δρόμος είναι ανοιχτός - move on.

Reaction score
1.145
ωχ μην αρχίσει κουβέντα για καλώδια μην αρχίσει πωωω όχι πάλι όχι πάλι όχι άλλα καλώδια βοήθεια..

STNET

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Διακρίνω γονίδια πολιτικού, που στην αδυναμία του να απαντήσει, δημιουργεί νέα θέματα. Η αρχική ανάρτηση τσουβαλιζε όλο τον κατασκευαστικό χώρο του High End - Made in China. Μετά από ανάρτηση μου σχετικά με καθαρά Αμερικανικες, Γαλλικές, Ιαπωνικές , Ολλανδικές κλπ υλοποιήσεις, περάσαμε σε μεμονωμένους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν φασόν υλικά τρίτον κατασκευαστών και τα μοσχοπουλάνε. Και πραγματικά αναρωτιέμαι αν αυτά είναι αναρτήσεις μετά από προσωπική πείρα, ή είναι απλά αναδημοσιεύσεις διαφορων sites. Αμφιβάλλω αν τα λεγόμενα 2 μηχανάκια, το ένα με 1000€ και το άλλο με 10000€ τα βάλανε κάτω να κάνουν εργαστηριακές μετρήσεις να δουν τη έχει γίνει παραπάνω, αν έχει γίνει κάτι. Το ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν ένας reviewer τσίμπησε την LEXICON να μοσχοπουλάει ένα ΟΡPΟ DVD PLAYER με άλλο brand name, δεν σημαίνει ότι όλη η αγορά κάνει το ίδιο. Επίσης ποιο πρόσφατα ένας άλλον reviewer παρατήρησε ότι ένας MOON των 40000€ έχει ακριβώς τα ίδια ηλεκτρονικά με ένα DENON των 3000€, και μετά από πιέσεις οδήγησε τον Έλληνα εκπρόσωπο του εργοστασίου να παραδεχθεί ότι είναι της DENON. Μέχρι εκεί όμως. Γιατί δεν συνέχισε να αποδείξει με μετρήσεις ότι ο MOON είναι απατεώνας. Και εγώ έχω δει με τα μάτια μου GOLDMUND DVD PLAYER να είναι μέσα φωτοτυπία PIONNER του 500εύρου, και να ζυγίζει 20 κιλά. Μέχρι και το remote PIONEER ήταν. Αλλα δεν ξέρω ούτε μπορώ να αποδείξω αν η εν λόγο εταιρία κοροϊδεύει τον κόσμο. Μην πάμε στο άλλο άκρο, όπως ακούω κάποιους να λένε ότι εφόσον όλα τα ψηφιακά είναι 100110100111010010 δεν υπάρχει αλλοίωση, οποτε είτε πάρεις καλώδιο των 10€ είτε των 1000€ είναι το ίδιο και σε κοροϊδεύουν γιατί δεν υπάρχει διαφορα; Εκεί 2 πράγματα συμβαίνουν. Η είναι κουφός ή το σύστημα του δεν είναι ικανό να παίξει τις διαφορες. Μην τα κάνουμε όλα ένα. Ούτε εγώ θα έπαιρνα πανάκριβα πράγματα λόγο ονόματος και μόνο, αλλα επίσης να ξέρεις κάτι. Γενικότερα ο αγοραστής όταν δεν μπορεί να πάρει κάτι λόγο κόστους, βαφτίζει καλύτερο αυτό που μπορεί να πάρει, για ψυχολογικούς λόγους.
Το παράδειγμα μου με το γραφίστα αφορά High End εταίρες και όχι μπακάλικα. Ασχέτος αν εγώ, εσύ ο άλφα ο βήτα μπορούμε ή θέλουμε να τα αγοράσουμε. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Δεν θα κατηγορήσω κάτι επειδή δεν μπορώ να το πάρω.
Προφανώς πέρασε στα ψιλά αυτό που είπα ποιο πάνω. Τις τιμές λιανικής σε ένα πολύ μεγαλο κομμάτι της αγοράς το καθορίζει το εργοστάσιο και όχι ο αντιπρόσωπος. Όλα αυτά δεν τα λέω επειδή τα άκουσα ή κάνω τον ξερόλα, όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε, αλλα επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω πράγματα από μέσα.
Όσο για τα τελωνεία και τις εισαγωγές από Αμερική, ο δρόμος είναι ανοιχτός - move on.
αγαπητέ φίλε μακρυά τα γονίδια του πολιτικού απο εμένα και ούτε ανήκω στην κατηγόρια του όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια,η άποψη σου για μένα είναι σεβαστή αλλά είναι άποψη σου, εγώ έχω την δική μου και κάνω τις αγορές μου σύμφωνα με αυτή.Επιμένω στο ότι αξίζει πραγματικά πρέπει να πληρώνετε όπως επιμένω να μην πληρώνω βαπτισμένες αντιγραφές που είναι πάρα πολλές.Επίσης προφανώς απο λάθος σου μου χρέωσες και κάτι εισαγωγές και τελωνεία απο Αμερική που εγώ δεν γνωρίζω ούτε έλαβα μερος στην κουβέντα.Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για τον γόνιμο διάλογο.Επίσης απλά διατύπωσα την άποψη μου χωρίς να έχω διάθεση να αλλάξω την άποψη κανενός.

alexis

Reaction score
31.146
αγαπητέ φίλε μακρυά τα γονίδια του πολιτικού απο εμένα και ούτε ανήκω στην κατηγόρια του όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια,η άποψη σου για μένα είναι σεβαστή αλλά είναι άποψη σου, εγώ έχω την δική μου και κάνω τις αγορές μου σύμφωνα με αυτή.Επιμένω στο ότι αξίζει πραγματικά πρέπει να πληρώνετε όπως επιμένω να μην πληρώνω βαπτισμένες αντιγραφές που είναι πάρα πολλές.Επίσης προφανώς απο λάθος σου μου χρέωσες και κάτι εισαγωγές και τελωνεία απο Αμερική που εγώ δεν γνωρίζω ούτε έλαβα μερος στην κουβέντα.Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για τον γόνιμο διάλογο.Επίσης απλά διατύπωσα την άποψη μου χωρίς να έχω διάθεση να αλλάξω την άποψη κανενός.
Έχεις δίκιο, τα έβαλα όλα σε ένα μήνυμα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.188
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90