Nick Arvanitakis
Audio Pro
- Reaction score
- 23.745
Tα 3.7i , έχουν στην Αμερική 6000 $.
Εδώ ζητούν 12000?.
Εδώ ζητούν 12000?.
Θεωρείς την Guernica (ξέρεις του Picasso) υπερτιμημένη ?αγαπητέ φίλε με το ίδιο σκεπτικό μπορώ και εγώ να σου αραδιάσω μια λίστα με hi end προιόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα και πρός θεού βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά, αλλά σε καμία περίπτωση το κόστος παραγωγής δεν δικαιολογεί την τιμή πώλησης απλά και μόνο πουλάνε όνομα.
20-30 % έκπτωση ?....αν ένα προϊόν στην Αμερική τιμάται 6000 $, σ´αυτό το ποσό λιανικής , περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Αμερικής και το κέρδος των dealers, όπως και τα περιθώρια εκπτώσεων 20-30%(τουλάχιστον...street price).
Οσο χρειάζεται για να έχουν κέρδος.Πάντα μπορείς όμως, να κάνεις ενα ταξιδάκι στην Αμερική να τα φέρεις μόνος σου , να δούμε πόσο θα στοιχίσουν........Εδώ πέρα, πόσο είπατε ότι τα πουλάνε?.....
Επίσης, βασίζονται στον πολύ μεγαλύτερο αριθμό πελατών των ΗΠΑ.Δεν υπάρχει ΦΠΑ στις ΗΠΑ αλλά sales tax πολύ μικρότερο του ευρωπαϊκού, όπως και πολύ μικρότεροι φόροι και μεταφορικά. Ούτε φόροι εισαγωγής προφανώς. Έχει συζητηθεί πολλάκις το θέμα.
... Είναι αντιεπιστημονικό και δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Λ.Σ.
Όχι απλή αφέλεια,αλλά και...αντιεπιστημονική.Είναι αφέλεια να νομίζεις ότι θα πρέπει να πωλείται κάτι στο κόστος των εξαρτημάτων με την προσθήκη εργατοωρών που απαιτεί η κατασκευή. Ο τίτλος hi-end για ένα μηχάνημα δεν είναι μια ταμπέλα που την κοτσάρουν, αλλά κατάκτηση και καταξίωση μιας εταιρείας στον χώρο. Λ.Σ.
Ο επαμφοτερισμός των χαϊενδόκριτων αντίκειται ακόμα και στο ίδιο το καπιταλιστικόν ιδεώδες,αφού επιχειρούν με δεδομένα τα οποία διαρκώς μεταβάλλονται μέσα τους,ενώ το τελικό αποτέλεσμα κλίνει προς το γνωμικό ... ΄΄Χωρίς κέρδος κέρατα΄΄Αυτό αντίκειται στον νόμο της καπιταλιστικής επιχείρησης η οποία στηρίζεται στο κέρδος. Χωρίς αυτό, το κέρδος, δεν μπορεί να υπάρχει μια τέτοια επιχείρηση.Λ.Σ.
Θα τη θεωρούσα προσωπικά υπερτιμημένη σε οποιαδήποτε τιμή,αφού οι διεργασίες που πυροδοτούνται κατά την ατένιση αυτής αποτελούν συλλογικό αγαθό συνυφασμένο με πολιτιστικά ιδεώδη επί των οποίων κανένας δεν κατέχει αποκλειστικότητα.Εξόν και αν κάποιοι θεωρούσαν ότι η κατάκτηση της Guernica εξαντλείται στην ιδιοκτησία κάποιου καμβά με ευφυώς αραδιασμένες μπογιές επάνω του,λες και είναι βαρύ σασί περιέχον διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα...Θεωρείς την Guernica (ξέρεις του Picasso) υπερτιμημένη ?
θα σου απαντήσω άμα μου πείς τι σχέση η GUERNICA με το θέμα γιατί εγώ προσωπικά δεν βλέπω καμμία, η GUERNICA καταρχάς είναι έργο τέχνης και όχι βιομηχανικό ή βιοτεχνικό προιόνΘεωρείς την Guernica (ξέρεις του Picasso) υπερτιμημένη ?
...μα δεν μου είπατε ακόμα....πόσο τιμάται ένα 3.7, εδώ ? ....κάποιος pls....
10.140$ αλλά δεν πειράζει .Δηλαδή...για να καταλάβω....στην Αμερική έχει λιανική 6000$ και εδώ 8150€, 10500$
Αυτά που σου έγραψα είναι η απάντηση στην ανάρτηση σου ότι όλα φτιάχνονται στην Κίνα. Αυτό που λες τh σχέση έχει με την ανάρτηση σου;αγαπητέ φίλε με το ίδιο σκεπτικό μπορώ και εγώ να σου αραδιάσω μια λίστα με hi end προιόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα και πρός θεού βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά, αλλά σε καμία περίπτωση το κόστος παραγωγής δεν δικαιολογεί την τιμή πώλησης απλά και μόνο πουλάνε όνομα.
Εξαίρετο!!!!!Λ.Σ.Αυτά που σου έγραψα είναι η απάντηση στην ανάρτηση σου ότι όλα φτιάχνονται στην Κίνα. Αυτό που λες τh σχέση έχει με την ανάρτηση σου;
Σχετικά με αυτό που γραφεις θα σου πω ότι κανεις λάθος. Και θα σου φέρω ένα παράδειγμα που έζησα. Ένας πελάτης αναθέτει σε ένας καταξιωμένο γραφίστα να του κάνει ένα λογότυπο. Αυτός του βγάζει ένα απίστευτο λογότυπο μέσα σε 10 λεπτά σε ένα μπλοκάκι που είχε μαζί του. Ενθουσιάστηκε και του λέει "το θέλω. Πόσο; Η απάντηση τον εξόργισε γιατί ήταν εξωφρενική για αυτός. Του λέει για 10 λεπτά θέλεις τόσα πολλά; Τη του απάντησε ο καλλιτέχνης; Εγώ μπορεί να έκανα 10 λεπτά, εσύ όμως θα πληρώσεις 10 λεπτά και 40 χρόνια. Είχε απόλυτο δίκιο. Γιατί τα 40 χρόνια πορείας τον έφτασαν σε αυτό το σημείο. Να σχεδιάζει ωραία πράγματα σε 10 λεπτά. Ακριβώς το ίδιο και με το High End.