Προτάσεις δίσκων ηλεκτρονικής μουσικής

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.788
εγώ φίλε βάζο την μουσική που μου αρέσει δεν κανω φροντιστήριο σε κανενα οποιος εινα 35 χρόνων και πάνω ξέρει αυτές τις μουσικές. χρόνια πολλά καλές γιορτες
Ποιος ο λόγος που το συνεχίζεις, ενώ έχεις ήδη "απαντήσει" δύο posts πιο πάνω; Τι καταλαβαίνεις;

A! να με συγχωρεί η χάρη σου που είμαι κάτω των 35 και δεν έχω την παραμικρή ιδέα για αυτή την μουσική. Αντί λοιπόν, να βοηθήσεις με το να μοιραστείς λίγες από τις γνώσεις σου (που είναι και ο σκοπός του forum, άλλωστε!) γράφοντας δυο γραμμές για κάθε video που ανεβάζεις (μετά από παράκληση μέλους, όχι δική μου - το τονίζω αυτό), επιμένεις να πράττεις αυτό που γουστάρεις. Ωραία! Πάρα πολύ ωραία!

Καλές γιορτές και σε σένα.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
Δύο σελίδες κατειλημμένες εν μέρει από διχογνωμίες,αντί αναφοράς σε σταθμούς όπως:
musique concrete,minimal και ούτε καν σε Tangerine Dream και Kraftwerk...
Τα πραγματα βεβαια ξεκινουν αρκετα πιο πισω Delia Derbyshire — Doctor Who theme 1963
Χμμ...Δε λέω,φιλόδοξον.;)

Εφόσον χρειάζεται ν'αποδειχθεί κάτι...αυτονόητον,δηλ. γιατί είναι εκ των ουκ άνευ μερικά λογάκια έως και φροντιστήριο για οποιοδήποτε ιδίωμα αποκτά νήμα εντός ενός διαδικτυακού τόπου λειτουργούντος μέσω Λόγου και...διαλόγου,ιδού αναμορφωμένο ένα παλαιό νήμα σχετικό με τη Musique Concrete,την οποία και παρουσιάζει ως συνδετικό ιστό στην εξέλιξη της electronica:

Όταν Τα...πεδία παίζει:sneaky:

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715

Ένα από τα άλμπουμ που διαμόρφωσαν τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο.

Η απαγωγή και αναπαραγωγή ηχητικών τοπίων από το αστικό και φυσικό περιβάλλον,γίνονται ΄΄κρίσιμη μάζα΄΄ που προσδίδει εξυψωτική λυρική υπόσταση στην καθημερινή ανθρώπινη δραστηριότητα..

Εναλλακτική οδός στη θαλπωρή και περίτρανη επιβεβαίωση ότι η συγκίνηση κι αίσθηση πληρότητας δεν περνάνε υποχρεωτικά από τις πλούσιες αρμονικές ακουστικών μουσικών οργάνων.

Reaction score
15.469
Μαλιστα φιλτατε Bhutia, κατι τετοιο περιμενα οταν διαβασα πρωτη φορα τον τιτλο του νηματος.
Πηγα στον πρωτο συνδεσμο που παραθετεις .... μακρυναρι ... δεν το διαβασα ... ελπιζω παντως να ειναι καπου εκει μεσα κι ο αγαπητοτατος μου Steve Reich .

κι ενα δειγμα της δουλειας του

Steve Reich - Different Trains (Europe - During the war)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
... μακρυναρι ...
Έγινε αναγκαστικά για τις ανάγκες του τωρινού νήματος.

Μην ξεχνάς ότι γινόμαστε καλοί στις περιλήψεις,άμα εκπαιδευτούμε πρώτα σε μακροσκελείς αναλύσεις...;)

Άλμπουμ προπομπός του ambient ιδιώματος,διακριθείς ιδιαίτερα επειδή δεν το εκτελούσε με βαρετό τρόπο.Εφηρμοσμένη ψυχεδέλεια και απόηχοι συνθέσεων του Gyorgi Ligeti αιωρούνται εις το διηνεκές.

Το κουαρτέτο των τσέλι συντήκεται με κυκλικές κινήσεις συνθετητών και κιθαριστικά glissandi,απλώνοντας την ακουσματική εμπειρία πάνω σε αφηρημένα διαστρικά σκηνικά,ελεύθερα μελωδικών και αρμονικών σχηματισμών.

Ιδανικός φορέας για τις κοσμικές ανησυχίες του κοινού που προσπέρασε με μνήμη...ακμαία το απατηλό ιδεώδες των σίξτις.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Salaryman - Salaryman (1996)

https://www.youtube.com/watch?v=kg9FvIOMR78

Ξαναγραφουν με μαρκαδορο τις γραμμες που εγραψαν με στυλο οι προπάτορες τους, πατωντας πανω σε μερικες πολύ υψηλου επιπεδου συνθεσεις electronica ικανες να καψουν και το τελευταιο εγκεφαλικο κυταρο μας. Επαναπροσδιοριζουν την ψυχεδελια και την rock αισθητικη με συγχρονες παρεμβασεις αναπαράγοντας μια ανευ προηγουμενου συγχρονη ηχητικη τρομοκρατια.
Κι ένα δειγμα από το επισης εξαιρετικο δευτερο LP τους "Karoshi" του 1999.

https://www.youtube.com/watch?v=4UiNBu3NcsQ

Reaction score
419
Βαγγελης Παπαθανασιου - Closing the Bounty απο το album - Themes, soundtrack απο την ταινια The Bounty

Klaus Schulze - My Ty She απο το αλμπουμ Ballet 3. O Klaus Schulze ηταν μελος των Tangerine Dream.

Αιθεριοι ηχοι και δυναμικα, παντα ειχα την απορια να τα ακουσω σε ηχεια πανελ... Μονο που στις εκθεσεις υπαρχει το αναλογο ταμπελακι γι αυτην μου την απορια και η ηλεκτρονικη μουσικη ειναι εγκαταλελειμμενη. Ευχομαι καλη χρονια σε ολους.

Reaction score
250
Ποιος ο λόγος που το συνεχίζεις, ενώ έχεις ήδη "απαντήσει" δύο posts πιο πάνω; Τι καταλαβαίνεις;

A! να με συγχωρεί η χάρη σου που είμαι κάτω των 35 και δεν έχω την παραμικρή ιδέα για αυτή την μουσική. Αντί λοιπόν, να βοηθήσεις με το να μοιραστείς λίγες από τις γνώσεις σου (που είναι και ο σκοπός του forum, άλλωστε!) γράφοντας δυο γραμμές για κάθε video που ανεβάζεις (μετά από παράκληση μέλους, όχι δική μου - το τονίζω αυτό), επιμένεις να πράττεις αυτό που γουστάρεις. Ωραία! Πάρα πολύ ωραία!

η μαγεία στην μουσική φίλε είναι να ψάχνεις και λίγο μόνος σου...!!!!!!!!!!!! καλή χρονιά!!!!!!

Reaction score
250
(εδώ υπήρχε ένα video, σκέτο, χωρίς καμία αναφορά στο album ή/και στον καλλιτέχνη)

Διάβασε το post #15.

(επεξεργασία από moderator)

Last edited by a moderator:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
η μαγεία στην μουσική φίλε είναι να ψάχνεις και λίγο μόνος σου...!!!!!!!!!!!! καλή χρονιά!!!!!!
Φαίνεται να μπερδεύεις τη μαγεία με τη...μαγ(κ)ιά.;)

"With a little help from my friends" όπως τραγουδούσαν κάποτε τα Σκαθάρια...

Reaction score
250
Φαίνεται να μπερδεύεις τη μαγεία με τη...μαγ(κ)ιά.;)

"With a little help from my friends" όπως τραγουδούσαν κάποτε τα Σκαθάρια...
τι θέλει να πει ο ποητης bhutia....μαγ(κ)ιάη η μαγεία .....

Reaction score
250
(εδώ υπήρχε ένα video, σκέτο, χωρίς καμία αναφορά στο album ή/και στον καλλιτέχνη)

Διάβασε το post #15.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.715
τι θέλει να πει ο ποητης bhutia....μαγ(κ)ιάη η μαγεία .....
H λεκτική συνοδεία μουσικών τμημάτων συνιστά το υπέρτατο ψάξιμο,αφού οφείλει κάποιος ν'ανατρέξει στον ίδιο τον εσωτερικό του κόσμο.
Μαγκιά είναι να μην του αντισταθείς,μαγεία ν'ανακαλύπτεις εκεί στοιχεία τα οποία δεν φανταζόσουν και μαγιά να το μοιράζεσαι.

Περνώντας τον παραπλανητικό τίτλο κι εξώφυλλο,διερχόμαστε μέσα από μία ηλεκτρονική ρωγμή στο κέλυφος της πραγματικότητας.Φιλοξενούμαστε σ'έναν ιερό χώρο σκοτεινών φαντασιώσεων και διαταραγμένων επιθυμιών.

Η ολοκλήρωση του άλμπουμ φέρνει αυτομάτως την απορία από ποια ακριβώς πλευρά του κελύφους προερχόμαστε...

Last edited:

Reaction score
250
H λεκτική συνοδεία μουσικών τμημάτων συνιστά το υπέρτατο ψάξιμο,αφού οφείλει κάποιος ν'ανατρέξει στον ίδιο τον εσωτερικό του κόσμο.
Μαγκιά είναι να μην του αντισταθείς,μαγεία ν'ανακαλύπτεις εκεί στοιχεία τα οποία δεν φανταζόσουν και μαγιά να το μοιράζεσαι.

Περνώντας τον παραπλανητικό τίτλο κι εξώφυλλο,διερχόμαστε μέσα από μία ηλεκτρονική ρωγμή στο κέλυφος της πραγματικότητας.Φιλοξενούμαστε σ'έναν ιερό χώρο σκοτεινών φαντασιώσεων και διαταραγμένων επιθυμιών.

Η ολοκλήρωση του άλμπουμ φέρνει αυτομάτως την απορία από ποια ακριβώς πλευρά του κελύφους προερχόμαστε...

Διάβασε το post #15.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.788
Δεν ξέρω για τη μαγεία της μουσικής (όπως εσύ την ορίζεις), αλλά η μαγεία του forum στο οποίο συμμετέχεις, είναι να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, πράγμα το οποίο δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις. ΟΚ, μπορούμε να παίζουμε αυτό το παιχνίδι εσαεί.

Υ.Γ.: Διάβασε καλά τις απαντήσεις του Bhutia, αντί να τον ειρωνεύεσαι.

Reaction score
999
Γιατι συνεχίζεται ακομα αυτη η μιρλα σε αυτο το νημα; Ελεος... Ας απολαύσουμε τα ομολογουμένως ομορφα κομμάτια

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.291
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.