ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ: MONTANA - MARK LEVINSON - CARY AUDIO

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Αγαπητέ Audiotory,

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και συμφωνώ ότι η επιλογή ηχείου πρέπει να γίνεται βάση του χώρου.

Αλλά....
Σχετικά με τα room modes. Tο μικρότερο ηχείο διεγείρει λιγότερο τα room modes του δωματίου, αλλά όχι τόσο ώστε να μην χρειάζεται ηχητική φροντίδα.

Όσον αφορά των έλεγχο των ανακλάσεων δεν υπάρχει διαφορά με το μεγάλο ηχείο.

Απ΄ την άλλη το "μεγάλο" ηχείο έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης έκτασης του χαμηλού με μικρότερη παραμόρφωση.

Όπως καταλαβαίνεις η ηχητική φροντίδα του χώρου είναι μονόδρομος για όλα τα δωμάτια, εάν κάποιος θέλει να "πάρει" τα μέγιστα από το σύστημά του.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.444
Και τα δύο ηχεία, από την θέση ακρόασης.

View attachment 43155
Εγώ πάλι πιστεύω ότι ο Χάρης μαγειρεύει τις μετρήσεις. Συμβατικό ηχείο με φλατ απόκριση στη θέση ακρόασης στις υψηλές συχνότητες μέχρι τα 20Κ, εγώ δεν έχω ξαναδεί.

Να σου πω ρε Χάρη, δεν έρχεσαι και από δω να μου δείξεις πως μετράς;

Reaction score
373
Δεν ξέρω αν γίνομαι κακός αλλά διακρίνω ένα χώρο μικρό (αν κρίνω από το τραπεζάκι που συνήθως μπαίνει μπροστά από ένα κάθισμα) που προσπαθεί να φιλοξενήσει ένα μεγάλο σύστημα.
Αποτέλεσμα να χρειάζονται τόοοοοοσα πολλά περιφερειακά του συστήματος μπας και έρθει να παίξει.
Σίγουρα θα παίξει στο τέλος αλλά μήπως με την επιλογή μικρότερου και ίσως φθηνότερου συστήματος δε θα είχαν σπαταληθεί τόσες ώρες, τόσα χρήματα στα περιφερειακά και δε θα είχε αλλάξει τόσο η εικαστική του χώρου;

Από την άλλη, αν είναι να υλοποιηθεί ένα όνειρο ποιος νοιάζεται για κόπο, χρόνο, χρήμα; Σωστό και αυτό.

Ένας άνθρωπος που γνωρίζει και προσεγγίζει τον χώρο του audio σοβαρά θα κάνει ακριβώς ότι έκανε και ο Βλάσης εφόσον έχει βέβαια τον χώρο και την δυνατότητα. Τα σχόλια του τύπου μικρός χώρος από το μικρό τραπεζάκι που διακρίνω στην φωτογραφία μου θυμίζει αντίστοιχες κριτικές συστημάτων από βίντεο του youtube που διαβάζουμε στα σχόλια. Η πραγματικότητα διαφέρει πολύ από μία ή δύο φωτογραφίες σε ένα φόρουμ και ακόμα περισσότερο η ακουστική και οι επιδόσεις του εκάστοτε συστήματος που μπορούν να γίνουν αντιληπτές μόνο σε επί τόπου ακροάσεις.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
703
@VLASSIS-S & @zakman35 συμφωνώ απόλυτα σχετικά με τη φροντίδα του χώρου. Άλλωστε δε νομίζω σε κάποιο μήνυμα ν' αναφέρεται κάτι αρνητικό προς αυτή την κατεύθυνση. Η μόνη ένσταση είναι για το μεγάλο σύστημα σε μικρό χώρο που νοιώθω (από τις φωτογραφίες) να πνίγεται.

@panos_adgr
Επαναλαμβάνω πως η ένσταση είναι για το μέγεθος του συστήματος και όχι για την επιλογή περιποίησης του χώρου.
Κάποιοι συζητούν πως μία φωτογραφία= 1.000 λέξεις.
Μπορεί κάποιος από φωτογραφίες και διαστάσεις χώρου να υπολογίσει πως είναι στημένο ένα σαλόνι αρκεί να υπάρχει μία σχετική γνώση οργάνωσης χώρου.
Το έπιπλο του είναι atacama eq AV, το πλάτος δεν ξεπερνά το 1,10 μτ. Τα ηχεία του είναι 36εκ πλάτος, απέχουν μεταξύ τους 2,34μτ ή περίπου 2,70 tweeter με tweeter. Η απόσταση ακρόασης δε ξεπερνά τα 3,5-3,7 μέτρα, σκεπτόμενος το τραπεζάκι που δικαιολόγησα τη θέση του, ο καναπές του μέγιστο βάθος 95 εκατοστά. Κρίνοντας από το ρακ, με το βάθος του να είναι στα 45 εκ. τα ηχεία απέχουν από τον πίσω τοίχο περίπου στα 1,30 μέτρα + το βάθος του ηχείου.
Αφού είναι αποκλειστικός χώρος ακρόασης δεν "παίζει" γωνιακός καναπές που οι διαστάσεις του είναι από 2,15 έως 2,45 και σε συνδυασμό με τα περιφερειακά που έχουν τοποθετηθεί θα άφηνε μικρό χώρο για την πρόσβαση στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.
Αν είναι σαλόνι, πίσω του έχει την τραπεζαρία και την κουζίνα. Αφού είναι χώρος αποκλειστικά για το σύστημα μάλλον δεν υπάρχει τραπεζαρία. Προσθέτοντας τις παραπάνω διαστάσεις, σκεπτόμενος τα βάθη κουζίνας, ψυγείου, πάγκου που τα φιλοξενεί φτάνω στο συμπέρασμα ότι πίσω από τον καναπέ υπάρχει η κουζίνα. Αν έχει ένα τραπέζι κουζίνας με 2 καρέκλες μέσα, τότε παίζει στο 0,80 χ 1,20 για το τραπέζι, αν όχι τότε παίζει πάσο που ξεχωρίζει τους 2 χώρους.
Αφού τα παράθυρα είναι αριστερά όπως κοιτάς το σύστημα τότε οι υπόλοιποι χώροι του σπιτιού υλοποιούνται δεξιά, μάλλον στο ύψος της πλάτης του καναπέ και δεξιά όπως βγαίνεις από την κουζίνα.
Αυτά σε ότι αφορά το χώρο από τις φωτογραφίες.

Ηχητικά, αν δεν ακούσεις κατάπιε μεγάλη μπουκιά παρά γράψε μεγάλο λόγο, συμφωνώ μαζί σου ;)
Άλλωστε αναφέρθηκε και στο πρώτο μήνυμα, με όλες αυτές τις περιποιήσεις θα το φέρει εκεί που του αξίζει :)

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Εγώ πάλι πιστεύω ότι ο Χάρης μαγειρεύει τις μετρήσεις. Συμβατικό ηχείο με φλατ απόκριση στη θέση ακρόασης στις υψηλές συχνότητες μέχρι τα 20Κ, εγώ δεν έχω ξαναδεί.

Να σου πω ρε Χάρη, δεν έρχεσαι και από δω να μου δείξεις πως μετράς;
Πέρα από την πλάκα και στις μετρήσεις του stereophile (αν και είναι NF με χαμηλότερο smoothing) το tweeter έχει την ίδια flat απόκριση μέχρι και τους 20.000 Hz που μέτρησα και εγώ.

Και το σχόλιο του Atkinson: Other than that, the midrange and treble regions are quite flat.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.444
Πέρα από την πλάκα και στις μετρήσεις του stereophile (αν και είναι NF με χαμηλότερο smoothing) το tweeter έχει την ίδια flat απόκριση μέχρι και τους 20.000 Hz που μέτρησα και εγώ.

Και το σχόλιο του Atkinson: Other than that, the midrange and treble regions are quite flat.

Ε, τώρα, ξέρεις πολύ καλά ότι άλλο το NF, άλλο η θέση ακρόασης. Πάντως και τώρα που βλέπω τη NF μέτρηση, πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατό αυτά τα peaks που εμφανίζονται στα 7-9Κ και περί τα 15Κ έρχονται και γίνονται φλατ στο Βλάσση... Πάω να ψάξω το REW, κάπου θα βρω τι κάνεις :geek:

Reaction score
2.002
Μιχαλη ευχαριστω, πως τα πας? Τελειωσες με το στησιμο ????
Φίλε έχω τελειώσει, χαλιά, κουρτίνες κτλ. Θα έκανα mini συνάντηση πριν τις 7 Feb, αλλά φεύγω αύριο για 3 εβδομάδες Τυνησία-Τανζανία!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Με τα ψηφιακα τελειωσαμε (προς το παρον).

Σε λιγο θα παρουν σειρα τα αναλογικα ....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.009
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan