Βελονα για JVC JL-A20

Reaction score
18
Καλησπέρα,

Μετα απο ψαξιμο σε συγγενείς και φίλους βρηκα ενα πικαπ JVC JL-A20. το ξε-αραχνιασα, του εβακα belt, το καθάρισα και πλεον ακούω τους δίσκους μου :)
(Αλλη φαση το πικαπ!!!!!)

Σκέφτομαι να το αναβαθμισω με μια κεφαλη και εναν προενισχυτη μιας και αυτος εχει ενα βουητο. Τι μου προτείνετε?

Υ.Γ. ως πικαπ αξιζει τιποτα ή ή ή ή ή?????

Reaction score
1.147
Για πεταμα δεν ειναι , ετσι φαινεται, το να το βαλεις πανω σε σταθερο ραφι ειναι minimum.
O θορυβος που λες ειναι απο αναδραση [βουητο συνδιασμενο με την ενταση του ηχου] η απο το γνωστο της γειωσης?
Τι κεφαλη εχει ?

Reaction score
18
Για πεταμα δεν ειναι , ετσι φαινεται, το να το βαλεις πανω σε σταθερο ραφι ειναι minimum.
O θορυβος που λες ειναι απο αναδραση [βουητο συνδιασμενο με την ενταση του ηχου] η απο το γνωστο της γειωσης?
Τι κεφαλη εχει ?
Έχω εναν παλιό pre amp, με τον οποίο χωρίς να παίζει ή να γυρνάει το πλατό, όσο ανοίγω την ένταση του ενισχυτή τόσο δυναμώνει (ως βόμβο ή βουητό μπορώ να το εξηγήσω).
δοκίμασα έναν preamp pro-ject απο εναν φίλο και δεν κάνει τίποτα. Γείωση δεν έβαλα σε κανέναν.
βελόνα και κεφαλή έχει μάλλον τα δικά του. δεν γράφουν κάτι επάνω δυστυχως.
Το στέλεχος μετα τον βραχίονα ειναι ιδιο σε ολα αυτου του τύπου???

Attachments

Reaction score
1.147
Αξιζει λοιπον να παρεις εναν προ project ωστε να ακους χωρις βομβο και μια καινουρια βελονα .Αν ψαξεις στο ebay σιγουρα θα βρεις καινουρια βελονα για την κεφαλη του jvc.Καλες ακροασεις !

Reaction score
890
Το πικάπ μπορεί να μην πληροί χαϊεντάδικες προδιαγραφές, αλλά σίγουρα δεν είναι για πέταμα. O pre όμως μάλλον είναι, διότι και σε μένα στο παρελθόν ένας παρόμοιος έβγαζε θόρυβο, άρα μάλλον τα μηχανάκια αυτά έχουν κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα. Γνώμη μου, για να μην ξοδέψεις πολλά χρήματα, να ψάξεις μεταχειρισμένο pre όπως τον Pro-ject που ανέφερες ή Nad ή M.F. VLPS, κατόπιν δοκιμής στο δικό σου σύστημα. Επίσης, αντί να ψάχνεις και να πειραματίζεσαι με βελόνες, νομίζω καλλίτερα να αγοράσεις μία ολοκαίνουργια κεφαλή, π.χ. Ortofon 2M Red.

Reaction score
18
Το πικάπ μπορεί να μην πληροί χαϊεντάδικες προδιαγραφές, αλλά σίγουρα δεν είναι για πέταμα. O pre όμως μάλλον είναι, διότι και σε μένα στο παρελθόν ένας παρόμοιος έβγαζε θόρυβο, άρα μάλλον τα μηχανάκια αυτά έχουν κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα. Γνώμη μου, για να μην ξοδέψεις πολλά χρήματα, να ψάξεις μεταχειρισμένο pre όπως τον Pro-ject που ανέφερες ή Nad ή M.F. VLPS, κατόπιν δοκιμής στο δικό σου σύστημα. Επίσης, αντί να ψάχνεις και να πειραματίζεσαι με βελόνες, νομίζω καλλίτερα να αγοράσεις μία ολοκαίνουργια κεφαλή, π.χ. Ortofon 2M Red.
Σε ευχαριστώ πολύ φιλε μου. Με κάλυψες με τις απαντήσεις σου. Μια τέτοια γνώμη ήθελα για να μην το πετάξω. Άλλωστε να ακούω κάτι καλύτερο απο την κατάσταση που ειναι τωρα ήθελα και οχι να φτιασω σε Hi End επίπεδα!

:)

Reaction score
18
Τί κεφαλή φοράει; Ένα που είχε πέσει στα χέρια μου φορούσε μια Z-1S, αν φοράει την ίδια διάβασε μια κι εδώ.
Δεν γραφει κατι η κεφαλη,αλλα αυτη πρεπει να φοραει. Και εγω το βρηκα απο τον πεθερο. Ειχα βρει μια Shure M44-7 DJ ή μια Audio technica ATN-110E να έπαιρνα. Οχι λες?? Δυσκολευομαι να φτασω το μπατζετ των 170€ μονο για καφαλη γιατι χρειάζομαι και εναν καλο pre-amp για να παιζει οποτε....

Last edited:

Reaction score
35
Οκ, περισσότερο το πόσταρα (σε περίπτωση που μιλάμε για τη Z-1S) για τις δυνατότητες αναβάθμισης χωρίς ν' αλλάξεις κεφαλή.
Μπορείς δηλαδή ν' αγοράσεις έναν προενισχυτή για να παίζει το πικάπ (αν δε χρήζει αλλαγής επιτακτικά η βελόνα) κι αργότερα να προχωρήσεις στην αναβάθμιση που λέει το παραπάνω link (παρεμπιπτόντως το μπάτζετ για 'σένα δεν είναι 170€ γιατί έχεις ήδη την κεφαλή).

Reaction score
30.455
Τί κεφαλή φοράει; Ένα που είχε πέσει στα χέρια μου φορούσε μια Z-1S, αν φοράει την ίδια διάβασε μια κι εδώ.
Δεν γραφει κατι η κεφαλη,αλλα αυτη πρεπει να φοραει. Και εγω το βρηκα απο τον πεθερο. Ειχα βρει μια Shure M44-7 DJ ή μια Audio technica ATN-110E να έπαιρνα. Οχι λες?? Δυσκολευομαι να φτασω το μπατζετ των 170€ μονο για καφαλη γιατι χρειάζομαι και εναν καλο pre-amp για να παιζει οποτε....
Ε βάλε και μια κοντινή φώτο της κεφαλής μπας και βγάλουμε άκρη....
Αν όντως είναι Ζ1 μάλλον τυχερούλης είσαι.

Reaction score
18
Ε βάλε και μια κοντινή φώτο της κεφαλής μπας και βγάλουμε άκρη....
Αν όντως είναι Ζ1 μάλλον τυχερούλης είσαι.
Οκ. θα το κάνω απογευματακι που θα γυρισω σπιτι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo