- Reaction score
- 1.777
την ζεστασια του SET σε ηχο ,αλλα και ως θερμοκρασια δεν ..........Μαλλον θα χρειαστει να αναψεις καλοριφερ στο τερμα για να την παρουμε απο πους -πουλ και μαλιστα Α/Β.Θα του βάλεις και πουλοβεράκια ?
την ζεστασια του SET σε ηχο ,αλλα και ως θερμοκρασια δεν ..........Μαλλον θα χρειαστει να αναψεις καλοριφερ στο τερμα για να την παρουμε απο πους -πουλ και μαλιστα Α/Β.Θα του βάλεις και πουλοβεράκια ?
.... Κερνάω καφέ.Θεωρώ απαραίτητο αντικειμενικό σκοπό των παρουσιάσεων το να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.
Ας προσπεράσουμε προς το παρόν οποιαδήποτε ζητήματα διευθέτησης-τα οποία μαστίζουν αρκετά από τα εκτεθέντα συστήματα καθιστάμενα συνήθως αναπόφευκτα εκ των συνθηκών διαβίωσης του κατόχου- προκειμένου να εστιάσουμε σε κάτι στοιχειώδες.
Τόσο ο ενισχυτής όσο και το ηχείο είναι ονειρικά μηχανήματα στην κατηγορία τους.Εκπληκτικά επίσης και από αισθητικής άποψης.Θα μπορούσε κάποιος ν'απολαμβάνει καθένα εξ αυτών επί μακρόν,συνδυασμένα όμως με διαφορετικό ηχείο κι ενισχυτή αντιστοίχως.
Διάγραμμα διακύμανσης εμπέδησης (συνεχής γραμμή) και φάσης (διακεκομμένη γραμμή) για το Amati Anniversario (Stereophile):
(Προσοχή στις ζώνες ελαχίστων τιμών εμπέδησης και τους συνδυασμούς με τις μέγιστες αποκλίσεις φάσης)
Λαμβάνεται υπόψιν το γεγονός ότι ο Viva Solista Mk3 διαθέτει μονό ζεύγος εξόδων ανταποκρινόμενο σε τιμή φορτίου 8 Ohm από το δευτερεύον τύλιγμα των μετασχηματιστών εξόδου του.
Έστω και αν οι στάθμες ακρόασης παραμείνουν αρκετά χαμηλές,ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν θα βρεθεί υπό ευνοϊκές γι αυτόν συνθήκες όποτε το πρόγραμμα θα έχει έντονη παρουσία στις χαμηλές οκτάβες,οργανική πολυπλοκότητα και τα ενεργειακά περιβλήματα των φθόγγων σε αυτές τις ζώνες θα περιλαμβάνουν ραγδαίες ατάκες.
Εάν μάλιστα οι ακουστικές ιδιότητες του χώρου και τα προκύπτοντα χαρακτηριστικά από τη διευθέτηση ηχείων-θέσης ακρόασης εντός αυτού δεν είναι ευνοϊκά στη ζώνη των χαμηλών,η συνδυασμένη συμπεριφορά όλων αυτών των παραγόντων θα επηρεάζει ακόμα περισσότερο την αντίληψη ως προς ανώτερες οκτάβες από τις εξαρχής προβληματικές.Οι λόγοι για το τελευταίο έχουν αναλυθεί στο παρελθόν κατά τις αναφορές σε φαινόμενα επικάλυψης,σύσταση πεδίου αντήχησης,αρμονικούς συσχετισμούς μεταξύ των φθόγγων δεδομένου μουσικού προγράμματος.
It's elementary,dear Watson...
Όλοι μου έλεγαν ´Με τα Amati, ξεχνα τις λαμπιτσες´Το σύστημα σου πανέμορφο και ταιριάζει απόλυτα με τον όμορφο χώρο σου.
Τώρα το ηχείο σου <<ξεζουμίζει>> ότι συνδεθεί στις μπόρνες του. Ιδίως από τους 60 μέχρι τους 70 κύκλους (βλέπε μπουμάρισμα) γονατίζει και θηρία.
Να μου επιτρέψεις να έχω σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο οδηγείται όπως πρέπει από εμπορική λάμπα.
Πιστεύω με έναν καλό προ θα συνδεθεί ανεπιστρεπτί ο τελικός που έφτιαξες.
Καλές ακροάσεις.
Το να διαθέτει ένας ενισχυτής μεγάλο απόθεμα ισχύος στο τροφοδοτικό του είναι σίγουρα καλό.Όλοι μου έλεγαν ´Με τα Amati, ξεχνα τις λαμπιτσες´
Γι αυτό επιμένω ότι αν δεν ακούσεις δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.
Που ξέρεις πχ ότι ο Viva δεν διαθέτει τα απαιτούμενα ρεύματα ?
Μην νομίζεις ότι δεν δοκίμασα και άλλους ενισχυτές πριν καταλήξω σε αυτόν.
Γιάννη δεν είναι θέμα κρεμασταριών!Αραγε, οσα δε φτανουν οι αλεπουδες, τα κανουν κρεμασταρια η οχι?!!
Μη ρίχνεις το επίπεδο νεαρέ !Αραγε, οσα δε φτανουν οι αλεπουδες, τα κανουν κρεμασταρια η οχι?!!
Υπερφωτισμενες...χμμΜη ρίχνεις το επίπεδο νεαρέ !
Εσύ κανε μας κριτική για τις φωτογραφίες.
Γιατί μου βγαίνουν όλες υπερφωτισμενες και πρέπει να τις φερω με τον υπολογιστη ?
Στην συγκεκριμένη περίπτωση καταλαβαίνεις που δεν παίζει.βρε παληκαρια, κατ αρχην πηρα αφορμη και το πα..
Δευτερον, ακουστε το το συστημα πρωτα κ μετα...γνωμη μου..
Με 2 καμπυλες, εγινε αμεσως το παντρεμα κ καταλαβαμε πως παιζει?
..
Σωστά,οι δυο 845 ειναι στη τροφοδοσία.Επισης αν θυμαμαι καλα , η ανα καταλαβα καλα στο Μοναχο σε μια συζητηση με τον κατασκευαστη νομιζω οτι μου ειχε πει οτι οι δυο λυχνιες ειναι για την σταθεροποιηση της τασης. ΣΑΝ ενισχυτριες ειναι μονο οι δυο [μια ανα καναλι]
Ένα απλό παράδειγμα!βρε παληκαρια, κατ αρχην πηρα αφορμη και το πα..
Δευτερον, ακουστε το το συστημα πρωτα κ μετα...γνωμη μου..
Με 2 καμπυλες, εγινε αμεσως το παντρεμα κ καταλαβαμε πως παιζει?
Εγω θελω να τα φερει εδω σπιτι μου ο Θεοδοσης, επειδη ειμαι κ κουρασμενος σημερα να τ ακουσω...
Για να καταλάβω τί παίρνεις;Ένα απλό παράδειγμα!
Αν γυρίσω και πω...
Έχω ένα βανάκι της δεκαετίας του '80 με κινητήρα 70 ίππων. Τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη όμως την κάνω σε 3,5 ώρες.
Θα μου ζητήσεις να έρθεις μαζί μου για καταλάβεις αν γίνεται?