ΕΡΜΗΣ TLS ΣΑΝ ΚΥΡΙΟ ΗΧΕΙΟ

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Στο μαγαζί που συνήθως ψωνίζω μου πρότειναν τον yamaha 650 σαν προ, είπαν μάλιστα ότι είναι πολύ καλός, και τον nad 272 σαν τελικό. Το κόστος είναι μόλις 1000 ευρώ.
Δεν θέλω να σου φανώ δυσσάρεστος όσο αναφορά τον 650. Ο 650 είναι πολύ καλός ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ολοκληρωμένος A/V. Δεν κάνει γι' αυτό που θέλεις. Το στάδιο της προενίσχυσης του απλά δεν είναι ότι καλύτερο. Μπορείς να τον συνδιάσεις με 5 απλά ηχεία και να έχεις ένα αξιόλογο σύνολο. Αλλά όχι για τα Hermes, ιδίως αν σε ενδιαφέρει η δικάναλή τους απόδοση.

Ο Nad από την άλλη είναι πολύ καλύτερος ηχητικά από τον Yamaha, στερεοφωνικός και με αρκετά Watt. Αλλά την ηχητική φύση του συνόλου θα την καθορίζει ο Yamaha. Για να στήσεις ένα αξιόλογο σύστημα θα πρέπει προ και τελικός να είναι περίπου της ίδιας ποιότητας, αλλά και να συνδιάζονται αρμονικά μεταξύ τους.

Αν δεν σε ενδιαφέρει η διαχείρηση video από τον ενισχυτή και απλά θες αποκωδικοποίηση DD ή DTS δες και τον CAV A-8 , με hi-end ήχο μεγάλη ισχύ και πολύ χαμηλή τιμή (1340€)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αν μπορείς να αντέξεις χωρίς τα κομφόρ του Yamaha καλύτερα να πας στη λύση που προτείνει ο Σπύρος. Ο CAV είναι πολύ πιο κοντά σε αυτά που ζητάει ο Ερμής (δηλαδή HiEnd ενισχυτή με ΠΟΛΥ ρεύμα..). Το κακό με τον Ερμή είναι οτι σε δεσμεύει να έχεις πολύ καλά σύνοδα. Το καλό είναι οτι μπορεί να μη χρειαστεί να αλλάξεις ποτέ ηχείο. Όσο "ανεβαίνουν" τα σύνοδα θα "ανεβαίνει" και ο Ερμής.

Reaction score
0
Τον CAV δεν τον ξέρω. Νομίζω είναι κινεζικος.

Αξίζει τον κόπο??? Τον έχει ακούσει κανείς? Υπάρχει πουθενά review?

Εκτός αυτών πιστεύω πως ένα τέτοιο μηχάνημα δεν άχει μεταπωλητική αξία αν κάτι δεν πάει καλά. Ενώ ο NAD πχ πουλιέται εύκολα...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Ο CAV είναι όντως κινέζικος με φοβερή ποιότητα κατασκευής και πολύ καλό ήχο.

Έχει γίναι τέστ στον ήχο (νομίζω στο τεύχος 371) και ήταν πολύ θετικό, τόσο για τον ήχητική του απόδοση, όσο και για τις δυνατότητες οδήγησης.

Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι δεν διαχειρίζετε σήματα video αλλά μόνο ήχο και αποκωδικοποιεί DD και DTS.

Αν δεν σε ενδιαφέρει και τόσο πολύ η διαχείριση video τότε είναι ότι καλύτερο μπορεί να αγοράσει κάποιος με ένα λογικό κόστος.

Αν θυμάμαι καλά ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι η www.tele.gr. Αν επικοινωνήσεις μαζί τους σίγουρα θα σου προτείνουν που μπορείς να τον ακούσεις .

Reaction score
0
Τέλος Καλό...

ΛΟΙΠΟΝ...

Αυτή τη στιγμή, λόγω επερχόμενου γάμου το budget ήταν κατάχλωμο...
Πήρα λοιπόν τισ εξής αποφάσεις.

1. Κρατάμε τον Sony. Επειδή όμως σε στερεοφωνικό ήχο που με καίει δεν τα πάει καθόλου καλά, σκάβουμε τη ντουλάπα και...
2. Τσιμπάμε απο μέσα ένα Rotel RC 971. Τον βάζουμε στο δίπλα ράφι.
3. Στο φίλο μας το Νίκο (εξαιρετικό αυτί) για τελικό καλό αλλά όχι ακριβό και τσιμπάμε έναν ATOLL AM100 (αφού τον ακούσουμε κι εμείς).
4. Συνδέουμε τον Ερμή στον ATOLL.
5. Συνδέουμε τις πηγές αναλογικά στον ROTEL και ψηφιακά στον SONY.
6. Οι πρό πάνω στον τελικό, με τον Sony να οδηγεί τα υπόλοιπα περιφερειακά ηχεία.
7. Το ακούμε...και...YES YES YES, ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!

Τιμή??????? Σοβαρά κάτω απο 1000!!!

Τι λες κι εσύ? Η παινεία τέχνες κατεργάζεται!!! :p :p :p

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Πολύ καλή κίνηση.

Για τους atoll έχουν ακουστεί πολύ καλά λόγια. Απλά προσπάθησε (μετά το γάμο) να αλλάξεις σε πρώτη φάση τον Rotel και αρκετά αργότερα τον Sony. Αυτοί είναι πλέον οι αδύναμοι κρίκοι στο σύστημα σου.

Reaction score
111
ΦΙΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΙΧΑ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΣΤΗΝ SPESIAL EDITION ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΗΧΕΙΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ(ΑΚΙΔΕΣ).ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΑRAGON 8008 BB (ΓΕΦΥΡΟΜΕΝΟΥΣ),CLASSE 300,BRYSTON SST ΑΡΙΣΤΑ,ΜΕ AUDIO RESEARCH REF 110 ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ.ΘΕΛΕΙ ΡΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΟ ΗΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ,ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΨΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΔΙΩΣΗ.ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ ΚΑΛΕΣ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ.ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης