Kenwood KA-9100 και B&W 683 S2

Reaction score
5

καλησπέρα μια και είμαι σχετικά άσχετος θα ήθελα μια γνώμη για τον

Kenwood KA-9100

και τα ηχεία

B&W 683 S2

μπορούν να αποδώσουν τα συγκεκριμένα ηχεία με αυτόν τον ενισχυτή?

παρακάτω τα χαρακτηριστικά του Kenwood KA-9100

Specifications

Power output: 90 watts per channel into 8Ω (stereo)

Frequency response: 7Hz to 50kHz

Total harmonic distortion: 0.03%

Damping factor: 50

Input sensitivity: 2.5mV (MM), 150mV (line)

Signal to noise ratio: 83dB (MM), 100dB (line)

Output: 1V (Pre out)

Speaker load impedance: 4Ω to 16Ω

Dimensions: 430 x 149 x 384mm

Weight: 16.7kg

Year: 1977

και των ηχείων B&W 683 S2

Περιγραφή
Technical features Decoupled Double Dome aluminium tweeter with Nautilus™ tube loading
Kevlar® brand fibre cone FST™ midrange driver
Dual-layer aluminium cone bass driver
Flowport™
Description 3-way vented-box system
Drive units 1x ø25mm (1 in) aluminium dome high-frequency
1x ø150mm (6 in) woven Kevlar® cone FST™ midrange
2x ø165mm (6.5 in) aluminium cone bass
Frequency range -6dB at 30Hz and 50kHz
Frequency response 52Hz - 22kHz ±3dB on reference axis
Dispersion Within 2dB of reference response
Horizontal: over 60º arc
Vertical: over 10º arc
Sensitivity 89dB spl (2.83V, 1m)
Harmonic distortion 2nd and 3rd harmonics (90dB, 1m)
<1% 95Hz - 22kHz
<0.5% 120Hz - 20kHz
Nominal impedance 8 ohms (minimum 3 ohms)
Crossover frequencies 400Hz, 4kHz
Recommended amplifier power 25W - 200W into 8 ohms on unclipped programme
Max. recommended cable impedance 0.1 ohms
Dimensions Height: 985mm (38.8 in) cabinet only
Width: 190mm (7.5 in) cabinet only
Depth: 364mm (14.3 in)
Net weight 27.2kg (59.7 lb)
Finishes Black Ash
White

και φώτο

http://prntscr.com/6fwqp4

http://prntscr.com/6fwt17

Reaction score
113
Θα του πέσουν λίγο βαριά τα ηχεία.....το ότι θα παίξουν θα παίξουν! Αλλά πως θα παίξουν είναι το θέμα!!! Τα έχει ο κολλητός μου και πήρε αρκετά δυνατό ενισχυτή για να έρθει το μπάσο στη θέση του!!! Είναι απαιτητικά όσο αναφορά τα ρεύματα....(musical fidelity a-1008 είναι ο ενισχυτής που τα παίζει τώρα!).

Reaction score
5
Σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε,τον ενισχυτή δεν τον έχω πάρει απλά μου αρέσει πολύ, τον έχω απωθημένο και εκτός αυτού θα μου έβγαινε μαζί με μεταφορικά και τελωνεία πάνω από 1000!!! οπότε πάμε για κάνα καινούριο και αφήνουμε τα vintage!! τι λες για τον
yamaha a-s1000

Reaction score
248
τι λες για τον
yamaha a-s1000
με Β&W με ΤΙΠΟΤΑ!

Τον είχε φίλος σε ζευγάρι CM8 και ήταν χάλια το match! Και το νέο tweeter της σειράς 600 είναι σχεδόν ίδιο με την νέα σειρά CM, κοινώς είναι αρκετά αναλυτικά και με τον "τσιριχτό" γιαμαχα, θα περάσεις άσχημα.

Για να μην γίνω κοινότυπος και σου πω να κοιτάξεις εντός του group, σκέψου για Cambridge Audio 851 / Musical Fidelity όπως συμβουλεύει ο φίλος παραπάνω!

Reaction score
5
έψαξα για τον musical fidelity a-1008 και δεν τον βρήκα σε κανένα από τα γνωστά σαιτ! πόσα βατ είναι και σε τη τιμή βγαίνει περίπου είδα ότι είναι μοντέλο του 2007.

Reaction score
113
Ο a-1008 ειναι 250wattsστα 8ohm....τον αγορασε μεταχειρισμενο κοντα στα 1800 ευρο......εγω εχω τα cm8 και τα οδηγω με musical fidelity 550K Supercharger τελικους ενισχυτες και το ηχειο πραγματικα απολαμβανει τη μεγαλη ισχυ!!!! Σα προενισχυτη εχω Exposure 3010s2 pre.....πολυ γλυκος και μουδικος!!! Σε αυτα τα χρηματα δες και exposure 2010s2 ολοκληρωμενο....ειναι αρκετα τιμια μηχανακια....ο,τι χρειαστεις μου λες.....

Reaction score
5
Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου φίλε, αλλά τα περισσότερα από αυτά που μου προτείνεις ξεφεύγουν αρκετά από τιμές!! εγώ ψάχνω κάτι μέχρι 1000 βαριά βαριά!! ο exposure 2010s2 φαίνεται καλό μηχάνημα.στο youtube που είδα τα ηχεία τα είχαν με τον Arcam FMJA19 που ειναι στα 50w μόνο, και έχω μπερδευτεί με όλα αυτά!!

Reaction score
248
Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου φίλε, αλλά τα περισσότερα από αυτά που μου προτείνεις ξεφεύγουν αρκετά από τιμές!! εγώ ψάχνω κάτι μέχρι 1000 βαριά βαριά!! ο exposure 2010s2 φαίνεται καλό μηχάνημα.στο youtube που είδα τα ηχεία τα είχαν με τον Arcam FMJA19 που ειναι στα 50w μόνο, και έχω μπερδευτεί με όλα αυτά!!
Πολύ ικανός είναι το RA-1570. Σε κόστος είναι ποιό συγκρατημένος και έχει και τις ψηφιακές του ευκολίες :)

Reaction score
3.093
Θα του πέσουν λίγο βαριά τα ηχεία.....το ότι θα παίξουν θα παίξουν! Αλλά πως θα παίξουν είναι το θέμα!!! Τα έχει ο κολλητός μου και πήρε αρκετά δυνατό ενισχυτή για να έρθει το μπάσο στη θέση του!!! Είναι απαιτητικά όσο αναφορά τα ρεύματα....(musical fidelity a-1008 είναι ο ενισχυτής που τα παίζει τώρα!).
και οι musical fidelity,δεν τα πάνε και τόσο καλά από ρεύματα.
Πάντως δεν πρέπει να έχει πρόβλημα ο kenwood,όπως και νά'χει,πρέπει να τ'ακούσεις πριν προβείς σε αγορά

Reaction score
113
Για τους 2 musical fidelity που ανέφερα λες πως δεν έχουν ρεύματα?
και οι musical fidelity,δεν τα πάνε και τόσο καλά από ρεύματα
Πάντως δεν πρέπει να έχει πρόβλημα ο kenwood,όπως και νά'χει,πρέπει να τ'ακούσεις πριν προβείς σε αγορά

Reaction score
3.093
Για τους 2 musical fidelity που ανέφερα λες πως δεν έχουν ρεύματα?
Όχι γι'αυτούς,στο πίσω μέρος του μυαλού μου-του λίγου που διαθέτω-είναι το μπάτζετ που μπορεί να διαθέσει ο συμφορουμίτης,δεν νομίζω ότι προθεσή του είναι να ξοδέψει τόσα χρήματα για ενισχυτή....μπορεί και να λανθάνω

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Αφού μπορείς να δώσεις 1000 ευρώ, νομίζω πως μπορείς να δώσεις και 1750. Θα μου πεις, μεγάλη διαφορά, 75% πάνω. Σωστό. Αξίζει να κάνεις τρεις - τέσσερις μήνες υπομονή και να μαζέψεις αυτό το 750άρι μήνα το μήνα, και να πάρεις αυτά. Εν συγκρίσει προς τους τυπικούς ενισχυτές τάξης ΑΒ, η διαφορά στην ποιότητα ήχου είναι μεγάλη. Γνώμη μου.

Reaction score
5
καλησπέρα σας ευχαριστώ πολύ όλους για της προτάσεις σας.αλλά είπαμε το πολύ χιλιάρικο!!
Costas Coyias ωραιο εργαλειο ρε φιλε αλλα 1500 τα ηχεια και 1750 Peachtree Audio NovaPre/220 και κάνα 500 το MK2 που βρήκα, θα πάμε κοντά στα 4 χιλιάρικα δύσκολες εποχές για τόσο χρήμα!! κανένας δεν μου είπε γνώμη για τον Arcam FMJA19 το ότι δοκιμάζουν τα ηχεία στο τεστ της what hi fi με αυτόν μάλλον πρέπει να αξίζει.και έχει 720 ευρώ.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Υπαρχει και ο Nova125 που ειναι εξισου ικανος γιαυτο το ηχειο. Ο Α19 ειναι πολυ καλος ενισχυτης, δεν εχει την τροφοδοσια και τα ρευματα για το 683. Καποιος μεγαλυτερος arcam ναι.

Reaction score
248
Υπαρχει και ο Nova125 που ειναι εξισου ικανος γιαυτο το ηχειο. Ο Α19 ειναι πολυ καλος ενισχυτης, δεν εχει την τροφοδοσια και τα ρευματα για το 683. Καποιος μεγαλυτερος arcam ναι.
O A39 θα είναι ωραίο match, αλλά βλέπω την τιμή του στα 1500 εύκολα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απο οικονομικους που μπορει να τα πανε καλα, ΧΤΖ Α100D3, Nad C356BEE

Reaction score
5
να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά από της παλιές καλές φίρμες denon marantz kenwood και άλλες πολλές δεν υπάρχουν αξιόλογα μηχανήματα και σε καλλίτερες τιμές!!! και πάμε σε εξεζητημένα?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
καλησπέρα σας ευχαριστώ πολύ όλους για της προτάσεις σας.αλλά είπαμε το πολύ χιλιάρικο!!
Costas Coyias ωραιο εργαλειο ρε φιλε αλλα 1500 τα ηχεια και 1750 Peachtree Audio NovaPre/220 και κάνα 500 το MK2 που βρήκα, θα πάμε κοντά στα 4 χιλιάρικα δύσκολες εποχές για τόσο χρήμα!! κανένας δεν μου είπε γνώμη για τον Arcam FMJA19 το ότι δοκιμάζουν τα ηχεία στο τεστ της what hi fi με αυτόν μάλλον πρέπει να αξίζει.και έχει 720 ευρώ.
Τζάνε μ' σε το ξαναματαλέω. Όλοι αυτοί οι ενισχυτάδες που ψάχνεις έχουν το εγγενές πρόβλημα της τάξης ΑΒ. Για τάξη Α με ένα χιλιάρικο, τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Από τη στιγμή που η τάξη D έχει πλέον εξελιχθεί τόσο πολύ, είναι μονόδρομος, κατά τη γνώμη μου. Τέλος πάντων, με 1000€ μπορείς να πάρεις αυτό το ματζαφλάρι, που γ.μάει και δέρνει - καμιά σχέση με τους συμβατικούς ενισχυτάδες. Αν πάλι δεν σου γεμίζει το μάτι, πάρε κάποιον τυπικό τάξης ΑΒ ενισχυτή. Τί άλλο να σε πω...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης